40 godina Međugorja (1) – suočenje sa istinom!

30.05.2021.

Bliži se 40. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju (dan prvog ukazanja 24. lipnja 1981.) na an 24.06.2021. godine. Međugorje je odavna postalo svjetski fenomen, Ovdje mnogi ozdravljaju po vjeri a ima i onih koji ga još uvijek osporavaju. Brojni koji su primili dar vjere i znali ga sačuvati, danas po Međugorju osjećaju i žive plodove vjere a to su radost, mir, zdravlje i sreća – najbolje što si jedni drugom znamo često zaželjeti. Međugorje se u međuvremenu dokazalo kao mjesto molitve i obraćanja, mjesto temeljitih životnih zaokreta i iscjeljenja, mjesto gdje su nebrojeni pronašli put do Boga i vlastita srca. U 40 goina milijuni hodočasnika ovdje su doživjeli čudesne stvari. Mnogi su zapisali svoja svjedočanstva i napisali knjige. Pokrenuti su brojni časopisi. Otvorene su razne središnjice za MIR. Na svim kontinentima nalazimo preko dvadeset tisuća molitvenih skupina Kraljice mira, osnivaju se zajednice poput „Oaze mira“, u kojoj se nalaze obraćenici u ovome milosnome mjestu. Za blagdane Međugorje postaje ispovjedaonica na brojnim svjeskoim jezicima sa stotinjak ispovjenih mjesta raspoređenih oko mjesne crkve Sv. Jakova. .
Osvrtom na 40. obljetnicu ukazanja, u jednom kazivanju, Otac Livio Fanzaga, direktor talijanske Radio Marije, i ne samo on, nikada do sada nije bio toliko zabrinut kao danas. Mnogi trče za onim što već imaju u vlastitom srcu a ipak na to zaboravljaju. Blago o kojim sanjamo nalazi se u nama skriveno. Bog nas je za sebe stvorio, i zato je nemirno srce naše dok se ne smiri u Bogu! (sv. Augustin). Kad bismo znali što to znači, sve bismo prodali i razdali da to otkrijemo. Mnogi ga ne nalaze, ili ga nalaze pomiješana s gorkim pelinom, jer ga traže na posve krivome mjestu. I ova pošast moderne kuge je veliko upozorenje i opomena. Svećenik upozorava na ono što će se dogoditi nakon 40. obljetnice ukazanja u Međugorju. Vratimo se rečenici iz ukazanja Gospe od 2. rujna 2019. godine, kada je Gospa rekla: kao majka vam govorim da je krajnje vrijeme da kleknete pred mojim Sinom, da ga priznate svojim Bogom, središtem svoga života. Objašnjava kako je Gospa ovdje napomenula da je vremena sve manje, da vrijeme istječe, da nam vremena ponestaje.
Čvrsto vjeruje i prorokuje, da će 40. godišnjica ukazanja u Međugorju biti ključna te da će se nakon oga dogoditi otkrivenje međugorskih tajni. Četrdeset godina, to je biblijska simbolika izraelskog naroda u pustinji te dodaje da najnovije poruke Marije u Međugorju ojačavaju uvjerenje. Navodi i druge poruke koje navješaju događeje, kao: Dječice, doći će kušnje i vi nećete biti jaki i grijeh će vladati, ali ako ste moji pobijedit ćete, jer vaše će utočište biti srce moga Sina Isusa. Potvrdu da je u Međugorju riječ o 40 ključnih godina priprema - prije nego se tajne otvore i svijetom zažive brojna upozorenja i promjene, otac Livio vidi i u nebeskim spisima službenice Božje Luise Piccarrete kojoj je Isus objasnio simboliku broja 40. Ovako Isus govori: Kćeri moja ti misliš da si slučajno nepokretna 40 i više godina? Ne, ne. Broj četrdeset je uvijek značajan, budi pripravna na velike promjene. Četrdeset su godina Židovi lutali pustinjom nemoćni da pronađu obećanu zemlju, svoju domovinu. Nakon 40 godina oni su je pronašli. Ali kolika su mnoga čuda, kolike su milosti u to vrijeme dobili. Produljena žrtva ima vrlinu i snagu za ispunjenje velikih stvari za Boga. Ja sam četrdeset dana bio u pustinji prije nego sam izašao u javnost naviještati Evanđelje, tj kraljevstvo Otkupljenja. Četrdeset sam dana ostavio nakon uskrsnuća kako bih stavio pečat na sva dobra Otkupljenja. Ovdje se govori i o 10 tajni Međugorja, nakon kojih svijet više neće biti isti! Uvjeren je da će se nakon 40 godina ukazanja dogoditi otkrivenje tih tajni te da smo kroz ovo razdoblje zapravo pripremani na ono što slijedi iza toga. Sažetak svih međugorskih poruka je samo jedan: Djeco, vratite se mome Sinu Isusu Kristu i pomozite drugima da to učine! Ljudi su zaboravili na Božje postojanje. Zaboravili su da nisu bogovi i da je život bez Boga kao Betlehem nakon što ga je napustila Sveta obitelj: mjesto stalnih sukoba i plača, sve do danas. Jer Herod i njegova vojska i dalje radi svoje. Nasravak na mjestu komentara.
(EuM nedjeljom do 12)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.