Sten Mol

05.11.2015.

Sad će uskoro godišnjica kako bend u ovoj postavi postoji. Sviramo autorske stvari u žanru stoner rock, stoner metal, alternative rock ili metal, space rock i doom. Žanr (stoner) je zapravo vrlo popularan u Zagrebu, a u Varaždinu stonera previše ni nema. No, ako ne računamo lokalni bend Drone Hunter koji je odličan. Možete upisati i njihovo ime u youtube i nećete požaliti.

Bassist Luka i ja sviramo skupa već toliko dugo da ni ne brojim više. Ni naš gitarist (sada i pjevač) Vinko nije daleko od toga. Luka i ja se glazbeno znamo još tamo od Maitreye. Vinko je prvi put, službeno, stupio u igru kad smo se zvali Febris. Naš Marko, koji nažalost više nije u bendu (studijske obaveze i mi to poštujemo) se priključio po putu pa smo imali Genderless Francis. Na kraju je došao Hrvoje Kreč - bila je stvarno suša u mom životu što se tiče upoznavanja novih pametnih i nadasve talentiranih prijatelja, barem do tog trenutka.


Nije mi cilj sad duljiti s cijelom biografijom benda, za to ima vremena kasnije. Kako ima stvarno svačega na ovom blogu, odlučio sam da je vrijeme da s vama podijelim i ovaj trenutak. Izuzetno sam sretan da mogu raditi na ovom glazbenom projektu s ljudima koji su jednako tako posvećeni i vole glazbu.
Znao sam čitati nekad stare postove pa bih tako naišao na onog malog dječarca koji je slušao Pepperse. Uzeo je palice u ruke i počeo lupati kako bi jednog dana mogao raditi ono što najviše voli. I sad na ovom mjestu kad smo izdali te demo snimke, mislim da mogu reći kako mi se čini da bi mladi Borna bio zadovoljan s onim što je veći Borna napravio. Nekima se demo snimke ne čine kao mnogo, ali uvijek se s nečim počinje. Jednom ću valjda imati vremena da pobliže objasnim što se događa na tom tematskom albumu na kojem radimo, to jest: kojeg završavamo. Trebat će još neko vrijeme da se to sve snimi. Ne znamo kud će nas vode sudbine odvesti. No, planiram napisati i knjigu uz taj album - kao neki guide za cijelu stvar. Radi se o svemirskoj operi u kojoj su glavni akteri drevni astronauti.

Sten Mol - Captain Overboard

Ostale 4 snimke možete naći na našem youtube kanalu.
Svaki komentar je dobrodošao :)


Oznake: Sten Mol, stoner rock, demo snimke

<< Arhiva >>