Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Fućka i Dženkins na pragu CZ?

Photobucket

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić i generalni menadžer Milan Opačić od ponedeljka su sa ekipom na Kopaoniku.


Glavni posao u formiranju tima za sledeću sezonu trebalo bi da bude završen do kraja nedelje. "Očekujem da to tada angažujemo dva stranca. Čim prođu lekarske preglede biće zvanično predstavljeni. Nema potrebe da dođu na probu dve nedelje pre početka sezone, radi se o igračima koje dugo pratimo, a poznaje ih i Pešić", kaže Opačić

"Neke je Svetislav gledao i uživo, trenirajući evropske klubove, tako da tačno zna koliko ko može. Jedini uslov je da prođu lekarske preglede“, dodao je generalni menadžer Zvezde.

Opačić nije želeo da imenuje potencijalna pojačanja, pa čak ni da precizno definiše njihove pozicije.

„Pozicije nisu bitne, pre svega nas zanimaju igrači koji mogu da nam donesu kvalitet. Jedan spolja i jedan unutra".

Pojačanje u spoljnoj liniji trebalo bi da bude iskusni 34-godišnji američki bek Horas Dženkins, koji je prošle sezone kao član bolonjskog Fortituda igrao protiv crveno-belih u ULEB kupu. Nosio je dresove mnogih evropskih klubova, među kojima su atinski AEK, Hapoel iz Jerusalima i istanbulski Efes Pilsen. Nezvanično, Dženkins se već raspitivao za uslove života u Beogradu.

I ime ’unutrašnjeg’ pojačanja već se pominjalo u javnosti. Radi se o veteranu evropske košarke, 37-godišnjem bivšem reprezentativcu Italije Gregoru Fućki, koji je s Pešićem sarađivao u Barseloni i Romi. U Zvezdi smatraju da bi se Slovenac sa italijanskim državljanstvom, koji govori i srpski, odlično uklopio s mladim igračima na centarskim pozicijama.

Podsetimo, ’crveno-beli’ se trenutno na pripremama na Kopaoniku, a sa njima na probi su i talentovani Nemanja Bjelica i Stevan Milošević.

Post je objavljen 09.09.2008. u 03:26 sati.