Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freeletics

Marketing

Vježbe i kako započeti s Freeletics-om

Kao što sam napisao u prethodnom postu, Freeletics obuhvaća dvije osnovne skupine vježbi: Kardio vježbe i vježbe za snagu. Postoji nekoliko vježbi kojima ne možemo točno odrediti skupinu jer su u njima obuhvaćene obje komponente. Zanimljivo je da su imena vježbi preuzeta iz grčke i rimske mitologije, pa se tako neke od najpopularnijih vježbi zovu Afrodita, Ares i Zeus.

Upravo je Afrodita vježba s kojom se započinje Freeletics program i na kojoj ću Vam objasniti princip Freeleticsa. Afroditi ne možemo točno odrediti skupinu u koju spada. Upravo zato je Afrodita dobra vježba za sve početnike, za one koje žele poboljšati svoju snagu i za one koje žele poboljšati svoj kardio. Kao i za većinu Freeletics vježbi nije Vam potrebna nikakva dodatna oprema za izvođenje Afrodite.
U nastavku ću Vam pojasniti kako izvesti Afroditu.

Afrodita je vježba u kojoj je točno određen broj ponavljanja, te se mjeri vrijeme. Dakle prije nego što počnete s izvođenjem vježbe pokrenite štopericu i izmjerite vrijeme potrebno za izvođenje svih vježbi.
Sastoji od 3 osnovne vježbe : Burprees (marinci), Squats (čučnjevi), Situps (trbušnjaci), podijeljenih u 5 serija. U prvoj seriji se radi 50 ponavljanja svake vježbe, u drugoj 40, trećoj 30, četvrtoj 20 te na kraju u petoj seriji 10 ponavljanja.

Važno je da se sve vježbe u potpunosti izvedu koliko god vremena za njih bilo potrebno. Savršeno bi bilo kad bi se svih 5 serija moglo izvesti bez odmora, ali naravno da samo rijetki to mogu. Zato si uzmite odmora koliko god trebate i pravilno napravite sve vježbe do kraja. Važno je znati da za gotovo sve Freeletics vježbe postoji lakša alternativa za one koji ne mogu napraviti pravilno vježbe iz programa.

Post je objavljen 06.01.2014. u 16:52 sati.