Primorsko-goranske crtice

12 kolovoz 2016

Trebalo bi svako toliko svoj grad/selo/naselje promatrati očima turista. To ja i činim svaki put kad mi dođe rodbina iz daleka svijeta (ok, serem.... pišljivih 700 km, toliko su u Australiji udaljeni susjedi jedni od drugih). Pa se uvijek iznova iznenadim koliko je Rijeka prekrasan grad (za moju Opatiju mi je jasno). Ovo je lokal patriotski domoljubni post u fotkama.

Rijeka






















Fužine












Izvor Rječine (tj Rečine, s naglaskom na "I")









Bakar

Bakar nisam puno spominjala u svojim postovima, ali smatram ga, pored Opatije,također mojim rodnim gradom jer sam veliki dio ranog djetinjstva (i najljepši) provela u Bakru kod None koja me preko tjedna čuvala jer mi je Mama radila dvokratno, a Tata u smjenama.





















Bakar zaslužuje poseban post (i dobit će ga jednog lijepog dana) i zato vam neću sada objašnjavati kakva je ono žabokrečina i uopće kakva je ono vodurača neposredno kraj mora i što predstavlja onako zapuštena. Reći ću vam samo : da, dobro ste vidjeli, ima života u toj vodi, ono su doista pastrve.



I za kraj, još jedna atrakcija, lička, doduše. Nazovimo to mobilnom ličkom prirodnom ljepotom (umalo napisah "prirodnom katastrofom" hehehehehehe..... ovo ti je zato što si me sramotio na promociji usred mog sela). Udostojio se Krule doći u Opatiju i održati promociju knjige. Znala sam da mi to što me zvao da sjednem na pozornicu (NA POD) ništa dobroga neće donjeti......



Sorry, neke fotke su duple, neke su okrenute naopako, neke su nastrane.... jednostavno nisam imala više živaca nakon dva sata borbe.

Jooooooj, pa zaboravila sam nakeljiti fotke hrane! Kad već nema golotinje i porkarija hrana je dobitna kombinacija za privlačenje komentara (znam ja to po sebi). Dakle, evo malo klopice i Wind razguljuje.





<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.