Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • eum

    Kriza je samo poziv da se preispitamo. Da se zamislimo nad svojim životom i odlučimo poći drugim putem. Sigurnijim, spasonosnijim. Upravo onim o kojem nam govori Gospa. Ovaj nemirni svijet u sve nas je unio trku, muku, napetost, nesigurnost i bolesti. Oboljeli smo od straha i potištenosti. Nemamo mira. Premalo je radosti i duševnoga zadovoljstva. Osjećamo nedostatak ljubavi… Zato postajemo zabrinuti.
    (U slijedećem postu: Gospina ukazanja u Međugorju su velik dar neba, pored ostalih izdvajam zanimljiva kazivanja Fra. Petar Ljubičića – svećenika koji je upoznat sa tajnama Međugorja)

    avatar

    30.05.2021. (10:39)    -   -   -   -  

  • eum

    Nova poruka od 25. svibanj 2021:
    ''Draga djeco, gledam vas i pozivam: vratite se Bogu jer On je ljubav i mene je iz ljubavi poslao vama da vas vodim na putu obraćenja. Ostavite grijeh i zlo, odlučite se na svetost i radost će zavladati, a vi ćete biti moje ispružene ruke u ovom izgubljenom svijetu. Želim da budete molitva i nada onima koji nisu upoznali Boga ljubavi. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.''

    avatar

    30.05.2021. (10:45)    -   -   -   -  

  • Zanimljivosti/Putovanja

    LIjepo napisano, i sjećam se prvih objava o Ukazanju, a već je toliko godina prošlo - vrijeme leti. :))

    avatar

    30.05.2021. (11:19)    -   -   -   -  

  • Šušunjara

    Vec 4o godina?!!! Nisam znala da je ova godina "kljucna" . U Međugorju nisam bila 4 godine i bas mi fali. Lipivti pozdrav prijatelju!

    avatar

    30.05.2021. (16:31)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Kao i Moslavac ne vjerujem u nikakve "vidjelice" i nema to puno veze s mojim agnosticizmom više sa logikom. Iako neke poruke imaju pozitivnu konotaciju, "vidjeli će" su da izmuzu lovu. Papa Franjo je ono što bi predstavnik vjere i trebao biti. Tolerantan napredan pošten.

    avatar

    30.05.2021. (19:02)    -   -   -   -  

  • sewen

    Bio sam 2 puta. I želim opez. Zove me...

    avatar

    30.05.2021. (19:41)    -   -   -   -  

  • agava505

    U Međugorju se događaju čuda...:-)

    avatar

    30.05.2021. (20:29)    -   -   -   -  

  • eum

    @Moslavac, @TEATRALNI;
    Sloboda izbora kao i vjera/nevjera je neotuđivo pravo svakog čovjeka/pojedinca. Novac doista nije primarno bitan onome tko zapravo vjeruje. Papa Frano je poslao svog izaslanika u Međugorje ne da pokupi novac - nego da prizna Međugorje i prije službenog priznanja. Naravno ovo je moje mišljenje. Vaše mišljenje cijenim kao vaše ne želim ga osporavati. Ono što je Papa Franjo rekao o "Gospi i poštanskim uredom" mislim da je dobra šala koju su mnogi drugačije protumačili.

    avatar

    30.05.2021. (20:49)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    dijelim stav s kolegama blogerima M i T. :) ali i tvoje mišljenje u prethodnom komentaru koji razumije nas koji imamo suprotan stav. :)

    avatar

    30.05.2021. (21:22)    -   -   -   -  

  • delicatus

    toliko sam išao u crkvu da umalo nisam i svečenik postao ...(idem i danas ali manje)
    ali to međugorje i da je čovjek bio na mjesec ....ne znam kad ću povjerovat

    avatar

    31.05.2021. (01:09)    -   -   -   -  

  • eum

    @IzgubljenaUGalaksiji:)@delicatus;
    I sam sam dobar dio života bio racionalst iliti materijalist (vidim dakle jesam), i danas bi se tomu vratio da se ne borim održavati dar vjere živim - proučavanjem Božje riječi i sudjelovanjem na neki način u životu crkve, gdje nalazim poticaj za dalje. Interesantan je život svetaca koji svako za sebe svjedoči svojim životom nešto posebno i veličanstveno dostojno žive vjere i osobito kada se radi o prihvaćanju Kristove žrtve na križu za sve ljude. A, postojanje Krista odn. njegove tumačenje Evanđelja otkupljenja teško je osporiti i od najvećih sumnjivih Toma. Od toga treba početi, a sve drugo je jedan mozaik kojim se vjera održava na životu, uostalom kao i vrt za sušna vremena. A, Međugorje, neće se još dugo čekati (to je također moja vjera) kada će se njegove tajne početi ostvarivati kada će i najveći agnostici moći reći - Bože je li to moguće. Još je Sv. Ljudevit Montfortski (1673 -1716) najavio: "Po Mariji je počelo spasenje svijeta, po Mariji treba da se ono i dovrši" čime je zapravo najavio Eru mira na zemlji. A vjernici znaju da je Bogu sve moguće, pa ću to uzeti kao naslov mog slijedećeg posta. Hvala Vam kao i m+T na komentarima, koji na neki način uokviruju moj post u jednu cjelinu. A Gospa, ako dolazi ne dolazi radi vjernika koliko dolazi radi svoje, kako kaže: izgubljene djece. Ona Voli svih jednako svojom božanstvenom ljubavlju, a tom ljubavlju trebaju voljeti pravi vjernici (bezuvjetno i bez trgovine) sve ljude kao svoju braću bez obvzira bili vejrnici ili ne. Lp

    avatar

    31.05.2021. (01:53)    -   -   -   -  

  • Moslavac

    U mom komentaru nije bilo riječi o religiji, odnosno negiranju prava svakoga da vjeruje u što želi, pa i u navodna ukazanja u Međugorju. Kada se govori o navodnim ukazanjima treba se rukovoditi zdravim razumom, upitati se zašto Crkva ne priznaje ukazanja, premda su zbog novca koji bi se dijelom slio i u vatikansku blagajnu u zadnje vrijeme spremni priznati prvih 5 navodnih ukazanja, razmisliti o navodnim Gospinim suzama što je razotkriveno kao prilično neuspješna prevara.

