SLOVA TAME, A DUŠA SVJETLOSNA

13.05.2022.slika: digital art

Kompliciranost jednostavnosti nekih riječi ili tek možda nesagledivost sagledavanja pogleda u daljine pa ako te nema, zaplakat ću suzama tuge i zaboravit ću se gledajući neke oči druge sama negdje, a u sebi nigdje... tražeći sna, jer ponekad umiremo puno puta, dok nas život ne oživi.

Odjek u srcu očitava sreću na tvom licu, a kad zavijori duga lijepa plava kosa kao da se vraćam u rane dane života, dok se tuga urezuje u dušu i sastavni je dio one mene koja samo šuti.


slika: digital art

Sjesti u suton, nasmiješiti se voljenoj osobi i - šutjeti zajedno ... tišina zajedništva, prelijevanje se događa u bogatstvu opojnosti i taj osjećaj je onaj poseban dio duše koji zauvijek živi bez obzira kakav je život prema njemu.

Bezbroj puta je ljubav bila tuga i povukla je srce u neke tamne dubine, ali srce je pobijedilo sve, jer u boli i nastaju najljepše pjesme, bol produbljuje dušu iz koje tuga istoči najljepše stihove pa kad se među ljude uvuku neki hladni zidovi, neprozirni njima, a prozirni svima... hladnoća koja vlada više ne može donijeti svjetlost u oči.


napisano: 29.06.2021. u 17:04h iz moje 20. zbirke poezije
"ZAŠTO BIJELI LJILJANI SANJAJU?"


http://www.digitalne-knjige.com/varga20.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-359-538-7
@Copyright Jadranka Varga - Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (16) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.