PONOVO

25.04.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist, written on the picture

napisano: 18.03.2008. u 7:02h na portalu iskrica-weblog,
iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"


http://iskrica.tportal.hr/weblogs/post.php?web=1461&log=231554

Ponovo se od sjevera prema moru širi bijela koprena snijega, ponovo naš san živim sama, uz tebe, a po zidovima plešu tamne sjene, prizivane davnim sjećanjima, ponovo iz vatre izbijam slovo po slovo tvog imena i ukrašavam ga bijelim biserima.

Ponovo me Sunce izdalo i nije izašlo kao i prije, tako i sada, lutam svojim svijetom sjena i tame, opet nisam uspavala mozak po noći, htio je vidjeti moje snove, ispričati mi završnicu.

Ponovo sam otvorila umorne oči, izašla na mutno svjetlo ovog čudnog dana i krenula, izmjerila sam težinu svega i zaključila, da sam uvijek... na istom mjestu...


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (27) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






ŠTO MENI ZNAČI MOJ BLOG?

21.04.2017.


slika: digital artist


''BLOG - Mrežni dnevnik, dnevak ili blog (anglizam, duži naziv weblog) je oblik objavljivanja informacija na internetu (web-u) te sadrži prvenstveno periodičke članke u obrnutom vremenskom slijedu - najnoviji članci nalaze se na vrhu stranice.
Blogovi mogu biti individualni i kolaborativni. Terminološki za sada nema dinstinkcije kao u engleskom jeziku gdje se termin weblog češće koristi za kolaborativne, a blog za individualne projekte. Mogu biti u obliku časopisa, tematski, osobni. Mogu biti povezani u skupine, tematski ili vezano uz domenu koju se nalaze - blogosfera.''

izvor: wikipedia


Što je blog, što nekome znači njegov blog, kako bi trebao izgledati, što bi trebao sadržavati?

Ako pogledamo desno, postoje rubrike - tematski podijeljene i kad kliknemo jednu od njih, automatski se naš zapis svrstava u tu rubriku gdje se nalaze i ostali zapisi-postovi.

Uvijek na ovom poetskom blogu odabirem "poezija", a na drugom nepoetskom blogu, odabirem tematski ono na što se post odnosi i gdje pišem sve, osim poezije (danas je iznimka).

Što meni znači moj blog?

Prije svega, meni je blog prozor u svijet, posebno ovaj poetski blog, na njemu pišem pjesme izdane u svih 10 zbirki poezije i iz 1 zajedničke zbirke.

Blog je odraz osobe koja ga piše: od teksta, dizajna, glazbe, slika i svih ostalih blogerskih komponenti koje on sadržava (naravno, ovisno o afinitetu bologera).

Postoje mnogi lijepi dizajni za blog kao i ovi zadani od portala blog.hr, za početnike je idealno uzeti zadani dizajn, a za one malo naprednije i inovativnije - neki drugi dizajn izrađen od strane osobe koja se razumije u dizajn bloga kao što je blogerica @TEUTA, Cvrkutić velikog srca, a sada SUKIYAKI.

Postoji još jedna blogerica, @evilfairy, koja je svoje dizajne besplatno ostavila ovdje na portalu, ima ih jako puno i svatko može pronaći za sebe odgovarajući dizajn, a onda u njemu može napraviti svoje promjene; jedini uvjet je da bloger ostavi komentar kod blogerice @evilfairy da je uzeo-la dizajn i po mogućnosti pod kojim brojem (piše iznad predloška dizajna).

Ovaj blog @sjena duše - postoji već skoro 12 godina (kreiran 2.9.2005.), sa pauzom negdje od 3-4 godine i od tad ga redovito posjećujem i taj blog je moja tzv. blogerska "osobna iskaznica" - dorađujem ga, preuređujem itd., ali osnovni darovani dizajn od drage @TEUTE, Cvrkutića tj. SUKIYAKI, blogerice velikog srca, ne diram: promijenim samo header i promijenila sam font, maknula sam okvire-bordere i drugo ništa, ali zato ovdje volim eksperimentirati i mijenjati dizajne tako da blog uvijek ima novo ruho.

Kad stavim pjesmu na ovaj poetski blog @sjena duše obvezno volim uz nju staviti i tematsku sliku koja prati sadržaj pjesme, naravno, uz izvor i link gdje i kad je pjesma napisana, a ako je pjesma objavljena na još nekom portlau i to dodajem, a dodajem i sliku knjige gdje je pjesma objavljena kao i link digitalne objave ili tzv. e-knjige, jer je time pjesma zaštićena od kradljivaca koji su beskrupulozni i uporni i da dalje ne pričam, zna se tko su i što rade.

U svakom slučaju, blog je odraz blogera, njegove mašte, kreativnosti i želje, da što ljepše prezentira svoj sadržaj-zapis-post i što je blog kreativniji, to me više privuče, naravno tekst je najvažniji, ali uz liijep tekst volim vidjeti i lijep dizajn i background glazbu, ako i to netko voli (ja volim).

Vidjeti lijep kompletan blog je kao vidjeti lijepu ženu: lijepa njegovana kosa, blistav osmijeh, uređena, dotjerana, plijeni pažnjom na prvi pogled, a kad progovori - potvrđuje, da je i vanjski izgled bitan kao i njena duša i osobnost i da nije samo prazna lijepa ljuštura ili lutka/marioneta.

To je samo moje mišljenje, drugi se ne moraju sa tim složiti, ali meni se sviđa kad napravim nekome lijep blog i dobivam povratne info od mojih curki pjesnikinja kojima i vodim blogove, da su sretne, jer nisu blogerice, ne znaju se snalaziti ovdje ili nemaju vremena, ali svaka na svom Fejs profilu voli vidjeti novi post sa svog bloga.

Volim ljude učiniti sretnima, kao što je mene usrećila darom 5.5.2013. blogerica @TEUTA-Cvrkutić tj. SUKIYAKI, blogerica velikog srca i divne duše, poklonivši mi ovaj predivan dizajn bloga @sjena duše, a i drugi (resposive), kojeg povremeno koristim, ovaj mi je draži, jer se u njemu bolje snalazim, a u onom baš i ne, ali stoji kod mene u arhivi.




i kako se vidimo na blogu?netko ovako kao na ovoj sličici, a netko najnormalnije, onakav kakav je

napiši nešto, ako želiš: (20) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






USKORO ........

18.04.2017.



još malo ... nakon zbirke

"OČI PUNE ZVIJEZDA"






nisam se nadala, da će ova nova 11. zbirka ugledati svjetlost, ali posložile su se neke stvari, u meni je donesena ta odluka i uskoro nova zbirka izlazi ...

i neka se ponovo toči čaša poezije



Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (19) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






OPET KRADLJIVICA! sa Fejsa: >Ko moze da mi zabrani da moja ljubav budes ti<

17.04.2017.



KRADLJIVICA JE 9.10.2016. UKRALA OVU MOJU PJESMU I STAVILA JE NA SVOJU STRANICU FACEBOOKA!!!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=664889230340241&id=255845437911291&substory_index=0

I ORIGINAL! NAPISAN 14.12.2008. NA PORTALU ISKRICA WEBLOG!

https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=280706




https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2011/06/1629322123/opisi-mi-boju-ljubavi.html

PJESMA JE IZ MOJE 1. ZBIRKE "SJENA DUŠE"

OBJAVLJENA NA STRANICI 3 6 9








https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

napiši nešto, ako želiš: (14) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






TAJNA POSLJEDNJE VEČERE

14.04.2017.



slika: digital artist

napisano: od 10.4.2017. u 11:10h do 13.4.2017. u 12:10h iz 11. još neobjavljene zbirke poezije

Mislim na Tebe, naš Gospodine, a u meni sve stoji, svijet se povlači za tren iz misli, dok Veliki tjedan ustupa mjesto ovom prašnjavom dijelu života kad se sve podijeli i kad sjene zaplešu svoj ples kao i svake godine.

Ovo slabo tijelo, dom duše moje, častit će se na Uskrs kao i svake godine, ali misli su uz tvoj skut i pokazuju mi pravi put.

Onaj tren, kad se iz tišine tamnog neba pojavi tajanstvena svjetlost Mjeseca i to kroz sve ove noći Velikog tjedna, znam… to me gledaju Tvoje oči, Gospodine naš, to me tvoje ruke čuvaju i to me tvoje misli uspavljuju.

Prije više od dvije tisuće godina u ovim danima si slutio, da će to biti crni dani obojeni Svjetlošću Tvojom, iako si rođen čudotvorno, tvoje tijelo je bilo zemaljsko i podložno ranjavanju ne samo ljudskim mačevima, već i ljudskim riječima.

Stvorio si mir oko sebe, progovorio si nekim drugačijim riječima, riječima kojima još nitko govorio nije niti će ikada tako netko govoriti, od Zemlje si napravio svetište i raj, dok su ispod tvojih stopa cvjetali ljiljani i mirisali jasmini.

Image and video hosting by TinyPic

Iz tog ljudskog bezdana rođen si, došao si i među ljudima bio si, a crna noć koja je obavila Tvoje postojanje, odnijela te u Vječnu Svjetlost Tvog Imena, da uvijek i zauvijek za sve vijeke budeš sa nama i preko trajanja našeg postojanja.

Tvoja zvijezda će trajati bez ikakve mudrosti opisana, samo svojim sjajem obasjana, jer o tome sanja svaka ljudska duša koja tvoje umilne riječi sluša.

Presjekli su mi dovod života u život, nekako su se smijali i kad je prošla ponoć, otišli su, ostavili su zatvoren Mjesec koji pati za sjeverom i ostavili su me pred korijenom praznine kad sam opet bačena u sktinju životnim pustinjama.

Presjekli su mi svjetlost Mjesečevu, zaobišli su me i gorčinom doveli ispod ovog neba koje samo šuti, gleda i disati mi neda.

Iz otpadnog života tek su neke slike pale mi u ruke, ranjene mračnom noći sakrile su mi se među prste i pustile me, da skončam na pustom otoku nemoći i samoće.

Sjena puna duše nadvila se iznad mene, ne govori, samo šuti i nove dane sluti.

Danas je dan tajne večere, te posljednje večere koju je naš Gospodin održao i svima je sve rekao, uputio je na savez Neba i Zemlje kojeg je On zapečatio krvlju svojom i time čovjeka zaštitio od zla, stradanja, nasilja i smrti.

Danas je taj dan, dan posljednje večere i teške izdaje, danas je dan kad se spomen pretvara u znamen i danas je dan kad se očekuje otvaranje Svjetlosti nebeske kroz veo tišine.

Danas je dan kad je izdaja carovala zbog trideset srebrnjaka, danas je dan kad su se nečije oči okrenule, kad su ruke krvavi novac uzele i kad su nečije tuđe zle usne našeg Gospodina izdale.

Danas je dan koji dolazi svake godine, ali se sa sjevernog neba ne čuje tišina, već jauk i plač kojeg prekida udarca mač i ono nerođeno opstaje, a na mjestu gdje će biti zaboden sudbinski križ niknut će hram prepun zakona Njegovih i onda će netko osjetiti, da je pustinja prepuna života i da se mrtve kapi pretvaraju u život i da se mrtvi pozdravljaju sa živima.

Danas je dan kad će jedna zvijezda ostati u svom sjaju, u tišini te vječne tajne posljednje večere.


http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove pjesme ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (15) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






JUTRO

13.04.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano: 11.10.2009 na portalu Magicus,
iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"


https://www.magicus.info/ostalo/poezija/jutro-11

Noć, obojena bijelim satenom, pala je kao plašt i zaogrnula me, pokrila me, potopila me i dok sam plivala do obala tvoje duše, vjetar je nosio lagane pjesme, gubile su se u mirisima noći i ugasio je još onu zadnju svjetiljku u koridorima hladnoće.