    Nije loše pogledati ni kanadski film o navodnim vidjelicama iz kojega se lijepo može vidjeti da je sve to prilično nevješta gluma.

    Ili navodna izliječenja. Prisjetimo se navodnog "čudesnog izliječenja" žene koja je navodno bolovala od raka. Kasnije se utvrdilo da uopće nije bolovala od nikakve zloćudne bolesti. I da ne nabrajam dalje.

    Vjerovati da, ali ne nekritički prihvaćati sve što dolazi s oltara ili od raznih vidjelica i vidioca, osobito ako od "viđenja" imaju ogromne koristi.

    avatar

    31.05.2021. (13:17)    -   -   -   -  

  • eum

    Cijenim stav crkve kao i tvoje ili moje mišljenje. Vjerovati nije isto što i racionalno razmišljati ili odlučivati. Vjera nije religija nego osobno opredjeljenje po slobodi čovjeka, dakle nešto intimno, ujedno to je dar Bozji a na nama je dali ćemo ga prihvatiti i podržavati.. u tome je naša sloboda dali ćemo zivjeti po vjeri i Evandjelje ili ne. Ako nas je Bog stvorio kao djecu sviju sa svrhom te nam daruje vjeru kako bi mu služili i na zemlji, onda naša sloboda poprima rizik odgovornosti za odbijanje te suradnje. Međugorje, ukazanja da ili ne i to je u domeni naše vjere. Bio sam tamo nekoliko puta, po vjeri osjetio i po razumu prihvatio kao mjesto spasenja miliona ljudi a tisuće njih su ostavili tragove i medicinsku dokumentaciju po kojoj se vide plodovi Medjugmorja. Kada se radi o plodovima oni se vide i na materijalnim učincima. Od malog sela, za 40 godina do danas, Medjugorje je izraslo u hercegovački grad grad po veličini odmah iza Mostara. Drago mi je ako sam komu ovim pojašnjenje pomogao.

    avatar

    31.05.2021. (14:42)    -   -   -   -  

  • sokolova

    Ja vjerujem da u Međugoriju ima nešto lijepo. Ima neka pozitivna energija. Nešto što ja ne umijem i ne smijem objasniti jer ne mogu govoriti o nečemu što ne poznajem dovoljno dobro. Govorim o onome što sam osjetila kad sam bila tamo jedini put kao dijete. Voljela bih opet otići tamo da kažem svoj dojam. Ali u ispovijesti,tada još mladih,koji su imala ukazanje vjerujem.
    Sad...veliki je problem što ljudi,kao i uvijek,sve što je dobro i lijepo a i neprocjenjivo žele da unovče,da profitiraju i na taj način bacaju sjenu na pravu vrijednost a i na samu istinu.
    Tako da sam ponekada po pitanju Međugorja skeptična i svašta nešto se pitam a ponekada jednostavno...samo vjerujem.
    Tpp

    avatar

    31.05.2021. (18:04)    -   -   -   -  

  • BonaVenturiana

    Crkva ne obvezuje svoje vjernike da vjeruju u čuda koja je priznala. U Međugorje idem svake godine, na preporuku moje duhovne Sestre, koja je od naše Gospe dobila ohrabrenje za svoj naizgled ekstremni poziv. Ona mi je povezala datum prvog ukazanja i meni važno Ime. Idem s dvije majke, objema je umrlo jedino dijete. Jedva čekam poći opet.

    avatar

    02.06.2021. (08:59)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Već sam komentirla, kod mene u arhuvi p su suostoji komentar, ne znam kako je ovdje nestao!?
    Ukratko, ne usuđujem se tvrditi o istinitosti ukazanja u Međugorju, ali samo ozračje molitve, duhovnog mira i svjedočanstva o uslišanim molitvama opravdavaju postojanje i omiljelost tog svetišta.

    avatar

    02.06.2021. (10:53)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Komentar sam greškom napisala uzprethodmi post, nije se izgubio.

    avatar

    03.06.2021. (14:45)    -   -   -   -  

  • eum

    @sjećanja,@bona,..,
    Podržavam vaše komentare,
    Zahvaljujem. Lp

    avatar

    03.06.2021. (19:28)    -   -   -   -  

  • eum

    @karenjina,
    Nadam se da ce ti se želje ostvariti. Nije dobro dvojiti oko toga, u vjeri se treba odlučiti i ustrajati.. tako je lakše i sigurnije. Lpp

    avatar

    03.06.2021. (19:31)    -   -   -   -  

  • NEMA RAJA NA ZEMLJI

    EuM-e, to su vječni problemi.
    I ja ih imam.
    Trebalo bi promijeniti lozinku i zaštititi se od virusa.
    Makar to, a od komunudbe samo nas sv. Ante može zaštititi.
    I hoće.
    Srdačan pozdrav!

    avatar

    03.06.2021. (22:39)    -   -   -   -  

  • eum

    Hvala svima na posjeti, sutra ide novi post: Zašto se Gospa ukazuje..

    avatar

    05.06.2021. (21:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...