Ilija Ivić: Da podignemo Zvezdu!
[ # ]

Ilija Ivić stigao je u ponedeljak u Beograd, a posredstvom klupskog sajta Crvene zvezde javnosti je saopšteno da je on i definitivno postavljen za novog sportskog direktora, nedelju dana posle odlaska Gorana Bunjevčevića.

Iako su mnogobrojni novinari čekali (i dočekali) Ivića na stadionu Crvene zvezde, on nije želeo da daje izjave, ali je nešto kasnije objavljena njegova izjava na sajtu.

"Dolazak u Crvenu zvezdu za mene predstavlja veliki izazov. 'Marakana' je moja druga kuća i želim da pomognem crveno-belima, koliko je to u mojoj moći. Zvezda je veliko ime evropskog i svetskog fudbala i pokušaćemo zajedničkim snagama da je podignemo i vratimo na mesto koje joj pripada", rekao je Ivić.

Prvi zadatak Ivića svakako će biti izbor novog šefa stručnog štaba Crvene zvezde, posle sporazumnog prekida saradnje sa dosadašnjim trenerom Zdenjekom Zemanom.

Odmah po dolasku u srpsku prestonicu 37-godišnji Zrenjaninac se sastao sa Marko Miškovićem, bivšim i budućim sponzorom crveno-belih.

Njih dvojica su se nešto kasnije zajedno pojavili u Ljutice Bogdana 1, i to krijući se od okupljenih novinara. Automobilom su ušli na zatvoreni parking. Bespotrebno, pa su takvim postupkom samo izazvali smeh kod predstavnika "sedme sile".

Prvi potez koji je Ilija Ivić načinio je bio odlaganje treninga prvog tima.

Naime, trebalo je da fudbaleri Crvene zvezde po programu treniraju u prepodnevnom terminu, ali je izlazak na pomoćni teren odložen za popodne kako bi Ilija Ivić prethodno mogao da održi sastanak sa igračima, oko 17.30.

Ilija Ivić je svoju dugogodišnju igračku karijeru gradio u Srbiji (Proleter, Crvena zvezda), Italiji (Torino) i Grčkoj (Olimpijakos, Aris i AEK). Posle igračke karijere, veoma dobro se snašao i u sportsko-poslovnim vodama, pošto je uspešno radio kao tehnički direktor u AEK-u i Olimpijakosu.

Za vreme njegovog mandata, ekipa atinskog AEK-a je dva puta bila vicešampion Grčke i ostvarila plasman u ligaški deo Lige šampiona, a po njegovom prelasku u Olimpijakos, pirejska ekipa je osvojila duplu krunu i prvi put u istoriji grčkog fudbala uspela da prođe ligaški deo u najznačajnijem evropskom klupskom takmičenju - Ligi šampiona.

Ivić je u tri sezone koliko je nosio dres Crvene zvezde od 1991. do 1994. odigrao 58 utakmica i postigao 29 golova. Sa beogradskim crveno-belima ima osvojenu titulu prvaka i nacionalni Kup. Jedan od svakako najlepših trenutaka u svojoj igračkoj karijeri Ilija Ivić je doživeo kao član ekipe Crvene zvezde 1991. godine kada je naš klub postao prvak sveta u Tokiju.

Ilija Ivić ima 37 godina, oženjen je i otac troje dece.

08.09.2008. ...16:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi