Pravo i pravda
[ # ]

www.delije.net

Photobucket

Posle izricanja drakonske i nepravedne kazne za Uroša Mišića, izgleda da je na putu još jedna farsa u srpskom pravosđu. Prisutnima koji su javno izrazili negodovanje zbog presude izrečen je pritvor u trajanju od dva dana, koji je danas produžen za dodatnih trideset dana.

U obrazloženju odluke navodi se da je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, što je sasvim apsurdno jer se sve odigralo u sudnici.

I sama izjava portparola tužilaštva u kojoj se kaže da je ovo "prvi slučaj procesurianja napada na sudije posle izricanja presude" dovoljno, sama za sebe, govori o svemu.
Slažemo se mi da bi nosioci pravosudnih funkcija trebalo da budu zaštićeni i da uživaju određen ugled. Ali nikad se u istoriji nije desilo da neko stiče ugled nepravdom, izricanjem drakonskih kazni i nepravednim optuživanjem - naprotiv.
Gospodo iz sudstva i tužilaštva potrudite se da svojim profesionalnim radom steknete ugled i potštovanje, jer ćete ga samo na taj način steći. Ovo što sad radite je pokušaj da u svojoj nemoći da građane zaštitite od raznih stečajnih, drumskih, građevinskih i drugih mafija pokažete kako ste "efikasni" i "beskompromisni".
Znate onu poslovicu "riba se od glave čisti"?

Ovo nije prvi put da se ljudima iz naše grupe smeštaju lažne optužbe koje nemaju nikakve veze ni sa navijačikom životom, ni sa istinom.
Svaki put je borba da se dođe do istine bila teška, verujemo da će tako biti i ovaj put, ali to nas nikad nije sprečavalo da se borimo.

22.09.2008. ...13:15 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi