free web hit counter kuharica

kuharica

31.07.2004., subota

Pohani sir



350 gr. sira (trapista), papar, 80gr, brašna, 2 jajeta, 150 gr. krušnih mrvica, ulje.

Rashlađen sir izrežite na 8 ploški i malo ga popaprite. Ploške uvaljajte prvo u brašno, pa u razmućeno jaje i na kraju u mrvice. Poželjno je ovo još jednom ponoviti. Peći u vrelom ulju.

Okvirna cijena: 30 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta

- 12:02 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Prstići



50 dkg brašna, 25 dgk margarina, 1 vrhnje, 1 jaje za premazivanje, sol
Umijesiti tijesto i razvaljati na oko pola centimetra. Izrezati na štapiće oko 2 cm široke i 5-6 cm dugačke. Mogu se oblikovati mašnice ili neki drugi oblici. Složiti u lim, premazati razmućenim jajetom i posoliti. Peći dok ne porumene.

Okvirna cijena: 10 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 1 sat

- 12:01 - Komentari (4) - Isprintaj - #

29.07.2004., četvrtak

Tufahije


1,20 kg šećera, 1 litra vode,limun,1 kg jabuka.

Prokuhati, šećer, vodu i limun. Jabuke izdubiti, oguliti i u ovoj šećernoj smjesi kuhati da budu meke ali da se ne raspadnu.

Fil: 1 šlag, 10 dgk oraha, 1 vanilin šećer, obični šećer po potrebi i želji..
Orahe samljeti i pomiješati sa vanilin šećerom i šećerom, dodati malo šlaga da se smjesa poveže.

Napuniti šupljinu jabuke,a na vrhu ukrasiti sa šlagom.

Okvirna cijena: 25 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 1 sat

- 10:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Jaja u rajčici


Za 4 osobe: 4 velike rajčice, 4 jaja, 4 češnja češnjaka, malo peršina, sol.

Rajčicu oprati i napola izdubiti, u svaku udubinu dodati malo usitnjenog češnjaka i list peršina. U svaku razbiti po jaje i posoliti.
Zapeći 15-tak minuta na 160-180 C.

Okvirna cijena: 10 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 20 minuta

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.07.2004., srijeda

Pijane kuglice



Oko 35 komada

30 dkg bijele čokolade, 10 dkg slatkog vrhnja, 10 dkg maslaca, 2-3 žlice vinjaka ili konjaka.

Preljev: rastopiti 10 dkg bijele čokolade.

Čokoladu rastopiti na vodenoj pari, dodajte maslac, slatko vrhnje i na kraju vinjak. Ravnu površinu pokrijte folijom, na nju razvaljajte masu na debljinu od oko 2 cm, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladioniku 24 sata. Razrežite kockice 1x1 cm i oblikujte kuglice.
Rastopljenu čokoladu ohladite da bude gusta ali još tekuća i prelijte kuglice.

Okvirna cijena:30 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta (ne računajući vrijeme hlađenja)

- 13:05 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Omlet s povrćeí         0 0 ° 0     0

            0               0                                                                               0               °               °                                               °                                                                
6 jaja,1/2 crvene paprike,1/2 žute paprike, 2 male tikvice,1 luk,30 gr.parmezana (ili nekog drugog sira), ulje, papar, sol.

Očišćeno povrće izrezati na kockice ili tanke štapiće. Na ulju najprije popržite luk, a zatim tikvice i papriku. Miješajte povrće, po potrebi doliti vode i pirjati dok ne omekša. Umutite jaja, posolite, popaprite pa umiješajte naribani sir. Izlijte jaja u tavu s povrćem, preklopite i pecite dok se omlet ne stegne. Okrenite na drugu stranu i još malo pecite.

Možete staviti neku drugu vrstu povrća, šunku, gljive i slično.

Okvirna cijena: 15 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta

- 13:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.07.2004., utorak

Živjeli !!!




Prvo da se zahvalim ovima što me baciše na prvu stranu,skoro mi zagorio ručak kad sam vidjela da su me ničim izazvani tamo stavili.
Uskoro idem na,nadam se zasluženi odmor, pa me jedno vrijeme neće biti,a i vi uživajte.

Za sad evo dva coctaila da proslavimo ovo moje pojavljivanje na "naslovnici".


Sex on the beach

4 cl sok od ananasa
4 cl sok od višnje
4 dl sok od narandže
2 cl Breskin Liqueur (Peach Tree)
4 cl Wodka


Sok od ananasa, višnje i narandže, breskvin liker i votku sa malo leda (4-6 kocki) sve u shakeru izmiksati.


Tropicano



2 cl Orange juice
7 cl Pineapple juice
5 cl Grapefruit juice
2 cl Grenadine syrup

Sve izmiksati u shakeu i uživati.
- 14:58 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Snjeguljica



POTREBNO:

BISKVIT:
4 JAJA
15 DAG ŠEĆERA
1 VANILIN ŠEĆER
1 DCL ULJA
1,5 DCL MLIJEKA
20 DAG GLATKOG BRAŠNA
VIŠNJE IZ KOMPOTA

KREMA:

1/2 KG SVJEŽEG SIRA
1/2 L SLATKOG VRHNJA
3-4 ŽLICE ŠEĆERA
1 VANILIN ŠEĆER
GLAZURA
2 PRELJEVA ZA TORTE
SOK OD VIŠANJA

NAČIN PRIPREME:

BISKVIT: SVE SASTOJKE (OSIM VIŠANJA) IZMIKASTI, IZLITI U VEĆI KALUP, GORE POSLOŽITI VIŠNJE I PEĆI

KREMA: SVE SASTOJKE DOBRO IZMIKSATI. PRIPRAVLJENU KREMU NAMAŽI PO HLADNOM KOLAČU, TE STAVI U ZAMRZIVAČ 10 MINUTA.
GLAZURA: NA KREMU STAVI GLAZURU OD DVA PRELJEVA ZA TORTE, NAPRAVLJENA U SOKU OD VIŠANJA (RECEPT NA POLEĐINI PRELJEVA ZA TORTE)

OKVIRNA CIJENA: 35 KUNA

OKVIRNO VRIJEME PRIPREME: 45 MINUTA

- 12:42 - Komentari (1) - Isprintaj - #

26.07.2004., ponedjeljak

Jaffa biskvit





4 naranče, 4 jaja, 25 dag šećera,30 dag brašnja,1 prašak za pecivo, 1-2 žlice kakaa, 1 dcl mlijeka, 1 dcl ulja, 3 žlice marmelade,glazura od čokolade


Smrznuti jednu opranu cijelu narandžu. Miksati cijela jaja sa šećerom, postupno dodati brašno s praškom za pecivo, kakao, mlijeko i ulje. Uliti u pleh i peći 20-25 minuta na 200 stupnjeva.
Pečeni biskvit ohladiti pa prerezati po dužini. Gornji komad razmrviti u posudu, naribati smrznutu naranču, dodati marmeladu i 2-3 žlice šećera rastopljenog u 1 dl mlake vode. Rukama dobro izraditi smjesu. Donji dio biskvita namočiti sokom od tri naranče, na to staviti pripremljenu smjesu, poravnati i zaliti glazurom od čokolade. Kolač kratko staviti u hladnjak pa rezati na kocke.

Okvirna cijena: 30 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 1 sat
- 12:04 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Grčka salata




Glavica salate, glavica radiča, 125 gr.tunjevine u ulju,100 gr. sira Feta, 1 krastavac, 1 rajčica, 1 naribana mrkva, 100 gr. crne i zelene masline, 10-tak očišćenih oraha, bosiljak, zakiseljeni luk-za ukras, maslinovo ulje


Operite salatu i radič, usitnite ih rukama i stavite u zdjelu sa salatom. Dodajte sir, oprani i narezani krastavac, masline, narezane rajčice, mrkvu izribanu u obliku štapića, orahe i ocijeđenu tuninu.
Začinite maslinovim uljem, malo soli i pomiješajte. Stavite u hladnjak sat vremena. Poslužite ukrašeno bosiljkom, narezanim rajčicama i mrkvom.

Okvirna cijena : 20 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 15 minuta

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.07.2004., subota

Ledeni vjetar



Bijela kora: 9 bjelanjaka, 30 dag šećera,1 žlica octa

Krema: 9 žumanjaka, 4 žlice šećera, 2,5 dl mlijeka, 4 žlice oštrog brašna, 3 vanilija šećera, 1 margarin, 3 slatka vrhnja (1 litra), 3 vrste voća



Priprema kore: Istući čvrsti snijeg, dodati šećer i ocat. Peći u velikoj tepsiji 1 sat na 150 C na aluminijskoj foliji. Ohlađenu koru odvojiti od Alu folije i prerezati uzduž na 3 dijela

Priprema kreme: 2.5 dcl mlijeka stavi se da prokuha, a u to žumanjak sa šećerom i brašnom dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati margarin i pjenasto izraditi. Posebno istući čvrsto slatko vrhnje.

Ovako položiti sve 3 puta: šlag, voće, krema, kora. Sve premazati šlagom.


Okvirna cijena: 40 kuna

Okvirna vrijeme pripreme: 1sat i 30 minuta
- 10:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Sogan dolma






1 kg glavica luka, 40 dkg miješanog mljevenog mesa, 10 dkg riže, 5 dkg mrkve, 5 dkg celera, 2 dl vrhnja, 1 limun, biber, mljevena crvena paprika.

Očistite luk, zasijecite svaku glavicu pri vrhu. Kuhajte nekoliko minuta. Ocijedite ga i stavite da se ohladi.

U međuvremenu pripremite nadjev. Mesu dodajte isjeckanu mrkvu, celer, rižu, sol i biber. Izmješajte i punite luk. Prvi sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu, a ostalo punite. Punjeni luk složite, pospite mljevenom paprikom i stavite masnoću. Zalijte mlakom vodom i kuhajte prvo na jakoj, a kasnije na slaboj vatri.
Pri serviranju prelijte vrhnjem ili limunovim sokom.

Okvirna cijena : 35 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 1 sat

- 10:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

22.07.2004., četvrtak

Hlada pašta




25 dag sitne pašte
2 tvrdo kuhana jaja
20 dag šunke
3 kisela krastavca
pola male glavice luka
2 režnja češnjaka
jedna manja paprika zelena
jedna manja paprika crvena
jedan manji pomidor
vrećica majoneze
malo slatkog ili kiselog vrhnja
začini po želji



Paštu uobičajeno skuhati, oprati i pustiti da se ohladi...
Sve sastojke što sitnije narezati, jaja zdrobiti vilicom i sve dodati pašti... Dobro promiješati i staviti u hladnjak...
Poslužiti hladno. Obratiti pažnju da pašta bude sitnija.

- 16:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Jaja s krompirom



6 jaja
1/2 kg krompira
3 žlice maslaca
3 žlice kiselog vrhnja
1 žlica mrvica
1 žlica peršinova lista
sol


Jaja tvrdo skuhajte, ohladite i isijecite na kolutove. Krompir očistite, operite i napola skuhajte pa ga isto tako isijecite na kolutove.
U vatrostalnu posudu slažite red krumpira, pa red tvrdo kuhanih jaja, svaki red poprskajte rastopljenim maslacem, i završite s redom krumpira. Prelijte sve s kiselim vrhnjem, mrvicama i sitno nasjeckanim peršinovim lišćem, pa zapecite u pećnici.

- 16:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Puslice



1/2 čaše sitno sjeckanih oraha, 5 kaš.kakaa, 3 čaše pahuljica, 1/2 čaše kokosovog brašna, 2 čaše šećera, 1/2 čaše mlijeka, 1/2 margarina


Pahuljice, kokos i orahe izmiješati. U drugu posudu staviti šećer, mlijeko i margarin, polako zagrijati i, kad provri, istresti u posudu sa pahuljicama, orasima i kokosom. Sve dobro izmiješati drvenom kašikom. Kašičicom vaditi puslice, stavljati ih na pleh i isušiti u mlakoj pećnici.

