BUĐENJE

14.08.2021.



slika: digital art

U bjelini hladnog jutra kao odbačen kamen na dnu rijeke bez smisla gurnut u zaborav i tamu, jedna skitnica sa poderotinama duše još uvijek razasute po tamnom nebu skuplja svoje krhotine u jedan mozaik, vječno nesloživ i vječno pust u tim dalekim prostorima.

Korakom laganim kao drhtajem srca odbacila sam i posljednje nade i zatvorila jedan putokaz prema plavim daljinama gdje su me vukle moje misli... moji snovi.

Tihim disanjem zatvorila se stara rana koja je budna podsjećala na dubinu podsvijesti i neke nedosanjane snove, zamrle su pjesme pustinjaka i mistika koje sam slijedila u svojim lutanjima tim opsjenarskim svjetovima.

Bio je to pad duše u bezdan i 'bezdan je opet uzvratio pogled', nisam strepila nad sudbinom... nisam...samo sam se pustila i dolutala mi je neka skitnica koju prigrlih kao najljepši cvijet pored puta... neubran i živ, a opet tako lijep.

Ah, kako je bilo divno lebdjeti iznad bezdana ne znajući padam li ili ostajem na mjestu, a u tom trenu kad se crni omotač noći obavio oko mog tijela znala sam, da je lutanju kraj ... bar za sada.

Hoće li me opet dozivati zaboravljene pjesme opsjenarskog svijeta i lutanja kroz maštu i snove?

Ne znam, samo znam, da moja snena duša odijeva svoje tamne sjene poput najljepših haljina i ponekad, ali samo ponekad zaviri kroz maleni prozor u taj svijet.

Bio je lijep taj svijet, ali buđenje je još ljepše.


napisano: 09.03.2005. u 13:56h na portalu iskrica-weblog, iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=46921

i objavljeno na portalu Magicus:
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=69717

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=60696

sjena duše3
http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.




14.8.2004. točno prije 17 godina, Davor mi je rekao: "mogli bismo sutra na Veliku Gospu u Samoborsku?" - tek smo plesali i još nismo bili zajedno.... sjećam se te večeri kao da je sad vidim ... naravno, sutradan smo "uštekali" i evo naših prvih 17 godina :), a Majka Božja nas je spojila 15.8.2004.

napiši nešto, ako želiš: (37) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.