Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Malo smijeha, dvije Nokie i književno veče

Ujutro, jedna me poruka jedne predrage blogerice tako razveselila, da sam se nasmijala od srca jednom njenom komentaru na Facebooku. :)))) Uljepšala mi je dan! Hvala !!!!
Zamisli čuda, od kolovoza popravljana Nokia - konačno je popravljena. :)))) Urnebes!

Usporedno: stara i nova...:)))))Iako je ova druga navodno Samsung...Ma j......vas Samsung! :))))
Pokloni rođendanski pristižu, a ja sam ujutro čestitala prijateljici, jer ona slavi - danassss! :)))) Evo poklona:

I na kraju dana, moja Darija, koja se vratila iz Turske, gdje je bila na pjesničkom festivalu i uživala tjedan dana! I tamo proslavila rođendan!!!!! i obradovali je tortom....Fotkica s događanja:.
Tijekom posljednjih nekoliko godina pjesničko autorica iz arapskih i srednjeazijskih zemalja osvaja sve veću pažnju u Americi, Zapadnoj Europi, no i u našoj Hrvatskoj. O njihovoj zasluženoj popularnost, kao i o njihovu značenju za suvremenog čitatelja govorila je Darija Žilić, pjesnikinja, književnica, prevoditeljica i urednica antologije Glasovi arapskih žena (2018.), te Ebtehaj Navay, prevoditelj s hrvatskog i farsi jezika, te hrvatsko-britanska spisateljica Lucija Leman. Čitale su se pjesme afganistanske pjesnikinje Nadje Anjuman (1980--2004.) iz zbirke pjesma "Cvat od dima". Ne, Nadju nisu uspjeli ni obeshrabriti u nastavku obrazovanja ni talibani. Niti su je oni ubili. 4. studenog 2005. Nadia i njezin suprug su se posvađali. Nadia je bila nagrađena za svoju prvu zbirku poezije, a to se suprugu baš nije svdjelo. Na sve to, Nadia je izrazila želju posjetiti obitelj za Ramazanski bajram. Suprug Neia, također književnik, je to zabranio. Tukao ju je sve dok nije pala u nesvjest, imala je teške modrice i zadobila posjekotine glave. Nedugo nakon toga je preminula. Neia je na kraju pušten na slobodu, te se danas brine o njihovom zajedničkom sinu......Što je život ....:((((( Ljubim vas!


Post je objavljen 21.10.2021. u 00:26 sati.