PKB pregažen, sledi Kopenhagen
[ # ]

Photobucket

Rukometaši Crvene zvezde pobedili su ekipu PKB sa ubedljivih 42:26 (22:11), u poslednjoj utakmici trećeg kola prvenstva Srbije.

Tim Igora Butulije je tako napravio sjajnu uvertiru za nedelju i meč prvog kola Lige šampiona protiv danskog Kopenhagena. Zvezdu je na utakmici sa PKB-om predvodio Vukas sa 11 golova. Milošević je postigao šest, a Milašević, Perović i Nenadić po pet.

Zvezda je ovim trijumfom izbila na prvu poziciji na tabeli zajedno sa ORK Niš i Crvenkom koji takođe imaju pet bodova posle tri utakmice.

29.09.2008. ...23:48 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda kažnjena sa 600.000 dinara
[ # ]

Photobucket

Zamenik discplinskog sudije Zajednice klubova Super lige Drakče Dimitrijević kaznio je Crvenu zvezdu sa 600.000 dinara zbog incidenta na utakmici sa Jagodinom.

Pred početak prvenstvene utakmice Crvena zvezda - Jagodina, igrači 'crveno-belih' izašli su na teren u majicama sa natpison "pravda za Uroša". Svi igrači Crvene zvezde koji su nosili tu majicu kažnjeni su sa po 120.000 dinara, a ista kazna izrečena je i sekretaru stručnog štaba Vojislavu Lalatoviću.

Dimitrijević je rekao da su to maksimalne novčane kazne predviđene Disciplinskim pravilnikom.

...23:45 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda prebrodila Kulu!
[ # ]

Photobucket

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su drugu uzastopnu prvenstvenu pobedu, a treću u svim takmičenjima, pa su posle šestog kola Jelen Superlige Srbije izbili na solidno četvrto mesto!

Crveno-beli su u Kuli savladali Hajduk rezultatom 2:1, golovima Nenada Milijaša i Ibrahima Gaja, dok je strelac za domaće bio Dejan Kekezović.

Jagodina je kao domaćin bila bolja od Javora 3:2, iako su gosti poveli već u drugom minutu, dok na mečevima Banat - Čukarički i Napredak - Rad nije bilo pobednika.

Zvezda se posle poraza od Javora u trećem kolu obrela na poslednjoj poziciji, ali je sa sedam bodova od mogućih devet, nakon dolaska Čedomira Janevskog umesto Zdenjeka Zemana, uspela da drastično popravi plasman.

Interesantno je da ekipa sa Marakane posle šest kola ima osam bodova i neutralnu gol-razliku (7:7), isto kao Javor (5:5) i Hajduk (4:4). Zvezdi je pripalo više mesto na tabeli na osnovu većeg broja postignutih golova...

Za mir u kući i dobre pripreme za derbi sa Partizanom (mada već u ponedeljak sledi saslušanje igrača i funkcionera kluba u okviru "afere majice"), prvi se pobrinuo Milijaš - a i ko bi drugi ove sezone?

Lopta je posle kornera u 14. minutu stigla do novopečenog reprezentativca, on je prihvatio odbitak i snažnim udarcem sa oko 20 metara poslao loptu u donji levi ugao. Golman Anđelko Đuričić nije imao šansu da odbrani.

Najbolju šansu za izjednačenje u inače slabom prvom poluvremenu propustio je Kekezović, koji je u 17. minutu odlično izveo slobodan udarac, a Saša Stamenković uspeo da "izvadi" loptu iz ugla i skrene je u korner. Zvezda je u 44. minutu mogla da duplira prednost, ali je Đuričić bio uspešniji od Ivana Tričkovskog u situaciji "jedan na jedan".

U 52. minutu rezultat je bio 1:1. Situacija gotovo ista kao u prvom delu, ali ovog puta Kekezoviću polazi "za nogom" da plasira slobodan udarac tamo gde Stamenković nije mogao da stigne.

Činilo se da je inicijativa prešla na stranu Kuljana, međutim, sedam minuta kasnije Đuričić je loše reagovao na jednu nabačenu loptu, a najprisebniji u šesnaestercu bio je Gaj - 1:2 i ako ne impresivna, onda svakako vredna pobeda crveno-belih.

"Moja ekipa pokazala neku novu dimenziju, bili smo jaki u duelu. Pobeda nam mnogo znači pred derbi zbog samopouzdanja. A kada je već ta utakmica u pitanju tražiću od predsednika Dan Tane da nam se obezbede normalni uslovi za pripremiu", izjavio je Čedomir Janevski.

Upitan šta podrazumeva pod normalnim uslovima za pripremu, trener Crvene zvezde je rekao da sigurno ne misli na teren.

28.09.2008. ...18:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janevski: "Očekujem još bolju igru"
[ # ]

Photobucket

Trener FK Crvena zvezda Čedomir Janevski izjavio je da očekuje da njegova ekipa u meču sa Hajdukom iz Kule nastavi da podiže kvalitet igre.


Janevski je izjavio kako zna da su gostovanja u Kuli poslednjih nekoliko godina bila uglavnom teška, ali da veruje da će njegovi igrači nastaviti da pružaju još bolje partije. Trener 'crveno-belih' smatra da njegov tim ima kapacitet za daleko više od onoga što trenutni rezultati pokazuju. Fudbaler Crvene zvezde Nenad Tomović najavio je maksimalno koncentrisan pristup meču.

Janevski je istakao kako se samopouzdanje igrača na višem nivou nego ranije.

“Posle poslednje pobede u kupu, samopouzdanje igrača je mnogo bolje u odnosu na pre dve nedelje. Radili smo najviše na oporavku igrača, s obzirom da je poslednja utakmica bilo gostovanje pre dva dana, a sutra nas već čeka novo. Nekoliko igrača je bolesno, a to su Ninkov, Trajković i Vukobratović, dok se Marković juče vratio treninzima posle par dana pauze zbog povrede, naravno tu je i duže odsutni Bronovicki. Danas posle treninga ćemo videti sa kojih 19 ili 20 igrača idemo u Kulu".

Trener Crvene zvezde najavio je još bolje igre u odnosu na početak sezone.

"Mislim, da nas očekuje veoma značajna utakmica pred derbi sa Partizanom, u kojoj ćemo pokazati još bolje lice u odnosu na prethodne četiri utakmice koje sam ja vodio. Zadovoljan sam napretkom, ali to još uvek nije ono što ja očekujem i zamišljam, s obzirom da ovaj tim ima kvalitet za mnogo bolje i igre i rezultate”.

Nenad Tomović, očekuje tešku utakmicu protiv Hajduka, jer doći do pobede u Kuli nikada nije bilo lako. “Rezultati sa početka sezone ne dozoljavaju nam pravo na novi kiks, jer već zaostajemo dosta bodova za prvoplasiranom ekipom. Trebalo bi da budemo maksimalno skoncentrisani i da radimo ono što trener očekuje od nas, jer jedino tako sutra neće biti većih problema. U ovom trenutku ne razmišljamo o derbiju sa Partizanom, s obzirom da je svaka sledeća utakmica za nas najvažnija”.

26.09.2008. ...19:43 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Još tri nova košarkaša u Zvezdi...
[ # ]

Photobucket

Filip Šepa potpisao je četvorogodišnji, a Nemanja Bjelica i Stevan Milošević ugovor na godinu dana sa Crvenom zvezdom. U jednom danu, crveno-beli angažovali su tri talentovana, mlada košarkaša i tako broj novih uoči starta sezone popeli na - devet.

Šepa (na slici), mladi reprezentativni bek, odlučio se da karijeru nastavi u Zvezdi iako je imao ponude iz inostranstva. On već desetak dana trenira sa Svetislavom Pešićem i ostalim igračima, a potpis na vernost klubu stavio je malo pre ulaska u avion za Rim, gde će biti u timu protiv Lotomatike.

Crvena zvezda i Lotomatika odigraće dve prijateljske utakmice u petak i subotu.

Šepa je visok 196 centimetara i ima 18 godina, a izabrao je dres sa brojem 24.

Nemanja Bjelica i Stevan Milošević takođe su uspeli da se pokažu u pravom svetlu na Pešićevim treninzima, tako da će naredne sezone nositi crveno-beli dres. Prvi će nositi 44, a drugi 10 na leđima.

Bjelica, krilni centar (209 cm, 19) je pre Zvezde nastupao u Austriji, dok je Milošević, inače centar (211 cm, 23), igrao u Budućnosti iz Podgorice.

Pre njih trojice, ugovore su potpisali Marko Kešelj, Vladimir Štimac, Marko Marinović, Milan Milošević, Andre Ovens i Lorens Roberts. Od prošlogodišnjeg tima, ostalo je samo četiri igrača: kapiten Tadija Dragićević, Mirko Kovač, Elmedin Kikanović i Boris Bakić.

Narednih dana očekuje se kraj pregovora sa nekadašnjim igračem Zvezde Nemanjom Aleksandrovim. Možda će i on obući stari dres u nedelju u 19 časova u "Pioniru", kada je zakazano zvanično prestavljanje novog tima.

...17:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Nastavak borbe
[ # ]

www.delije.net

Photobucket

Na današnjem gostovanju u Nišu nisu samo Delije tražile pravdu za Uroša, već su nam se u tome pridružili i Meraklije, kao i dobar deo zapadne tribine koji je naše povike propratio aplauzom.

Meraklije su početkom drugogo poluvremena skandirale "Uroš Mišić" i "Pravda za Uroša", a zatim smo prešli na dovikivanje sa njima - sever "Pravda za", jug - "Uroša".

Unošenje bubnjeva, megafona i zastava nije bilo dozvoljeno, ali kasnije su ipak dozvolili da se unesu zastave grupa. Za parole smo se snašli. Ipak, pevanje danas bilo je znatno ispod našeg standarda.
Velika "Pravda za Uroša" je okačena na ogradu i bila je povod da sudija zapreti da drugo poluvreme neće početi dok se bude skinuta. Nismo je skinuli, a utakmica je nastavljena. Raširili smo i "Sudstvo, policija, mediji - režimske marionete", a nešto kasnije i "Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom".

Gledajući i čitajući razne medije, može se steći utisak da reč "pravda" ima mnogo značenja. Da razjasnimo onima koji ne shvataju - ne tražimo da Uroš bude pušten na slobodu nakon onoga što je učinio već da dobije pravednu kaznu. Ako je sudska praksa u Srbiji da se ubice osuđuju na 4, 5, 6 godina, onda on ne bi smeo biti osuđen na više od toga, već samo na manje. Ili pravda za njega ne važi?

Oko 60-og minuta utakmica je prekinuta jer su sudija i delegat koje je intenzivno telefonirao ponovo imali primedbu na transparent. Igrači su zamolili da se skine, što je u tom trenutku učinjeno, ali nešto kasnije smo ga opet raširili.

Nismo propustili ni da se zahvalimo igračima za gest za koji ih mnogi osuđuju: "Igrači, je l` nas čujete?" "Hvala za Uroša". Svi vi što ih osuđujete - dozvolite da neko ima i drugačije mišljenje od vašeg, pogotovu što postoji mnogo argumenata za odbranu tog mišljenja, iako vi možda ne želite da ih vidite.

25.09.2008. ...03:19 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda pobedila uz dva prekida
[ # ]

Photobucket

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Lav kupa Srbije pobedom nad Radničkim u Nišu 3:0.


Dva gola za crveno-bele postigao je Ivan Tričkovski, u sedmom i 23. minutu utakmice, a konačni rezultat postigao je Marko Blažić u devetom minutu sudijske nadoknade. Meč je prekidan dva puta, najpre na deset, a zatim na pet minuta, jer je delegat meča bio nezadovoljan transparentima Zvezdinih navijača.

Navijači beogradskog kluba, koji su do stadiona Čair imali posebnu pratnju, nisu pravili incidente, niti su pretili bilo kome, ali je delegat odbio da dopusti da se meč igra dok su okačeni transparenti "Sudstvo, policija i mediji – marionete režima" i "Pravda za Uroša".

Meč je nastavljen tek pošto su Zvezdini fudbaleri neko vreme proveli u razgovoru sa navijačima.

Pre i posle toga Zvezda je potpuno dominirala protiv niškog trećeligaša, koji je 80-ih bio i polufinalista kupa UEFA.

Prva dva gola postigao je Ivan Tričkovski, kojem su to prvi golovi u takmičarskim utakmicama, od kada je u januaru stigao u beogradski klub. Zvezda je tako stekla nedostižnu prednost, a tokom veoma duge sudijske nadoknade, izazvane prekidima, Marko Blažić je postavio konačni rezultat.

Photobucket

Zajedničku konferenciju za prisutne novinare posle utakmice 1/16 finala Lav kupa Srbije, održali su pomoćni trener Kristić, šef stručnog štaba domaćina Đukić i kapiteni Milijaš i Simov.

"Iza nas je jedna lepa utakmica,odigrana po skoro idealnom vremenu i u pravoj fudbalskoj atmosveri. U prvom poluvremenu smo igrali dobro i uspeli da brzo postignemo dva gola ali igra u nastavku ipak nije bila na željenom nivou. Za nas je najvažnije da je ovo naša treća pobeda u nizu, istovetnim rezultatom 3:0. To je upravo i razlog da budemo optimisti za utakmice koje slede, u Kuli u subotu i u derbiju za deset dana," rekao je Aleksandar Kristić.

Brazilac Kleo je debitovao za Crvenu zvezdu, a Tričkovski i Blažić postigli su svoje prve golove u zvaničnim utakmicama.

"Konkurencija u napadu je velika i šef Janevski još uvek želi da sagleda mogućnosti svih igrača koje imamo na raspolaganju. Danas su starteri bili Kleo i Tričkovski i mislim da su obojica opravdali očekivanja," smatra Kristić.

Kapiten Nenad Milijaš je odigrao prvih 45 minuta: "Jako smo lepo primljeni u Nišu i stvarno je bilo zadovoljstvo igrati pred ovako posećenim stadionom. Nama je bio bitan prolaz dalje u takmičenju koje nam obezbeđuje trofej i izlazak u Evropu i u tome smo uspeli. Igrači Radničkog su se fer borili i nimalo lako nam se nisu predali, ali smo ipak zasluženo pobedili. Vidi se da Nišu fale ovakvi veliki fudbalski događaji i da je publika željna gostovanja poznatih timova. Radničkom želim da se što pre vrati u superligašku konkurenciju jer je to za klub takve tradicije, u ovolikom gradu, svakako neophodnost. "

"Svesni smo šta je Zvezda i nismo gajili iluzije da je možemo pobediti. Naš cilj je bio da se pruži dostojan otpor i da moji momci istrče ovu utakmicu kao pripremu za nama bitan duel protiv pirotskog Radničkog, sledeće nedelje. Zvezda je zasluženo dobila i pokazala zašto je fudbal lepa igra. Zadovoljan sam igrom mog tima koji se do kraja borio i nije bio bez šansi," rekao je trener Radničkog Vladislav Đukić.

"Zvezda je bila apsolutni favorit i mi smo u utakmicu ušli sa malim grčom. Već smo primili dva gola kada smo uspeli da koliko toliko dođemo do naše igre. Čestitam Crvenoj zvezdi i želim joj puno uspeha u daljim utakmicama u Kupu i prvenstvu," smatra prvotimac Nišlija i kapiten Aleksandar Simov.

...03:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Kup utakmica u Nišu
[ # ]

Danas gostujemo Radničkom u Nišu u okviru Lav kupa Srbije,a video prenos utakmice možete gledati na linku ispod:
KLIKNI

24.09.2008. ...14:44 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Veterani Zvezde u Mirkovcima
[ # ]

22.09. u Mirkovcima je odigrana prijateljska utakmica između veterana Hajduk Mirka i veterana Crvene Zvezde!Utakmica je završena pobedom veterana Zvezde od 5:1!Na ovoj utakmici iskoristili smo priliku da damo podršku Urošu Mišiću,deliji koji je osuđen na 10 godina zatvora,sto će te moći pogledati i na slici ispod!

KLIKNI

...03:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Pravo i pravda
[ # ]

www.delije.net

Photobucket

Posle izricanja drakonske i nepravedne kazne za Uroša Mišića, izgleda da je na putu još jedna farsa u srpskom pravosđu. Prisutnima koji su javno izrazili negodovanje zbog presude izrečen je pritvor u trajanju od dva dana, koji je danas produžen za dodatnih trideset dana.

U obrazloženju odluke navodi se da je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, što je sasvim apsurdno jer se sve odigralo u sudnici.

I sama izjava portparola tužilaštva u kojoj se kaže da je ovo "prvi slučaj procesurianja napada na sudije posle izricanja presude" dovoljno, sama za sebe, govori o svemu.
Slažemo se mi da bi nosioci pravosudnih funkcija trebalo da budu zaštićeni i da uživaju određen ugled. Ali nikad se u istoriji nije desilo da neko stiče ugled nepravdom, izricanjem drakonskih kazni i nepravednim optuživanjem - naprotiv.
Gospodo iz sudstva i tužilaštva potrudite se da svojim profesionalnim radom steknete ugled i potštovanje, jer ćete ga samo na taj način steći. Ovo što sad radite je pokušaj da u svojoj nemoći da građane zaštitite od raznih stečajnih, drumskih, građevinskih i drugih mafija pokažete kako ste "efikasni" i "beskompromisni".
Znate onu poslovicu "riba se od glave čisti"?

Ovo nije prvi put da se ljudima iz naše grupe smeštaju lažne optužbe koje nemaju nikakve veze ni sa navijačikom životom, ni sa istinom.
Svaki put je borba da se dođe do istine bila teška, verujemo da će tako biti i ovaj put, ali to nas nikad nije sprečavalo da se borimo.

22.09.2008. ...13:15 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Nova kazna za Zvezdu?
[ # ]

Photobucket

Fudbalskom klubu Crvena zvezda preti kazna zbog nesportskog ponašanja igrača i navijača.


Pred utakmicu sa Jagodinom igrači su nosili majice sa likom Uroša Mišiča, koji je osuđen na kaznu zatvora zbog napada na službeno lice. Delegat na utakmici bio je Slobodan Đermanović, koji će sigurno napisati prijavu protiv domaćina."Klub će snositi odgovornost zbog nesportskog ponašanja igrača i navijača. Delegat će podneti prijavu, a videćemo kako će reagovati disciplinski sudija", rekao je komesar za takmičenje Branislav Delić.

Zbog tog propusta pored novčane Zvezdi preti i moguća kazna igranja na praznom stadionu.

Ideja da igrači nose majice sa likom Mišića došla je od navijača.

"Zamolili su nas da ih obučemo, a mi smo ih na taj način ispoštovali za svu podršku koju nam pružaju", rekao je kapiten zvezde Nenad Milijaš i dodao da se ne kaje što su igrači tako postupili.

...12:58 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Fudbaleri Zvezde protestuju
[ # ]

Photobucket

Fudbaleri Crvene zvezde pridružili su se navijačima u protestu zbog visoke kazne izrečene Urošu Mišiću.


Zvezdini igrači su na utakmicu sa Jagodinom, u petom kolu Superlige Srbije, izašli su na teren u belim majicama sa natpisom "Pravda za Mišića". Pre nego što je sudija dao znak za početak susreta svi igrači "crveno-belih" otišli su do severne tribine stadiona, gde su smeštene njihove najvatrenije pristalice.

Uroš Mišić je navijač Crvene zvezde, koji je u petak osuđen na 10 godina zatvora zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića prošle jeseni, na poluvremenu prvenstvene utakmice sa Hajdukom iz Kule.

Odbrana je žalbu na presudu uložila Vrhovnom sudu, smatrajući da nije bilo dovoljno dokaza za toliku kaznu, inače veću od one koju je tražilo Tužilaštvo.

Fudbaleri "crveno-belih" su tim gestom izrazili solidarnost sa navijačima, koji su gotovo celim tokom utakmice protestovali zbog drastične kazne izrečene Mišiću.

Navijači Crvene zvezde su tokom prvog dela susreta protiv Jagodine razvili transparent sa porukom "Pravda za Mišića".

...12:56 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Prva pobeda Zvezde - 3:0
[ # ]

Photobucket

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u ovoj sezoni.


Zvezda je u petom kolu Superlige Srbije savladala Jagodinu rezultatom 3:0. Vodeći gol za crveno-bele postigao je Branimir Subašić u 18. minutu, Nenad Milijaš bio je precizan sa bele tačke deset minuta kasnije, a kapiten je deset minuta pre kraja meča drugim golom potvrdio prvu pobedu. Zvezda je sada sedma u ligi sa pet bodova, sedam manje od vodećeg tandema, Jagodina sa četiri boda zauzima deveto mesto.

Fudbaleri Crvene zvezde zasluženo su ostvarili prvu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu.

Protiv debitanta u elitnom takmičenju, veoma dobre ekipe Jagodine, domaćini su posle samo nedelju dana rada sa novim trenerom Čedomirom Janevskim pokazali da su napravili pomak u igri.

Dominirali su, pogotovo u prvom poluvremenu, kada su postigli dva pogotka.

Jagodina je, naročito u nastavku meča, ostavila sasvim povoljan utisak. Gosti su drugih 45 minuta odigrali hrabro i angažovano, ali nisu uspeli da postignu gol.

Fudbaleri Crvene zvezde na teren su izašli u belim majicama sa natpisom "Pravda za Mišića", čime su se pridružili navijačima u protestu zbog desetogodišnje kazne za Uroša Mišića.

Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: 5000. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas).Strelci: Subašić u 18, Milijaš u 28. iz penala i 80. minutu. Žuti kartoni: Bogdanović (Crvena zvezda), Mihajlović (Jagodina).

Crvena zvezda: Stamenković - Ninkov, Gaj, Tomović, Petković - Bogdanović (Pekarić), Milijaš - Lazetić (Blažić), Koroman - Edgar, Subašić (Some).

Jagodina: Vlašković - Ristanović, Žunić, Mihajlović, Lukić (Milenković) - Prodanović (Mijailović), Radosavljević, Bojan Živković - Velić - Miloš Živković, Spasojević - Igor Pavlović.

...12:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Jedan od nas
[ # ]

Photobucket

Uroš Mišić danas je osuđen na deset godina zatvora zbog `pokušaja ubistva` pripadnika MUP-a na utakmici Zvezda - Hajduk Kula 02.12.2007.

Obzirom da je u pitanju prvostepena presuda, Uroš ima pravo žalbe na ovu nepavičnu presudu.

Podsetimo, ranije su zbog incidenta na istoj utakmici osuđeni Miloš Zimonja i Slaviša Drakul.

19.09.2008. ...18:59 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Pobeđen UNIKS, stigao Roberts
[ # ]

Photobucket

Novi tim Crvene zvezde zabeležio je i drugu pobedu, posle priprema na Kopaoniku. Dan pre odlaska na turnir u Francusku, ekipa Svetislava Pešića pobedila je ruski Uniks iz Kazanja sa 80:73.

Od pre dva dana i zvanično igrač crveno-belih Marko Kešelj ubacio je 18 poena, Marko Marinović (koji je bio najefikasniji u Leskovcu sa 29 poena) ubacio je 16, dok se rodjeni brat Tadije Dragićevića, Strahinja, ponovo nameće, jer je meč završio sa 12 poena. Novi Amerikanac Ovens postigao je 9 poena, Štimac i Bakić po 8.

Igru svog novog tima video je i američki centar Lorens Roberts koji je pravo sa aerodroma otišao u Pionir i prati meč Crvene zvezde.

Ekspedicija crveno-belih otputovala je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima u Francusku, gde će prvo meč odigrati sa Gravlenom u petak. Turnir u Grčkoj je otpao, ali će tim odigrati dva meča sa Lotomatikom u Rimu, pre početka NLB lige.

Prema pisanju beogradskih medija, sve je izvesnija i opcija po kojoj se Nemanja Aleksandrov vraća u Zvezdu, iako je formalno raskinuo prethodni ugovor. On je u četvrtak otputovao na lekarsku kontrolu u Berlin, a nakon toga bi u slučaju povoljnog nalaza najverovatnije potpisao dvogodišnji ugovor sa svojim novim – starim klubom.

I mladi Filip Šepa je blizu Crvene zvezde, a sve pojedinost biće poznate po povratku tima iz Francuske.

18.09.2008. ...12:43 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda bolja od Srema
[ # ]

Kombinovani sastav Crvene zvezde savladao je ekipu Srema 3:0, u prijateljskoj utakmici na pomoćnom terenu stadiona Crvene zvezde.


Utakmica je odigrana pred oko 150 ljudi, a počela je veoma otvorenom igrom obe ekipe, gde se odbrana Crvene zvezde postavila veoma visoko, na nekih 40 metara od svog gola, kako bi presekla napade Srema još u početku. Kleo, koji je debitovao na ovom meču, bio je najistureniji napadač crveno belih u prvom poluvremenu, često je dolazio u prilike, ali nije imao dovoljno sreće da postigne pogodak.

Prvi udarac ka golu uputio je u 7. minutu, kada je pokušao sa nekih 20 metara, ali bez većih problema za golmana Srema.

Prvi i jedini gol u prvom poluvremenu pao je posle “sraćenog kornera” koji je izveo Blažić. Kleo je ponovo bio najviši u skoku, golman Srema je vrhovima prstiju odbranio, ali je lopta pala pravo na nogu Jakovića, koji se našao na pravom mestu i postigao svoj prvi gol u Crvenoj zvezdi i tako doneo prednost od 1:0.

Visoki ritam igre iz prvog poluvremena preneo se i u drugi deo utakmice.

Drugi gol na utakmici, postignut je u 69. minutu. Burzanović je prevario nekoliko igrača na sredini terena, odigrao loptu u prostor za Ninkova na desnom boku, a on je našao Somea na prvoj stativi, koji se oslobodio jednog čuvara i pogodio mrežu u bliži ugao za 2:0.

U dva napadu za redom u 78. minutu, viđene su dve slične akcije Crvene zvezde. Prva koja je išla preko leve strane završena je neuspešno, a druga po desnoj strani završena je pogotkom.

Oba napada povukao je Some, a započele su sa polovine terena. U prvom pokušaju, Some se oslobodio svog čuvara još na polovini terena, a onda je vukao loptu sve do ivice kaznenog i umesto da uposli samog Perovića na desnoj strani, pokušao je udarcem koji je završio preko gola.

Sledeći napad je bio jedan od lepših na meču i završen je golom za 3:0. Some je ovoga puta odmah proigrao Perovića na desnom krilu, koji mu je odigrao povratnu loptu, a Some je ušao u kazneni i kada se mislilo da će šutirati nesebično je uposlio Trajkovića na drugoj stativi, kome nije bilo teško da sa par metara postigne poslednji gol na meču.

...12:41 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Ko će da ostane u Zvezdi?!
[ # ]

Photobucket

Egzodus sa "Marakane" se nastavlja, a impozantnoj listi imena koja su u poslednjih godinu dana nakratko zadržala na funkcijama u FK Crvena zvezda pridružili su se vršilac dužnosti generalnog sekretara Dragan Ninković, odnosno portparol Ilija Kovačić.

Ninković, do pre dve nedelje advokat kluba, u izjavi za MONDO je potvrdio da je tačna i definitivna informacija da napušta Crvenu zvezdu, ali razloge svoje odluke nije obrazložio.

Novi generalni sekretar crveno-belih trebalo bi da bude imenovan u naredna tri dana.

Zoran Laković, koji obavlja tu funkciju u Fudbalskom savezu Srbije, odbio je, kako saznaje MONDO, ponudu Crvene zvezde, tako da će, po svemu sudeći, prvi operativac kluba iz Ljutice Bogdana postati najverovatnije neki fudbalski anonimus.

Sportska čaršija suška da je jedan od kandidata za upražnjenu funkciju Saša Kozić, zamenik glavnog inspektora Poreske uprave Beograd i član nedavno raspuštenog Upravnog odbora Crvene zvezde.

Koliko je odlazak Ninkovića bio očekivan, s obzirom na to da je prethodnih dana u štampi najavljivao takvu mogućnost, toliko je odluka Ilije Kovačića da se iseli iz svoje kancelarije na stadionu iznenadjenje.

Kovačić je za MONDO potvrdio da je podneo ostavku, a kako je naveo razlozi su lične prirode. On je, medjutim, najavio da će ostati da pomogne klubu do imenovanja novog portparola.

Ilija Kovačić na dužnosti portparola nalazio se zvanično od 1. avgusta ove godine.

...12:38 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Ivić se zahvalio Živkoviću, računi u blokadi
[ # ]

Photobucket

Goran Bunjevčević nedavno je na prečac otvorio radno mesto za Bratislava Živkovića, imenujući ga za tim menadžera. Dva meseca kasnije, odmah nakon imenovanja novog sportskog direktora crveno-belih Ilije Ivića, ta funkcija je ukinuta.

"Direktor mi je saopštio da nisam više potreban, uz obrazloženje da je to ionako bila izmišljena funkcija. Kako nisam imao potpisan ugovor, niti je Zvezda imala bilo kakvu obavezu, došlo je do razlaza, ali ću uvek biti na raspolaganju klubu", izjavio je Živković za "Sportski žurnal".

Bivši igrač Zvezde saopštio je da se tokom svog kratkog boravka u Ljutice Bogdana trudio da posao odradi na najbolji način.

"Nije mi bilo lako, došao sam u klub u specifičnom trenutku, ali sam nastojao da odradim sve što je od mene traženo. Kada je trebalo bio sam prevodilac, organizator putovanja, a pomagao sam i na treninzima. Što bi se reklo bio sam devojka za sve. O mom radu neka drugi sude... Više nemam funkciju, ali ću i dalje biti uz Zvezdu, kojoj želim što pre da izađe iz krize", istakao je Živković.

Otpuštanje "viška" usledilo je kao posledica lošeg finansijskog stanja u klubu.

"Sport" prenosi da je situacija u klubu alarmantna, i da su svi Zvezdini bankovni računi pod blokadom zbog kašnjenja prilikom vraćanja kreditnih rata. To znači da igrači, ali i ostali zaposleni u klubu ne mogu da primaju plate i ostale premije.

"Zavrtanje slavine" u Zvezdi trebalo bi da pomogne crveno-belima da izmire neke od dugova, kako bi mogli da raspolažu jednim delom novca sa računa.

17.09.2008. ...13:44 [ Komentari (0) ] Isprintaj

KKCZ: Novi ugovor za Aleksandrova?
[ # ]

Photobucket

Nemanja Aleksandrov više nije košarkaš Crvene zvezde,ali menadžment kluba planira da ponudi novi ugovor,pišu Večernje novosti.


Iako je Aleksandrov posle odluke Registracione komisije KSS o raskidu ugovora sa Zvezdom izjavio da gotovo ne postoje šanse da se vrati na Kališ, i dalje postoji mogućnost da prihvati ponudu detaljno renoviranog kluba. Odluka Aleksandrova zavisi i od eventualnih ponuda drugih zainteresovanih klubova.

Aleksandrov je prethodnih 15 dana proveo na Zlatiboru kao ispomoć nekompletnom timu Željka Obradovića, Panatinaikosa.

Tokom treninga on nije imao problema sa kolenom, zbog čega nije igrao prošle sezone u Crvenoj zvezdi.

Košarkaški klub Crvene zvezde nedavno je potpisao ugovore sa dvojicom igrača: bekom Markom Kešeljom i Amerikancem plejmejkerom Andre Ovensom. Pre njih novi igrači “crveno-belih” postali su i Vladimir Štimac i Marko Marinović.

Novo pojačanje, američki krilni centar Lorens Roberts očekuje se da će stići u sredu.

Tim Crvene Zvezde sa trenerom Svetislavom Pešićem nalazi se na pripremama na Kopaoniku. Kapiten Tadija Dragićević nije sa ekipom zbog povrede. Njemu je u utorak urađena atroskopija kolena, pa nije poznato kada će vratiti nivo iz prethodne sezone.

...13:36 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Butulija:"Zvezdi treba pomoć za LŠ"
[ # ]

Photobucket

Trener rukometaša Crvene zvezde Igor Butulija traži pomoć sponzora, grada i države kako bi se klub dostojno takmičio u LŠ.


"Ako želimo da se kao zemlja otvaramo ka Evropi, onda i naši klubovi treba da dostojno predstavljaju državu u evropskim takmičenjima. Molio bih sve ljude koji imaju mogućnosti da nam pomognu. Verujem i da će nova gradska vlast i Ministarstvo omladine i sporta imati razumevanja i da će nam i oni pomoći", rekao je Butulija.

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda je uspela da prođe kvalifikacije za Ligu šampiona, jer su "momci dva meseca naporno radili i prepoznali način na koji treba da razmišljaju kako bi se suprostavili protivnicima u Evropi".

"Moramo da pravimo nešto što će trajati nekoliko godina, da stvaramo i afirmišemo igrače. Ne treba nikoga da lažemo. Ne očekujem vrhunski rezultat, ali mi imamo tri, četiri svetska 'bisera' i šteta bi bilo da im ne pomognemo i da od njih ne napravimo svetske igrače", rekao je Butulija.

On je dodao da bi uspeh Crvene zvezde mnogo pomogao u razvoju rukometa jer ima mnogo talentovane dece..

"Ja sam trener, trebalo bi da se bavim samo svojim poslom, ali moram još jednom da zamolim za pomoć. Naši ljudi znaju da prepoznaju ono što vredi i posle mnogo vremena ponovo je veliko interesovanje za rukomet".

Trener Crvene zvezde je istakao da niko nema prava da obećava pobede, ali je rekao da ekipa neće lako davati veliku prednost protivnicima.

Direktor Crvene zvezde Ilija Jović naglasio je da nema euforije posle plasmana u Ligu šampiona.

"Napravili smo jedan korak dalje. Moramo da dostojno reprezentujemo klub, grad i državu takmičenju u koje smo ušli. Siguran sam da će svi dati sve od sebe i nadam se da ćemo otići što dalje", izjavio je Jović.

Crvena zvezda će igrati prvu utakmicu protiv Kopenhagena 5. oktobra u beogradskom "Pioniru".

16.09.2008. ...16:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Navijač Zvezde: Nisam hteo da ubijem žandarma
[ # ]

Photobucket

Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić optužen za pokušaj ubistva žandarma Nebojše Trajkovića decembra prošle godine rekao je da mu je "žao zbog svega što se desilo" i da "nije imao nameru" da ga ubije.

Beogradska "Politika" prenosi da je odbrana Mišića zatražila od sudskog veća da ga oslobodi odgovornosti, jer "nema dokaza da je počinio delo koje mu se stavlja na teret", odnosno da je nameravao da ubije Trajkovića tokom nereda u pluvremenu meča Crvena zvezda - Hajduk 2. decembra 2007. godine.

Tokom suđenja, sudski veštak sa Instituta za sudsku medicinu Dušan Dunjić izneo je podatak da su povrede žandarma Nebojše Trajkovića bile "obične", a ne teške kako ih je okvalifikovalo Tužilaštvo.

Veštak je naveo, prenosi "Politika", da je policajac Trajković zadobio niz "lakih i teških telesnih povreda", ali da nije imao povrede po ustima.

Time je, praktično, negirana Trajkovićeva izjava da mu je optuženi na utakmici gurao baklju u usta.

Dunjić je rekao da je policajac Trajković na "usnama imao reakciju od pekotine na levom obrazu, koja sama za sebe predstavlja tešku telesnu povredu". Veštak je naveo i da je žandarm zadobio niz opekotina po licu, vratu, leđima, ubode na šaci i nadlaktici od mehaničkog oruđa, brojne krvne podlive, oderotine i nagnječenja.

Nakon što su odgledali snimak tuče na utakmici, Mišićevi branioci su istakli da se na video-materijalu vidi kako jedna osoba bije Trajkovića navijačkom bakljom po leđima "ali ne i da mu je gura u usta".

U završnoj reči, zamenik tužioca je zatražio da se Mišiću izrekne kazna na osnovu krivičnog dela ubistva u pokušaju.

Photobucket

Delije: "Pravda za Uroša"

Optuženi Uroš Mišić je u završnoj reči izjavio: "Nisam imao nameru da ubijem Trajkovića. Žao mi je zbog svega štose desilo".

Inače, navijači Crvene zvezde su najpre na rukometnoj utakmici protiv italijanskog Kasarana izneli transparent". Pravda za Uroša" i skandirali "Delije, Delije, ajmo svi u glas, Uroš Mišić jedan je od nas", a isto to su ponovili i na fudbalskom meču 4. kola Superlige protiv Čukaričkog.

...16:31 [ Komentari (0) ] Isprintaj

KKCZ: Predstavljeni Kešelj i Ovens
[ # ]

Photobucket

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je dva i najavio još jedno pojačanje za novu sezonu.


Prvi put pred novinarima na Malom Kalemegdanu pojavili su se Marko Kešelj i Amerikanac Andre Ovens. Konferencija je kasnila jer je let prvog inostranog pojačanja kluba kasnio zbog loših vremenskih uslova. Generalni menadžer kluba Milan Opačić najavio je da će u sredu klub predstaviti još jednog Amerikanca sa NBA iskustvom – Lorensa Robertsa.