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bljesak kocke




Biskvit:
5 žumanjaka, 15 dag šećera, 12, dag brašna, 5 bjelanjaka, 1/2 praška za pecivo
Krema:
3,6 dl mlijeka, 1 puding od vanilije, 15 dag šećera, 5 dag čokolade, malo ruma, 20 dag margarina, petit keks, šalica crne kave, 2 šlag pjene



Biskvit smiksati i stavi peći na 220 stupnjeva, kad je gotov ostaviti da se ohladi.
Krema: staviti kuhati 3 dl mlijeka, posebno izmiješati šećer, puding i preostalo mlijeko. Tu smjesu umiješati u vrelo mlijeko zajedno sa čokoladom. U hladno umiješati margarin i malo ruma. Biskvit premazati polovicom kreme, petit kekse umočiti u crnu kavu te slagati na kremu ,na kekse izliti drugu polovicu kreme, premazati šlag pjenom te posipati čokoladnim mrvicama.

Okvirna cijena: 40 kuna

Okvirno vrijeme pripreme:45 minuta

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Piroške sa sirom




500 g lisnatog tijesta, 300 gr. svježeg kravljeg sira, 1 žumanjak, sol, bjelanjak za premazivanje


Nadjev pripremite tako da zgnječite sir, izmiješate s žumanjkom, i posolite.

Tanko razvaljajte tijesto, narežite ga na kvadrate, pa po dužini stavljajte nadjev. Savijte kvadrate i slijepite ih s malo vode. Složite na lim da se ne dotiču, premažite bjelanjkom i ispecite. Poslužite tople.

Okvirna cijena: 20 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.07.2004., srijeda

Coca-cola šnite




Biskvit:
5 jaja
5 žlica brašna
4 žlice šećera
2 žlice ulja
1/2 praška za pecivo

Krema:
1 margarin
25 dag šećera
2 dl coca-cole
1/2 dl ruma
25 dag mljevenog petit keksa

Umutiti biskvit i staviti peći na 220 stupnjeva. Kad je biskvit gotov pustiti da se ohladi i na hladan se stavi izrađena krema. Na kremu se stavi šlag i ukrasi se čokoladnim mrvicama.


Okvirna cijena: 25 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta
- 09:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Odrezak na kućni način










Odrezak 200 gr., 100 gr. šampinjona, brašno, vrhnje, senf, vegeta ,sol, peršin, sir trapist.

Odrezak pržiti na ulju i kada je napola gotov staviti ga u drugu tavu da se nastavi peći. U prvu tavu staviti sjeckane šampinjone, malo brašna i pirjati. Zatim dodati vrhnje, malo senfa, sol, vegetu, peršin i zaliti goveđom juhom. Taj sos s gljivama preliti preko odreska, staviti sir trapist narezan na kriške.
Kao prilog može se staviti, grašak, mrkva ,krompir ,riža.


Okvirna cijena : 30 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 30-40 minuta.

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.07.2004., utorak

Kroketi od krompira




1 kg krompira, 200 gr.brašna, 2 jaja, 100 gr. ribanog sira, 1 žlica crvene paprike, sol, mrvice, ulje.

Krompir skuhati u slanoj vodi, oguliti, propasirati i dodati jaje, brašno, sir, paprike i sol. Izmiješati i praviti krokete. Svaki uvaljati u mrvice i pržiti na ulju.


Okvirna cijena : 15 kuna
Okvirno vrijeme pripreme: 1 sat.

- 14:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Raffaelo



50 dag mlijeka u prahu, 25 dag margarina, 40 dag šećera, 30 dag kokos brašna, 2 dcl vode ili 1 dcl mlijeka, lješnjaci ili ušećereno voće.

Prokuhajte šećer u tekućini i ohladite. Mlijeko u prahu, margarin i kokos brašno (malo brašna ostavite po strani) pomiješajte u kompaktnu masu pa joj dodajte sirup. Stavite u frižider na 15 minuta. Oblikujte kuglice i u sredinu im utisnite lješnjak, višnju ili neko drugo voće po želji. Gotove kuglice uvaljajte u kokos brašno.


Okvirna cijena: 20 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta

- 14:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.07.2004., ponedjeljak

Jogurt kolač







Mjera=1 čaša od jogurta

2 jaja, 1 čaša šećera, 1 jogurt, 1/2čaše ulja, 1 ˝ čaše brašna, ˝ praška za pecivo, limunova korica.

Žumanjke i šećer izmutiti pjenasto, dodaje jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i struganu limunovu koricu. Dobro izmiješati i na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Smjesu izliti u namazanu i brašnom posutu posudu i peći 25 minuta na 200 C. Prije pečenja može se na vrh staviti neko voće.


Okvirna cijena: 10 kuna.

- 09:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Kruh s maslinama





1 kg brašna, kocka svježeg kvasca, čaša mlijeka, 10 dkg maslina, 3 prstohvata soli, vode.

U plastičnoj posudi izradite kvasac s malo soli i čašom toplog mlijeka. Naizmjenice dodavati brašno i vodu i ručno umijesiti tijesto dok se ne pojave mjehurići, dodati masline narezane na kolutiće. Staviti tijesto u kalup namazan maslinovim uljem i posut brašom. Prije pečenja na sredini napraviti rez nožem uronjenim u hladnu vodu.
Kruh peći 1 sati 15 minuta na 180C.



Okvirna cijena : 15 kuna

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.07.2004., subota

Trostruki užitak








Biskvit: 6 bjelanjaka, 20 dkg šećera, 20 dkg mljevenih oraha, 2 žlice mrvica, 3 dkg brašna, 1 prašak za pecivo.

Fil: 6 žumanjaka, 25 dkg šećera, 2 pudinga od vanilije kuhati u 7 dcl mlijeka. Ohladiti i dodati 1 margarin. Podijeliti u 2 dijela i u jedan dio dodati 5 dkg čokolade.

Slagati-biskvit, žuti fil, petit keks namočen u vruće mlijeko, crni fil. Posuti orasima.


Okvirna cijena: 40 kuna

- 09:12 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Jogurt tava






1 kg janjetine od buta, sol, papar, crvena paprika, 2 dkg maslaca, 4 jaja,4 dcl kiselog mlijeka, 1 dcl kiselog vrhnja, 1 žlica brašna, peršin, 2 češnja češnjaka, 1 žlica vegete.

Janjetinu narežite na manje komade i stavite u posudu. Pospite vegetom, crvenom paprikom i malo posolite. Zatim zalijte s malo vode i pirjajte na umjerenoj temperaturi dok ne omekša. Posebno izmiješajte jaja, kiselo mlijeko, vrhnje, brašno nasjeckan peršin i češnjak. Ispirjano meso stavite i vatrostalno posudu, prelijte ga pripremljenom mješavinom jaja i kiselog mlijeka pa pecite u pećnici na 220 C oko 20 minuta.


Okvirna cijena: 50 kuna

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.07.2004., petak

Banane u čokoladi






Za 4 osobe: 4 banane, 5 dkg maslaca, 1žlica šećera u prahu.
Preljev: 25 dkg čokolade u prahu, 1 dcl slatkog vrhnja, 5 dkg nasjeckanih badema ili lješnjaka.

Za preljev: Na niskoj temperaturi miješajte čokoladu u prahu sa 1 dcl vode i vrhnjem da dobijete glatku smjesu. Kad je gotovo držati na toplom.

Oguljene banane prerežite po duljini pa ispržite na maslacu, zatim ih okrenite, pospite šećerom, te dalje pržite da se malo karameliziraju. Staviti na zagrijan tanjure, zaliti ih preljevom i posuti bademima.


Okvirna cijena: 20 kuna

- 10:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Goveđa pisanica Wellington




Za 4 osobe: 60 dkg bfteka, 1 pakiranje lisnatog tijesta, 3 jaja, povrće po izboru.

Komad bifteka od sredine očistite o opne pazeći da ne zarežete meso. Natrljajte ga paprom, solju i tankim slojem senfa. Stavite meso na vrelo ulje te ga pažljivo okrećite da postane pečeno sa svih strana. Biftek maknite s vatre kad dobije zlatnosmeđu boju, te ga ohladite. Omekšalo lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od oko 3 mm i namažite razmućenim jajima. Stavite na tijesto biftek u komadu te ga uvijte tijestom. Po želji ukrasite trakama lisnatog tijesta, premažite izvana jajetom pa pecite 35-40 minuta na 185-220 C.
Poslužite sa kuhanim povrćem po želji prelivenim rastopljenim maslacem.


Okvirna cijena: 60 kuna

- 10:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.07.2004., četvrtak

Mačje oči



4 žumanca, 5 žlica šećra, 3 žlice brašna, malo praška za pecivo,3 red čokolade. Sve izmiješati i dodati umućene bjelanjke. Peći i kad je gotovo staviti u mokru krpu.

Fil: 2 jaja, 1 šolja šećera, 3 šolje mlijeka, 1 žlica brašna. Umutiti na pari, kada se zgusne dodati 4 reda čokolade, 200 gr.margarina.
Filom premazati tijesto i u sredinu staviti po dvije banane i zaviti u rolat.


Okvirna cijena: 30 kuna.

- 12:38 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Calzone od krompira





400 gr krompira, brašno, kvasac, ulje, malo vode, salama, sir, umak od rajčica, origano.

Kuhani krompir ispasirajte i dodajte brašno s kvascem, ulje i malo vode. Pustite da odstoji 2 sata. Polovicom tijesta prekrijte plitku posudu i poslažite kriške salame i sir. Zatvorite preostalom polovicom tijesta i premažite umakom od rajčica.
Ukrasite kuhanim krompirom i origanom.
Peći oko 20 minuta na 220 C.

Okvirna cijena : 20 kuna

- 12:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.07.2004., srijeda

Pile sa cvjetačom




1 pile (1,2-1,3 kg) , 1 cvjetača (oko 1kg), 3 dcl juhe od goveđe kocke, 2,5 dcl vrhnja, 2 žlice ulja, 1 žlica vegete, 1 žlice brašna, sol, papar.
Pile narezati na komade i popržiti na ulju oko 20 minuta. Za to vrijeme opranu i narezanu cvjetaču prokuhati u kipućoj slanoj vodi. Piletinu posuti brašnom, popržiti pa miješajući dodati juhu. Polukuhanu cvjetaču ocijediti, stavit sa piletinom da se zajedno kuhaju oko 10 minuta. Prije kraja dodati vrhnje, posuti vegetom, posolit i popapriti. Na tanjur u sredinu složiti piletinu, a okolo cvjetaču. Sve preliti sa sokom u kojem su se pirjali pile i cvjetača.

Okvirna cijena: 40 kuna.

- 09:58 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Fruktalov sok




1 kg mrkve skuhati u 1 litri vode i izmiksati. 2,5 kg jabuka oguliti i izrezati pa skuhati također sa 1 litrom vode i izmiksati. Ove dvije mase staviti u veliku posudu za kuhanje, dodati 9 litara vode i 1 kg šećera. Kada masa prokuha kuhati još 15 minuta, i pri kraju dodati 3 limuntosa.
Sipati vruće u vruće boce koje se prekriju dekom i ostave tako da prenoće. Dobije se ukupno 11 litara soka.

Okvirna cijena : 20 kuna

- 09:49 - Komentari (4) - Isprintaj - #

13.07.2004., utorak

Piramide





1/ kg mljevenog keksa Petit, 1margarin, 150 gr.šećera, 4 žlice kakaa, mlijeka i ruma dodati po potrebi. Sve sastojke zajedno zamiješati pa praviti kuglice koje se stavljaju na dno cijedila za limun, i oblikuje piramida koja je u unutrašnjosti prazna.