Sa neparnim brojem računam na dobitak u vječnom vibriranju planete i uvijek prelazim mostove koji spajaju prostorne raspukline urezane na dnevnom svjetlu, jutro se objavilo tiho... bez fanfara, iako pod kamenom spava vilinska suza tek probuđena tišinom pahulja i težinom kristala leda.

Tko će mi reći što je na kraju ovog dana?

Granica svjetla i tame nazire se u vatri osmijeha i kad se kamen pomakne na svom dnu, zapjenit će se more preko kojeg lete neke zaostale ptice koje nisu stigle odletjeti u jesen.

Sanjam te na mekanim jastucima polegle zelene trave, budiš se u praskozorje i nasukavaš na obale moje duše, jutarnje oči te gledaju, dok sa neba padaju davno zaostale pahuljice.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (11) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






NEMOGUĆNOST

12.04.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist @Caty Ruiz

napisano: 21.02.2007. u 19:43h na portalu iskrica-weblog,
iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"


http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=155517

i 30.08.2011. na portalu Magicus
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=67606

Obećanja se pretočila kao magla što klizi niz ulicu, bijeli led ispire zadnje misli, a bolestan strah ponovno rađa neke čudne snove.

Neću pokoriti obećanje koje se pretvorilo u maglu, neću zaustaviti ruke koje odlaze sve dalje od Sunca, neću ništa učiniti, imam samo tu jezgrovitu misao, isključenu iz svevremenskog, uhvaćenu u kapi vode.

Nedostajem si ponekad, nedostajem, ima me svugdje, nema me nigdje, ptica bi proletjela, da može ispod trepavica, ali čvrsto su sklopljene, čudan je taj moj svijet sjena i magli, razvalina i visokih trava, još držim sve atome snage na malom skupu, ali vidim da se raspršuju.

Skončava se i ovaj čudni dan, odlazim, ali se nadam da ću ponovno ujutro izroniti u novu zoru, drugačija, a opet ista.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (13) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






POHVALNICA

11.04.2017.



Image and video hosting by TinyPic

upravo jučer mi je stiglo putem pošte, a o tome sam pisala ovdje:

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2016/10/1632048338/tragovi-pjesma-nastala-od-mojih-komentara-na-raznim-blogovima.html


TRAGOVI

napisano: 15.6.2016. u 15:30h iz 10. zbirke poezije "OČI PUNE ZVIJEZDA"

Ispričava se dan što mi skraćuje san, a ako i ova noć okrene svoje drugo lice, ne brinem ... stihovi će rasvijetliti tu stranu tajne.

Sjene su uvijek nemirne, tamne, zagonetne, zabavljene tišinom i praćenjem, nikad ne nestaju, zauvijek ostaju i u duši traju, sjene su dio nas, ne otkidaju se nikada, rađaju se sa nama i umiru, a neke sjede na nadgrobnom spomeniku i čekaju, da se ponovo rodimo i da nas opet prate.

Imaš li me, sjeno moja, zauvijek upisanu u svojoj memoriji ili ti je memento mori jače naglašen od životnih iskri koje se talože u daljinama kaštelanskog zaljeva?

Ne volim hladne neprozirne hodnike poznatih duša kroz koje ponekad moram sama prolaziti, da bih došla do nekih odgovora, jer jednom, kad sam odlazila, ostavila sam trag šampanjca na njegovim usnama i trag jagoda po svom tijelu.


http://www.digitalne-knjige.com/varga10.php

ISBN broj:
978-953-354-014-6

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (17) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






PLAVE DALJINE

09.04.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 02.04.2004. u 18:20h pod naslovom "MOJ SAN"

na portalu Iskrica weblog, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"


http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=19490

i 3.10.2009. objavljeno na portalu Magicus pod naslovom "PLAVE DALJINE"

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=31287

Šapćeš mi kroz noć, nježno me miluješ, pokazuješ mi nezamislive beskraje mojih bezdana, vodiš me kroz tamu do malog svjetla, usnama dodiruješ moje lice, prebireš po strunama mog nervnog sustava, gradiš mi dvorce na oblacima visoko iznad ovog globusa, vodiš me u neki novi život, dočekuješ moje rađanje na dvije zvijezde istovremeno.

Tako se događa, Sunce ovog travanjskog dana umrijet će u svojoj noći, dok ću se ja ponovno rađati vođena tvojim glasom, bez riječi ulažem napor u sazrijevanje nove žene u meni, u mojoj sjenci.

Pod plavim nebom juga ljubile su se neke žene sa svojim muškarcima, a ja još ovako ranjena, bila sam bačena u daljine i patila sam mjesecima, godinama, stoljećima… sve dok me ti nisi pronašao.

Pronašao si me slabu, bosonogu, neprepoznatljivu, pronašao si slabu točku i sad liječiš to umorno biće i dovodiš ga kroz mračne koridore crnih hodnika do onog izvora svjetla koje se vidi u plavim daljinama.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (34) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






PUT PREMA SNU

08.04.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 20.10.2008. u 19:13h na portalu iskrica weblogu, iz 4. zbirke

"PLESAČ NA ŽICI"


http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=268404

Na granici tame i svjetla… zid…zid tišine, a iz dnevnog svjetla ušetala sam u ovu noć, jasnu prohladnu listopadsku noć, dok je glazba zarotirala nebeska tijela da me odvedu prema temeljima dublje noći.

Noći za san, izgubila sam neke glasove iz sebe, kiše su pale, natopile su i dušu i Zemlju, a u arterijama romore valovi skrivenih osjećaja, toliko skrivenih, da mi se čitaju na licu.

Je li moguće iz zlatne posude nasuti čistu bistru vodu i prepoznati u tom odrazu svoje lice?

Na granici tame i dana, zid... zid tišine, temelji, koji se polako talože za ovu noć sna, još uvijek prate pravocrtnu glazbu rotirajući nebeska tijela…

Neću povući Mjesec u vodu, želim gledati njegov odraz na nebu, a kapi što postaju biseri na licu zaiskrile su i u mom srcu.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=57042

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2013/07/1631670327/put-prema-snu.2.html

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=93754

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-53-1
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (15) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






TRAGOVI

07.04.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist @MIRTA

napisano 23.01.2005. u 8:21h pod naslovom "ZNAM" i 24.01.2005. u 13:59h pod naslovm "TRAGOVI" kao 2 posebne pjesme | objavljeno na portalu iskrica-weblog pod naslovom "... iz 1. zbirke

"SJENA DUŠE"

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=42938

https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=42822

i 6.3.2008. u 06:59h na portalu iskrica weblog:
http://iskrica.tportal.hr/weblogs/post.php?web=1461&log=229200&order=desc

i 13.4.2011. na portalu Magicus
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/tragovi-5

U valovima hladne noći odnosiš moje konfuzne misli i zakopavaš ih u modra sjećanja, umotavaš me bijelim velovima i zatvaraš mi oči, da te ne bih prepoznala, jednim osmijehom rušiš sve moje principe, potapaš u vodi sve moje ideale i postavljaš mi pitanje, jesi li me pronašao?

Noć je bila tiha, kamen uronjen u dno uvijek ostavlja trag, a tragovi prošle noći nisu vidljivi, ali se osjete.

Uvijek kad pomislim na plave masline, stvaraš sliku o nama na obali podzemnog mora, u zraku lebde neizrečene riječi i lebdjet će još dugo.

U hladnom koridoru ovog dana, nakon susreta bez susreta znam, da ću procvjetati ispod plavog neba i na dnu jezera vidjeti nacrtan putokaz prema tebi, jer taj prvi susret ne pamtim, pamtit ću ga kad se dogodi, a još protkana snovima od snova ponekad mi se činilo, da je svijest samo sjena nekog dalekog sna.

Probudilo me ljubičasto svjetlo i preskočila sam mnoge minute ovog dana, da bih se spustila kao rijeka prema svom početnom kraju i znam, da ćeš me voljeti nježno, znam da ćeš me osjećati stalno, znam da ću biti tvoja sreća.


Image and video hosting by TinyPic

slika: moj suprug Davor, autorica slike: Shadow, slikano 7.4.2015.

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (17) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






CVIJET KRAJ IZVORA ... JE SJENA DUŠE

04.04.2017.



slika: digital artist

Duše su izvršile izbor nad ljudima i jedna je odabrala mene, pokretni most između dva svijeta, između jarke sadašnjosti i mračne prošlosti rastjeruje mrak zaborava.

Zar sam posljednja koja mora osjećati sve titraje u tvom srcu, zar sam karika prvog i posljednjeg niza gdje uplićeš svoje prste i zar samo mene miluju tvoje riječi?

Pijem vodu iz tvoje ruke, a cvijet pokraj izvora uzalud pokušava dobiti malo sunca kad ga kriju velike krošnje drveća i pitam se, hoće li taj cvijet uvenuti, hoće li izdržati toliku tamu oko sebe?

Penjem se prema visokom brijegu gdje me čekaju neke dobre duše i u velikom i malom svijetu se događaju iste bitke, usponi i padovi, a moj korijen se nalazi u tvojim rukama, jer ti znaš kako ugasiti tu vatru i rastjerati tu tamu.

Predivna noć je ustupila mjesto ovom jutru u kojem se nalazim još umornija od jučer, isto udaljena od svega, isto u potrazi za svim.

Zašto? ...jer nisi kraj mene, niti ćeš to ikada biti.


napisano davne 2003. na weblogu portala www.iskrica.com, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"

http://www.iskrica.com/weblogs/blog.php?id=1461

i 25.6.2009. i 14.2.2011. objavljeno na portalu Magicus:
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=24856

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=58298

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2011/04/1629123674/cvijet-kraj-izvora.2.html

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (45) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






ZALUTALA ZVIJEZDA

01.04.2017.



Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano: 25.5.2012. u 11.10h na portalu Magicus, a iz 2. zbirke

"PREDVORJE BIJELE TIŠINE"


https://www.magicus.info/ostalo/poezija/zalutala-zvijezda

„Samo ne pričaj o nama, još toga se bojim“, stih je poznate pjesme, a ja lovim lirsku metaforu koju ću zavezati za prepun Mjesec, da me odvede kao zalutalu zvijezdu u zabranjeni svijet iluzornih događaja nestvarne stvarnosti gdje živim i trajem.

''Samo mi ne pričaj o nama.'', šuti.

Obići ću noćne ulice, zaustaviti se ispod ulične svjetiljke, a sjena će zaplesati svoj nestvarni ples gorkog meda kojeg ispijam i odmah se zaboravljam i kažu, da se taj krug ponavlja u raznim amplitudama, kažu i znam da ne lažu, ali gorki med kojeg ispijam, zaveo je zalutalu zvijezdu i odnio je u zabranjeni svijet.

Potonula je u svoj bezdan kojem je ''uzvratila pogled'' i nestala bez riječi, "Samo mi ne pričaj o nama.'' , šuti, uskrsni u kišnom oblaku ponovljene zore, zatvori me u svoju šutnju i, molim te, šuti i budi tajanstveno more koje ni skitnica poput mene ne može razumjeti.

Noćas sam ti nemirisna, nečujna, bezbojna i zaustavljena u gorkom medu koji je gori glasnik smrti, nego sama smrt trenutka kad god pomislim na tebe.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga2.php

Image and video hosting by TinyPic

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9
Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (26) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.