morsky blog

četvrtak, 01.10.2009.

za mene je ovo vijest stoljeća

SEDAM VELIČANSTVENIH

"Međuvladin odbor UNESCO-oa uvrstio je danas sedam hrvatskih nematerijalnih kulturnih dobara na UNESCO-ov novoutemeljeni popis nematerijalne kulturne baštine, izjavljeno je iz Kabineta ministra kulture.

Međuvladinu odbor UNESCO-oa za nematerijalnu kulturnu baštinu koji zasjeda u Abu Dhabiju nazočan je i hrvatski ministar kulture Božo Biškupić.

Na popis svjetske nematerijalne kulturne baštine uvršteni su: Dubrovačka Festa sv. Vlaha, Dvoglasje tijesnih intervala Istre i hrvatskog Primorja, Umijeće izrade drvenih tradicijskih dječjih igračaka s područja Hrvatskog zagorja, Godišnji proljetni ophod "Kraljice" (Ljelje) iz Gorjana, Procesija "Za križen" na otoku Hvaru, Godišnji pokladni ophod zvončara s područja Kastva i Čipkarstvo u Hrvatskoj. (hina/metro-portal)"

Činjenica je da je Hrvatska time postala četvrta zemlja u svijetu (Kina je prva, Japan drugi!) i prva u Europi po doprinosu svjetskoj kulturnoj baštini.

Mislila sam obraditi ovu temu ali moram na službeni put, pa ako ko naiđe, molim da iskomentira i obradi umisto mene. Mislim da nakon toliko vrimena utučenog na ovom blogu zaslužujem da neko drugi odradi moj posao.
Što ne mogu očekivati na svom pravom poslu. Na kojem sam još.
Mislim da bi i mene trebalo uvrstiti na tu listu...

Kategorija: hrvacka kultura, nema je tu sa strane u izborniku, pa eto...

- 17:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #