Dnevnik bolesnika o svemu pomalo

2013

Svaki dan je poput malog života; buđenje i ustajanje je poput rađanja, svako svježe jutro je poput mladosti, a svaki odlazak na odmor i počinak je poput smrti; opet moj omiljeni pesimista Schopenhauer.
Bilo bi dobro da dođeš i slijedeće godine u toplice. Naravno da ću doći, počinjem odmah štediti i odvajati od luksuza zvanog“osobna invalidnina“.
Kad malo bolje razmislim postao sam zahvaljujući bolesti kao trgovački putnik. Idem kud mi kažu da idem, ako malo skrenem sa rute, to može značiti samo jedno, da sam se izgubio.
Trgovački putnik bar nešto prodaje Ono što ja prodajem ne bi skužio ni kupac ni prodavač(ja), a ni kupac. Vježbaj Vanja i reci terapeutima da vježbaju po Bobathu sa tobom u Slavonskom Brodu. Jedini problem je što za toga Bobatha svi znaju, ali ga nitko ne zna, osim one Vesne sa reanimacije, koja je obožavala moje grlo.On je kao nekakva engma, svi znaju da postoji, i da je skup( Bobath edukacija)
Pitati ću naravno za Bobatha. Vjeko zna Vojtu, ali baš nije dobar sa Bobathom.
Napokon sam se centrirao i po povratku uspio sam do četvrtog kata ići stepenicama, bez pridržavanja,. Onako kako treba centrirano, bez padanja.
Za 2013 moram si odrediti neke nove ciljeve, a to je potpuna rehabilitacija. Napokon jedem sa obitelji za stolom kao čovjek. Stao sam sa debljanjem na 77 kg, pa toliko nisam ni imao kad sam bio zdrav.
Grčić je najavljivao kako u 2013 sigurno izlazimo iz recesije. Zanimljivije je bilo pratiti hoće li Radimir Čačić u zatvor gdje može igrati golf.
Te godine nas je napustila Whitney Houston, malo je previše kombinirala sa opijatima. Nažalost i Boris Šprem , ali od karcinoma. Te godine smo na referendumu odlučili da želimo biti dio EU. Iako sam uvijek protiv, taj puta sam glasao za.
Sa druge strane događao se život. Tata mogu li kod prijateljice Klare slaviti novu i prespavati. Možeš ionako smo mi kod kuće.
Dogovorila sam se sa Klarom da povedem Lunu.Luna, Amerikanac Nick. Dva maltezera različitog spola su opasni. Tata oni će se igrati. Hana obećaj mi da ćeš paziti Luninu guzu od Nicka.Kao i obično uspjela me nagovoriti.
Mogao sam duže biti budan jer mi je terapija sa Phemitonom bila prepolovljena na jedan. Iako i je i taj jedan napad bio upitan uredno sam uzimao taj narkotik od lijeka.
Sve u svemu ta mi je 2012 bila uspješna, počeo sam napokon jesti itf.Za 2013 imao sam želju obrisati guzicu lijevom rukom. Nema veze što sam to uvijek radio sa desnom. Pomalo jesam praznovjeran , ali će meni 13 biti sretan broj.2013 je
počela mi je odlaskom kod doktora. Lijevo oko mi je na niske temperature divljalo i crvenilo se. Prvo su mi zalijepili flaster preko oka, Baš sam bio fora kao neki gusar.. Pa su mi reki da moram kapati umjetne suze u lijevo oko.
Više bez umjetnih suza ne mogu ni plakati kada gledam neku dramu.Na početku je bio problem sa tim kapima pogodit oko.Par puta sam ih greškom ukapao u krivo oko i u usta. Sestro ofarbaj pacijentu oko. Oftamolog je bio obavljen.
Falila mi je još proteza pa sam tih dana kod Ivane svog stomatologa išao da mi uzme otisak za protezu. Što će meni jedan most, kad ću dobiti dva komada gornji i donji.
Luni je rastao stomak. Hana jer Nick jahao po Luni ?Nije tata! Oda je garant lažna trudnoća, bezveze pravim paniku od svega. Luna je postala u stomaku skroz loptasta. Sigurno se prejela graha pa ima vjetrove.
Tea je tih dana izbila prednji zub , pa je malo frfljala, kao i ja. Malo je u to vrijeme brkala rodove.T ata jesi gotova, tata jesi jela…?Nikako da postanem muško. Sad mi i umjetne suze trebaju da se rasplačem.
Sve više sam razmišljao da se odreknem usluga ženskog tjelohranitelja i da sam krenem na fizikalnu. U međuvremenu sam savladao i onaj stari cilj zvani štok od vrata. Kao neki fašist, ali sa lijevom rukom ili kao Đapić kad je mjerio visinu kukuruza.
Oni su to radili desnom rukom , a ja lijevom u ponavljanjima od po desetak puta. Zar sam ja onda obrnuto od fašiste komunist?Iskreno nemam pojma, ali mi se svidjelo dizati i spuštati ruku.
Luna je stvarno postala loptasta. Skakala je sa tom loptom u stomaku, lažna trudnoća stvarno zna biti gadna. Supruga je otišla u noćnu. Od jedan do 4 ujutro je Luna cvilila.
Kad sam došao do balkona skoro sam zapjevao onu od Sexymotherfuckersa Ajme nije mi dobro. Jedan, dva, tri četiri, pet, pa sad imam pet pasa. Nick je tata, dobro je svi su bijeli, ni jedan nije crn. To je kao ono pakovanje kave ali kod mene je ispalo 5 u 1.
Luni sam doživotno odmah zabranio viđanje Nicka. Morao sam pitati Hanu da li je pazila Luninu guzicu. Jesam tata, oni su se igrali i zalijepili su se jedva smo ih odlijepili Još ći završiti u Plodovima zemlje kao poznati uzgajivač polualianera.
U ovom svijetu sve je biznis i profit, uz izuzetke koji su stvarno rijetki. Ako smo lunu platili 1000 kn, a imamo sad 4 psića. Koji su još čistokrvniji od nje( grozno brojim krvna zrnca).
Profit je u vrijeme recesije bio zagarantiran od minimalno 400%, ili bar povrat investicije. Čekati ćemo da malo psi narastu. Od tad više ne vjerujem u lažnu trudnoću.
2013 je počela dobro, postao sam diler sa psima. Naknadno sam se odlučio nečega odreći. Odluka je opet pala na ženski rod. Seks je srećom muškog roda, a i previše je dobar da ga se odreknem, iako je i njega bilo sve manje.
Dao sam nogu onoj ogavnoj posudi za pljuvanje . Nisam je bacio u wc školjku, nego u smeće. Prebolio sam je odmah, prošle godine najteže smo prihvatili bacanje konjske injekcije za hranjenje. Tea ju je branila svim silama. Tata sad neće moći jesti, jer se naučila da joj tata jede kroz rupu u stomaku.
Malo me neobično gledala što napokon jedem na usta, ali injekciju je brzo zaboravila, kao i ja. Usput, bacili smo je odmah u smeće. Moram priznati da sam više patio za guskom , jer mi je uvijek bila pri ruci.
Napokon sam je bilo to ročište 4.02 točno u podne, kao neki Obračun kod O.K. Korala. Vještak je opet potvrdio da sam pogrešno liječen. Saznao sam obranu od bolnice, oni su tvrdili da su antibiotici prikrili pravu dijagnozu. Od terapije sam primao jedino tuberkolostatike. Pišao sam, srao i povraćao u boji tuberkolostatika.
Moraj se nekako braniti, za mene očekivano. Sad će opet trebati čekati da se vještak infektolog očituje na primjedbe tuženika. Morat ću napraviti neku čeku kao lovci, jer stalno nešto čekam. Kakve sam sreće još ću dočekati da Hrvatska izađe iz recesije.

18.05.2015. u 12:35 | 0 Komentara | Print | # | ^

Toplice2012

Deja vu opet sam se vračao na ishodište Krapinske toplice. Naravno opet preko Plitvica( motela Plitvice). Žuta zgrada u 9 ujutro sam bio naručen na pregled. Ovaj put kod doktora Fučkara. Hana je išla u školu , pa je Tea sa nama išla.
Malo me doktor Fučkar prekrstio i promjenio prezime, pa sam postao Vanja Krnjić, nije mi se dalo objašnjavati da ima jedno j viška. Krnjić je isto ok. Odredio mi je dosta terapija od radne, fizikalne, psihologa, bazena, struja itd.
Prvo sam išao kod Jurice, dogovoriti Radnu terapiju .Gospodine Krnjiću, vidio sam da nema pojma tko sam.
Još da mu objašnjavam da sam prije skoro dvije godine došao kod njega u invalidskim kolicima, a otišao trčeći. Ma ne, možda mu i ispričam o našem kolu u liftu.
On mi je rekao da dolazim kod njega svako jutro u pola 8. Karolina će me vježbati u visokom prizemlju u
Naš stan je bio točno kod bazena koji su nešto kao katedrala Northe Dame . Bazeni koji se dovršavaju desetak godin.S tan je bio pun autića od gazdaričinog unuka. Mogao sam se igrati poslije vježbi. Problem je bio što i Tea voli autiće, tako da sam morao žicati da ostavi i meni koji da se mogu igrati. Crkva je bila dovoljno daleko, tako da se nije čula zvonjava svaki sat.
Na radnu terapiju ću ujutro ići sam, a poslije toga ćemo zajedno na terapije. .Lupetam i ja nisam baš bio siguran kako ću sam doći do tamo. Pogotovo naći tu Radnu terapiju u labirintu hodnika na prvom katu žute zgrade .Kad malo bolje razmislim labirint je bio jedan hodnik. Koji vodi krug. Tako ako samo hodaš od točke A, opet se vratiš na točku A. Jedini problem je ako skužiš lift. Onda možeš zalutati.
Ironije li eto mene opet u Krapinskim toplicama na dva tjedna. Najam stana je bio 100 kn/ dan, taman smo imali toliko love.
Da vidimo kaj možeš sa tom lijevom rukom? Uh što volim te Slavonsko- zagorske konverzacije. Dođi sim ! Kad mi spomenu taj sim prvo pomislim na sim karticu. Trebalo bi u google uz hrvatski , uvrstiti zagorski( svako selo govori drugim zagorskim).
Poslije mora smo kupili Hani kućnog ljubimca. Malog maltezera iz Osijeka. Dala mu je ime Luna. Žensku maltezericu, neka mješavina pudlice maltezera i od komšije bijelog psa.. 1000 k koštala je ta Hanina želja Hanina najbolja prijateljica je imala muškog maltezera Amerikanca Nicka. Hanina briga dok smo u toplicama bila je Luna i učenje.
Stani pred ogledalo, rekla mi je Karolina. Skužila je ona moj jezik, a ja njezin. Pogledaj se!. Bu, pa ja sam sav nakrivo nasađen, nisam jbg., bio kod Pavlovića da me centrira. Idemo malo van hodati. Van?Sa ženskim terapeutom može. Ne valjam koncetriraj se kako hodaš, pokupio si krivi obrazac hodanja. Fakat sad još ni hodati ne znam. Mora ti ići lijeva noga ispred desne i moraš lijevu odizati.
Znam da mora lijeva ići ispred desne. Mogu skakutati na desnoj. Treba se na tebi puno raditi. Što ja mogu kad nisam centriran
Na strujama sam imao privilegije. Uđi Slavonac, preko reda. Galvanizacija, ten i još par struja. Rezultat je bio fuck you!.Jedino mi je srednji prst imao potpunu ekstenziju. Prime me preko reda i ja im pokazujem srednjak za zahvalu…
Ovaj put nisam išao u bazen dizalicom, nego pješke. Čekao sam terapeuta koji će me uloviti za podvodnu masažu. Svi su neki niski bili , ali nabildani, osim mene. Da li boli? Oči mi ispadaju, a on me gleda sa smiješkom(sadist?). Skoro mi je došlo da mu kažem da navijam za Hajduk ili da ću mu se popišati u bazen . Pročitao me da navijam za Hajduk i da pišam u bazenu. Kad bi od bola ispustio krik. On bi me uhvatio još jače rastezati. Bilo mu jedino malo nezgodno dizati moju ruku gore u bazenu, jer nije ima hoklicu da može dokučiti. Ta vježba mi je maksimalno bila skraćena.
Odlučili smo jedan dan otići u posjetu mome dalekom rođaku Krapinskom pračovjeku.( muzej) .
Taman smo došli preko zagorskih „brega“ do muzeja Krapinskog pračovjeka. Bila je nedjelja. Pametan kakav nisam zaboravio sam pročitati na internetu radno vrijeme. Sigurno moj rođak neandretalac nije bio spreman da me vidi.
Gdje ćemo sad. Izbor je bio kod generala ili maršala . Kod generala se može samo vidjeti rodna kuća kod maršala cijelo etno selo .Idemo u Kumrovec. Okolo su šume došlo mi je da ispričam par partzanskih. Priznajem previše sam gledao Borisa Dvornika i Batu Živojinnovića. Steven Seagal bi njima zavidio na broju ubijenih sa jednim punjenjem.
U Kumrovcu je sve u znaku Maršala i hrpe polupijanih Slovenaca.“Uz Maršala Tita, junačkog sina neće nas ni pakao smesti…“, orilo je u Birtiji znakovitog imena Maršal, gdje su svi pili, jedino sam ja pio kakao.Nije mi baš jasno kako pakao, jer je on bio ateist.
U svakom slučaju nije mi žao što sam tamo bio( čak ni signala za hrvatske mobilne mreže nema)Sutra se idemo u West Gate naći sa Majom , Ivanom i kumovima iz Zagreba, pa se polako pakirati za povratak u Slavonski Brod.

09.05.2015. u 11:35 | 0 Komentara | Print | # | ^

Tulum

Džabe sam si razmišljao o ročištu,Na ročištu se vještak nije pojavio , jer je došlo do greške. Poziv je poslan na krivu adresu!! Čak je i određen datum novog ročišta 4.02 2013..Valjda će mu sad poziv poslati po golubu pismonoši da dođe u prave ruke. Nadam se da ga netko neće u letu oboriti sa zračnom puškom.
Konci su mi polako ispadali . Poslije toplica bit ću spreman da ostavim otisak za protezu. Radit će mi dva mosta. Ostala su mi pošteđena dva kutnjaka, taman da se premosti deficit zubiju u mojim ustima..
Tuulum. Do 17 sati došlo je taman 10 prijatelja Hani na 11 rođendan. Taman kad je ušao zadnji gost i izuo se. Stigao je.
Pogubio sam djecu , a taman su sjeli. Morate se obući i ići, jer je ispred zgrade iznenađenje. Taman su došli , a ja ih tjeram van. Pogubio sam jadnu djecu
Supruga je išla sa njima dolje. Na hodniku sam samo čuo kako viču Isuse .Na kraju ih je stalo 11 u taj auto. Tea i ja smo ostali sa mojima.
Hana i ekipa su došli gore nakon sat vremena vožnje. Kako je bilo? Pre zakon!!Tea došli su ti prijatelji tulum može početi, jer je Tea smatrala Hanino društvo svojim.. Oni si nju prihvatili kao dio ekipe.
.Pokušavao sam i i pokušavam skužiti njihov rječnik i pisanje po Vuku: bff, čizus, ofkors, oke…Dobivene informacije o riječniku su dobivene špijunažom Haninog fejsa. Bff?

01.05.2015. u 10:37 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Travanj 2024 (2)
Veljača 2024 (3)
Siječanj 2024 (3)
Prosinac 2023 (4)
Listopad 2023 (1)
Kolovoz 2023 (1)
Svibanj 2023 (1)
Travanj 2023 (2)
Ožujak 2023 (2)
Siječanj 2023 (2)
Prosinac 2022 (2)
Studeni 2022 (2)
Listopad 2022 (5)
Rujan 2022 (5)
Kolovoz 2022 (8)
Srpanj 2022 (4)
Lipanj 2022 (4)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (8)
Ožujak 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Siječanj 2022 (3)
Prosinac 2021 (3)
Studeni 2021 (5)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (2)
Srpanj 2021 (1)
Lipanj 2021 (2)
Svibanj 2021 (2)
Ožujak 2021 (1)
Veljača 2021 (1)
Siječanj 2021 (1)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (1)
Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (1)
Kolovoz 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (2)
Travanj 2020 (2)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Listopad 2019 (2)
Kolovoz 2019 (1)
Lipanj 2019 (2)
Veljača 2019 (1)
Studeni 2018 (1)
Rujan 2018 (1)

Opis bloga

Bok, dolazim iz Slavonskog Broda, zovem se Vanja Krnić i žrtva sam pogrešnog liječenja.Imam 43 godine. Preživio sam bakterijski endokarditis, , ugradnju mehaničkog zaliska, dva moždana itd.Ovim blogom pokušat ću na svoj način) opisati sudski proces.., svoju bitku za zdravlje..Liječnik , inaće bivši šef brodske zaraze Nenad Pandak mi je liječio tuberkolozni meningitis( otišao u susjedni Oman, ako mu se tamo ovako omane...), a od tubekoloze nije bilo ni t.Pobjegao je nakon dugih 14 pravomoćno je presuđeno da mi je život uništen liječničkom greškom, a moj život?
Živjela naša divna Hrvatska!

Kontakt

krnic1980@gmail.com

facebook stranica

Dnevnik bolesnika

Dnevnik bolesnika o svemu pomalo