Nastavak borbe
[ # ]

www.delije.net

Photobucket

Na današnjem gostovanju u Nišu nisu samo Delije tražile pravdu za Uroša, već su nam se u tome pridružili i Meraklije, kao i dobar deo zapadne tribine koji je naše povike propratio aplauzom.

Meraklije su početkom drugogo poluvremena skandirale "Uroš Mišić" i "Pravda za Uroša", a zatim smo prešli na dovikivanje sa njima - sever "Pravda za", jug - "Uroša".

Unošenje bubnjeva, megafona i zastava nije bilo dozvoljeno, ali kasnije su ipak dozvolili da se unesu zastave grupa. Za parole smo se snašli. Ipak, pevanje danas bilo je znatno ispod našeg standarda.
Velika "Pravda za Uroša" je okačena na ogradu i bila je povod da sudija zapreti da drugo poluvreme neće početi dok se bude skinuta. Nismo je skinuli, a utakmica je nastavljena. Raširili smo i "Sudstvo, policija, mediji - režimske marionete", a nešto kasnije i "Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom".

Gledajući i čitajući razne medije, može se steći utisak da reč "pravda" ima mnogo značenja. Da razjasnimo onima koji ne shvataju - ne tražimo da Uroš bude pušten na slobodu nakon onoga što je učinio već da dobije pravednu kaznu. Ako je sudska praksa u Srbiji da se ubice osuđuju na 4, 5, 6 godina, onda on ne bi smeo biti osuđen na više od toga, već samo na manje. Ili pravda za njega ne važi?

Oko 60-og minuta utakmica je prekinuta jer su sudija i delegat koje je intenzivno telefonirao ponovo imali primedbu na transparent. Igrači su zamolili da se skine, što je u tom trenutku učinjeno, ali nešto kasnije smo ga opet raširili.

Nismo propustili ni da se zahvalimo igračima za gest za koji ih mnogi osuđuju: "Igrači, je l` nas čujete?" "Hvala za Uroša". Svi vi što ih osuđujete - dozvolite da neko ima i drugačije mišljenje od vašeg, pogotovu što postoji mnogo argumenata za odbranu tog mišljenja, iako vi možda ne želite da ih vidite.

25.09.2008. ...03:19 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi