Freeletics

petak, 31.01.2014.

Treći tjedan - Treći dan - Poseidon & Ares

Kao što vidite danas nisam odradio kardio trening Atlas nego sam napravio treninge snage Posejdon i Ares. Kao što sam već prije rekao Atlas nisam u mogućnosti napraviti jer zahtjeva 2km trčanja, a vani je prehladno da bi to odradio. Poseidon i Ares su kraći treninzi snage koji se sastoje od puno zgibova. cry
Prvo sam napravio Posejdona, kako mi i piše u programu. Posejdon se sastoji od 50 sklekova i zgibova podijeljenih u 4 serije. Trening sam završio u 18 minuta i 20 sekundi.
Zatim sam radio Ares trening koji sam već odradio u ponedjeljak. Ovaj put sam ga napravio za 14 minuta i 56 sekundi što je gotovo minutu sporije nego u ponedjeljak. Jasno razlog tome je što sam u ponedjeljak radio samo Ares, bez Posejdona.
Sutra imam utakmicu i time mi počinje drugi dio rukometne sezone. Zbog toga ću sutra odmoriti od Freeleticsa, ali u nedjelju, čim se vratim kući, nastavljam s radom i kardio treningom Atlas.
Pozdrav do tada sretan

31.01.2014. u 16:47 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 30.01.2014.

Treći tjedan - Drugi dan - Dione

Drugog dana u trećem tjednu odradio sam kardio trening Dionu. To mi je drugi put odkad radim Freeletics da sam odradio ovaj trening. Prvi put sam imao vrijeme od 59 minuta i 17 sekundi te sam si za danas zadao cilj da popravim to vrijeme. U tome sam bio i više nego uspješan i popravio vrijeme za čak 20 minuta sretan
Novo vrijeme je 39 minuta i 39 sekundi.
Sutra bi trebao odraditi kardio trening Atlas koji se između ostalog sastoji od 2km trčanja. Pošto je vani temperatura -10° i pada snijeg neznam kako ću to uspjeti odraditi.

Sve u svemu jako sam zadovoljan dosadašnjim napretkom i usprkos obvezama koje imam na fakultetu i u klubu kojem treniram uspijevam odraditi Freeltics u potpunosti.

30.01.2014. u 03:27 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 27.01.2014.

Treći tjedan - Prvi dan - Ares

Danas sam napravio Ares trening. Trening sam završio za 14 minuta i 9 sekundi. Nisam dobio zvjezdicu jer nisam odradio zgibove do kraja u najtežem obliku. Umjesto zgibova radio sam "Chinupe".
Sutra me čeka kardio trening Diona. Dionu sam već radio prije početka Freeleticsa (nulti tjedan), kada sam testirao treninge i vježbe. Tad mi je trebalo 59 minuta da napravim trening do kraja. Nadam se da ću sutra poboljšati taj rezultat. Pozdrav do sutra

27.01.2014. u 15:21 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 26.01.2014.

Drugi tjedan - Peti dan - Hades

Evo i po treći put u ovom tjednu sam napravio Had trening. Ipak sam imao sve uvjete za trening, tako da sam sve vježbe mogao u potpunosti izvesti. Na kraju sam ostvario vrijeme od 40 minuta i 4 sekunde, što je za 42 sekunde bolje od prijašnjeg rezultata. Ovo mi je bio zadnji trening u drugome tjednu, tako da sam danas dobio i raspored za sljedeći tjedan.
Sljedeći tjedan me čeka 4 dana treniranja. Sva četiri dana se rade samo treninzi bez testiranja, stim da su prvi i četvrti dan izraziti treninzi snage, a drugi i treći dan kardio treninzi.
Sutra ću napraviti trening snage koji se zove Ares. Sastoji se od 5 serija, u svakoj po 7 zgibova i Jackkinfesa te 2x40m sprinta.

Napisat ću i par riječi od napretku u 2 tjedna Freeleticsa. Osim što više nemam upale nakon svakog jačeg vježbanja, osjećam se i malo snažnije u nekim vježbama. Rezultati također pokazuju određeni napredak, pa tako sam na treningu Afrodita napredovao s 42:10 na 31:27, na Situp MAX s 96 na 120 ponavljanja, Split lunge MAX s 103 na 121 ponavljanje. Također, osim napretka u snazi, puno bolje se osjećam jer sam u zadnja 3 tjedna uz Freeletics posvetio malo pažnje i prehrani te su određeni rezultati već sad vidljivi. U 3 tjedna sam smršavio 4 kilograma, te s 96 došao na 92 kilograma. Naravno kako pogram bude dalje išao vjerujem da ću dobiti malo mišićne mase, te da ću se zadržati oko 90 kilograma.

26.01.2014. u 17:40 • 0 KomentaraPrint#

subota, 25.01.2014.

Drugi tjedan - Četvrti dan - Situp MAX i Split lunge MAX

Pozdrav još jednom. Kao što vidite, uzeo sam si 2 dana odmora i tek danas napravio testiranja. Jednostavno sam bio preumoran u četvrtak i petak da bi išta radio. Osim ovih testiranja mi je ostao još jedan trening ovaj tjedan tako da je sve u redu što se tiče plana, nisam prekršio nijedan rok. Danas sam radio Situp MAX i Split lunge MAX. Na oba testiranja sam popravio svoj najbolji rezultat. Napravio sam 120 Situp-a i 121 Split lunge. Posebno me vesele Situp-i na kojima iz dana u dan napredujem. U 2 tjedna sam 3 puta popravljao svoj najbolji rezultat i napredovao s 96 ponavljanja u 5 minuta, na 120 ponavljanja.
Sutra je na redu trening Hades. Neću ga moći izvesti u potpunosti jer opet neću imati šipku za zgibove na raspolaganju, ali smislit ću neku zamjensku vježbu.
Sutra se javljam s rezultatima Hada, planom za idući tjedan i s nekim zanimljivim informacijama. sretan

25.01.2014. u 13:15 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 22.01.2014.

Drugi tjedan - Drugi i treći dan - Situp MAX, Jump MAX, Hades

U ovom postu ću napisati dojmove od protekla dva dana. Jučer sam odradio 2 tesitranja Situp i Jump MAX. Cilj mi je je bio napraviti isti ili malo popraviti rezultat na Situp-ima. Napravio sam 114 ponavljanja i tako za 5 ponavljanja poboljšao svoj najbolji rezultat. Poslije toga sam radio Jump MAX po prvi puta. Napravio sam 121 ponavljanje u 5 minuta s čime sam zadovoljan.
Danas sam ponovno radio Had trening, kao i u ponedjeljak. Ovog puta sam imao šipku za zgibove, tako da sam mogao u potpunosti odraditi trening. No, ipak nisam uspio napraviti 45 pullup-a, nego sam nakon 20-tak ponavljanja prešao na chinupe. Sve u svemu vježbu sam završio za 40 minuta i 46 sekundi i tako poboljšao rezultat od ponedjeljka za 2 minuta, ali i dalje mi taj trening ostaje bez zvjezdice (vježbe nisu izvršene na najteži mogući način).
Sutra me čekaju opet 2 testiranja. Split lunge MAX i Situp MAX. Split lunge testiranje sam radio prije 12 dana i napravio 103 ponavljanja. Nadam se da ću poboljšat taj rezultat. Što se tiče Situp-a njih radim skoro svaki drugi dan tako da se ne nadam nekom prevelikom napretku.
Do sutra lijep pozdrav

22.01.2014. u 15:14 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 20.01.2014.

Drugi tjedan - Prvi dan - Hades

Pozdrav ekipa. Nakon 3 dana odmora evo me opet nazad. Danas sam odradio trening Hades koji se sastoji od 3 serije. Serija sadrži 25 marinaca- 15 zgibova- 15 sklekova -25 marinaca - 20x40m trčanja. Odmah moram reći današnji trening nisam odradio na najteži mogući način, zato što nisam imao šipku za zgibove, tako da sam umjesto 15 zgibova radio 15 HS sklekova+ 15 Situp-a + 30 sec izdržaj u skleku. Mislim da je ova zamjena podjednako teška kao i zgibovi, al ipak sam ostavio vježbu bez zvjezdice na kraju.
Sve u svemu postigao sam vrijeme od 42minute i 52 sekunde što je dosta loše. Uzimao sam si puno odmora tijekom treninga i falilo mi je motivacije što pokazuje i konačno vrijeme.

Sutra su mi na redu 2 testiranja. Jump MAX i Situp MAX. Iz Situp-a mi je cilj napraviti barem jednako ponavljanja kao i na zadnjem testiranju (109), a Jump MAX radim prvi put tako da nemam neki određeni cilj.
Hvala svima na podršci i na porukama koje šaljete. Ako vas još nešto zanima slobodno pitajte i dalje. Pozdrav sretan

20.01.2014. u 12:54 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 16.01.2014.

Prvi tjedan - Četvrti dan - Afrodita

Zadnjeg dana vježbanja u ovom tjednu odradio sam Afroditu.
Kao što sam već prije napisao taj trening sam odradio prije 9 dana kada sam se prvi put susreo s Freeletics-om. Tada sam imao vrijeme od 42 minute i 10 sekundi. Danas mi je bio cilj spustiti vrijeme ispod 40 minuta, u tome sam i uspio.. Ne samo da samo uspio spustiti ispod 40 minuta, nego sam postavio vrijeme koje sigurno još par tjedana neću moći poboljšati. Uz prolazna vremena od 10/18/25/29 minuta po serijama ostvario sam konačni rezultat od 31 minute i 27 sekundi što je za gotovo 11 minuta bolji rezultat nego prije 9 dana. Dao sam svoj maksimum i stvarno sam jako zadovoljan rezultatom.
Nakon ovog težeg treninga imam 3 slobodna dana (petak, subota, nedjelja). Iskoristit ću ih za dobar odmor i regeneraciju mišića jer idući tjedan me čeka 5 dana treniranja, od kojih se tri dana sastoje od treninga Had, a 2 od MAX testiranja. Ako govorim u brojkama sljedeći tjedan me čeka 500-ak marinaca, 200-ak skokova i trbušnjaka te po 150 zgibova i sklekova.
Plan mi je u sljedeća 3 dana "odmora" osim 2 rukometne utakmice i jednog rukometnog treninga koje svakako imam, u nedjelju napraviti jedan lagani kardio trening da budem što spremniji i odmorniji za idući tjedan Freeleticsa.
Ukoliko imate kakvih pitanja o prvom tjednu Freeletics-a slobodno se javite na kontakt mail ili na Facebook-u.
Pozdrav sretan

16.01.2014. u 16:18 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 15.01.2014.

Prvi tjedan - Treći dan - Situp MAX, Burpee MAX i Pullup MAX

Nakon dana odmora evo me opet nazad. Jučer sam trebao odraditi Pushup MAX i Squat MAX, ali imao sam puno obveza, a i odradio sam ta 2 testiranja u nedjelju prije početka Freeletics programa tako da sam odlučio samo prepisati rezultate od nedjelje.
Danas sam radio 3 testiranja kao što i piše u naslovu. Sva 3 današnja testiranja sam već jednom odradio prošli tjedan, tako da sam za danas imao točno određene ciljeve za pojedinu vježbu. Prvo sam radio Situp-e. Prije točno tjedan dana napravio sam 96 ponavljanja za 300 sekundi i ovaj put mi je cilj bio preći broj od 100 ponavljanja. To sam uspio i popravio sam svoj rezultat za 13 ponavljanja, dakle napravio sam 109 Situp-a u 300 sekundi. Sljedeći na red došli su marinci (Burpees). Prijašnji rezultat mi je bio 47 marinaca u 300 sekundi, a danas sam napravio točno 50 marinaca i za 3 popravio svoj najbolji rezultat. I na kraju zgibovi (Pullups). Prvi put sam napravio 7 zgibova u 100 sekundi i za danas mi je bio cilj napraviti barem jedan zgib više. Uspio sam ih napraviti 9 s čime sam jako zadovoljan. Sve u svemu mogu reći da sam jako zadovoljan s današnjim testiranjima. U sve 3 vježbe sam uspio u samo tjedan dana napredovati za nekoliko ponavljanja.
Sutra je na redu trening Afrodita. Afrodita je prvi trening koji sam radio, kad sam se tek upoznao s Freeleticsom, prije 8 dana. Tada sam imao vrijeme od 42 minute i 10 sekundi. Za sutra mi je cilj spustiti to vrijeme ispod 40 minuta. Čitajte blog sutra da saznate da li sam uspio u tome. wink
Do tada pozdrav. wave

15.01.2014. u 11:59 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 13.01.2014.

Prvi tjedan - Prvi dan - Početak Freeleticsa!

Pozdrav ekipa. Danas sam završio s testiranjem treninga i započeo s Freeletics programom. Idućih 15 tjedana me čeka pakao. Nadam se da ću izdržati i da ću nakon 15 tjedana osjetiti određeni napredak.

Upravo sam odradio prvi dan Freeletics-a. Na rasporedu su bila 2 testiranja. Burpee MAX i Pullup MAX. Na Burpee MAX-u sam napravio 47 marinaca u 300 sekundi, a na Pullup MAX-u 7 zgibova u 100 sekundi. Nisam previše zadovoljan s prvim danom jer mi je cilj bio napraviti 50 marinaca i 10 zgibova, ali nadam se da će mi kroz nekoliko tjedana rame biti bolje i da ću moći raditi sve vježbe na 100%.
Sutra me opet čekaju 2 testiranja. Ovog puta radim ista testiranja koja sam napravio za probu u nedjelju, sklekove i čučnjeve. Nadam se da ću ponoviti isti ili napraviti malo bolji rezultat od onoga koji sam imao u nedjelju.

13.01.2014. u 11:20 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 12.01.2014.

Odabir trenera

Kao što i sam naslov posta kaže reći ću nešto više o odabiru trenera. Na Freeletics-ovoj stranici ponuđene su 3 opcije, odnosno 3 vrste trenera: Cardio, Strength i Cardio&Strength Coach zajedno. Odabir trenera ovisi o Vašem cilju odnosno o tome što Vi želite postići nakon 15 tjedana Freeletics programa. Probat ću Vam približiti ova 3 trenera kroz 3 različite osobe koji imaju isti krajnji cilj. Uzmimo da su njihova imena Dino, Antonije i Ivan. sretan

Dino trenutno ima 100kg, te želi smršaviti 10kg kroz 15 tjedana. Najbolji trener za njega bi bio samo Cardio trener jer Dino ne želi dobiti dodatnu masu nego jedino želi smršaviti.
Antonije pak ima 85kg, nema viška kilograma, te bi se htio zategnuti i dobiti još 5 kg mišića. Najbolji trener za njega bi bio samo Strength trener jer Antonije ne želi smršaviti nego želi dobiti malo mase.
Ivan ima 93kg, željena težina mu je isto 90kg, te bi istovremeno htio smršaviti nekoliko kilograma i dobiti malo mišića, tj. "pretvoriti salo u mišiće". Najbolji trener za njega je Cardio&Strength trener jer će istovremeno raditi obje stvari. To naravno ne znači da će Ivan u 15 tjedana duplo više trenirati nego Dino i Antonije, nego da će mu program biti isprepleten kardio vježbama i vježbama snage.

Nadam se da sam Vam uspio malo približiti odabir trenera s obzirom na cilj treninga. Ukoliko imate pitanja slobodno napišite u komentarima ili mi se javite na kontakt mail.

12.01.2014. u 23:50 • 0 KomentaraPrint#

Nulti tjedan - Šesti dan - Pushup MAX & Squats MAX

Danas sam napravio 2 testiranja, sklekove i čučnjeve. Pushup MAX se radi 100 sekundi, a Squat MAX 300 sekundi. Na sklekovima sam ostvario rezultat od 34 ponavljanja u 100 sekundi s čime nisam baš previše zadovoljan. Iako, moram reći, vrsta sklekova koji se rade u Freeletics programu su jedni od najtežih s kojima sam se ikad susreo. Drugo testiranje koje sam odradio su bili čučnjevi. Napravio sam 136 ponavljanja u 300 sekundi što je solidan rezultat, ali naravno da uvijek može bolje.

Upravo sam uzeo Freeletics trenera, tako da od sutra i službeno počinjem s prvim tjednom Freeletics programa sretan
Prvi tjedan se sastoji uglavnom od testiranja, a zadnji dan se radi trening Afrodita. Odmah prvi dan se rade zgibovi između ostalog. Bit ce zanimljivo koliko ću ponavljanja uspjeti napravit s ozljeđenim ramenom.
Pozdrav do sutra wave

12.01.2014. u 12:28 • 0 KomentaraPrint#

subota, 11.01.2014.

Nulti tjedan - Peti dan - Diona

Dobar dan. Evo upravo sam odradio kardio trening Dionu. To mi je do sada bio uvjerljivo najteži trening. Na slici možete vidjeti detaljan plan treninga.


Vježba sadrži 3 serije pa sam si zapisivao i prolazna vremena. Za prvu seriju mi je tebalo 17 minuta, za drugu 22 minute i za treću 20 minuta. Ostvario sam ukupno vrijeme od 59 minuta i 17 sekundi. Nije baš bajno vrijeme, ali za prvi put sam zadovoljan da sam uopće uspio i završiti trening. Moram priznati da sam nekoliko puta bio na iskušenju da odustanem, ali eto ipak sam uspio odraditi trening do kraja. Od vježbi izdvojio bi opet marince (burpees) koji su uvjerljivo najteža vježba. Prvi put sam se susreo s Jumping Jacks vježbom u Freeleticsu. Vježba nije toliko teška, ali je odlična za kardio. Za sutra planiram odraditi jedno ili dva testiranja, dakle sutra mi je dan odmora. Ono što je važnije planiram uzeti trenera, te od ponedjeljka počet s 15-o tjednim Freeletics programom, ali o tome i o točnom planu vježbanja ću više napisati u sljedećem postu.
Do tada lijep pozdrav sretan

11.01.2014. u 13:50 • 0 KomentaraPrint#

petak, 10.01.2014.

Nulti tjedan - Četvrti dan- Split lunge MAX & Jackknife MAX

Kao što vidite za četvrti dan sam odabrao dva testiranja. Imao sam dosta naporan dan, fakultetske obveze prijepodne i rukometni trening popodne, tako da sam se odlučio još jedan dan malo lakše odraditi. Prvo sam odradio Jackknife testiranje koje traje 100 sekundi. Napravio sam 52 ponavljanja. Zatim sam odradio Split lunge MAX u kojem sam napravio 103 ponavljanja u 300 sekundi odnosno 5 minuta. Split lunge dosta umara pa sam morao napraviti 2 kratka odmora tijekom testiranja.

Htio sam se malo raspisati o tome kako je meni najlakše izvesti testiranja odnosno napraviti što bolji rezultat na njima.
Prije samog testiranja odredim si neki realni cilj, tj. koliki broj ponavljanja bi mogao napraviti. Uzmimo primjer "Jackknifes-a". Prije izvođenja vježbe zadao sam si cilj napraviti 50 ponavljanja u 100 sekundi koliko traje vježba. Dakle tom brzinom za jedno ponavljanje mi treba 2 sekunde. Vježbu radim tom brzinom, jedno ponavljanje-2 sekunde, upravo zbog toga da se ne umorim prebrzo odnosno da vježbu ne radim presporo.
I sad ono najbitnije. Zadnjih 10-15 sekundi izvođenja vježbe, ako osjetim da mi je ostalo još dovoljno snage, odradim maksimalno do kraja. Na primjeru Jackkinfes-a konkretno u zadnjih 10 sekundi sam napravio 7 ponavljanja umjesto 5 i na kraju sveukupno napravio 52 ponavljanja. Na primjeru Split lunges-a je slično bilo, ali sam napravio 103 ponavljanja u 300 sekundi. Naravno sljedeći put mi cilj više neće biti 50 i 100 ponavljanja, nego 60 i 110.

Primjer 1.

Uzmimo sad prolazno vrijeme od 60 sekundi na toj vježbi koja traje 100 sekundi i 3 slučaja. Antonije, Dino i Ivan su braća blizanci (imaju jednako snage) i rade testiranje tko može koliko trbušnjaka napraviti u 100 sekundi. Pošto su braća blizanci za pretpostaviti je da će napraviti jednak broj trbušnjaka, no Antonije i Dino vježbu rade bez prethodno određenog cilja, dok Ivan ima cilj od 50 trbušnjaka.
Dino radi vježbu prosječnom brzinom od jedno ponavljanje-1.5 sekundi i za 60 sekundi napravi 40 trbušnjaka, ali se nakon 60 sekundi umori i napravi stanku od 25 sekundi, te na kraju u preostalih 15 sekundi vježbe napravi još 10 ponavljanja te ostvari rezultat od ukupno 50 ponavljanja.
Antonije pak radi vježbu prosječnom brzinom od jedno ponavljanje-2,5 sekundi i za 60 sekundi napravi 24 trbušnjaka, tada shvati da radi presporo i u preostalih 40 sekundi ubrza na 2 sekunde po ponavljanju te na kraju ostvari rezultat od 44 ponavljanja.
Ivan, koji si je postavio cilj prije vježbanja, radi vježbu brzinom 2 sekunde za ponavljanje te nakon 60 sekundi napravi 30 trbušnjaka, nastavi raditi tom brzinom do kraja te 10-tak sekundi prije kraja osjećajući da ima još snage ubrza na 1.5 sekundi po ponavljanju i na kraju ostvari rezultat od 52 ponavljanja.

Zaključak: Odrediti cilj prije vježbe, raditi vježbu umjerenom brzinom te na kraju izvući maksimum.

Napomena: Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna!!!

10.01.2014. u 18:27 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 09.01.2014.

Nulti tjedan - Treći dan- Venus

Nakon dana odmora i laganog kardio treninga Metis upale su lagano prošle, jedino je još ostala upala tricepsa od marinaca. Odlučio sam napraviti nešto teži trening danas i odabrao trening snage koji se zove Venera ( Venus).
Venera se sastoji od 4 serije po 50 sklekova, 20 "Jackknifes-a" i 50 dubokih čučnjeva. Pogađate, zbog ozljeđenog ramena i upala tricepsa koje još nisu skroz prošle, najveći problem mi je bio napraviti sklekove. Prvu seriju sklekova sam radio najteži oblik (koji je prikazan u izvođenju vježbe), dok sam ostale 3 serije radio obične sklekove. Seriju od 50 sklekova sam si podijelio na 3 mini serije od 20-15-15 ponavljanja između kojih sam pravio kratki odmor. "Jackknifesi" i duboki čučnjevi mi nisu predstavljali veće probleme. Vježbu sam završio u 33 minuta i 19 sekundi, ali imam osjećaj da bi bez upale i sa zdravim ramenom rezultat bio puno bolji.

Ukratko plan vježbanja za sljedećih nekoliko dana:
Za sutra sam odlučio uzeti dan odmora, te napraviti samo 2 testiranja: Jackknife MAX i Split lunge MAX.
U subotu, dakle za 2 dana, ću napraviti kardio trening Dionu, te ukoliko sve bude u redu uzet ću Strength & Cardio trenera.
Od idućeg tjedna planiram malo prilagoditi prehranu, tj. pridržavati se nekih pravila.

O svemu više u budućim postovima, do tada lijep pozdrav sretan

09.01.2014. u 13:51 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 08.01.2014.

Nulti tjedan - Drugi dan - Metis & Situp MAX

Nakon napornog prvog dana i odrađivanja Afrodite, drugi dan sam odlučio odraditi 2 lakša treninga, kardio trening Metida (Metis) te Situp MAX testiranje. Ujutro sam osjetio zatezanje i bol u kvadricepsima te prsima i ramenima. Odlučio sam napraviti malo duže zagrijavanje kako bi "razbio" upalu. Nakon zagrijavanja sam počeo s Situp MAX testiranjem. Napravio sam ukupno 96 Situp-a u 5 minuta, čime sam zadovoljan za prvi put. Mislim da bi mogao još dosta napredovati u toj vježbi kroz sljedećih nekoliko tjedana. Nakon Situp MAX-a uzeo sam 10-tak minuta odmora, a zatio krenio raditi Metidu. Metida je kardio trening koji se sastoji od 3 vježbe: Burpees-a, s kojima sam se već susreo prvi dan u Afroditi, Climbers-a i High Jumps-a. Trening je poprilično kratak, ali se mora izvest u kratkom vremenu da bi bio efektivan. Dolje na slici možete vidjeti detaljan plan treninga.

Ponovio sam grešku koju sam napravio i prvi dan, prije Afrodite. Olako sam shvatio trening i nisam mu pristupio baš sa 100%. To me na kraju koštalo malo slabijeg vremena. Ostvario sam vrijeme od 9 minuta i 57 sekundi, ali mi je otprilike trebalo isto toliko vremena za odmor, odnosno da "dođem sebi".

Sve u svemu zadovoljan sam drugim danom i rezultatima koje sam ostvario. Metida treninga mi se svidio jer kratko traje, a spoj je kardio i treninga snage. Ukoliko netko ima samo 15-tak minuta za vježbanje dnevno svakako bi mu preporučio Metidu. Za sutra mi je plan odraditi jedan teži trening, ali nisam se još odlučio koji točno. Lijep pozdrav do sutra sretan

08.01.2014. u 14:23 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 07.01.2014.

Nulti tjedan- Prvi dan vježbanja - Afrodita

Uspješno odrađen prvi Freeletics trening! sretan
Kao što je i preporučeno za prvi trening odabrao sam Afroditu. U prvi trening sam ušao s dosta rezerve i nisam baš dao svoj maksimum. Aktivno se bavim rukometom i svakodnevno treniram pa sam mislio da će biti malo lakše odraditi trening, ali na kraju sam se ipak morao dosta namučiti kako bi završio trening. Poslije 15-tak minuta zagrijavanja počeo sam s izvođenjem vježbe. Prvi su na red došli "Burpeesi" (marinci) koji su po mom mišljenju ujedno i najteža vježba u Afroditi. U prvoj seriji se treba napraviti 50 marinaca. Nakon 30-tak ponavljanja došla je prva kriza i morao sam napraviti stanku te odraditi ostatak u 2 mini-serije od po 10 ponavljanja. Zatim su uslijedili čučnjevi na kojima sam isto morao napraviti jednu stanku, te na kraju trbušnjaci koji su najlakša od ove 3 vježbe u Afroditi.
Inače imam ozljeđeno rame već duže vrijeme tako da mi je i to bila otežavajuća okolnost kod izvođenja marinaca, ali uz manje odmore uspio sam odraditi trening do kraja i ostvariti vrijeme od 42 minute i 10 sekundi.
Dojmovi nakon prvog Freeletics treninga su odlični. Upoznat sam s nekoliko sličnih programa treniranja (Insanity, Rushfit..) i Freeletics mi se čini kao nešto drugačije i puno učinkovitije zbog načina izvođenja vježbi, ali i zbog psihološkog dijela, tjera vas da poboljšavate svoj osobni rekord iz dana u dan i time napredujete.

Jedva čekam sutrašnji dan da probam odraditi druga dva treninga, kardio trening Metida (Metis) te Situp MAX testiranje kojim se testira maksimalan broj "Situp-a" u 5 minuta.

07.01.2014. u 14:06 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 06.01.2014.

Aplikacija za iOS i Android

Kako bi lakše mogli pratiti svoj napredak i bilježiti rezultate, tim iz Freeleticsa je napravio aplikaciju za mobilne telefone koje koriste iOS i Android. U aplikaciji se također nalazi detaljan prikaz svih treninga i pojedinačnih vježbi, te način na koji se vježbe izvoda.
Aplikacija košta 5$ za iOS te 6,78$ za Android te ih možete naći na iTunesu odnosno Androidovom marketu

Međutim, ukoliko ste snalažljivi i date si malo truda, aplikaciju možete i besplatno skinuti s interneta. Sretno ;)

06.01.2014. u 20:36 • 1 KomentaraPrint#

Vježbe i kako započeti s Freeletics-om

Kao što sam napisao u prethodnom postu, Freeletics obuhvaća dvije osnovne skupine vježbi: Kardio vježbe i vježbe za snagu. Postoji nekoliko vježbi kojima ne možemo točno odrediti skupinu jer su u njima obuhvaćene obje komponente. Zanimljivo je da su imena vježbi preuzeta iz grčke i rimske mitologije, pa se tako neke od najpopularnijih vježbi zovu Afrodita, Ares i Zeus.

Upravo je Afrodita vježba s kojom se započinje Freeletics program i na kojoj ću Vam objasniti princip Freeleticsa. Afroditi ne možemo točno odrediti skupinu u koju spada. Upravo zato je Afrodita dobra vježba za sve početnike, za one koje žele poboljšati svoju snagu i za one koje žele poboljšati svoj kardio. Kao i za većinu Freeletics vježbi nije Vam potrebna nikakva dodatna oprema za izvođenje Afrodite.
U nastavku ću Vam pojasniti kako izvesti Afroditu.

Afrodita je vježba u kojoj je točno određen broj ponavljanja, te se mjeri vrijeme. Dakle prije nego što počnete s izvođenjem vježbe pokrenite štopericu i izmjerite vrijeme potrebno za izvođenje svih vježbi.
Sastoji od 3 osnovne vježbe : Burprees (marinci), Squats (čučnjevi), Situps (trbušnjaci), podijeljenih u 5 serija. U prvoj seriji se radi 50 ponavljanja svake vježbe, u drugoj 40, trećoj 30, četvrtoj 20 te na kraju u petoj seriji 10 ponavljanja.

Važno je da se sve vježbe u potpunosti izvedu koliko god vremena za njih bilo potrebno. Savršeno bi bilo kad bi se svih 5 serija moglo izvesti bez odmora, ali naravno da samo rijetki to mogu. Zato si uzmite odmora koliko god trebate i pravilno napravite sve vježbe do kraja. Važno je znati da za gotovo sve Freeletics vježbe postoji lakša alternativa za one koji ne mogu napraviti pravilno vježbe iz programa.

06.01.2014. u 16:52 • 0 KomentaraPrint#

Upoznavanje s Freeletics-om

Na početku pozdrav svim čitateljima ovog bloga. Nadam se da ćete kroz moj blog naučiti nešto korisno o Freeletics programu treniranja, te općenito o treniranju. Ukoliko imate pitanja slobodno pošaljite na kontakt mail.

Što je Freeletics?

Freeletics je relativno novi program treniranja osmišljen u njemačkom gradu Münchenu i temelji se na Crossfitu. Važno je naglasiti da je Freeletics Bodyweight tip treninga, dakle sve se radi sa svojom tjelesnom težinom. Osnovna ideja Freeleticsa je da osoba koja radi program kroz 15 tjedana poboljšava svoje rezultate ( radi više ponavljanja u određenom vremenu ili radi određeni broj ponavljanja u što kraćem vremenu) te time jača svoje tjelesne sposobnosti.

Freeletics obuhvaća dvije osnovne skupine vježbi: Kardio vježbe i vježbe za snagu. Također Freeletics možemo podijeliti na takozvani "Workout" i "MAX" . Workout je cijeloviti trening u kojem je već preodređen broj ponavljanja koji se odrađuje, te se mjeri vrijeme u kojem se trening odradi, dok je MAX način treninga u kojem testiramo maksimalni broj ponavljanja određene vježbe u zadanom vremenu.

Oprema za Freeletics?

Za većinu Freeletics vježbi nije Vam potrebna nikakva dodatna oprema, samo malo prostora i vremena te naravno dobra volja. Ipak, za dvije vježbe, poželjno je da imate šipku za zgibove i zid u blizini. Naravno šipku za zgibove mogu zamjeniti i vrata, nogometni gol ili bilo koje drugo mjesto gdje možete napraviti zgibove.

U sljedećim postovima ću reći nešto više o samim vježbama te kako početi s Freeletics-om.

06.01.2014. u 15:15 • 0 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  siječanj, 2014 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Veljača 2014 (13)
Siječanj 2014 (20)

Osobni rekordi

najbolja vremena odnosno najveći broj ponavljanja pojedine vježbe

Aphrodite: 00:31:27 (7.1.2014)

Ares: 00:14:09 (27.1.2014)

Atlas: 00:29:45 (2.2.2014)

Apollon: 00:29:29 (17.2.2014)

Dione: 00:39:39 (30.1.2014)

Hades: 00:32:49 (13.2.2014)

Hera: 00:21:51 (11.2.2014)

Metis: 00:05:47 (7.2.2014)

Poseidon: 00:13:51 (18.2.2014)

Venus: 00:27:43 (16.2.2014)

Burpee MAX: 62 (18.2.2014)

Jacknife MAX: 52 (10.1.2014)

Jump MAX: 121 (21.1.2014)

Pullup MAX: 9 (15.1.2014)

Pushup MAX: 34 (12.1.2014)

Situp MAX: 120 (25.1.2014)

Split lunge MAX: 121 (25.1.2014)

Squat MAX: 136 (12.1.2014)

Korisni linkovi

Osnovna stranica
Vrlo korisna stranica - Google
Subreddit Freeletics
Kako napraviti prvi zgib

Kontakt

http://www.facebook.com/ivanjurich

Broj posjetitelja:
brojac poseta


Broj pregleda:

brojac poseta