KKCZ: Predstavljeni Kešelj i Ovens
[ # ]

Photobucket

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je dva i najavio još jedno pojačanje za novu sezonu.


Prvi put pred novinarima na Malom Kalemegdanu pojavili su se Marko Kešelj i Amerikanac Andre Ovens. Konferencija je kasnila jer je let prvog inostranog pojačanja kluba kasnio zbog loših vremenskih uslova. Generalni menadžer kluba Milan Opačić najavio je da će u sredu klub predstaviti još jednog Amerikanca sa NBA iskustvom – Lorensa Robertsa.

Opačić je rekao da Marko Kešelj trenira sa ekipom već mesec dana, ali je promocija održana tek ovog ponedeljka jer su u petak stigli svi potrebni papiri, kojima je mladi reprezentativac i zvanično postao igrač Crvene zvezde.

"Marko je pojačanje od koga mnogo očekujemo. On nije samo reprezentativni igrač, već i igrač koji treba da bude jedan od nosilaca igre ove sezone. To je već pokazao u pripremnim mečevima sa Ergonomom i Zdravljem".

Opačić je predstavio Ovensa, koje je stekao igrajući u Juti i Indijani.

"Andre igra na poziciji beka, tj mi volimo da kažemo da je to kombo-bek, jer može da igra i pleja i na poziciji beka. Po prvi put igra u Evropi, ali radi se o igraču koji je po rečima njegovih trenera iz Indijane, spreman za evropsku košarku".

Kešelj: "U Zvezdi je najlepše"

Photobucket

Marko Kešelj se zahvalio novinarima što su se okupili u velikom broju i izrazio zadovoljstvo što će opet raditi sa trenerom Pešićem, sa kojim je već sarađivao u Đironi.

"U par navrata sam naglasio da je velika čast raditi sa Svetislavom Pešićem, sistem koji on postavlja obećava dosta rada, a kroz taj rad doćiće i rezultati. Potrebno je strpljenje navijača, uz čiju podršku možemo daleko dogurati. Još jedna bitna stvar je ta da sam opet u svom gradu. Nema lepšeg osećaja igrati u klubu kakav je Crvena zvezda i dokazivati se".

Andre Ovens se zahvalio novinarima i rekao da je srećan što će igrati u Evropi. Čuo je mnogo o klubu, kao i o programu koji je planiran za ovu sezonu, i nada se da će pomoći ekipi u ostvarenju maksimalnih ciljeva koji su zacrtani.

"Nisam razgovarao sa igračima koji su igrali u Srbiji, znam da je jedan od njih Omar Kuk, ali znam veličinu kluba i to će me dodatno motivisati".

Opačić najavio Robertsa

Photobucket

Milan Opačić najavio je još jedno pojačanje.

"Reč je o Lorensu Robertsu. Iako je visok 206cm, igra na poziciji centra. Nastupao je za NBA klub Memfis, odigrao preko 50 utakmica sa zavidnom minutažom, što dovoljno govori o iskustvu koje poseduje".

Predstavljanje Robertsa očekuje se u sredu, a igrači koji su na probi po njegovim rečima ostaće na probi još dve nedelje, tako da će biti u kombinaciji za tim koji će učestvovati na turniru u Francuskoj krajem ove nedelje.

Sledeće međunarodne provere crveno-beli tim očekuje u Rimu, gde će sa ekipom Lotomatike odigrati dva prijateljska meča.

Što se tiče zdravstvenog stanja kapitena Tadije Dragićevića, Opačić je rekao da ga očekuje lakša operacija, i da će Dragićević opet biti sa ekipom za otprilike dve nedelje.

15.09.2008. ...17:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi