Lampioni dobrih želja

17 prosinac 2015

Jučer je na riječkom lukobranu održana humanitarna akcija "Lampioni dobrih želja". Organizirali su je Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Udruga studenata biotehnologije UsbRi i Leo klub Rijeka s ciljem. Sredstva prikupljena prodajom svijetlećih lampiona namijenjena su Dječjem domu "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu.

Pripremljeno je 500 lampiona i to se pokazalo nedovoljnim. Pušteni su u prodaju u 19.00 sati i planuli dok si rek'o keks!
Puštanje istih u zrak bilo je predviđeno za 20.00 sati i očekivala sam spektakularan prizor, ali nisu ih svi "lansirali" u isto vrijeme tako da je, barem kod mene, "vauuuu" efekt izostao. Isto tako mislim da bi malo glazbe jako puno pridonjelo svečarskom ugođaju.

Kako bilo da bilo, radi se doista o hvale vrijednom događaju kojeg sigurno nije bilo jednostavno organizirati i svaka čast Riječanima koji su se odazvali u ogromnom broju.

Uoči najave događaja po portalima su krenuli pljuvački komentari tipa: a što ako lampioni izazovu požar.... to je zagađenje mora i zraka......

Eh, kamo sreće da je to jedino zagađenje.....ona daleko veća jedva da se i spominju.

Fotke.... sorry narode, moj digitalac je posvađan sa noćnim snimanjem, a mobitel se vodi kao smartphone, ali u odnosu na ove najnovije modele pripada otprilike u doba neolita. Jest neki galaxy, ali toliko star da čak nema ni broj. Hajde, kad sam se već potrudila stavit ću par donekle gledljivih fotki i možda za kraj maznuti neku s neta.









Neki su imali problema sa svojim lampionima, nikako da se vinu u zrak. Lampioni, naravno.



A neki su si dali truda pa su izgleda sami napravili svoj lampion.



Trebalo se i ugrijati, a kuhano vino se ubilo za tu zadaću.



Nije baš zahodski selfie, znam, uopće nisam cool. Toilet selfie lives forever! Ali ovo sam jednostavno morala snimiti.



Čiča Miča, gotova priča.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.