Zvezda prebrodila Kulu!
[ # ]

Photobucket

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su drugu uzastopnu prvenstvenu pobedu, a treću u svim takmičenjima, pa su posle šestog kola Jelen Superlige Srbije izbili na solidno četvrto mesto!

Crveno-beli su u Kuli savladali Hajduk rezultatom 2:1, golovima Nenada Milijaša i Ibrahima Gaja, dok je strelac za domaće bio Dejan Kekezović.

Jagodina je kao domaćin bila bolja od Javora 3:2, iako su gosti poveli već u drugom minutu, dok na mečevima Banat - Čukarički i Napredak - Rad nije bilo pobednika.

Zvezda se posle poraza od Javora u trećem kolu obrela na poslednjoj poziciji, ali je sa sedam bodova od mogućih devet, nakon dolaska Čedomira Janevskog umesto Zdenjeka Zemana, uspela da drastično popravi plasman.

Interesantno je da ekipa sa Marakane posle šest kola ima osam bodova i neutralnu gol-razliku (7:7), isto kao Javor (5:5) i Hajduk (4:4). Zvezdi je pripalo više mesto na tabeli na osnovu većeg broja postignutih golova...

Za mir u kući i dobre pripreme za derbi sa Partizanom (mada već u ponedeljak sledi saslušanje igrača i funkcionera kluba u okviru "afere majice"), prvi se pobrinuo Milijaš - a i ko bi drugi ove sezone?

Lopta je posle kornera u 14. minutu stigla do novopečenog reprezentativca, on je prihvatio odbitak i snažnim udarcem sa oko 20 metara poslao loptu u donji levi ugao. Golman Anđelko Đuričić nije imao šansu da odbrani.

Najbolju šansu za izjednačenje u inače slabom prvom poluvremenu propustio je Kekezović, koji je u 17. minutu odlično izveo slobodan udarac, a Saša Stamenković uspeo da "izvadi" loptu iz ugla i skrene je u korner. Zvezda je u 44. minutu mogla da duplira prednost, ali je Đuričić bio uspešniji od Ivana Tričkovskog u situaciji "jedan na jedan".

U 52. minutu rezultat je bio 1:1. Situacija gotovo ista kao u prvom delu, ali ovog puta Kekezoviću polazi "za nogom" da plasira slobodan udarac tamo gde Stamenković nije mogao da stigne.

Činilo se da je inicijativa prešla na stranu Kuljana, međutim, sedam minuta kasnije Đuričić je loše reagovao na jednu nabačenu loptu, a najprisebniji u šesnaestercu bio je Gaj - 1:2 i ako ne impresivna, onda svakako vredna pobeda crveno-belih.

"Moja ekipa pokazala neku novu dimenziju, bili smo jaki u duelu. Pobeda nam mnogo znači pred derbi zbog samopouzdanja. A kada je već ta utakmica u pitanju tražiću od predsednika Dan Tane da nam se obezbede normalni uslovi za pripremiu", izjavio je Čedomir Janevski.

Upitan šta podrazumeva pod normalnim uslovima za pripremu, trener Crvene zvezde je rekao da sigurno ne misli na teren.

28.09.2008. ...18:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi