JEZERO SAMOĆE

01.12.2021.slika: digital art


Svi su me uzimali u tom jezeru samoće, čitali su iz nekih starih dubokih knjiga svoje besmislice i objesili kamen oko mog vrata potapajući me u plitkoj vodi, da bih se u ovim stihovima pronašla, ali neomiljena ovom životu, odlučila sam postati pjesnikinja tame koja će se uhvatiti baš za taj kamen kojim su me potapali u plitkoj vodi.


slika: digital art

Drhtala sam od nesreće bljeskanja zraka koji je izlazio iz očiju i prekrivao mi ukrase u kosi koje su mi stavili, da bih kao sjena završila u nekom svom drhtaju one samoće u kojoj sam i rođena.


slika: digital art

Završila sam laganim korakom taj udisaj pa iz otvorenog groba ovih stihova pustih prelomljeni dah nek' odleti do onih obala gdje mi još umorna duša spava.


slika: digital art

Ipak sam opijena tim besmislom koji moju strepnju dovodi u nekim čudnim naletima kiše koja se kao jato nemirnih ptica spušta oko mene i skuplja se želeći živjeti sa mnom u toj bolnoj tami kojoj ni traga ne znam.


slika: digital art

Ipak, nešto moje spava na ovom planetu, nešto moje još dugo će se kriti u najtajnijem dijelu srca samog Boga i otputovat će kad se umorim od ovog čudnog hlada gdje sam došla gledati taj život bez ijedne boje, jer one nisu moje, one su se samo meni dogodile, a kad se tijelo obuče u onu svoju blistavost – zadrhtat će svako jezero ovog planeta.slika: digital art


napisano: 07.11.2021. u 20:35h iz 20. neobjavljene zbirke poezije u nastajanju

Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (19) * ispiši * #


Copyright @2005. - 2022. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.