ZALUTALA ZVIJEZDA

01.04.2017.



Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano: 25.5.2012. u 11.10h na portalu Magicus, a iz 2. zbirke

"PREDVORJE BIJELE TIŠINE"


https://www.magicus.info/ostalo/poezija/zalutala-zvijezda

„Samo ne pričaj o nama, još toga se bojim“, stih je poznate pjesme, a ja lovim lirsku metaforu koju ću zavezati za prepun Mjesec, da me odvede kao zalutalu zvijezdu u zabranjeni svijet iluzornih događaja nestvarne stvarnosti gdje živim i trajem.

''Samo mi ne pričaj o nama.'', šuti.

Obići ću noćne ulice, zaustaviti se ispod ulične svjetiljke, a sjena će zaplesati svoj nestvarni ples gorkog meda kojeg ispijam i odmah se zaboravljam i kažu, da se taj krug ponavlja u raznim amplitudama, kažu i znam da ne lažu, ali gorki med kojeg ispijam, zaveo je zalutalu zvijezdu i odnio je u zabranjeni svijet.

Potonula je u svoj bezdan kojem je ''uzvratila pogled'' i nestala bez riječi, "Samo mi ne pričaj o nama.'' , šuti, uskrsni u kišnom oblaku ponovljene zore, zatvori me u svoju šutnju i, molim te, šuti i budi tajanstveno more koje ni skitnica poput mene ne može razumjeti.

Noćas sam ti nemirisna, nečujna, bezbojna i zaustavljena u gorkom medu koji je gori glasnik smrti, nego sama smrt trenutka kad god pomislim na tebe.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga2.php

Image and video hosting by TinyPic

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9
Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (26) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.