Fil: 4 žumanjka, 100 gr.šećera u prahu, 200 gr.rastopljene čokolade,1 bjelance,1/2 maslaca Sve zajedno umutiti te filati piramide.

Dno piramide zatvoriti oblatnom čiji krug vadimo čašom.



Okvirna cijena: 30 kuna.

- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Šarena rolada




1 paket lisnatog tijesta, 50 dkg sezonskog povrća (mrkva, celer, paprika, luk, tikvice i sl.), 20 dkg mazivog topljenog sira, 4 dkg parmezana, sol, papar, origano , 3 žlice ulja, 1 žlica maslaca.

Povrće izrezati na kockice i štapiće, pa ga popirjati na maslacu i ulju. Ohladiti pa dodati sir narezan na kockice i parmezan, te sve dobro izmiješati. Dodati sol, papar i malo origana. Odmrznuto tijesto razvaljati, premazati povrćem, saviti u roladu i izbosti vilicom.
Peći u namašćenom limu na 180 C oko 30 minuta.


Okvirna cijena jela: 40 kuna

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.07.2004., ponedjeljak

Tiramisu





500 gr.sira mascarponea, 5 žumanjaka, 100 gr.šećera u prahu, 2 paketa piškota po 200 gr., 1 dcl kave, 1/2 dcl ruma, 50 gr. kakaa za posipanje.
Pomiješajte žumanca i šećer u prahu, te dodajte mascarpone. Piškote namočite u smjesu kave i ruma, te slažite u posudu red piškota, red kreme. Na kraju dolazi krema koju po želji možete ukrasiti kakaom u prahu.


Okvirna cijena: ne znam.

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Cordon bleu






4 teleća odreska, 4 tanke ploške ementalera, 4 tanke ploške šunke, brašno, jaja i mrvice za pohanje, sol, papar. Meso neka bude debelo 1 cm, zarežite ga s jedne strane da dobijete «džep» u koji stavite sir i šunku. Pohajte 5-6 minuta.
Ili: vrlo tanke odreske dobro istucite, na njih stavite sir i šunku, te ih preklopite i pohajte.


Okvirna cijena jela: 40 kuna

- 10:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

10.07.2004., subota

Pariške štanglice




200 gr.mljevenih oraha, 100 gr.sitnog šećera, 2 bjelanjka, malo brašna. Zamijesiti orahe, šećer i bjelanjke, dodajući malo brašna da se napravi kompaktna masa. Masu razviti u pravokutni oblik debljine 1-1,5 cm.

Snježni preljev: 100 gr.šećera, 2 bjelanjka umutiti na pari i preliti preko mase s orasima. Isjeći štanglice i redtai na pladanj. Pećnicu zagrijati na 150 C. Poslije stavljanja pladnja, pećnicu isključiti i sušiti štanglice 10-15 minuta.



Okvirna cijena: 20 kuna.

- 11:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Hladno-topla salata






Za 4 osobe: 5 dkg radiča, 5 dkg matovilca, 5 dkg puterice, 1/2 dcl maslinova ulja, 1/2 dcl aceta balsamica, 12 ploški pršuta, 1 komorač (oko 150 gr.), 150 gr. bijelog kruha.

Salatu operite, osušite te začinite acetom i s malo soli. Komorač izrežite na ploške debljine 2 mm i ispržite na maslinovom ulju. Posložite komorač po salati, a na istom ulju kratko s obje strane popržite pršut. Pršutom pokrijte salatu. Kruh narezan na ploške posložite uokolo salate.


Okvirna cijena jela: 15 kuna

- 11:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #

09.07.2004., petak

Vitaminska salata






Za 4 osobe: 25 dkg mrkve, 15 dkg celera u glavici,15 dkg svježeg zelja,15 dkg zelene salate, 3 žlice ulja, 3 žlice senfa, 3žlice limunovog soka, 1žlica meda, sol.

