Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freeletics

Marketing

Nulti tjedan - Drugi dan - Metis & Situp MAX

Nakon napornog prvog dana i odrađivanja Afrodite, drugi dan sam odlučio odraditi 2 lakša treninga, kardio trening Metida (Metis) te Situp MAX testiranje. Ujutro sam osjetio zatezanje i bol u kvadricepsima te prsima i ramenima. Odlučio sam napraviti malo duže zagrijavanje kako bi "razbio" upalu. Nakon zagrijavanja sam počeo s Situp MAX testiranjem. Napravio sam ukupno 96 Situp-a u 5 minuta, čime sam zadovoljan za prvi put. Mislim da bi mogao još dosta napredovati u toj vježbi kroz sljedećih nekoliko tjedana. Nakon Situp MAX-a uzeo sam 10-tak minuta odmora, a zatio krenio raditi Metidu. Metida je kardio trening koji se sastoji od 3 vježbe: Burpees-a, s kojima sam se već susreo prvi dan u Afroditi, Climbers-a i High Jumps-a. Trening je poprilično kratak, ali se mora izvest u kratkom vremenu da bi bio efektivan. Dolje na slici možete vidjeti detaljan plan treninga.

Ponovio sam grešku koju sam napravio i prvi dan, prije Afrodite. Olako sam shvatio trening i nisam mu pristupio baš sa 100%. To me na kraju koštalo malo slabijeg vremena. Ostvario sam vrijeme od 9 minuta i 57 sekundi, ali mi je otprilike trebalo isto toliko vremena za odmor, odnosno da "dođem sebi".

Sve u svemu zadovoljan sam drugim danom i rezultatima koje sam ostvario. Metida treninga mi se svidio jer kratko traje, a spoj je kardio i treninga snage. Ukoliko netko ima samo 15-tak minuta za vježbanje dnevno svakako bi mu preporučio Metidu. Za sutra mi je plan odraditi jedan teži trening, ali nisam se još odlučio koji točno. Lijep pozdrav do sutra sretan

Post je objavljen 08.01.2014. u 14:23 sati.