Bezbožna civilizacija?

05.10.2020.

Koje su moguće posljedice ako netko npr. prakticira Reiki kao svjetski fenomen koji već trideset godina unosi nedoumice u dušu slabo poučenog vjernika bilo koje religije. Jasno je da nitko nema pravo odrasloj osobi priječiti da vjeruje u što želi ili bolesniku zabraniti da se liječi metodama kojima želi. (kaže poznata liječnica V.J. Jazbec) Takvu svrhu nema ni slijedeći tekst:
(EuM:) Kažu da je prvi antikrist na Zemlji, sa najvećim brojem stradalih do tada bio Napoleon, a drugi Hitler - u pokušajima osvajanja svijeta. Mnogi nagađaju tko će biti treći, ne vodeći računa da on već postoji a to je po svemu sudeći nova religija koju simbolično nazivam: religija palih anđela, sa svojim duhovnim predvodnikom Antikristom. U „religiju palih anđela“ pored reikija ubrajam sve one religije koje ne priznaju Boga kao Oca i stvoritelja te ljude kao djecu Božju i svega stvorenog sa svrhom stvaranja.

Dakle TKO SU zavedeni ljudi, tko su žrtve palih anđela, reikija, zazivača duhova, čaranja, gatanja, viskova i drugih manipulanata ljuskuh duša i džepova, radi kojih su mnogi osiromašeni ili završili na psihijatriji? Kad čovjek zapadne u duševne, zdravstvene, ekonomske, egzistencijalne ili bilo koje druge poteškoće, ima samo jednu želju – što prije se riješiti svoje bolesti, patnje, problema ili svojega križa. Čovjek prosjak (onaj koji je udajen od Boga) je tada prijemčiv za bilo koji utjecaj, i slušat će svakoga a osobito onoga koji mu samouvjereno obećava brzo i temeljito ozdravljenje, iscjeljenje, brzo postignuće izvrsnog ekonomskog stanja, brzi uspon na ljestvici u društvu i slično. Tada nastupa samouvjereni „majstor“ čitaj: prevarant kao iscjelitelj, te će čovjeku u tome stanju odmah ponuditi stotinu svojih argumenata da je to metoda liječenja i življenja ispravna i da bi ona mogla iscijeliti cijelo čovječanstvo, samo kad bi ono povjerovalo u tu moć. Zbog toga je čovjek (prosjak koji plaća) u krizi spreman napustiti sve svoje dosadašnje životne principe i utrte putove i prikloniti se novoj i primamljivoj ponudi. Na početku prevare ONI čak i postižu početni uspjeh (i Sotona ima moć iscjeljenje i sl) ali kasnije nastaju problemi (jer ON ima ulogu zavodnika i prevaranta), dakle, religija palih anđela ‘pogodna’ je za sve one koji su slabe vjere, ili se nalaze na rubu svoje Crkve, tj. za one koji su se od Boga udaljili.

Što kaže Biblija: Ne obraćajte se na zazivače duhova i vračare; ne pitajte ih za savjet. Oni bi vas opoganili. Ja sam Jahve, Bog vaš! (Lev 19,31) Ako se tko obrati na zazivače duhova i vračare da se za njima poda javnom bludu, ja ću se okrenuti protiv takva čovjeka i odstranit ću ga iz njegova naroda (Lev 20,6). Kad uđeš u zemlju koju ti daje Jahve, Bog tvoj, nemoj se priučavati na odvratne čine onih naroda. Neka se kod tebe ne nađe nitko tko bi kroz oganj gonio svoga sina ili svoju kćer; tko bi se bavio gatanjem, čaranjem, vračanjem i čarobnjaštvom; nitko tko bi bajao, zazivao duhove i duše predaka ili se obraćao na pokojnike. Jer tko god takvo što čini gadi se Jahvi; zbog takvih odvratnosti njih i goni ispred tebe Jahve, Bog tvoj (Pnz 18,9-12). Zbog svega toga, kao i prema onome što kaže naš vrhunski stručnjak za kršćanski moral, prof. dr. Ivan Fuček, svako svjesno i hotimično sudjelovanje u reiki djelatnostima i terapijama vodi u otpad od kršćanske vjere. (EuM:) A, otpad od kršćanske vjere, Kristove vjere, usmjerava se protiv Krista, što remeti Božje planove i zaziva Njegov drugi dolazak i sam kraj bezbožne civilizacije.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.