Opačić je rekao da Marko Kešelj trenira sa ekipom već mesec dana, ali je promocija održana tek ovog ponedeljka jer su u petak stigli svi potrebni papiri, kojima je mladi reprezentativac i zvanično postao igrač Crvene zvezde.

"Marko je pojačanje od koga mnogo očekujemo. On nije samo reprezentativni igrač, već i igrač koji treba da bude jedan od nosilaca igre ove sezone. To je već pokazao u pripremnim mečevima sa Ergonomom i Zdravljem".

Opačić je predstavio Ovensa, koje je stekao igrajući u Juti i Indijani.

"Andre igra na poziciji beka, tj mi volimo da kažemo da je to kombo-bek, jer može da igra i pleja i na poziciji beka. Po prvi put igra u Evropi, ali radi se o igraču koji je po rečima njegovih trenera iz Indijane, spreman za evropsku košarku".

Kešelj: "U Zvezdi je najlepše"

Photobucket

Marko Kešelj se zahvalio novinarima što su se okupili u velikom broju i izrazio zadovoljstvo što će opet raditi sa trenerom Pešićem, sa kojim je već sarađivao u Đironi.

"U par navrata sam naglasio da je velika čast raditi sa Svetislavom Pešićem, sistem koji on postavlja obećava dosta rada, a kroz taj rad doćiće i rezultati. Potrebno je strpljenje navijača, uz čiju podršku možemo daleko dogurati. Još jedna bitna stvar je ta da sam opet u svom gradu. Nema lepšeg osećaja igrati u klubu kakav je Crvena zvezda i dokazivati se".

Andre Ovens se zahvalio novinarima i rekao da je srećan što će igrati u Evropi. Čuo je mnogo o klubu, kao i o programu koji je planiran za ovu sezonu, i nada se da će pomoći ekipi u ostvarenju maksimalnih ciljeva koji su zacrtani.

"Nisam razgovarao sa igračima koji su igrali u Srbiji, znam da je jedan od njih Omar Kuk, ali znam veličinu kluba i to će me dodatno motivisati".

Opačić najavio Robertsa

Photobucket

Milan Opačić najavio je još jedno pojačanje.

"Reč je o Lorensu Robertsu. Iako je visok 206cm, igra na poziciji centra. Nastupao je za NBA klub Memfis, odigrao preko 50 utakmica sa zavidnom minutažom, što dovoljno govori o iskustvu koje poseduje".

Predstavljanje Robertsa očekuje se u sredu, a igrači koji su na probi po njegovim rečima ostaće na probi još dve nedelje, tako da će biti u kombinaciji za tim koji će učestvovati na turniru u Francuskoj krajem ove nedelje.

Sledeće međunarodne provere crveno-beli tim očekuje u Rimu, gde će sa ekipom Lotomatike odigrati dva prijateljska meča.

Što se tiče zdravstvenog stanja kapitena Tadije Dragićevića, Opačić je rekao da ga očekuje lakša operacija, i da će Dragićević opet biti sa ekipom za otprilike dve nedelje.

15.09.2008. ...17:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janevski: "Zadovoljan sam htenjem"
[ # ]

Photobucket

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski nije nezadovoljan ishodom debija na klupi najtrofejnije ekipe u regionu.


Ni posle četiri kola u domaaćem prvenstvu i šest mečeva ove sezone Zvezda nije zabeležila pobedu, ali je makedonski trener našao dobru stranu u remiju 2:2 sa ekipom Čukaričkog. Janevski je novinarima posle utakmice rekao da je zadovoljan pristupom igri svog tima i dodao da veruje da je to dobar znak pred nastavak sezone.

"Zadovoljan sam htenjem i borbenošću igrača. Videla se kod njih velika želja da pobede. Posle deset kornera za prvih pola sata očekivao sam da ćemo to naplatiti. Imali smo inicijativu i mislim da bi bod trebalo da se čestita ekipi Čukaričkog", rekao je Janevski, koji nije odstupio od famozne taktike 4-3-3, koju je pokušao da perimeni Zdenjek Zeman.

"Situacija je veoma teška, pre svega na psihološkom planu, ali na meču protiv Čukaričkog video sam da ti momci imaju kvalitet. Ipak, potrebno je da se još mnogo radi".

Trener ekipe sa Banovog Brda Dragoslav Stepanović priznao je da se pribojavao reakcije Zvezdinih igrača na promenu trenera

„Najviše me je plašio voljni momenat igrača Zvezde, jer sam znao da će želeti da pokažu da problem do sada nije bio u njima. Tako je i bilo, ali smo imali snage da uzvratimo“, rekao je Stepanović, koji je u nekoliko navrata tokom prethodnih godinu dana bio kandidat za Zvezdinu klupu u beogradskim medijima.

Stepanović je prokometarisao i situaciju iz 76. minuta, posle koje je za Zvzedu dosuđen penal.

"Meni se sa klupe učinilo da nije bio penal, ali sam pitao kapitena Savića i on je sportski priznao da jeste".

Konačno, Stepanović se osvrnuo i na izjavu Janevskog, po kojoj je domaća ekipa srećno osvojila bod.

„Moj kolega je očigledno komentarisao samo ono što se događalo u drugom poluvremenu, a zaboravio je da je Aganović u finišu prvog poluvremena propustio ono što se ne propušta", završio je Stepanović.

...12:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda dala dva gola i osvojila - bod!
[ # ]

Photobucket

Fudbaleri Crvene zvezde ne znaju za pobedu ni posle četiri kola Superlige. U nedelju popodne, vođeni novim trenerom Čedomirom Janevskim, crveno-beli su remizirali sa Čukaričkim na Banovom brdu - 2:2 (0:0).

Posle prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, prvo se zatresla Zvezdina mreža.

Milan Vilotić je bio najviši u šesnaestercu golmana Saše Radivojevića, posle centaršuta Nebojše Marinkovića iz kornera. Udarac glavom, od zemlju, odbio se tako da je preleteo sve igrače i golmana Zvezde - 1:0, 61. minut.

Nije prošlo mnogo vremena do prvog gola Crvene zvezde u ovogodišnjem prvenstvu. Nenad Milijaš je uposlio Edgara, koji se prvo zagradio na deset metara od gola, potom "okrenuo" čuvara i neometan postigao ujedno i svoj prvi gol od kada je stigao u srpski fudbal - 1:1.

U 76. minutu, dosuđen je jedanaesterac za goste. Ognjen Koroman je ušao u duel na levom krilu sa kapitenom domaćih Savićem, utrčao je u kazneni prostor i posle kontakta pao, što je sudija Gogić iz Novog Sada okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Izveo ju je kapiten Milijaš, sigurno - 1:2.

Činilo se tada da će Crvena zvezda uspeti da zabeleži prvu pobedu u sezoni, računajući i Kup UEFA, ali da tako ne bude pobrinuo se Lazar Popović golom u 87. minutu - 2:2.

Tačnije, veće "zasluge" od Popovića, za izjednačujući pogodak imao je golman Zvezde Radivojević, koji je loptu posle centaršuta sa desne strane prvo uhvatio, a potom i ispustio. Spretni fudbaler Čukaričkog, sa metar i po, samo je ćušnuo fudbal u mrežu i zaledio srca navijačima Zvezde.

Photobucket

"VRATITE NAM KERA"

I onako nervozni zbog očajnih igara na startu sezone, najvatreniji navijači crveno-belih posle meča ponovo su počastili igrače uvredama. Ništa prijatnije po fudbalere nije bilo ni tokom utakmice, jer se na tribinama stadiona pojavio veliki dres, na kojem je na mestu prezimena bilo napisano "igrači", a na mestu broja, "0".

Podsetimo, nepoznata grupa momaka upala je pre dva dana na službeni parking SD Crvene zvezde i razlupala automobile, koji su uglavnom bili u vlasništvu fudbalera.

U prvom poluvremenu, Zvezda je imala potpunu inicijativu, ali je u poslednjim sekundama najbolju priliku imao Aganović iz Čukaričkog. Jedna "ničija" lopta odbila se tako da je izbacila Aganovića oči u oči sa Radivojevićem. Golman Crvene zvezde dva puta je bio bolji od rivala i sačuvao je svoju mrežu, ali je te intervencije "poništio" u finišu meča.

Na odmor se otišlo nešto kasnije, zbog toga što je žuti pas, mešanac koji podseća na pit-bula, ušetao na teren i rastrčao se po njemu. Pošto niko nije imao hrabrosti da mu se približi, akteri meča morali sa da sačekaju četiri, pet minuta da se pas udalji, a onda su Delije počele sa skandiranjem: "Vratite nam kera".

Novi trener Zvezde Čedomir Janevski primenio je formaciju koja mu je i upisana kao omiljena u trenerski CV. Njegov tim zaigrao je sa četvoricom u odbrani, trojicom u veznom redu od kojih je jedan bio Marjan Marković i trojicom u napadu: Lazetić desno krilo, Koroman levo krilo, Edgar centarfor.

Milijaš je igrao kao najistureniji vezista, ispred Markovića i Bogdanovića.

Na meču sa Čukaričkim, u crveno-belom dresu debitovao je i bivši kapiten Vojvodine Nino Pekarić, koji je pred kraj meča zamenio Markovića.

Sa bodom iz duela sa Čukaričkim, Crvena zvezda je bar pobegla sa dna tabele, koje sada pripada Radu.

Photobucket

...12:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Razbijena kola Zvezdinih fudbalera
[ # ]

Photobucket

Trinaest automobila fudbalera Crvene zvezde polupano je tokom popodneva, nakon što je grupa od 20-tak ljudi sa kapuljačama, naoružani motkama i palicama, upala na parking, dok su igrači imali sastanak sa novim trenerom, Čedomirom Janevskim.

Među oštećenim automobilima nalazilo se i vozilo novog sportskog direktora, Ilije Ivića. Nakon toga, crveno-beli su otišli na planirani trening, koji je obezbeđivala policija, koja je takođe izvršila i uviđaj. Pretpostavlja se da iza svega stoji grupa Zvezdinih navijača, koje je svoje nezadovoljstvo rezultatima crveno-belih pokazala upadom na trening pre dve nedelje.

Crvena zvezda u nedelju gostuje na Banovom brdu Čukaričkom, kao poslednjeplasirana ekipa šampionata.

12.09.2008. ...19:06 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Džajić može da se vrati u Zvezdu
[ # ]

Fudbalski klub Crvena zvezda demantovao je u petak pisanje pojedinih srpskih medija da je državni vrh Srbije zabranio Draganu Džajiću da preuzme neku od funkcija u klubu. "Klub ovim putem obaveštava javnost da, prema podacima sa kojima trenutno raspolažemo, ne postoje bilo kakve pravne prepreke koje bi gospodinu Džajiću onemogućile povratak u klub", ističe se u saopštenju Zvezde.

"Crveno-beli" su naveli da samo komisija zadužena za to ima pravo da kvalifikuje potencijalne kandidate za Skupštinu kluba.

"Fudbalski klub Crvena zvezda će u najskorijem vremenu na Skupštini kluba izabrati novog predsednika, a pravo da kvalifikuju potencijalne kandidate imaju isključivo članovi komisije, koja je formirana za tu svrhu od strane Upravnog odbora", kaže se u saopštenju.

Zvezda je u saopštenju poručila da će o svim aktivnostima u klubu transparentno informisati javnost.

"Crvena zvezda će veoma transparentno i profesionalno izveštavati o svim aktivnostima koje će u veoma skorom periodu dovesti do potpune normalizacije u našem klubu, kao i potencijalnim kandidatima za rukovodeće funkcije", zaključuje se u saopštenju beogradskog kluba.

Bivši predsednik Zvezde Dragan Džajić, bivši generalni sekretar Miloš Marinković i bivši sportski direktor Vladimir Cvetković uhapšeni su u februaru zbog sumnje da su prilikom transfera nekoliko igrača zloupotrebili službeni položaj.

Njih trojica su početkom jula pušteni da se brane sa slobode, a prethodno im je nekoliko puta pritvor bio produžavan.

Nakon ostavke kompletne uprave Zvezde krajem avgusta, pojedini mediji pisali su da bi Džajić mogao da se vrati na mesto predsednika "crveno-belih".

Pojedini beogradski listovi u četvrtak su objavili da su nakon toga neki državni funkcioneri čelnike Zvezde upozorili da je Džajić još uvek pod istragom i da ne može da se vrati na rukovodeće mesto u klubu.

...19:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman: Rekli su mi da sam najbolji trener
[ # ]

Photobucket

Zdenjek Zeman je došao u Crvenu zvezdu na velika vrata, a izašao je kroz garažu. Iako će ostati upamćen kao trener koji je crveno-bele doveo do dna, on pak smatra da ništa nije kriv i čak izjavljuje da su mu u Beogradu ljudi rekli da je najbolji trener koji je sedeo na klupi Zvezde!

U intervjuu za italijanski "Gazeta delo sport", Zeman je svu krivicu za očajne rezultate i sramnu eliminaciju iz kvalifikacija za Kup UEFA svalio na igrače, koji ga, kako tvrdi, nisu slušali.

"Od mene je tražena disciplina na terenu i van njega, ali kada sam postavio pravila ona se nisu poštovala", rekao je Zeman po povratku u Italiju.

Češki trener kaže da mu se u Zvezdi ponovila situacija koju je već imao u Lećeu i Salernitani, a to je da nije uticao na izbor igrača. "U Crvenoj zvezdi su mi obećali da će me obaveštavati o stanju na (igračkom) tržištu. Za svaku od pozicija u timu sam naveo tri moguća igrača. Umesto toga dobio sam 16 novih igrača, svi sa nultim parametrom. To su igrači koji su izabrani preko Interneta, bez mog pristanka", tvrdi Zeman.

On dalje ističe da se igrači Crvene zvezde nisu pridržavali njegovih ideja i saveta, što je dovelo do toga da se preskače igra, da se ne pravi pozicija, ne realizuju pasovi i na kraju da se primaju golovi "koje ni neki amateri ne bi sebi dopustili".

"To nije moj fudbal! U ovakvoj Crvenoj zvezdi ne postoji kultura rada, već se sve otaljava. Mislili su da je dovoljno zvati se Crvena zvezda pa dobijati utakmice. Na terenu me niko nije pratio, ali bez obzira na sve to, ljudi u Beogradu govore da je Zeman bio najbolji trener na klupi Crvene zvezde", kaže Zeman.

Upitan da li je tačno da se posvađao sa Nikolom Lazetićem, Zeman je odgovorio odrećno. Dodao je, međutim, da se složio sa tim da Zvezda kupi bivšeg igrača Đenove i Torina, ali da je Lazetić odbio kada ga je potao da li može da igra. "Zato nije igrao".

Čeh dalje podvlači da nije oteran iz Zvezde, kako neki sada žele da prikažu, već da se sporazumno dogovorio sa vođstvom kluba o prekidu saradnje.

"Da razjasnimo - nisam oteran, raskinuo sam ugovor sa Zvezdom. To je bilo rešenje, jer sam shvatio da me igrači ne prate", ističe Zeman.

Upitan da li je i pored svega imalo smisla ostati u Zvezdi, Zeman je odgovorio da nije kao neke njegove kolege koje se zalepe za klupu, ali i da je svestan da će se sada voditi kampanja protiv njega i da će početi da kolaju priče da je njegov fudbal prevaziđen.

Na dodatno pitanje da li je srpski fudbal stvarno toliko daleko od italijanskog, Zeman je rekao da određeni kvalitet postoji i to pre svega u mladoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije (igrači do 21 godine).

Zeman kaže da je spreman da odmah vodi neku ekipu, ali da ne prenagljuje i da će neko vreme pratiti igre italijanskih klubova, a posebno mu je interesantan Inter zbog novog trenera Žozea Murinja.

...19:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Votson na korak od Zvezde
[ # ]

Photobucket

Krilni centar Armani Džinsa Trevis Votson nalazi se na korak od dolaska u KK Crvena zvezda.


Votson je visok 203 centimetra, i izuzetno snalažljiv pod košem, o čemu govori statistika iz Evrolige: 27-godišnjak je po utakmici prosečno postizao 12 poena, uz gotovo 10 skokova. U dve utakmice, protiv Arisa i Le Mana, on je imao čak po 16 skokova.

Pre dolaska u milansku ekipu igrao je za Panionios i Fortitudo. Košarku je učio na Univerzitetu Virdžinija, a u Evropu je došao još 2003. godine.

On bi trebalo da se ekipi priključi po povratku sa Kopaonika, koji je zakazan za subotu.

Amerikanac bi trebalo da bude peto pojačanje Zvezde ovog leta, pošto su ugovore do sada potpisali Štimac, Marinović, Ovens i Kešelj.

Dolazak Votsona najverovatnije znači da od angažovanja Gregora Fućke nema ništa.

...00:22 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezdani lanac:Mišković,Mićović-Ivić-Janevski
[ # ]

Photobucket Image Hosting

Marko Mišković i Dragi Mićović, bivši finansijeri Crvene zvezde, a očigledno i budući, imaju viziju i pare koje žele da ulože u klub, a Ilija Ivić je doveden da njihovu viziju "evropske Zvezde" sprovede u delo.

"Prve razgovore sam imao sa Markom Miškovićem i Dragijem Mićovićem. Oni imaju vizije, hoće da ulože pare, spremni su da pomognu, i to može da bude dobro za nas. Ja sam tu da iskoristim njihov entuzijazam", odgovorio je novi sportski direktor crveno-belih na pitanje ko ga je doveo na "Marakanu".

"Moj ugovor je na dve godine. Drugačije ne bih došao", nastavio je Ivić tvrdeći da je sportski direktor, bez prefiksa "vršilac dužnosti", iako po klupskom Statutu prelazna vlada ne može da postavlja funkcionere.

Da li iz ovoga proizilazi da je već formirano novo rukovodstvo Crvene zvezde i da se sada samo čeka Skupština da se to i ozvaniči?!

Ivić je između 1991. i 1994. nosio crveno-beli dres. Zvezda mu je poslužila kao odskočna daska za internacionalnu karijeru, koju je kasnije napravio mahom igranjem u Grčkoj.

"Srećan sam što sam se vratio u svoju Zvezdu, posle 14 godina, da počnem novu karijeru. Imam veliku obavezu, jer znam ko je sedeo u ovoj fotelji i kako je radio".

Ivić je pojasnio na koga misli i ko mu je uzor.

"Igrao sam fudbal do 33. godine i odlučio da pređem u funkcionerske vode, jer smatram da mogu mnogo da pružim. Najviše sam naučio prateći rad Dragana Džajića".

Tvrdi da je svestan težine zadatka.

"Predamnom je veliki posao, koji sam počeo u sredu angažovanjem trenera. Zvezda može se vrati na svoj nivo. Svakome može da se desi pad, mnogi veliki evropski klubovi su padali. Uz viziju i dorbu organizaciju Zvezda može da izađe iz krize. Tražio sam susret sa Bunjevčevićem. On najbolje može da mi kaže kako je do sada bilo... Hvala na poverenju, opravdaću ga".

Ilija Ivić je već radio kao sportski direktor u dva velika grčka kluba - AEK-u i Olimpijakosu.

"Potrebno je da svako radi svoj posao, ali samo svoj posao. I tako možemo da napredujemo. Finansije mi nisu bile bitne u donošenju odluke da dođem već su presudili drugi motivi. Nisu tačne medijske informacije o mojoj plati niti da sam prijatelj sa Janevskim".

Srpska javnost je skeptična posle prvog poteza novog sportskog direktora Zvezde. Za trenera je postavio za ovdašnje prilike anonimnog makedonskog stručnjaka.

"Janevski je moja procena. Došao je na godinu dana, dajemo mu šansu, jer radi 24 sata dnevno, a Zvezdi treba neko ko radi 24 sata. Može da pokaže vrednost. Budite strpljivi i videćete njegov kvalitet".

Ivić je tokom izlaganja naglasio da je Janevskog "doveo u familiju", a upravo je taj "familijarni kult" urušen poslednjih meseci u Ljutice Bogdana 1.

"Apsolutni cilj mi je da se to opet uspostavi. Igračima sam rekao da moraju da budu familija i da poštuju jedan drugog. Bez toga ne može da opstane nijedna porodica, a kamoli veliki klub".

Photobucket Image Hosting

Janevski: Ništa nije izgubljeno

Mišković i Mićović su doveli Ivića, a on Janevskog. Na crveno-beli lanac se nadovezuju niske...

"Zahvaljujem se Zvezdi i Iviću na poverenju. Želim da pomognem u što kraćem roku. Ne treba ja objašnjavam koliki je Zvezda klub, znate to bolje od mene. Svestan sam velikog pritiska, ali sam video kako je to u Brižu i Olimpijakosu", naglasio je Čedomir Janevski prilikom zvanične promocije u novog trenera Crvene zvezde.

Crveno-beli su na poslednjem mestu Superlige sa čak osam bodova iza lidera, večitog rivala.

"Zaostajemo osam bodova, ali odigrana su samo tri kola i ne smemo da razmišljamo da je sve izgubljeno".

U sredu uveče je odradio prvi trening sa novom ekipom, a u nedelju ga očekuje i prvi ispit - na gostovanju Čukaričkom.

"Još uvek ne mogu da dam potpunu ocenu igračkog kadra. Siguran sam da Zvezda ima kvalitet, a iako su potrebne promene, nemoguće ih je izvesti do januara".

Nije Janevski želeo da komentariše glasine da će mu pomoćnik biti Siniša Gogić.

"Sa tim ne treba žuriti. Imam u glavi ko može pomogne, ali mogu i Živkoviž i Kristić, koji su i do sada bili članovi stručnog štaba", zaključio je Čedomir Janevski.

11.09.2008. ...16:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Džajo, zaboravi Zvezdu
[ # ]

Photobucket Image Hosting

Dragan Džajić se neće vratiti u Crvenu zvezdu.

Državni vrh, piše "Press", poručio je čelnicima crveno-belih da ni slučajno ne postave Džajića na mesto predsednika kluba, pošto protiv njega i dalje postoje ozbiljni dokazi da je učestvovao u malverzacijama oko transfera igrača.

"Džajić jeste pušten iz pritvora, ali samo da bi se branio sa slobode. Protiv njega i te kako postoje dokazi da je pravio mahinacije prilikom realizovanja transfera igrača. Čim su čelnici Crvene zvezde nagovestili mogućnost da vrate Džajića u klub, ljudi iz državnog vrha su ih kontaktirali i rekli im da bi takva odluka bila vrlo rizična, jer Džajić nije oslobodjen optužbi koje su mu stavljene na teret. Naprotiv, i dalje postoje podaci koji ukazuju na to da je učestvovao u malverzacijama kod prodaje Drulića, Vidića, Njeguša, Ognjenovića i još nekih igrača. Čak je i sam Džajić upozoren da zaboravi na bilo kakvo ponovno aktiviranje u fudbalu", rekao je neimenovani sagovornik beogradskog lista.

Da je nešto zapelo oko Džajićevog povratka u Zvezdu bilo je jasno još posle Upravnog odbora kluba prošlog utorka, kada je kompletno rukovodstvo crveno-belih podnelo ostavke. Naime, najpre je bilo najavljeno da će Džajić već tada postati v. d. predsednika kluba, ali je umesto njega postavljen Dan Tana.

Izvori sa „Marakane" objasnili su tada da je treća "Zvezdina zvezda" prolongirala svoj povratak u klub sve dok ne dobije jasan znak da su optužnice protiv njega povučene. Očigledno, to se nije desilo, a po svemu sudeći neće se ni desiti.

...12:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Ranđelović čeka odluku Ivića
[ # ]

Photobucket Image Hosting

Golman Crvene zvezde Ivan Ranđelović, koji je proteklu sezonu bio standardan trenutno ne trenira sa ekipom.


Dugogodišnji standardni prvotimac nije licenciran za ovu sezonu i na njega se u klubu trenutno ne računa. U istoj situaciji je još nekoliko igrača. "Imam ugovor na jš dve godine, ali trenutno radim sam po posebnom programu sa Vladimirom Đorđevićem i Misdongardom. Imao sam nekoliko ponuda u prelaznom roku, ali nisam uspeo da se dogovorim sa zainteresovanim klubovima", rekao je Ranđelović.

On se nada da bi sa novim rikovodstvom mogao da se dogovori o svojoj budućnosti u klubu.

"Razgovaraću ovih dana sa sportskim direktorom Ivićem i posle toga ću znati na čemu sam", rekao je Ranđelović listu Sport.

...12:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dve Zvezde, a klinaca nigde
[ # ]

Photobucket Image Hosting

Kao da nema dosta nerešenih stvari u srpskom sportu, pogotovo u vodenim sportovima, pa su dodatni galimatijas napravili ljudi koji vode dva kluba istog imena - Crvena zvezda.

Pre nekoliko dana objavljeno je da je osnovan Klub vodenih sportova Crvena zvezda (vatrpolo, plivačka i sekcija za sinrhono plivanje), a potom su se oglasili iz već postojećeg vaterpolo i plivačkog kluba Crvena zvezda sa porukom: "Hej, pa mi i dalje postojimo!".

(Do)sadašnji vaterpolo klub Crvena zvezda ima sada samo direktorku Veru Latković, a igrača nema. Slična je situacija i u plivačkoj sekciji tog kluba. Od septembra prošle godine nema takmičare, a ni termina za trening.

Direktor Zoran Vidaković, međutim, kaže da klub nije ugašen i da očekuje da se do 1. oktobra, do kada traje prelaqzni rok "neko od plivača vrati u klub". Za sadašnju više nego očajnu finansijsku poziciju okrivljuje Gradski sekretarijat za sport.

"Došli smo u situaciju da nemamo sredstava i bili prinuđeni da damo 26 ispisnica. Ostali smo bez plivača, a sada pokušavamo da stvari pokrenemo ispočetka", kaže Vidaković za "Sportski žurnal".

On je rekao da ta Zvezda i novoosnovana Zvezda nemaju nikakve veze i dodaje: "Samo bih im poručio da ne koriste boje i simbole Crvene zvezde, jer na to nemaju nikakvo pravo. U tom slučaju bili bismo prinuđeni da ih tužimo".

...12:49 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janevski: Neću da menjam preko noći
[ # ]

Photobucket Image Hosting

Čedomir Janevski je počeo sa radom. Novi trener Crvene zvezde je odradio prvi trening sa ekipom u sredu uveče.

"Upoznajem ekipu, od ranije znam samo Koromana i Lazetića. Pratio sam igre i rezultate Zvezde poslednjih nekoliko godina, onoliko koliko sam bio u mogućnosti. U prvom kontaktu sa igračima dopao mi se entuzijazam i želja za radom", preneo je Janevski novinarima prve utiske.

Prethodnom šefu struke crveno-belih, Zdenjeku Zemanu, najviše je zamerano to što se slepo držao ideje da tim mora da igra u sistemu 4-3-3.

"Imam svoj stil igre, ali naravno da prvo gledam čime raspolažem. Nemam mnogo vremena do utakmice sa Čukaričkim, glupo je menjati stvari preko noći i za dan-dva izmišljati nešto novo. Treba iskoristiti ono što su igrači minulih meseci radili, ali na malo bolji način".

Na pitanje koja formacija mu je omiljena, Čedomir Janevski je odgovorio:

"Volim da igram onako kako ekipi najviše odgovara".

Pre treninga, novi trener je održao sastanak sa igračima, koji je trajao više od pola sata, a koji je bio zatvoren za novinare.

Novi sportski direktor Ilija Ivić pratio je rad Janevskog sa terase klupskog hotela u društvu Dragija Mićovića, člana uprave koja je podnela ostavku.

...00:28 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Butulija: Idemo u Ligu šampiona
[ # ]

Photobucket Image Hosting
Imamo pristojnu prednost i realnu nadu da ćemo se plasirati u Ligu šampiona, poručuje trener rukometaša Crvene zvezde Igor Butulija.

Crvena zvezda u subotu u 19.30 u Lećeu igra revanš-utakmicu kvalifikacija za elitno kontinentalno takmičenje protiv italijanskog Kasarana. U prvom meču u Beogradu crveno-beli su slavili sa 26:21.

"Dovoljno je ako kažem da prvu utakmicu treba zaboraviti. Analizirali smo utakmicu, videli naše greške i šta možemo da očekujemo od protivnika, pa smo tako i trenirali ove nedelje", rekao je Butulija na konferenciji za novinare.

"Učinićemo sve da napravimo fenomenalan rezultat. Ako uspemo biće dobro, ako ne - život ide dalje. Ja sam se vratio u Zvezdu da pravim igrače i nadam se da će pravi ljudi prepoznati prave vrednosti.
Crvena zvezda se razvija kako bi jednog dana postala veliki evropski klub", dodao je Butulija.

Golman crveno-belih Bojan Ljubičić naglasio je da je ekipa Kasarana najbolja na bekovskoj liniji.

"Mi smo se dobro pripremili. Videli šta rade i spremni smo za revanš", rekao je Ljubišić.

Rukometaš Crvene zvezde Mirko Milašević ocenio je da "ekipa može dalje".

"Ovih dana radimo simulaciju kako bi to trebalo da izgleda u Italiji. Mislim da bi više trebalo kolektivno da odigramo, da više igrača postigne po dva, tri gola, kako bi smo rasteretili jedni druge", rekao je Milašević.

Crvena zvezda u četvrtak popodne polazi na put i trebalo bi uveče da stigne u Leće, gde će se igrati utakmica. Uprava kluba pozvala je sve navijače iz italijanske regije Pulja da dodju na utakmicu i najavila da će pokušati da im obezbedi karte.

10.09.2008. ...16:05 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Andre Ovens u Crvenoj zvezdi
[ # ]

Photobucket

Bivši igrač Golden Stejta i Indijane Andre Ovens novi je košarkaš Crvene zvezde. Ovu vest za B92, potvrdio je i generalni menadžer crveno-belih Milan Opačić. Andre Ovens je 28-godišnji bek sa solidnim NBA iskustvom. Studirao je na Univerzitetu Indijana, a u NBA je igrao za Jutu, Golden Stejt i Indijana Pejserse.

On će se novom timu sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor priključiti u subotu, a kako saznajemo, osim igračkih kvaliteta, za angažman u Crvenoj zvezdi presudile su i dobre preporuke o njegovom ponašanju van terena.

...12:28 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janevski za MONDO: Zaustaviću ringišpil
[ # ]

Photobucket

Ilija Ivić izvukao je svog "keca" iz rukava. Možda je to mnoge iznenadilo, tek novi trener Crvene zvezde postao je Makedonac Čedomir Janevski.

Stručnjak koji ima 47 godina, možda je poznat starijim ljubiteljima fudbala, iz vremena kada je igrajući za Vardar čak zabeležio i dva nastupa za reprezentaciju SFRJ (1987).

Ali, o kakvom se treneru radi, to u Srbiji zaista retko ko zna. Pravi i jedini odgovor je - pokazaće vreme.

"Da se plašim izazova ne bih ni pakovao stvari, rezervisao avionske karte...", kaže za MONDO Čedomir Janevski.

Priča o Zvezdi ima dva kraja: jedan da je to veliki klub, a drugi da se nalazi na poslednjem mestu Superlige.

"Video sam tabelu, znam da je Zvezda poslednja. Ne mora niko da mi kaže da je potrebno mnogo, mnogo da se radi, ali i razgovara sa igračima. Siguran sam da sam u stanju da to iznesem na svojim leđima", dodaje Janevski, bivši trener Al Šaaba, koji je sa crveno-belima potpisao jednogodišnji ugovor.

Janevski bi prvi susret sa rukovodstvom kluba, sportskim direktorom Ilijom Ivićem na čiju je inicijativu i angažovan, kao i igračima, trebalo da imau sredu ili najkasnije u četvrtak.

On je svestan da u Ljutice Bogdana neće doći sa velikom pompom, kao što je to bilo u slučaju Zdenjeka Zemana.

"Ja imam jednu želju, a to je da što pre stignem u Beograd i počnem da radim. O tome razmišljam... Nisam poznato evropsko trenersko ime i znam da je mnogima to čudno, ali voleo bih da o meni govori moj rad i rezultati ekipe. Za sada, dobio sam poverenje kluba i to mi mnogo znači".

Janevski nema nameru da od starta "seče i menja", naročito kada su članovi stručnog štaba u pitanju. Asistente još nije odredio i kaže da za tim trenutno nema potrebe.

"Tu su ljudi koji su radili sa Zemanom i potrebni su mi da se što pre uklopim. Kristić i Živković bolje poznaju ekipu od mene i neće mi biti nikakav problem da sarađujem sa njima", kaže Janevski, koji je od poznatijih evropskih klubova samostalno vodio samo Briž, pet meseci i osvojio nacionalni kup.

Ipak, njegov rad u stručnom štabu Olimpijakosa, zajedno sa prvim trenerom Trondom Solidom, bio mu je preporuka kod Ivića, bivšim fudbalerom, a kasnije i sportskim direktorom atinskog kluba.

"Kada sam preuzeo Briž u februaru 2007. godine situacija je možda bila i gora nego sada u Crvenoj zvezdi. Ipak, konsolidovali smo se i na kraju osvojili Kup, iako smo u trenutku mog dolaska imali ogroman zaostatak za Anderlehtom", prepričava Janevski.

Makedonac je sada odlučio da sedne na klupu, koja je prethodnih sezona bila prikačena na pravi ringišpil.

Od kada je sezonu 2003/2004 izgurao Slavoljub Muslin, kojem je to bio drugi angažman na "Marakani", počela je prava vrteška trenera, na kojoj se celu sezonu, do danas, zadržao samo Valter Zenga (2005/06).

Svi ostali figurirali su tu nekoliko meseci, a bilo ih je... Ljupko Petrović, Ratko Dostanić, Dušan Bajević, Boško Đurovski, Milorad Kosanović, Aleksandar Janković, Zdenjek Zeman.

"Ne želim da gledam u prošlost, mene zanima samo ono što je ispred nas. U tom smislu, moj deo posla je da dam sve od sebe i da ekipa dokaže svoju vrednost dobrim rezultatima. Tada će i ti podaci biti malo bitni. Videćemo koliko ću uspeha imati. Nadam se da će ih biti", optimista je Janevski, deseti trener kluba od leta 2004. godine.

Janevski zna da preuzima klub u nezgodnom trenutku, kada bi on mogao da bude kolateralna šteta njegovih, Ivićevih i Taninih prethodnika u klubu.

"Ponavljam, dolazim da radim sa ekipom i to me zanima. A, još nisam ni počeo da radim. Što se medija tiče, s njima imao sam odličan odnos uvek. U razgovoru sa svakim sam iskren, pa tako i sa novinarima. Nadam se da će poštovanje biti obostrano. Takođe, nisam sujetan i nemam problem da pročitam kritiku, kada je osnovana, kao što ne volim ni kad me hvale a ništa nisam uradio da to zaslužim".

Janevski je imao i kratku poruku.

"Kritikujte i hvalite me na osnovu onoga što budemo prikazali na terenu. Onda će sve biti ok", poručio je Makedonac, dok je još pakovao stvari za put u Srbiju.

09.09.2008. ...19:29 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Čukarički - Zvezda u nedelju
[ # ]

Photobucket

Utakmica 4. kola Superlige Srbije, između Čukaričkog i Crvene zvezde, pomerena je za nedelju 14. septembar, početak u 16.30 časova.

Meč na Banovom brdu, prvobitno je trebalo da bude odigran dan ranije, u subotu.

Razlog za promenu termina su reprezentativne obaveze igrača oba tima u nacionalnim selekcijama, obrazloženo je na sajtu Crvene zvezde.

...19:24 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Fućka i Dženkins na pragu CZ?
[ # ]

Photobucket

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić i generalni menadžer Milan Opačić od ponedeljka su sa ekipom na Kopaoniku.


Glavni posao u formiranju tima za sledeću sezonu trebalo bi da bude završen do kraja nedelje. "Očekujem da to tada angažujemo dva stranca. Čim prođu lekarske preglede biće zvanično predstavljeni. Nema potrebe da dođu na probu dve nedelje pre početka sezone, radi se o igračima koje dugo pratimo, a poznaje ih i Pešić", kaže Opačić

"Neke je Svetislav gledao i uživo, trenirajući evropske klubove, tako da tačno zna koliko ko može. Jedini uslov je da prođu lekarske preglede“, dodao je generalni menadžer Zvezde.

Opačić nije želeo da imenuje potencijalna pojačanja, pa čak ni da precizno definiše njihove pozicije.

„Pozicije nisu bitne, pre svega nas zanimaju igrači koji mogu da nam donesu kvalitet. Jedan spolja i jedan unutra".

Pojačanje u spoljnoj liniji trebalo bi da bude iskusni 34-godišnji američki bek Horas Dženkins, koji je prošle sezone kao član bolonjskog Fortituda igrao protiv crveno-belih u ULEB kupu. Nosio je dresove mnogih evropskih klubova, među kojima su atinski AEK, Hapoel iz Jerusalima i istanbulski Efes Pilsen. Nezvanično, Dženkins se već raspitivao za uslove života u Beogradu.

I ime ’unutrašnjeg’ pojačanja već se pominjalo u javnosti. Radi se o veteranu evropske košarke, 37-godišnjem bivšem reprezentativcu Italije Gregoru Fućki, koji je s Pešićem sarađivao u Barseloni i Romi. U Zvezdi smatraju da bi se Slovenac sa italijanskim državljanstvom, koji govori i srpski, odlično uklopio s mladim igračima na centarskim pozicijama.

Podsetimo, ’crveno-beli’ se trenutno na pripremama na Kopaoniku, a sa njima na probi su i talentovani Nemanja Bjelica i Stevan Milošević.

...03:26 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janevski potpisao faksom
[ # ]

Photobucket

Čedomir Janevski novi je trener Crvene zvezde, saznaju 'Novosti'.


Makedonski stručnjak nije uspeo da sredi ekspresan dolazak iz Dubaija u Beograd u ponedeljak, pa je ugovor sa najtrofejnijim srpskim klubom potpisao putem razmene faksova. Janevski se obavezao na jednogodišnju vernost crveno-belima, a u utorak po podne bi trebalo da doputuje u Srbiju i zvanično preuzme funkciju. Uoči polaska iz Dubaija, bivši trener belgijskog Briža potvrdio je dogovor sa Crvenom zvezdom.

"Posle nekoliko dana intenzivnih pregovora sa Ilijom Ivićem, postigli smo dogovor i potpisao sam ugovor sa Zvezdom do kraja sezone", rekao je Janevski.

"Znam kako izgleda raditi u velikom klubu jer sam deo karijere proveo u Brižu i Olimpijakosu. Svestan sam situacije u kojoj se nalazi Zvezda, ali ne plašim se izazova i spreman sam da se prihvatim nimalo lakog posla."

Čedomir Janevski je za deset godina karijere vodio mladu reprezentaciju Makedonije, nižerazredni belgijski Blankenberg, a za četiri meseca na klupi Briža, 2007. godine, uspeo je da osvoji kup. Bio je asistent Norvežanina Tronda Solida u Olimpijakosu, a u Zvezdu dolazi iz Al Šaaba, kluba iz UAE, gde je pomagao Hrvatu Luki Peruzoviću.

...03:22 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Ilija Ivić: Da podignemo Zvezdu!
[ # ]

Ilija Ivić stigao je u ponedeljak u Beograd, a posredstvom klupskog sajta Crvene zvezde javnosti je saopšteno da je on i definitivno postavljen za novog sportskog direktora, nedelju dana posle odlaska Gorana Bunjevčevića.

Iako su mnogobrojni novinari čekali (i dočekali) Ivića na stadionu Crvene zvezde, on nije želeo da daje izjave, ali je nešto kasnije objavljena njegova izjava na sajtu.

"Dolazak u Crvenu zvezdu za mene predstavlja veliki izazov. 'Marakana' je moja druga kuća i želim da pomognem crveno-belima, koliko je to u mojoj moći. Zvezda je veliko ime evropskog i svetskog fudbala i pokušaćemo zajedničkim snagama da je podignemo i vratimo na mesto koje joj pripada", rekao je Ivić.

Prvi zadatak Ivića svakako će biti izbor novog šefa stručnog štaba Crvene zvezde, posle sporazumnog prekida saradnje sa dosadašnjim trenerom Zdenjekom Zemanom.

Odmah po dolasku u srpsku prestonicu 37-godišnji Zrenjaninac se sastao sa Marko Miškovićem, bivšim i budućim sponzorom crveno-belih.

Njih dvojica su se nešto kasnije zajedno pojavili u Ljutice Bogdana 1, i to krijući se od okupljenih novinara. Automobilom su ušli na zatvoreni parking. Bespotrebno, pa su takvim postupkom samo izazvali smeh kod predstavnika "sedme sile".

Prvi potez koji je Ilija Ivić načinio je bio odlaganje treninga prvog tima.

Naime, trebalo je da fudbaleri Crvene zvezde po programu treniraju u prepodnevnom terminu, ali je izlazak na pomoćni teren odložen za popodne kako bi Ilija Ivić prethodno mogao da održi sastanak sa igračima, oko 17.30.

Ilija Ivić je svoju dugogodišnju igračku karijeru gradio u Srbiji (Proleter, Crvena zvezda), Italiji (Torino) i Grčkoj (Olimpijakos, Aris i AEK). Posle igračke karijere, veoma dobro se snašao i u sportsko-poslovnim vodama, pošto je uspešno radio kao tehnički direktor u AEK-u i Olimpijakosu.

Za vreme njegovog mandata, ekipa atinskog AEK-a je dva puta bila vicešampion Grčke i ostvarila plasman u ligaški deo Lige šampiona, a po njegovom prelasku u Olimpijakos, pirejska ekipa je osvojila duplu krunu i prvi put u istoriji grčkog fudbala uspela da prođe ligaški deo u najznačajnijem evropskom klupskom takmičenju - Ligi šampiona.

Ivić je u tri sezone koliko je nosio dres Crvene zvezde od 1991. do 1994. odigrao 58 utakmica i postigao 29 golova. Sa beogradskim crveno-belima ima osvojenu titulu prvaka i nacionalni Kup. Jedan od svakako najlepših trenutaka u svojoj igračkoj karijeri Ilija Ivić je doživeo kao član ekipe Crvene zvezde 1991. godine kada je naš klub postao prvak sveta u Tokiju.

Ilija Ivić ima 37 godina, oženjen je i otac troje dece.

08.09.2008. ...16:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Predstavljanje Ilije Ivića u utorak
[ # ]

Photobucket

Novi sportski direktor Crvene zvezde Ilija Ivić biće predstavljen sportskoj javnosti u utorak u klupskom Medija centru, saopšteno je u tom klubu. Očekivalo se da se Ivić već u ponedeljak obrati novinarima, ali je on, u društvu Marka Miškovića, samo prošao pored okupljenih predstavnika medija ne želeći da bilo šta kaže.

U Crvenoj zvezdi i danas je, kao i prethodnih dana, naizgled sve mirno, ali u klupskim prostorijama vri kao u košnici. Malo ko je spreman da o bilo čemu razgovara sa novinarima, pa se sa velikim nestrpljenjem čeka sutrašnjih nastup Ivića.

Pretpostavlja se da bi novi sportski direktor već sutra mogao da kaže nešto konkretnije o nasledniku Zdenjeka Zemana, sa kojim je sporazumno raskinut ugovor.

Medju novinarima je glavni favorit za preuzimanje funkcije šefa stručnog štaba i dalje Makedonac Čedo Janevski, koji je nekoliko puta igrao za reprezentaciju Jugoslavije, a najveći deo karijere proveo je u Belgiji.
Da li će se obistiniti prognoze da će on preuzeti Crvenu zvezdu, ili će Ivić najaviti neko drugo rešenje, moglo bi da se zna već sutra.

...15:32 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ZVEZDA: Ivić stigao krijući se od novinara
[ # ]

Ilija Ivić je stigao u Beograd iz Atine. U ponedeljak, malo pre podneva, novi sportski direktor Crvene zvezde je "sleteo" na beogradski aeorodrom "Nikola Tesla".

Ivić, međutim, nije hteo da daje izjave na aerodromu, samo se kratko obratio rečima da će mediji na vreme biti obavešteni o svim aktivnostima u Crvenoj zvezdi.

Odmah po dolasku u srpsku prestonicu 37-godišnji Zrenjaninac se sastao sa Marko Miškovićem, bivšim i budućim sponzorom crveno-belih.

Njih dvojica su se nešto kasnije zajedno pojavili u Ljutice Bogdana 1, i to krijući se od okupljenih novinara. Automobilom su ušli na zatvoreni parking. Bespotrebno, pa su takvim postupkom samo izazvali smeh kod predstavnika "sedme sile".

Prvi potez koji je Ilija Ivić načinio je bio odlaganje treninga prvog tima.

Naime, trebalo je da fudbaleri Crvene zvezde po programu treniraju u prepodnevnom terminu, ali je izlazak na pomoćni teren odložen za popodne kako bi Ilija Ivić prethodno mogao da održi sastanak sa igračima, oko 17.30.

...13:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ZVEZDA: Stranci do kraja nedelje
[ # ]

Photobucket

Na Malom Kalemegdanu narednih dana biće mirno, ali samo iz razloga što košarkaši i menadžment nisu tu. Dok ekipa bude trenirala sa Svetislavom Pešićem na Kopaoniku, i menadžment će raditi naporno na formiranju ekipe za narednu sezonu.

Pre nego što je i sam otišao na Kop, generalni menadžer tima Milan Opačić održao je radni sastanak sa beogradskim novinarima u ponedeljak ujutru, koji je zbog vremena održavanja označen kao „radni doručak“. Na njemu nije bilo novosti vezanih da dovođenje pojačanja.

„Očekujem da dva stranca dođu do kraja nedelje. Čim budu prošli lekarske preglede, biće i zvanično predstavljeni“, rekao je Opačić.

S obzirom na to da nije predviđen period „probnog rada“, očigledno je da Pešić i Opačić ciljaju Amerikance sa popunjenim CV, odnosno sa radnim iskustvom u Evropi ili možda čak NBA.

„Nema potrebe za probom, naročito ne dve nedelje pre početka sezone. Sve su to igrači koje pratimo dugo, a poznaje ih i Pešić. Neke je čak video i uživo, trenirajući timove u Evorpi, tako da tačno zna ko od njih koliko može. Pored toga imamo i DVD snimke. Jedini uslov biće da prođu lekarske preglede. U suprotnom, pada ugovor“, rekao je Opačić, koji je nagovestio da ino-pojačanja kluba neće biti mladi igrači sa univerziteta, već iskusni igrači.

Pitanje je na kojim pozicijama?

„Pre svega zanimaju nas igrači koji mogu da nas pojačaju, da donesu kvalitet. Sad, na kojim tačno pozicijama, nije presudno. Jedan „spolja“, jedan “unutra“. Da li će to biti „kec“, „dvojka“ ili „trojka“, nije toliko bitno. Ostale pozicije popuniće naši igrači“, dodao je on.

Crvena zvezda planira u utorak da pozove jedan prvoligaški tim na pripremnu utakmicu na Kopaoniku.

„Biće to Ergonom, Sloga ili Napredak, ko bude želeo da dođe“.

U subotu, crveno-beli će se spustiti sa planine u Leskovac, gde će odigrati humanitarni meč sa Zdravljem, odakle će se vratiti u Beograd i nastaviti sa radom do odlaska u Gravlen.

U međuvremenu, Opačić će predstavljati klub na Skupštini „Sidra“ u Zadru i potom sastanka NLB ligaša. Ujedno, biće predstavljena nova hala u tom gradu, u kojoj će biti održan Final 4 NLB lige za narednu sezonu.

...12:33 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda dobila novog trenera?
[ # ]

Photobucket

Makedonac jeste, trener jeste. Dakle, ispunjava sve "uslove" koje su mediji prethodnih dana lansirali, a to je da će novi trener fudbalera Crvene zvezde biti neki makedonski stručnjak.

Prema izvorima "Večernjih novosti", reč je od 47-godišnjem Čedomiru Janevskom koji je ovog leta radio u klubu Al Šaab iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Janevski je bivši fudbaler niškog Železničara i skopskog Vardara, a igrao je i u Belgiji za nekoliko klubova (Briž, Šarlroa i Lokeren) i turski Istanbul.

U Belgiji je ostao i po završetku karijere, dobio državljanstvo i počeo da radi kao trener. Još dok je nosio dres nižerazrednog Blankenberga, godinu dana je vodio mladu reprezentaciju Makedonije, a od 2000. godine bio je trener juniora Briža. Tada je počeo da sarađuje sa Trondom Solidom. Bio je asistent norveškom stručnjaku u Brižu, a od 2005. do 2007. vodili su Olimpijakos. Od tada datira njegovo poznanstvo sa Ilijom Ivićem koji izuzetno ceni rad Janevskog.

Jedini ozbiljan samostalan posao Janevski je imao tokom 2007. u Brižu. Na kormilu belgijskog velikana proveo je pet meseci, od februara do juna, i za to vreme uspeo da osvoji nacionalni kup.

"Sigurno je da je svakom treneru čast da vodi Crvenu zvezdu", izjavio je kratko Janevski.

07.09.2008. ...23:33 [ Komentari (0) ] Isprintaj

RUKOMET: Zvezda sa +5 na revanš
[ # ]

Photobucket

Rukometaši Crvene zvezde odlaze na revanš u Italiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa "samo" pet golova razlike.

Zvezda je pobedila Italgest iz Kasarana sa 26:21 (13:10), a ovo "samo" je zbog toga što su crveno-beli u finišu prokockali sedam golova prednosti i dozvolili su italijanskom šampionu da ublaži poraz.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Milan Vukas i Marko Milašević sa po šest pogodaka, koliko su postigli i najbolji strelci Kasarana Huan Martin Karara i Davorin Prskalo.

Rukometaši Crvene zvezde su pred svojom publikom odigrali solidan meč, u kojem je početak pripao gostima. Italijani su vodili do 13. minuta kada su crveno-beli izjednačili na 7:7 i onda preuzeli inicijativu.

Do poluvremena su imali tri gola prednosti (13:10), ali su u nastavku iskoristili svoju šansu i povećavali razliku. Na početku 60. minuta vodili su sa 26:19, ali je onda neiskusni tim Igora Butulije napravio greške koje su protivnici iskoristili da umanje poraz.

Trener Crvene zvezde Igor Butulija istakao je da se više plašio ovog meča, nego što strepi za revanš, koji je za nedelju dana.

"Moja ekipa je mlada. Mislio sam da će izgoreti u želji da se pred svojom publikom što bolje predstavi. Nezrelost je i uticala što nismo uspeli da ostvarimo i veću prednost", rekao je Butulija na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, veliki uspeh bi bio za mladi tim Crvene zvezde ako bi uspela da se plasira u Ligu šampiona.

Golman Zvezde Bojan Ljubišić naglasio je da "pet golova razlike nije realan rezultat". "Rezultat je posledica nešeg neiskustva. Možemo mi i bolje, ovo nije naš maksimum. Hvala navijačima, stvarno su nam puno pomogli", rekao je Ljubišić.

Trener Kasarana Frančesko Trapani čestitao je Zvezdi na pobedi i ocenio da je ovaj meč "tek prvo poluvreme". "Nadam se da ćemo bolje odigrati u revanšu", rekao je Trapani.

Dvorana: SC "Šumice". Gledalaca: oko 900.

Sudije Marek Baranovski i Bogdan Lemanovič (Poljska).

CRVENA ZVEZDA: Perišić, Karleuša, Tomić, Milašević 6, Rašić 3, Ljubišić, Pralica, Pavlov 2, Šćepanović 3, Vukas 6, Perović 1, Čupić, Sladić.

ITALGEST KASARANO: Bufa, Ognjenović, Lovećio 2, Torbica, Karara 6, Kamerer, Malena, Božović 1, Fovio, Štritof 1, Di Leo 4, Prskalo 6, Amendolađine.

...23:26 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda na Čairu
[ # ]

Photobucket

Fudbaleri Crvene zvezde sastaće se u šesnaestini finala Lav kupa Srbije sa ekipom Radničkog iz Niša.

Žreb koji je održan na Sajmu fudbala, odredio je da naša ekipa gostuje 24. septembra na stadionu Čair.

Iako je Radnički od ove sezone trećeligaš, očekuje se prava fudbalska atmosfera, s obzirom na bogatu tradiciju niške ekipe i veliki broj istorijskih mečeva sa Crvenom zvezdom, kao i zbog velikog broja Zvezdinih navijača u tom kraju.

Utakmice osmine finala Lav Kupa Srbije igraju se 12. novembara, a četvrtfinale, polufinale i finale u drugom delu sezone, 2009. godine.

...15:11 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman smenjen, čeka se naslednik
[ # ]

Photobucket

Čeh Zdenjek Zeman od subote uveče više nije trener fudbalera Crvene zvezde.


Posle eliminacije iz Kupa UEFA i dva poraza uz jedan nerešen rezultat u prva tri kola Superlige Srbije privremena uprava 'crveno-belih' otpustila je Zemana, rekao je za Sos kanal VD predsednika kluba Dobrivoje Tanasijević. "Uradili smo to večeras. Smenili smo Zemana", izjavio je Tanasijević, "Rekao sam i ranije, nemamo problem da smenimo Zemana. Mislim na problem finansijske prirode."

Tanasijević nije precizirao da li će beogradski klub bivšem treneru morati da isplati oko milion evra koliko mu sleduje prema dvogodišnjem ugovoru sa Crevnom zvezdom.

"On je čovek džentlmen, bio je to džentlmenski dogovor i razišli smo se kao ljudi."

Tanasijević je rekao da "nema pojma ko će naslediti Zemana" i dodao da je to posao za sportskog direkora kluba, Iliju Ivića.

I pored toga što većina medija Ivića smatra novim sportskim direktorom zvanične informacije još uvek nema.

Kao kandidati za novog trenera 'crveno-belih' pominju se, pored 'večnog' Vladimira Petrovića i Miodrag Božović, George Hadži i Toni Savevski, ali niko od zvaničnika kluba za sada se nije izjasnio o novom treneru.

"U naredne dve, tri nedelje Zvezda će dobiti trenera. Nećemo da se zalećemo, koga budemo doveli, ostaće do kraja sezone", rekao je Tanasijević za Sos kanal.

...12:26 [ Komentari (0) ] Isprintaj

RUKOMET: Zvezda se nada ulasku u LŠ
[ # ]

Photobucket

Trener rukometaša Crvene zvezde Igor Butulija rekao je, uoči prve kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona, da bi za njegovu ekipu učešće u najelitnijem evropskom takmičenju bila odskočna daska i dodao da bi rukometni klubovi u Srbiji morali više da ulažu u svoj razvoj.

"Najvažnije je da učinimo sve kako bi se kvalifikovali u Ligu šampiona, što bi bila odskočna daska za razvoj kluba. Zadovoljan sam trenutnom formom igrača i mislim da su momci u poslednjih mesec i po dana mnogo napredovali", rekao je Butulija na konferenciji za novinare u Beogradu, pred utakmicu sa Italgestom iz Kasarana.

Crvena zvezda prvu kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona sa italijanskim šampionom igra u nedelju, 7. septembra u 19 sati u hali "Šumice".

Butulija je istakao da je ekipa Italgesta nepoznata široj javnosti, ali da je vrlo dobra i iskusna ekipa.

"Ekipa je nepoznata javnosti, ali ima osam stranaca sa italijanskim pasošem, nekoliko reprezentativaca i iskusna su ekipa. Oni imaju veće ime u Evropi nego mi", rekao je Butulija.

Trener Zvezde rekao je da je njegova ekipa odigrala osam jakih pripremnih utakmica, između ostalih sa Celjem, Gorenjem i Pik Segedinom, kako bi se igrači navikli na jak ritam utakmica.

"Igrali smo kontrolne utakmice kako bi se igrači navikli na ritam i jake utakmice. Nije dovoljno da pobediš na jednoj utakmici. Igra se 120 minuta, biće interesantno i napeto. Moji igrači su mentalno spremni i imaju želju za pobedom. Spremićemo taktiku da ih zaustavimo, znamo njihove slabosti, ali i dobre strane", rekao je Butulija i naglasio da ne treba razmišljati o gol-razlici pred revanš.

Bivši rukometni reprezentativac se posebno osvrnuo na stanje u srpskom rukometu.

"Javnost mora da zna da srpski rukomet nije istog kvaliteta kao što je bio. Reprezentacija se kvalifikovala za Svetsko prvenstvo, ali klubovi moraju više da se razvijaju. Nisu mnogo važne titule u Srbiji, jer naša liga nema težinu. Moramo da otvorimo oči, i da naši igrači vide da igranje u Evropi nije bauk", rekao je.

Rukometaši Crvene zvezde Djordje Mihajlović, Vladimir Perišić i Milan Vukas složili su se da je najvažnije da dobro odigraju utakmicu i da bi plasman u Ligu šampiona bio veliki uspeh.

Predsednik kluba Blažo Čabarkapa rekao je da je cilj Zvezde da se plasira u Ligu šampiona i da igrači na terenu moraju da pokažu šta znaju.

"Stalo nam je da uđemo u Ligu šampiona. To smo zacrtali. Trudićemo se, pa neka pobedi bolji", rekao je Čabarkapa.

05.09.2008. ...17:13 [ Komentari (0) ] Isprintaj

VATERPOLO: Zvezda opet postoji!
[ # ]

Photobucket

Srpski vaterpolo dobio je novi klub - Crvenu zvezdu!

Beogradska sportska štampa piše da je osnovan Klub za vodene sportove - Crvena zvezda, a predsednik je drugi čovek prevoznika "Lasta" Dragan Belić.

Klub neće imati seniorsku ekipu, bar prve tri, četiri godine. "U početku ćemo biti skoncetrisani na mlađe kategorije koje su prioritet u radu svakog ozbiljnog kluba. Krećemo, praktično od nule sa željom da na zdravim osnovama formiramo stabilan klub", izjavio je Belić "Sportskom žurnalu".

Šta se dogodilo sa dosadašnjim klubom Crvena zvezda - Mladost? Osmorica igrača koji su dovedeni prošle sezone ostali su bez novca obećanog ugovorom, a od svega je ostala samo direktorka kluba - Vera Latković. Dakle, bez seniorskog tima, mlađih kategorija, bez bazena. Od tog kluba je ostala samo ruševina.

Zato je novoosnovani klub zaista potpuno novi klub, koji će osim vaterpolo pogona, imati i plivačku i sekciju za sinhrono plivanje.

"Ovo je potpuno nova sredina. Naš klub nema veze sa nekim ranijim sličnog imena. Rekao sam da krećemo od početka, od mlađih kategorija, a u planu nam je formiranje i razvoj seniorske ekipe", kaže Belić.

Prvi korak novog kluba je da pronađe bazen, jer bez toga se naravno ne može, a u početku će klinci trenirati na Banjici, koje će osnovama vaterpola učiti Dejan Jovović, koji je vodio seniorsku ekipu Crvene zvezde prošle sezone.

...17:11 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zatvor navijačima Zvezde
[ # ]

Photobucket

Drugi opštinski sud u Beogradu osudio je dvojicu navijača Crvene zvezde na zatvorske kazne zbog učešća u brutalnom prebijanju žandarma Nebojše Trajkovića na meču protiv kulskog Hajduka u prošloj sezoni.

Miloš Zimonja osuđen je na godinu dana i osam meseci zatvora, dok je Slaviša Drakul osuđen na godinu dana zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Zimonji je do pravosnažnosti presude ukinut pritvor, u kojem je proveo devet meseci.

Izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama od oktobra prošle godine, za krivično delo nasilničko ponašanje uvedene su novčane kazne od 50.000 do milion dinara, kao i zatvorske kazne od tri meseca do deset godina zatvora.

Tokom suđenja Zimonja i Drakul negirali su da su izazivali nerede na toj utakmici, koja je odigrana 2. decembra prošle godine na stadionu "Crvene zvezde", dok je Trajković tvrdio da su huligani na severnoj tribini "hteli da ga ubiju".

Zbog nereda na toj utakmici, u Drugom opštinskom sudu u toku je dopuna istrage protiv doskorašnjeg generalnog sekretara Crvene zvezde Zorana Damjanovića, direktora stadiona Miodraga Ćorovića, komesara za bezbednost stadiona Novice Mijuškovića i delegata FSS na toj utakmici Radeta Popovića.

Damjanoviću, Ćoroviću, Mijuškoviću i Popoviću na teret se stavlja krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", zbog sumnje da nisu preduzeli sve mere i aktivnosti za sprečavanje nereda na stadionu u toku utakmice.

Navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću (19) iz Beograda u Okružnom sudu sudi se zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo ubistvo u pokušaju, jer je napao Trajkovića, koji je bio na službenoj dužnosti na toj utakmici, i gurao mu upaljenu navijačku baklju u usta.

...17:03 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Ivić razmišlja, Pižon pregovarao, Đora kuka!
[ # ]

Photobucket

Ilija Ivić razmišlja da li da prihvati ponudu privreme uprave Crvene zvezde da bude sportski direktor, a za to vreme Vladimir Petrović-Pižon viđen je na stadionu Zvezde, što je novinare navelo na zaključak da mu je ponuđeno mesto trenera prvog tima.

Istovremeno, oglasio se još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde, a ko drugi nego Milovan Đorić, koji poručuje da u njegov nekadašnji klub država treba da uvede prinudnu upravu!

Nekadašnji fudbaler i kapiten Crvene zvezde Ilija Ivić potvrdio je da ima ponudu da bude sportski direktor, ali kaže da mora da razmisli, jer zna da "samo ludo hrabar čovek može da preuzme" Zvezdu.

Doskorašnji direktor Olimpijakosa rekao je za list "Press" da će sve biti poznato u roku od tri dana.

Međutim, pojedini mediji pišu da Ivića sada želi i AEK.

Dok Ivić razmišlja, Vladimir Petrović-Pižon, jedna od legendi Crvene zvezde i bivši selektor mlade reprezentacije SCG, nije časio ni časa, pa je već bio na pregovorima sa privremenim čelnicima kluba sa Autokomande.

Naime, tek što su vršilac dužnosti predsednika Dan Tana i generalni sekretar Dragan Ninković razgovarali sa Zdenjekom Zemanom, otišli su u svoje kancelarije gde ih je čekao Pižon. Pretpostavlja se da je tema bila - nuđenje posla trenera.

Šlag na tortu je naravno izjava sveprisutnog Milovana Đorića - "Bata Đore", koji sada žali što je ikada doveo Dobrivoja Tanasijevića aka Dan Tana u srpski fudbal!

"Eeeee, moja Zvezdo na šta si spala! Zvezda je dotakla dno i ide velikom nizbrdicom u totalnu provaliju. Država treba da uvede privremene mere i prinudnu upravu, jer je Zvezda gigant veći od Geneksa! Šta uradiše od kluba...", izjavio je Đorić "Sportskom žurnalu".

On kaže da su "ovi koji su sada na čelu Zvezde gori od svih koji su se ikada pojavljivali". Nakon što ga je novinar "Sportskog žurnala" podsetio da je upravo on doveo Tanasijevića u tadašnji Fudbalski savez Jugoslavije, Đorić je rekao: "Jesam i priznajem, pogrešio sam. Pokojni Bata Bulatović pitao me je da li sam normalan - kako konobara da uvrstimo u Izvršni odbor. Ubedio sam i njega i Miljana Miljanića i sada mogu da kažem da se ni o koga nisam tako prevario".

"On priča o Džaji i Piksiju!? Dragan Džajić i Dragan Stojković su toliko dali Zvezdi i Srbiji da ne bi smeo ime iz poštovanja da im pomene. A digao je tri, ne dve ruke za Piksija da postane predsednik", ističe Đorić.

U Zvezdi i oko Zvezde je ovih dana baš zabavno...

...13:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

MONDO: Zeman ide, stižu Ivić i trener
[ # ]

Photobucket

Privremeno rukovodstvo FK Crvena zvezda održalo je u sredu odvojene sastanke sa trenerom Zdenjekom Zemanom i igračima.

V.d predsednika Dobrivoje Tanasijević i v.d. generalnog sekretara Dragan Ninković su, kako je navedeno u šturom saopštenju crveno-belih, upoznali šefa struke i fudbalere sa promenama koje su se dogodile u klubu i zatražili maksimalno angažovanje svih snaga kako bi Crvena zvezda beležila sportske rezultate dostojne svog renomea.

MONDO nezvanično saznaje da je to bio prvi, ali i verovatno poslednji sastanak Tanasijevića i Zemana, jer bi u naredna 72 sata sponzori Crvene zvezde trebalo da pronadju "rupu" u ugovoru češkog trenera na osnovu koje bi bila prekinuta saradnja i izbegnuto plaćanje milion evra, koliko Čehu sleduje u slučaju otkaza.

"Pare uopšte nisu problem, već samo loši rezultati. Možemo da isplatimo Zemana ako dobije otkaz", rekao je Dan Tana u sredu na konferenciji za novinare.

Osim o treneru, privremeni čelnici Zvezde razmišljaju i o novom sportskom direktoru. U naredna tri dana, Ilija Ivić bi trebalo zvanično da kaže "da" Crvenoj zvezdi i da se useli u kancelariju na "Marakani", a njegovo prvo zaduženje biće angažovanje novog trenera.

To definitivno neće biti Siniša Mihajlović, koji je u četvrtak doputovao u Beograd.

"Gode mi priče, ali u ovom trenutku nije realno da budem trener Crvene zvezde. Želim još da napredujem u ovom poslu, da se usavršavam. Jednog dana voleo bih da budem trener Crvene zvezde, ali i selektor reprezentacije", rekao je Mihajlović za RTS.

Dodao je da je u Beograd došao da bodri reprezentaciju, jer je "veliki navijač srpskog tima" i da to uvek čini kada je u prilici.

Pored Mihajlovića, u četvrtak je na beogradski aerodrom sleteo i Dragan Džajić, a da li se bivši predsednik vraća u Crvenu zvezdu i u kom svojstvu biće poznato nakon vanredne Skupštine kluba koja bi trebalo da se održi u narednih 60 dana.

...01:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Jugović: Vratiću se u Zvezdu, ali kao trener
[ # ]

Photobucket

Najtrofejniji igrač u istoriji srpskog fudbala Vladimir Jugović kaže da će pre postati trener Crvene zvezde, nego predsednik tog kluba.

Nekadašnja vedeta crveno-belih i član čuvene generacije koja je 1991. godine pokorila Evropu, u razgovoru za "Press" istakao je da je još pre dve godine jasno poručio da ne želi da sedne u predsedničku fotelju u Ljutice Bogdana, ali da ne može da utiče na priče u kojima se konstantno pominje kao mogući naslednik Toplice Spasojevića.

"Ne znam zašto se pominjem kao novi predsednik Crvene zvezde. Pre tačno dve godine rekao sam da ne mogu da prihvatim tu funkciju, ali nekome je interesantno moje ime i zato mi opipavaju puls. Ne mogu da kontrolišem tu vrstu improvizacije, ali, ponavljam, nije realno da budem prvi čovek kluba, mnogo je verovatnije da ću postati trener Crvene zvezde. U životu je sve otvoreno. Odredjeno vreme sam bio član Upravnog odbora i izašao iz njega jer nisam mogao da se posvetim tom poslu nakon iznenadnog odlaska Dragana Stojkovića. Ipak, uveren sam da će moj nekadašnji klub izaći iskusniji i pametniji iz ove situacije, ovo je samo prolazna kriza", rekao je Jugović.

Takodje, Jugović kategorično demantuje navode pojedinih medija da će zajedno s jednim od najbogatijih Srba, Filipom Cepterom, preuzeti rukovodjenje Crvenom zvezdom.

"Verovatno su ljudi pomislili da ćemo Filip i ja zajedno ući u klub jer obojica imamo rezidencije u Monte Karlu. Ta priča je bila aktuelna i dok su trajali izbori u FS Srbije. Poznato je da je Filip Cepter imao loše iskustvo i u Olimpijskom komitetu, tako da ne verujem da bi prihvatio funkciju kada bi mu bila ponudjena", naveo je Jugović.

...01:15 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Opet neslaganja u Zvezdi!
[ # ]

Photobucket

Nije prošlo ni 48 sati od kakvih-takvih promena u Crvenoj zvezdi, a opet se ponavlja loša priča, koja može da dovede do nove destabilizacije u beogradskom fudbalskom klubu.

Prema saznanjima MONDA, jedan od finansijera Zvezde, koji je bio u dosadašnjem Upravnom odboru, nije se složio sa predlogom vršioca dužnosti predsednika kluba Dobrivoja Tanasijevića da Stevan Stojanović (ponovo) bude sportski direktor crveno-belih!

To je, prema izvorima iz kluba sa Autokomande, razljutilo Tanasijevića, koji sada čak razmišlja o odlasku!

Tanasijević je u sredu, posle konferencije za novinare, otišao na sastanak sa Stojanovićem, što su novinari protumačili kao dogovor da popularni "Dika" ponovo sedne u fotelju sportskog direktora. Tanasijević i Stojanović potom su se zajedno pojavili i u Kovilovu gde je odigran trening meč A i mlade reprezentacije Srbije.

Koliko u sredu Tanasijević je izjavio: "Svi članovi UO bili su veoma konstruktivni i obavezali su se na vernost Crvenoj zvezdi i u buduće. Vrata našeg Kluba su otvorena, nemamo nikakvih tajni i pokušaćemo da radimo normalno i iskreno. Ubeđen sam da neće biti nikakvih problema dok smo mi tu“.

Stanje u Crvenoj zvezdi se menja, bukvalno, kako vetar duva i nije isključeno da se dogode novi potresi posle više nego tropskog leta u Ljutice Bogdana.

Pominje se mogućnost da Gorana Bunjevčevića na mestu sportskog direktora zameni Ilija Ivić. A možda pak dođe neko, neko sasvim treći, kao što kaže jedna pesma.

04.09.2008. ...20:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ZVEZDA: Predstavljen i Marinović, biće još...
[ # ]

Photobucket

Dan posle predstavljanja najvećeg logističkog pojačanja u poslednjih nekoliko godina, KK Crvena zvezda prestavila je u četvrtak i novo oružje na terenu.

Zajedno sa trenerom Svetislavom Pešićem, na Mali Kalemegdan stigao je i eks-reprezentativni organizator igre, Marko Marinović (25, 183). On se vraća u srpsku košarku, posle nekoliko sezona u Španiji, gde je igrao za Menorku i Đironu.

"Prvo, srećan sam što sam se vratio u Srbiju i potpisao za Crvenu zvezdu. Nadam se da ću pomoći klubu da ostvari željene rezultate u sva četiri takmičenja naredne sezone", rekao je nekadašnji plej FMP Železnika, koji je dres reprezentacije nosio 2006. godine na SP u Japanu.

Marinović je imao jasnu poruku za navijače.

"Nisam ovde da bih obećavao titule, kule i gradove... Mogu samo da poručim da ću davati sve od sebe na treninzima i utakmicama. Nadam se da će moj maksimum doprineti rezultatima ekipe. Pozivam navijače da nas bodre i poručujem im da ćemo izgarati na terenu za dres Crvene zvezde", rekao je košarkaš, koji je u karijeri već sarađivao sa Pešićem.

Obojica su u isto vreme bila u Đironi.

"Radujem se što ću ponovo raditi sa Pešićem", dodao je Marinović.

Generalni menadžer crveno-belih Milan Opačić najavio je da će klub nastaviti sa dovođenjem pojačanja, ali o imenima, naročito kada su stranci u pitanju, nije želeo da priča, jer "ne želi da obećava Kobi Brajanta i slične".

"Ovo je drugo veliko pojačanje za naš klub, posle angažovanja Štimca. Kažem drugo, jer papiri za Kešelja još nisu stigli. Započeli smo prepisku sa Đironom i Kelnom i tek kada on bude zvanično naš igrač, predstavićemo ga kao pojačanje", rekao je Opačić.

"Sa Marinovićem je potpisan ugovor na godinu "plus" godinu. Želeli smo da to bude još duže, ali s obzirom na njegove igračke mogućnosti to trenutno nije bilo moguće", priznao je Opačić da će klub teško zadržati Marinovića, ukoliko on bude igrao u formi u kojoj je nastupao za FMP Železnik.

Prvi operativac kluba rekao je da klub odlazi na Kopaonik narednog vikenda, jer će ekipa tamo proći kako visinske pripreme, tako i teoretska predavanja. Sve je zamišljeno kao mini košarkaški kamp.

"Kop ima svoje nedostatke za ovaj period priprema, a to je pre svega nadmorska visina. U planu su dva prijateljska meča, sa timovima iz okoline, Ergonomom, Napretkom, Slogoma... A, za vikend ćemo u Leskovcu odigrati humanitarni meč sa Zdravljem", dodao je Opača.

Kada su pojačanja u pitanju, uglavnom su novinari bili ti koji su pominjali imena i prezimena.

Dokle su došli pregovori sa Filipom Šepom i Milanom Miloševićem?

"Možda ću za vikend otići da gledam meč Slobode Dite, kako bih uživo video Miloševića. Ali, ono što znamo je da se on "poklapa" po poziciji i po predispozicijama sa Markom Kešeljom. Želimo prvo da vidimo kakav ćemo sastav imati na pripremama na Kopaoniku, pre nego što donesemo konačnu odluku vezanu za Miloševića. Što se Šepa tiče, nadam se da će njegovi roditelji odlučiti da je za njega bolje da ostane u Beogradu, kod kuće, da radi sa Svetislavom Pešićem, trenira sa Markom Marinovićem i jede srpsku hranu. Čekamo da se vrati iz Bolonje, gde je na pregovorima sa Fortitudom. U kontaktu smo i sa Zoranom Savićem, menadžerom tog tima", rekao je Opačić.

Nemanja Bjelica, mladi Beograđanin, putovaće sa timom na Kopaonik, iako još nije zvanično postao igrač Zvezde.

"U pregovorima smo sa nekoliko igrača, koji su odmakli do pitanja dužine ugovora. Nadam se da će jedan stranac stići pre odlaska na Kopaonik, što bi mnogo značilo Pešiću i saigračima. Ja volim da pričam o konkretnim stvarima, tako da neću govoriti imena igrača sa kojima smo u kontaktu", ogradio se Opačić.

Posle priprema na Kopaoniku, Zvezda putuje na turnir u Gravlen.

...15:44 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković: Bunjevčević je lažov i marioneta
[ # ]

Photobucket

Aleksandar Janković, bivši trener Crvene zvezde, replicirao je doskorašnjem sportskom direktoru crveno-belih Goranu Bunjevčeviću.

Izjave prilikom gostovanja Bunjevčevića na SOS kanalu u večeri kad je verifikovana njegova ostavka poput otrovnih strelica pogodile su Jankovića.

"Krajnje je nekorektno, neprofesionalno i sramotno da alibi za katastrofalno poslovanje traži u radu ekipe u prošloj sezoni. Njegova priča u prvom licu 'ja dovedem, ja prodam, ja stvorim' samo pokazuje da nije shvatio koja mu je bila realna uloga", rekao je Aleksandar Janković za beogradsku sportsku štampu.

"Žalosno je se što se služi lažima o ekipi iz prošle sezone. Nismo imali problema u svlačionici. Čarka između Barkosa i Jestrovića se dogodila na terenu, ali navodi o haosu i nedisciplini u svlačionici, u igri i u hotelu su notorne laži. Ta slika koju je Bunjevčević stvorio prositekla je iz mnogih laži kojima se služio".

Photobucket

Janković tvrdi da mu je otkaz potpisan mnogo pre kraja prošlog prvenstva.

"Koketirao je sa drugim trenerima, a meni je preko medija davao javnu podršku. Nije ga zanimalo da li će ekipa osvojiti titulu pošto je zacrtao šta će tokom leta da menja. Zašto ne govori o smejuriji tokom prelaznog roka u kome je doveo 15 igrača iako za mnoge nije ni čuo. Neka progovori ko ih je dovodio".

Bivši šef struke Zvezda smatra da je Bunjevčević mnogo ranije trebalo da podnese ostavku.

"Mislio je da je ostavka posle Apoela visokomoralni čin, ali to bi bio da je ostavku dao posle prelaznog roka, jer mu je igrače dovodio ko je hteo. Možda će vremenom shvatiti da je bio marioneta".

Aleksandar Janković još nije rešio svoj "odnos" sa Zvezdom.

"Doveo sam sebe u pat poziciju. Tri meseca gutam da ne bih ulazio u sporove sa klubom koji je već uzdrman. Sačuvao sam dostojanstvo", rekao je Aleksandar Janković.

...13:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Cepter:"Mogu u Zvezdu,ako je kupim"
[ # ]

Photobucket

Jedan od najbogatijih ljudi sa ovih prostora Milan Janković, alias Filip Cepter izjavio je da bi došao u Crvenu zvezdu


,ali samo u slučaju ako bi kupio klub. U intervjuu za "Sport" Cepter je rekao da postoji šansa da se vrati u srpski sport, ali tek kada bude usvojen zakon o privatizaciji u sportu:" Pročitao sam na internetu da u budućnosti preuzimam Crvenu zvezdu, čak i da su mi napravili listu saradnika, ali, to nema veze sa istinom"

Medjutim, ukoliko dodje do privatizacije, on ne isključuje mogućnost dolaska:

"Postoji, kada kupim Crvenu zvezdu, kada klub bude moj i kada sam budem u mogućnosti da odlučujem o svojoj imovini, a ne da vodim imovinu koja mi ne pripada, da odlučujem o nečemu što već sutra mogu da izgubim, a da prstom ne mogu da mrdnem!
Kupio bih klub kao i svaku drugu firmu. Ako je izvesno da ćete da zaradite, onda ćete da se trudite iz petnih žila da sve bude na vrhunskom nivou. Ako ćete da se zabavljate, onda niste za to. Onda kupite kartu i idete u cirkus da se zabavljate. Ponavljam, poznata mi je priča u kojoj se pominjem kao predsednik Zvezde, ali to sada nije u sferi mog interesovanja" rekao je Milan Janković, alias Filip Cepter.

...13:01 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Vrednost Zvezde pola milijarde evra
[ # ]

Photobucket

Crvena zvezda dobila je u utorak privremenu upravu.


Ostavka kompletnog Upravnog odbora na čelu sa Toplicom Spasojevićem, glavnih operativaca Damjanovića i Bunjevčevića, predstojeća smena trenera Zemana i vd stanje u klubu samo su uvod u razrešenje dugotrajuće dileme - ko će kupiti Crvenu zvezdu. U roku od mesec dana Skupština kluba će izabrati novu upravu i predsednika kluba čija je vrednost procenjena na oko pola milijarde evra, od čega samo zemljište koje pripada crveno-belima vredi 320 miliona evra.

Vršilac dužnosti predsednika kluba Dobrivoje Tanasijević, alijas Den Tana, najavio je da se o predsedniku i ostalim kadrovskim rešenjima još nije razgovaralo i da će o tome biti reči narednih dana.

"Klub mora da živi do izbora nove uprave i verujem da će uskoro doći rezultati kakve očekujemo. U Zvezdi sam član već treće uprave i računam na saradnju članova odlazećeg Upravnog odbora koji su se obavezali na vernost klubu", kaže Den Tana.

Najava da će se na Marakanu vratiti legendarni igrač, direktor i predsednik Dragan Džajić, a potom preskakanje njegovog imena na preksinoćnjoj sednici Upravnog odbora i diskretni nagoveštaj ulaska u igru Vladimira Jugovića - govore de u ovom trenutku postoje najmanje dve struje, odnosno tandema za čelo kluba.

Prvu predvodi Marko Mišković iz „Delta Holdinga“, sin vlasnika kompanije Miroslava Miškovića, koji je lično pokrenuo inicijativu za Džajin povratak, iako je u klub ušao kao adut Spasojevićevog prethodnika Dragana Stojkovića Piksija.

Po ovoj varijanti, on bi bio predsednik Upravnog odbora, a Džajić sportskog sektora. Bez obzira što je njegov mentor prošlog oktobra iznenada i sa ne baš jasnim motivima otišao u Japan za trenera Nagoje, mladi biznismen je želju za povratak na Zvezdin vrh, obzirom da je formalno u ostavci, najavio odlaskom u Kolašin i pokušajem da ubedi legendu da se vrati na mesto trijumfa.

...12:56 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan Tana: "Bez straha"
[ # ]

Photobucket

U Medija centru FK CZ održana je konferencija za medije vd predsednika Dobrivoja Tanasijevića i generalnog sekretara Dragana Ninkovića.


Konferencija za medije održana je dan posle sednice Upravnog odbora na kojoj su predsednik i Upravni odbor podneli ostavke, a izabrani su vršioci dužnosti predsednika i generalnog sekretara, kao i komisija koja treba da predloži Skupštini kandidata za predsednika Kluba.

„Kao što ste već upoznati, prihvatio sam časnu, ali možda u ovom trenutku i nezahvalnu funkciju vd generalnog sekretara. U Klubu sam već godinu i po dana, tako da sam upoznat sa svim pitanjama i obavezama u Crvenoj zvezdi. Svi mi, kao privremeni organi, ovde smo da nastavimo kontinuitet rada prethodne Uprave, sve do izbora nove Uprave koja će biti izabrana na Skupštini.

Tehnički, to znači da Klub mora da živi i funkcioniše svaki dan. Ubeđen sam da ćemo vd predsednika i ja uspeti da se izborimo sa svim problemima u ovom teškom trenutku, u kojem su prioritet sportski rezultati. U ovom trenutku ne mogu da vam kažem ništa o kadrovskim rešenjima, jer je sinoć tek završena sednica UO, tako da će se u narednim danima raditi i razgovarati po tom pitanju“, rekao je Dragan Ninković, vd generalnog sekretara.

Dobrivoje Tanasijević, koji je bio član tri poslednje Uprave, sada je postavljen za vd predsednika Kluba.

„Razlog zbog kojeg sam prihvatio ovu tešku dužnost u ovom trenutku, je zato što je Crvena zvezda najveća stvar u mom životu. Nije mi bilo lako da pristanem, ali sam ipak ponosan što sam rekao da. Uz Crvenu zvezdu sam od svoje 9. godine, a evo sada sam završio na mestu vd predsednika. Nemam nikakvog straha od toga što je Zvezda na poslednjem mestu, jer verujem da će naš Klub iz ovoga izaći još jači.

Naravno, treba vremena, a očekuju nas i mnoge kadrovske promene. Želim da se zahvalim sada već bivšem presedniku Spasojeviću i Upravnom odboru, koji su trajali samo devet meseci. Za to vreme nije bilo moguće ispuniti sve ono što je obećano, a žao mi je što za to nisu imali više vremena. Svi članovi UO bili su veoma konstruktivni i obavezali su se na vernost Crvenoj zvezdi i u buduće. Vrata našeg Kluba su otvorena, nemamo nikakvih tajni i pokušaćemo da radimo normalno i iskreno. Ubeđen sam da neće biti nikakvih problema dok smo mi tu“, istakao je Tanasijević.

Den Tana i Dragan Ninković poželeli su mnogo sreće reprezentaciji Srbije i njenom novom selektoru u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

...12:51 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Bunjevčević: Da sam bolji,bio bih u Barseloni
[ # ]

Photobucket

U večeri kada je i zvanično otišao sa mesta sportskog direktora FK Crvena zvezda, Goran Bunjevčević nije se pojavio pred medijima na zvaničnoj konferenciji za štampu, ali jeste kasno uveče na SOS kanalu, u kontakt emisiji Nebojše Petrovića.

Društvo mu je pravio glumac Ivan Bekjarev.

Mi vam prenosimo najzanimljivije odgovore:

"Najlakše biti general posle bitke. Sve vreme sam radio maksimalno časno i pošteno i sigurno da sam želeo najbolje klubu. Ali, mnogo stvari je uticalo na to da ne ostvarimo željeni rezultat. Od trenera, igrača, službi u klubu koje smo oformili, svi su radili za dobro Zvezde, ali splet razroraznih okolnosti u klubu i van nijega to nije dozvolio", rekao je Bunjevčević.

"Kao posledica, došlo je skandiranje navijača".

"Skandiranje je dokaz kako ste radili i kako su to ljudi videli. Razne stvari dovele su do toga da nam se skandira, od milionskih poziva i pritisaka, medijskih napadanja".

"Otišao bih i da smo prošli Apoel, sigurno".

Da li je očekivao da će to doživeti kada se vraćao iz Engleske?

"Bio sam sprenman na sve kada sam došao. Došao sam u grupu ljudi, časnih i poštenih. Vremenom, grupa se smenjivala, raspiala i na kraju su ostala samo dvojica... A, ostali su govorili "Ajde, vidite šta rade?" Na kraju se sav neuspeh srušio na Spasojevića i mene, da smo za sve krivi... Da li smo znali ili ne da radimo svoj posao, to druga stvar, ali imali smo opstrukcije..."

Saopštenja umesto konferencija za javnost.

"Iz kog ugla su nam zamerali? Trudili smo se da budemo maksimalno transparentni, mogli su da me zovu na telefon, ako su nešto želeli da pitaju... Želeli smo da uvedemo promene u odnosima sa javnošću. Novinari su navikli na kuolare, mobilne telefone, "iz nezvaničnih izvora". U stanju su da o meni napišu svašta, a da ja posle demantujem, da to nije istina... To ne želim. Hteli smo da komuniciramo na drugi način, novinar koji hoće intervju može da se javi na sajt i zakaže intervju koji želi. Ima mnogo medija i to nije bilo moguće".

Onda je nastavio...

"Informacije dobijaju od nezvaničnih izvora, pa se potpišu kao ekipa, ne sme da se potpiše novinar..."

"Možda smo tu atmosferu i zaslužili"

Zašto se Spasojević nije obratio javnosti posle svega?

"Treba shvatiti pod kakvim je pritiskom. Nije lako voditi Crvenu zvezdu i toga smo sada svesni, sada kada svi žele naš skalp".

Bunjevčević se setio jedne stvari.

"Nismo podržali Toleta Karadžića u izborima za predsednika FSS i to svima želim da stavim do znanja. Ako iko misli da treba menjati Savez, ja mislim! Sada je trebalo. Četiri godine da se borimo sa nekim ljudima koji vode fudbal i ništa se nije promenilo".

Zašto u tom slučaju Zvezda nije podržala Dragana Acu Bulića?

"Verovatno je predsendik procenio da je između dva kandidata najbolje biti neutralan, da bi se dobila mesta koja nam sleduju... Neću da govorim u njegovo ime, ja imam svoj stav. Između dva kanadidata, bilo teško da se opredelimo za Acu Bulića, ja ga volim i cenim, ali da bismo dobili poene našli smo se na sredini".

Onda je dodao:

"Sramota Zvezde je što nije imala svog kandidata, ali nismo mogli da ga nađemo u klubu. Možda smo mogli da poguramo Bingulca, ali bilo je kasno... Naišao je takav period da nismo odreagovali".

Zeman?

"Dolazak je bio moj predlog. Saša Janković je sjajno obavio funkciju trenera, isključivi razlog za smenu bilo je pitanje autoriteta i nediscipline. Razgovarali smo više puta o konferencijama za štampu gde se stvarao trend o njemu kao Zvezdinom detetu, novom Murinju... On je kao trener možda imao perspektivu, ali doveden je kada možda nije bilo realno da dođe na to mesto. Isto važi i za mene. ja nisam realno bio u stanju da vodim klub. Moj hendikep je bio taj što nisam imao Džaju da me posavetuje, a moje kolege u Partizanu imaju to. Oterali su Bjekovića i Zečeviča, a sada im oni vode politiku".

"Tražili smo trenera koji će zavesti red i disciplinu u tim, jer se dešavalo da igrači kod Jankovića u hotelu kasne na spavanje, da u karantinu vlada nedisciplina... Hteli smo trenera koji će odraditi teške fizičke pripreme, uvesti ofanzivan fudbal. Pa i navijači su znali za to. Bila nam je potrebna ta disciplina koju je uveo Mateus. Bio sam ubeđen da je to Zdenjek Zeman i još sam ubeđen da on to može".

"Vodio sam se isključivo sportskim motivima, ali nisam ja smenio Jankovića, već ga je smenio UO na moj predlog".

Da li je učestvovao u dovođenju pojačanja?

"Nisam garantovao za sve. Postoje igrači koje sam ja aminovao.I smatram da imaju kvalitet za Crvenu zvezdu. Ali, neki su došli na insistiranje drugih i hteo sam da vidim kako će se pokazati".

Marko Nikolovski, novinar "Vesti", bio je prvi gledalac koji se javio i pitao je Bunjevčevića zbog čega tim nije formirao, kako je najavljivao, do 7. jula, kako bi ekipa bila spremna za Apoel. Njega je takođe zanimalo kako je moguće da Bunjevčević kao bivši igrač Zvezde dozvoljava da se igrači pokažu i formiraju u prvom timu, odnosno kako nije svestan da su timu potrebni formirani igrači koji odmah mogu da uzvrate.

"Najlakše je reći da posao nije obavljen jer su problem pare, ali Goran Bunjevčević neće to da uradi. Sredstva su ostala blokirana, čekao se novac od igrača koje smo prodali, da bih mogao da dovedem kvalitetna pojačanja. Poštujem funkciju predsednika, genseka Crvene zvezde, oni su po hijerarhiji iznad mene... Dobri igrači neće da dođu u Srbiju. Naši, mole Boga što su pobegli odavde. Neće da dođu.

O promašenim pojačanjima?

"Da mogu da pogodim svakoga verovatno bih bio u Barseloni".

Šamar Koromanu, odnosno zbog čega se Uprava nije oglasila?

"Ne znam šta ste očekivali da uradimo? Uveren sam da su stvari izmakli kontroli i da je tom navijaču sada žao".

03.09.2008. ...12:44 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan Tana vd predsednika Zvezde
[ # ]

Photobucket

Dobrivoje Tanasijević poznat kao Dan Tana izabran je za vršioca dužnosti predsednika FK Crvena zvezda.


Ostavke su podneli dosadašnji predsednik ''crveno-belih'' Toplica Spasojević, sportski direktor Goran Bunjevčević i Upravni odbor. Do izborne Skupštine kluba, osim Dan Tane, klubom će rukovoditi Radna Grupa u sastavu: Krcun Dragović, Miodrag Đorđević, Milan Šutić i Tomislav Milićević. Zdenjek Zeman nije smenjen, ali jeste sporazumno raskinuta saradnja sa Aleksandrom Jankovićem, njegovim prethodnikom.

U prostorijama FK Crvena zvezda održana je 23. sednica UO. Pored 10 od 13 članova, na sastanku su bili i članovi Nadzornog odbora. Predsednik Kluba Toplica Spasojević uputio je predlog Skupštini da njega i Upravni odbor razreši funkcija na sednici Skupštine Kluba. Shodno članu 26 Statuta Kluba, Toplica Spasojević je preneo ovlašćenja Dobrivoju Tanasijeviću, članu UO, koji će u narednom periodu, do održavanja sednice Skupštine, obavljati funkciju vršioca dužnosti predsednika FK Crvena zvezda.

Na sastanku je zaključeno da su predsednik Toplica Spasojević i Upravni odbor Crvene zvezde u Klub stigli u veoma kompleksnom periodu. U prethodnih devet meseci bilo je mnogo turbulencija koje su se odrazile na razvoj Kluba. Ipak i pored toga pokrenuto je niz inicijativa koji su uključili obnavljanje infrastrukture, poboljšanje uslova funkcionisanja Kluba, jačanje omladinske škole i dovođenje sponzora.

Od samog početka govoreno je o petogodišnjem planu, koji bi tek posle tri godine Zvezdi obezbedio stabilan nastup u evropskim takmičenjima. Ideja Upravnog odbora je bila da ispuni moderno evropsko shvatanje fudbala, prihvatanje modernih principa i ekonomskih odnosa, ali i poboljšanje imidža. Zbog izostanka sportskih rezultata na početku sezone, dostojnih renomea Crvene zvezde, predsednik Kluba Toplica Spasojević je odlučio da podnese ostavku za dobro Kluba, uveren da bi sve što je obećano na početku, bilo ostvareno uz pomoć velike uložene energije, znanja, kompletnog društva i velike armije navijača Crvene zvezde.

Neopoziva ostavka Zorana Damjanovića na mesto generalnog sekretara FK Crvena zvezda usvojena je. Taj čin konstantovan je kao veliki gubitak za Klub uz veliku zahvalnost na svemu što je u prethodnom periodu uradio za Crvenu zvezdu. VD generalni sekretar biće Dragan Ninković, advokat iz Beograda, koji je već angažovan u Klubu i upućen je u poslove Kluba, pa poznavajući njegove stručne i ljudske kvalitete Upravni odbor je zaključio da je on u ovom trenutku najbolje rešenje.

Upravni odbor je usvojio i ostavku sportskog direktora Gorana Bunjevčevića na tu funkciju. On je istakao da je časno i pošteno sa njegove strane da se povuče sa tog mesta iako smatra da je iskreno radio na boljitku Crvene zvezde, boreći se sa velikim problemima.

Obrazovana je komisija koja ima zadatak da obavi konsultacije, zakaže sednicu Skupštine Kluba i predloži kandidata za mesto Predsednika FK Crvena zvezda. U komisiju su imenovani: Krcun Dragović, za predsednika, Miodrag Đorđević, ispred UO, član, Milan Šutić, ispred NO, član i Tomislav Milićević, ispred sekcije veterana, član.

Upravni odbor konstatovao je uspešan završetak poslova na rekonstrukciji glavnog terena stadiona FK Crvena zvezda, koji je u rangu kvaliteta najboljih evropskih terena. Ovo je prva prava rekonstrukcija glavnog terena od izgradnje stadiona i Zvezda sigurno može da se podiči ovakvim objektom. Teren broj pet je građevinski završen, veštačka trava je stigla i u toku narednih dana biće montirana, pa će uskoro biti osposobljen za rad svih mlađih selekcija.

Pored ovoga, Upravni odbor je razmatrao i više tema u vezi sa normalnim funkcionisanjem Kluba. Između ostalog, prihvaćen je predlog Aleksandra Jankovića za sporazumni raskid ugovora.

...12:37 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ZVEZDA: Ništa od Džajića, Jugović u igri?
[ # ]

Photobucket

Vesti iz Crvene zvezde menjaju se iz časa u čas, a samo nekoliko sati pred sednicu Upravnog odbora kluba došla je nova informacija - Vladimir Jugović je sada u igri za novog predsednika!

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao MONDO, na sednici Upravnog odbora Dobrivoje Tanasijević aka Den Tana biće imenovan za vršioca dužnosti predsednika kluba, a biće zakazana vanredna skupština na kojoj će kandidat za novog čelnika Crvene zvezde biti nekadašnji fudbaler Vladimir Jugović.

Takođe, umesto Gorana Bunjevčevića, koji je podneo ostavku na mesto sportskog direktora kluba biće imenovan Stevan Stojanović, koji je tu funkciju obavljao pre Bunjevčevića.

Mediji su prethodnih dana najavljivali kao siguran povratak Dragana Džajića u Crvenu zvezdu, ali je očigledno prepreka to što je legenda crveno-belih pod istragom pravosudnih organa zbog sumnji da je pravio malverzacije sa tranfserima nekadašnjih igrača (Goran Drulić, Zoran Njeguš, Perica Ognjenović...).

Prema saznanjima MONDA, o toku i zaključcima sednice Upravnog odbora FK Crvena zvezda, na kojoj bi trebalo da se ozvaniče ostavke prve garniture kluba i da se vrate neke stare snage, javnost će najverovatnije biti obaveštena saopštenjem!?

Dobro obavešteni izvori iz kluba sa Autokomande kažu da predsednik i sportski direktor Crvene zvezde u ostavci, Toplica Spasojević i Goran Bunjevčević, ne nameravaju da izađu pred novinare posle sednice Upravnog odbora, već planiraju da objave saopštenje.

Nesumnjivo je da će ili da bi pitanja novinara bila nezgodna, ali ništa nezgodnija nego prethodnih meseci kada su dovođena sumnjiva "pojačanja"... Uostalom, stanje u Crvenoj zvezdi je sve samo ne zgodno, pa ni pitanja ne mogu da budu lepša.

Pitanje je zašto će čelnici Zvezdi u ostavci to učiniti i na taj način se obratiti javnosti, jer je, zapravo, sve već rečeno. Tačnije, sve je već viđeno na terenu. Ipak, sačekajmo kraj sednice, možda se i promeni odluka o načinu obraćanja javnosti.

U svakom slučaju, Bunjevčević je obećao da će se posle sednice Upravnog odbora pojaviti u programu beogradske televizije SOS Kanal (osim ako ne bude trajala do duboko u noć).

Trener Zdenjek Zeman je "zapalio" u Italiju, a pojedini mediji špekulišu da se neće ni vraćati, iako on tvrdi da nema nameru da ide iz Zvezde.

02.09.2008. ...16:56 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Marinović u Zvezdi, ponovo kod Pešića!
[ # ]

Photobucket

Eksplozivni plejmejker Marko Marinović (25 godina, 183cm) u utorak je postao treće pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku, a prvo od dolaska Svetislava Pešića na kormilo tima.

Doskorašnji član španske Viva Menorke potpisao je ugovor sa crveno-belima na "jednu plus jednu" sezonu.

Na Malom Kalemegdanu ponovo će sarađivati sa Pešićem, na čiji je zahtev leta 2006. godine stigao u Đironu iz FMP Železnika. Zajedno su te sezone proslavili osvajanje FIBA Evrokupa.

Marinović je igrao za seniorsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine, prethodno je bio i član mlade reprezentacije Jugoslavije.

Karijeru je počeo u rodnom Čačku, a iz Borca je 2004. prešao u Železnik, gde je za dve sezone osvojio jedan nacionalni Kup i jedan trofej Jadranske lige.

U tom periodu doživeo je i tešku saobraćajnu nesreću, od koje se uspešno oporavio i kasnije zaslužio poziv tadašnjeg selektora Dragana Šakote.

Zvezda je pre Marinovića dovela talentovane Vladimira Štimca i Marka Kešelja, a narednih dana sigurno će stići još koje pojačanje...

...16:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda poslednja posle 24 godine!
[ # ]

Photobucket

Dok fudbalska javnost čeka da sazna šta će se u utorak uveče dogoditi na sednici Upravnog odbora Crvene zvezde, "Sportski žurnal" je navijačima najtrofejnijeg srpskog kluba servirao podsećanje na prethodni put kada su crveno-beli zauzimali poslednje mesto na ligaškoj tabeli.

Bilo je to pre čak 24 godine, u sezoni 1984/85, kada je na klupi sedeo pokojni Gojko Zec. Zvezda je u dvanaestom kolu doživela poraz od Partizana u "večitom derbiju" (1:2), pa je sa skorom 3-2-7 i svega osam bodova (tada su se za pobedu dodeljivala dva) preuzela prvoligaški "fenjer".

"Žurnal" podseća da su crveno-beli već u sledećem kolu pobedili Budućnost rezultatom 6:0 i počeli uspon ka vrhu. Sezonu su završili kao petoplasirani, a uspeli su da osvoje Kup Jugoslavije.

Naravno, današnja Super liga Srbije nikako se po kvalitetu i jačini konkurencije ne može porediti sa prvenstvom bivše Jugoslavije, što aktuelne muke Koromana, Milijaša i ostalih čini daleko neprijatnijim od muka generacije u kojoj su igrali Šestić, Mrkela, Milko i Boško Đurovski...

Zvezda je novu sezonu počela porazima od Vojvodine i Javora i remijem sa Banatom, tako da ima jedan bod uz gol-razliku 0:4.

U sezoni 2002/03, pod vođstvom Zorana Filipovića, ekipa je u prva tri kola takođe zabeležila remi i dva poraza, ali je makar bilo golova (3:5). U tom trenutku su joj gledali u leđa Rudar iz Pljevalja i Rad.

...13:35 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Opačić: Marinović otvara seriju pojačanja
[ # ]

Photobucket

Marko Marinović, nekadašnji plejmejker Borca, FMP Železnika, Đirone i Menorke, trebalo bi da postane prvo pojačanje Crvene zvezde po dolasku Svetislava Pešića na poziciju prvog trenera.

Generalni menadžer kluba Milan Opačić rekao je novinarima da bi dogovor mogao biti postignut već u utorak.

"Marinović je jedna od opcija koje razmatramo na poziciji pleja. Interesantan je igrač, želi da dođe u Zvezdu i očekujem da ćemo posle sastanka sa njim i menadžerom Goranom Ristanovićem imati čistu situaciju".

S obzirom na to da je postojeći igrački kadar crveno-belih nedovoljno jak, i brojčano i po iskustvu, na Mali Kalemegdan sigurno će stići nekolicina proverenih igrača. Pominju se Amerikanci Horas Dženkins i Aleks Skejls, italijanski veteran slovenačkog porekla Gregor Fućka...

Opačić kaže da u ovom trenutku ima mnogo mogućnosti, bez obzira na to što je nova sezona na pragu i što su mnogi kvalitetni igrači već pronašli angažman.

Prema njegovim rečima, klupska kancelarija je zatrpana pozivima i ponudama menadžera, otkako se pročulo da će Pešić biti novi trener!

"Potrebna su nam dvojica plejmejkera i jedna klasična 'petica'. U zavisnosti od toga kako se pokažu Kešelj i Kovač, možda ćemo morati da dovedemo i jedno krilo. Moguće je da za početak dovedemo samo dvojicu, pa da se popunjavamo u hodu. Možda ćemo iskoristiti mogućnost da u Evropi igramo sa više Amerikanaca nego u domaćim takmičenjima..."

Na preporuku Duška Ivanovića, na probu je stigao centar Stevan Milošević. Momak je igrao u Budućnosti i nekoliko meseci trenirao sa Taukeramikom. U opticaju je i eksplozivni Tuzlak Milan Milošević, čije će kvalitete Zvezdini ljudi "snimiti" na nekoj od pripremnih utakmica.

"Ne možemo da dovodimo igrače koje nedovoljno dobro poznajemo. Bliži se početak sezone, tako da nemamo prava na grešku. Svi znamo da krećemo iz hendikepa u odnosu na konkurente", podseća Milan Opačić.

Photobucket

Moguć odlazak na mini-pripreme

Prvih nekoliko dana ekipa će trenirati u Pioniru, a krajem nedelje moguć je odlazak na mini-pripreme van grada, na Kopaonik ili neko mesto bliže Beogradu, što bi bilo dobro zbog igrača čiji se dolasci očekuju.

"Od 19. do 21. septembra učestvovaćemo na turniru u Gravlenu (Francuska), a 24. septembra smo na Panioniosovom turniru u Atini. Do početka sezone odigraćemo otprilike osam utakmica, što nije dovoljno, ali šta je tu je", kaže generalni menadžer Zvezde.

Svetislav Pešić imaće pravo da predloži menadžmentu Zvezde svoje saradnike u stručnom štabu. Njegovi predlozi biće pažljivo razmotreni, ali pitaće se i klub, koji želi da uz ekipu zadrži neke od bivših asova, pre svih Nebojšu Ilića.

...02:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Nastavnik Pešić prozvao "zvezdaše"
[ # ]

Photobucket

Prvi septembar, datum koji uvek asocira na početak školske godine, ovog puta se podudario sa početkom pravih priprema košarkaša Crvene zvezde.

Pravih, jer je prvi trening u ponedeljak u hali Pionir održao novi šef stručnog štaba Svetislav Pešić.

Sa svojih 59 godina i ogromnim iskustvom, Pešić će nesumnjivo biti nastavnik od kojeg će Zvezdini "đačići" moći mnogo toga da nauče. U sadašnjem, nekompletnom sastavu, najstariji je Mirko Kovač sa 25 godina, Tadija Dragićević i Boris Bakić imaju po 22, svi ostali jedva da su počeli da koriste brijač...

Pešić se na treningu u 18 časova pojavio preplanuo i nasmejan, a prvo je pozdravio brojne predstavnike medija - u svom stilu: "O, novinari, pa vi radite i popodne!"

Zatim je izašao na parket i upoznao se sa igračima.

Pored pomenute trojice, prisutni su bili Marko Kešelj, Vladimir Štimac, Rus Pavel Gromiko, nekadašnji centar Budućnosti Stevan Milošević, koji se nalazi na probi, Tadijin brat blizanac Strahinja Dragićević, zatim brojni juniori...

"Imaćete čast da vas trenira Svetislav Pešić. Ovo je jedna od najvažnijih sezona za klub, a istorijska za vas. Iskoristite šansu da dobro radite", poručio je košarkašima generalni menadžer crveno-belih Milan Opačić.

Pešić je takođe bio kratak, pre nego što je ustupio "dirigentsku palicu" dugogodišnjem saradniku, kondicionom treneru prof. Milivoju Karalejiću.

"Hajde da zamislimo da smo na pripremama već proveli tri meseca! Zamislite da već neko vreme radimo punim intenzitetom i tako ćemo se najbolje spremiti za sledeću sezonu", glasio je poziv na mobilizaciju.

Za dužu priču sa novinarima nije bilo vremena. Zvanično Pešićevo predstavljanje zakazano je za sredu u 13 časova na Malom Kalemegdanu. Do tada, samo jedno pitanje - šta ga je motivisalo da se posle više od 20 godina vrati u domaću klupsku košarku?

"Ponovo sam kao profesionalac u svojoj zemlji. Mogu da govorim svojim jezikom, slušam našu muziku... Sa svim što se u klubu događalo i što se događa, Zvezda za mene predstavlja veliki izazov da uradim nešto značajno", poručio je osvajač titula evropskog i svetskog prvaka.

Crvena zvezda, ali i srpska košarka, sigurno su mnogo dobili dolaskom popularnog Karija.

...01:56 [ Komentari (0) ] Isprintaj

UO Crvene zvezde u utorak o Džajiću
[ # ]

Photobucket

Upravni odbor Crvene zvezde sastaće se u utorak uveče i ponudiće Draganu Džajiću funkciju predsednika za sportski sektor.


Beogradski "Blic" u sutrašnjem izdanju, pozivajući se na izvore u klubu, navodi da se očekuje da će Dragan Džajić prihvatiti funkciju i odmah početi sa rekonstukcijom kluba, uključujući i izbor novog trenera. "Blic" piše da će češki stručnjak Zdenjek Zeman dobiti otkaz, a da kao najozbiljniji kandidati za novog trenera "crveno-belih" figuriraju Dragoslav Stepanović i Vladimir Petrović Pižon.

Izvor "Blica" navodi da sa pravne strane ništa ne sprečava Dragana Džajića da prezume funkciju u klubu, iako je optužen da je ranije kao predsednik kluba pribavio ilegalnu imovinsku korist od prodaje igrača.

Kako je ranije najavljeno, na sutrašnoj sednici Upravnog odbora predsednik kluba Toplica Spasojević, sportski direktor Goran Bunjevčević i celokupni Upravni odbor podneće ostavku.

...01:49 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Pešić i zvanično u Crvenoj zvezdi
[ # ]

Photobucket

Bivši selektor reprezentacije Jugoslavije Svetislav Pešić novi je šef stručnog štaba košarkaškog kluba Crvena zvezda.


Ugovor je potpisan na godinu dana sa mogućnošću nastavka saradnje na još godinu dana. Prethodnih nekoliko nedelja beogradski mediji spekulisali su o dolasku trofejnog stručnjaka, ali je tek u ponedeljak postignut konačan dogovor.

Svetislav Pešić je trenersku karijeru započeo u Bosni 1982. i ostao u njoj do 1986. U tom periodu je kao trener osvojio prvenstvo Jugoslavije 1983. posle kontroverze oko finalne utakmice protiv KK Šibenka i kup Jugoslavije 1984. Od 1984. do 1987. bio je trener mladih reprezentacija Jugoslavije. 1985. je osvojio kadetsko, a 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo. Sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije je u Bormiju 1987. osvojio titulu prvaka sveta.

Od 1987. do 1993. bio je selektor reprezentacije Nemačke sa kojom je osvojio Evropsko prvenstvo 1993.

Pešić je 1993. postao šef stručnog štaba berlinske Albe i na tom mestu ostao do 2000. Sa nemačkim timom je osvojio Kup Radivoja Koraća 1995. i četiri uzastopne titule prvaka države u periodu od 1997. do 2000.

2001. imenovan je za selektora reprezentacije Jugoslavije. Sa njom je osvojio Evropsko prvenstvo 2001. u Turskoj i Svetsko prvenstvo 2002. u Indijanopolisu. Pored selektorske funkcije, Pešić je godinu dana vodio i nemački Keln.

Posle reprezentacije Pešić je postao trener Barselone. Sa španskom ekipom postigao je veliki uspeh osvojivši prvenstvo i kup Španije i Evroligu, dok je sledeće godine ponovo trijumfovao u španskom šampionatu. Zbog svađe sa članom uprave, Pešić je napustio Barselonu i prešao u rimsku Lotomatiku.

...01:48 [ Komentari (0) ] Isprintaj

MONDO: Zemanu "adio" u utorak!
[ # ]

Photobucket

Odlazeći Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda, u utorak će smoći snage za još jedan, poslednji potez - smenu Zdenjeka Zemana.

Kako je MONDO nezvanično saznao nakon poraza crveno-belih od Javora (0:2) u trećem kolu Super lige, garnitura koju predvodi Toplica Spasojević imaće sudbinu češkog stručnjaka na Marakani kao udarnu tačku dnevnog reda.

Više nema dileme da su Zemana pustili "niz vodu" i saradnici i igrači. Niko više nije spreman da stane iza njegovog načina rada i njegovih ideja, moral u svlačionici je na najnižoj mogućoj tački...

Pošto usvoje odluku o otkazu, članovi UO podneće kolektivne ostavke, a novog šefa struke odrediće ili vršilac dužnosti predsednika kluba (Dragan Džajić?) ili neka nova Radna grupa, koja u ovom trenutku još nije formirana.

Prema nezvaničnim informacijama, najbliži Zvezdinoj klupi su strateg Čukaričkog Dragoslav Stepanović i Vladimir Petrović Pižon, legenda kluba, kojem bi to posle 12 godina bio novi trenerski mandat na Marakani.

Što se tiče Zemana, on će na neki način morati da bude obeštećen zbog raskida saradnje koja je trebalo da traje do leta 2010. godine. Zvezda će i bukvalno morati da plati za svoju grešku od pre par meseci...

...01:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi