Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

ZVEZDA: Predstavljen i Marinović, biće još...

Photobucket

Dan posle predstavljanja najvećeg logističkog pojačanja u poslednjih nekoliko godina, KK Crvena zvezda prestavila je u četvrtak i novo oružje na terenu.

Zajedno sa trenerom Svetislavom Pešićem, na Mali Kalemegdan stigao je i eks-reprezentativni organizator igre, Marko Marinović (25, 183). On se vraća u srpsku košarku, posle nekoliko sezona u Španiji, gde je igrao za Menorku i Đironu.

"Prvo, srećan sam što sam se vratio u Srbiju i potpisao za Crvenu zvezdu. Nadam se da ću pomoći klubu da ostvari željene rezultate u sva četiri takmičenja naredne sezone", rekao je nekadašnji plej FMP Železnika, koji je dres reprezentacije nosio 2006. godine na SP u Japanu.

Marinović je imao jasnu poruku za navijače.

"Nisam ovde da bih obećavao titule, kule i gradove... Mogu samo da poručim da ću davati sve od sebe na treninzima i utakmicama. Nadam se da će moj maksimum doprineti rezultatima ekipe. Pozivam navijače da nas bodre i poručujem im da ćemo izgarati na terenu za dres Crvene zvezde", rekao je košarkaš, koji je u karijeri već sarađivao sa Pešićem.

Obojica su u isto vreme bila u Đironi.

"Radujem se što ću ponovo raditi sa Pešićem", dodao je Marinović.

Generalni menadžer crveno-belih Milan Opačić najavio je da će klub nastaviti sa dovođenjem pojačanja, ali o imenima, naročito kada su stranci u pitanju, nije želeo da priča, jer "ne želi da obećava Kobi Brajanta i slične".

"Ovo je drugo veliko pojačanje za naš klub, posle angažovanja Štimca. Kažem drugo, jer papiri za Kešelja još nisu stigli. Započeli smo prepisku sa Đironom i Kelnom i tek kada on bude zvanično naš igrač, predstavićemo ga kao pojačanje", rekao je Opačić.

"Sa Marinovićem je potpisan ugovor na godinu "plus" godinu. Želeli smo da to bude još duže, ali s obzirom na njegove igračke mogućnosti to trenutno nije bilo moguće", priznao je Opačić da će klub teško zadržati Marinovića, ukoliko on bude igrao u formi u kojoj je nastupao za FMP Železnik.

Prvi operativac kluba rekao je da klub odlazi na Kopaonik narednog vikenda, jer će ekipa tamo proći kako visinske pripreme, tako i teoretska predavanja. Sve je zamišljeno kao mini košarkaški kamp.

"Kop ima svoje nedostatke za ovaj period priprema, a to je pre svega nadmorska visina. U planu su dva prijateljska meča, sa timovima iz okoline, Ergonomom, Napretkom, Slogoma... A, za vikend ćemo u Leskovcu odigrati humanitarni meč sa Zdravljem", dodao je Opača.

Kada su pojačanja u pitanju, uglavnom su novinari bili ti koji su pominjali imena i prezimena.

Dokle su došli pregovori sa Filipom Šepom i Milanom Miloševićem?

"Možda ću za vikend otići da gledam meč Slobode Dite, kako bih uživo video Miloševića. Ali, ono što znamo je da se on "poklapa" po poziciji i po predispozicijama sa Markom Kešeljom. Želimo prvo da vidimo kakav ćemo sastav imati na pripremama na Kopaoniku, pre nego što donesemo konačnu odluku vezanu za Miloševića. Što se Šepa tiče, nadam se da će njegovi roditelji odlučiti da je za njega bolje da ostane u Beogradu, kod kuće, da radi sa Svetislavom Pešićem, trenira sa Markom Marinovićem i jede srpsku hranu. Čekamo da se vrati iz Bolonje, gde je na pregovorima sa Fortitudom. U kontaktu smo i sa Zoranom Savićem, menadžerom tog tima", rekao je Opačić.

Nemanja Bjelica, mladi Beograđanin, putovaće sa timom na Kopaonik, iako još nije zvanično postao igrač Zvezde.

"U pregovorima smo sa nekoliko igrača, koji su odmakli do pitanja dužine ugovora. Nadam se da će jedan stranac stići pre odlaska na Kopaonik, što bi mnogo značilo Pešiću i saigračima. Ja volim da pričam o konkretnim stvarima, tako da neću govoriti imena igrača sa kojima smo u kontaktu", ogradio se Opačić.

Posle priprema na Kopaoniku, Zvezda putuje na turnir u Gravlen.

Post je objavljen 04.09.2008. u 15:44 sati.