BOG NAM JOŠ NIJE SVE REKAO

12.07.2020.

(EuM: Po Božjoj riječi Evanđelja, dato nam je samo ono što služi spasenju čovjeka i činjenju onoga što nas štiti od zla. Znajući da smo slabi, slabi i prema samima sebi, On nas jača svojom riječi. Duh sveti nas svakodnevno opominje i po savjesti našoj ukazuje na grijehe i kako izići iz njih, kako zapravo postati djete Božje. On nas ispunjava svojom silom i mudrošću kada prihvaćamo Isusa i njegovo djelo... Mnogi događaji i Božje zamisi na našem zemaljskom putu nisu nam otkriveni zato jer nam to ne bi koristilo na putu spasenja. I u Međugorju Kraljica Mira govori o tajnama koje će nam se razotkriti kada za to dođe vrijeme. Nagađa se, da će se u lipnju slijedeće godine povodom 40. obljetnici ukazanja, razotkriti značajan događaj/i).
Evo što po Isusovim riječima o tome piše poznata mističarka dvadesetog stoljeća MarijA Valtorta - iz knjige „Evanđelje kako mi je bilo objavljeno”:
"Ali, znaj, Marijo, da ‘Ja’ dopuštam da se zna samo ono što može biti korisno da se zna, a skrivam ono što nalazim za korisno da vi ne znate Mnogo, odviše se, tijekom vjekova, mozgalo o onom što je Ivan napisao u 10. poglavlju Apokalipse, ali ne zbog dobre žeđi ili zbog poštene želje da se podigne nasip i obrana pred nadirućim zlom, nego jedino zbog beskorisne znatiželje. Odviše ste slabi, uboga djeco moja, da biste spoznali počasnu riječ ’sedmerih gromova’ iz Apokalipse. Moj anđeo je rekao Ivanu: „Zapečati to što su rekli ‘sedam gromova’ i toga ne piši.“ Ne preostaje vam nego da molite za one koji će morati to podnijeti, da im ne ponestane snage i da ne prijeđu na stranu mnoštva koje pod silom biča neće znati za pokoru ‘Ja’ kažem da još nije čas da bude otkriveno što je zapečaćeno, pa ako Ivan nije to napisao… neću ni ‘Ja’ to reći."
(EuM: Evo što o spasenju govori u svojoj knjizi Werner Kniesel „Duh Sveti u životu kršćana“):
"Na kraju je bitno da se sve dobro završi. Zbog toga nas Riječ Božja opominje. Zbog toga Sveti Duh govori u našem životu jer nam želi najbolje. „…vama je bolje da ja odem, jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama.“ Duh Sveti nam pokazuje da je grijeh naša propast i izvodi nas iz njega tako što nam otkriva Isusa i Njegovo djelo. Duh Sveti nas ispunjava i oprema naš život božanskom silom i autoritetom. Jesi li mu već dopustio to učiniti u tvom životu? Jesi li prihvatio Njegovo uvjeravanje? Možda si Božje dijete, međutim, djeca Božja mogu živjeti s pogrešnim stavovima. Duh Sveti ti je sigurno često pokušavao pokazati da duboke radosti i duboke sreće nema u tvom životu zato što se još uvijek držiš nekih stvari. Dopusti mu da ti to pokaže. Dopusti Duhu Svetom da te uvede u potpuno spasenje koje je Bog pripremio za nas ljude".

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.