ŽIVOT SNOVA

21.11.2020.

Slike našeg života i razuma često nam dolaze u snovima. Naša emocionalna stanja, strepnje, tuge i radosti nalaze svoj kutak u snovima. Snovi nas ponekad raspolože, nekad razvesele a često odvedu u nepoznati svijet koji još nismo upoznali u svom racionalnom svijetu. Čovjeku koji luta svojim mislima i odlukama nebo daje svoja racionalna i iracionalna upozorenja putem snova. Na simboliku snova nitko ne bi trebao biti ravnodušan, dapače. Ljudima koji žele upoznati Boga na biblijski način, mogu čuti što im nebo govori u snovima. Recimo u knjizi „Čuti Boga u snovima” može se naći vodič za razumijevanje jezika kojim Bog govori noću (Mark Virkler i Charity Kayembe). Snovi su ponekad jedini način na koji Bog može zaobići naš previše racionalan razum i progovoriti nam, potaknuti na razmišljanje. Uglavnom, snovi nam pomaži da se bolje snalazimo, orijentiramo, ili da olakšamo težinu života, ovisno o izvoru snova.
Osobno zapamtim svega oko trećinu svojih snova i nije mi jasno zašto tek viđene snove jednostavno zaboravim. U nekim snovima doista mogu posvjedočiti da nekim radnjama ili simbolikom Bog u snovima opominje, uzdiže, tješi i poučava. Vjerujem da imamo dovoljan razlog da neke snove analiziramo i shvatimo ozbiljno te da se potrudimo razlikovati njihov izvor i njihovo značenje. Izvor snova je jako bitan, zato je potreban oprez, jer on može biti i od zloduha. Snovi se ponašaju kao naša savjest – da li je odgojena ili je neodgajana. Tako i u snovima dobivamo slike nečistog života koje se tako potvrđuju kao ispravne sugestije u negativnom smislu.
U prosjeku provedemo trećinu života spavajući. Čak i dok spavamo, nebo nam ne prestaje govoriti jer je naš duh i dalje budan, iako naše tijelo spava. Zato je dobro prihvatiti pomoć u snovima, prihvatiti te čarobne mostove koji vas povezuju s nadnaravnim svijetom. Snovi nam pružaju viđenja nama dragih osoba koji nas čekaju u nama nepoznatom svijetu duša, ukazuju nam na na postojanje nekog drugog života, života snova. Božanska kreativnost koja se nalazi duboko u nama, koja je po talentima darovana manje više svakom čovjeku, vodi nas i oslobađa/nadograđuje tu kreativnosti. Čak i loši snovi mogu postati blagoslovi, jer nas upozoravaju na posljedice nekih događaja ili donesenih odluka, zato je bitno prepoznati značenje personaliziranih simbola u svojim snovima.
Snovi pomažu i olakšavaju bremenit život onima koji ih uvažavaju. Možda ih većinu možemo razumjeti samo kao razigranost naših misli, emocija ili želja srca, ali dobar dio snova traži da ih ozbiljno shvatimo i analiziramo. Puno ljudi prima blagoslov Božjeg glasa u snovima, pa je bitno ne propustiti čuti ono što nam Bog poručuje dok spavamo. Onaj tko želi upoznati Stvoritelja, tko čita riječ evanđelja, ne bude uskraćen ni u svojim snovima!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.