Mrkve naribati na rezance, celer narezati na kockice, zelje narezati na tanke ,a zelenu salatu na deblje rezance. Sve pomiješati u zdjeli za posluživanje. Senf miješati lagano dodajući kap po kap ulja, dodati limunov sok i med. Posoliti pa umakom preliti povrće i promiješati. Prije posluživanja ohladiti u hladioniku.


Okvirna cijena jela: 10 kuna

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Francuski krompir




Skuhati krompir u ljusci, ohladiti i izrezati na ploške. Skuhati 2-3 jajeta na tvrdo, izrezati na ploške.
U posudu staviti malo ulja te slagati red krompira, red kobasice, poneku plošku jajeta. Kada sve posložite preliti sa smjesom 1/2 vrhnja,1/2 čaše mlijeka,1 jajeta i malo soli.
Zapeći u pećnici.



Iznos potrebnih namirnica: 20 kuna.

- 10:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.07.2004., četvrtak

Torta "Markiza"



U 250 gr. omekšale čokolade dodati 125 gr. maslaca. Kad se ohladi uz miješanje dodati 5 pjenasto umućenih žumanjaka i 5 žlica šećera. Na kraju polako dodati snijeg od 5 bjelanjaka. Na dnu posude u krug i uspravno poredati piškote natopljene rumom, sipati smjesu u posudu i odozgo opet pokriti namočenim piškotama. Ukrasiti sa šlagom ili nekom od krema.

Prije nego se ova torta okrene na tanjur za posluživanje mora bar pola dana odstajati u frižideru.


Iznos potrebnih namirnica: 40 kuna.

- 13:10 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Rolovane šnicle



Šnicle istući pa ih premazati ajvarom. Staviti kolutiće kulena, kobasice ili nešto slično što već imate zatim 1/4 kuhanog jajeta, te saviti u rolnu i sastaviti čačkalicom. Pirjati na ulju sa jednom žlicom Vegete. Kada je gotovo na saft od pirjanja staviti gljive da se pirjaju. Kada budu pri kraju vratiti šnicle na gljive i još malo pirjati.

Na kraju dodati malo vrhnja i 1 žlicu brašna.

Možete poslužiti uz pire krompir sezonsku salatu.


Okvirna cijena jela: 60 kuna

- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dva sosa uz što god želite






1. Jogurt, senf, limunov sok, biber.
Svega staviti po želji i potrebi i izmiješati. Prije posluživanja ˝ sata ohladiti u frižideru.


2. 3 žlice kravljeg sira, limunov sok, malo mljevene crvene paprike, senf.
Izmiješati navedene sastojke, ohladiti u frižideru bar ˝ sata prije posluživanja.

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sos uz roštilj

2 jogurta, 1 vrhnje, 1 mala glavica crvenog luka sitno narezana, 1 češanj češnjaka sitno narezan, malo soli ,malo bibera.
- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Napomena

Ovdje ćete rijetko naići na kakav recept za juhu jer nisam njihov obožavatelj još od malih nogu.

Recepti će biti jednostavni jer ako sam ih ja mogla svladati može svatko.

Slastica će biti u manjim količinama nego slanih jela jer ni njih baš ne obožavam ali s vremena na vrijeme dobro dođu.


- 10:39 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Početak

Otkrih i ovo čudo moderne tehnologije pa poželjeh da i ja budem dio toga. Kako će mi ići i da li ću se snaći ne znam ali svečano prisežem da ću dati sve od sebe,pa čak i dio svog slobodnog vremena,neznanja,gluposti i svega ostalog čime obilujem.

A sad ozbiljno.

Ovdje će se nalaziti recepti koje skupljam već par godina i koji će nekome možda poslužiti a naravno nekome ne. Neka se netko ne uvrijedi ako prepozna recept prepisan iz nekog časopisa,novina i sličnih tiskovina jer svi recepti,naravno i srećom nisu moja umotvorina.Da jesu ne bih vam nikako preporučila da ih iskušate jer posljedice bi mogle biti kobne.Ovako možete s mirom kuhati i znojiti se stojeći uz štednjak,roštilj i slične aparate.
- 09:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  srpanj, 2004 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Kuhanje, pečenje, miksanje ,kiseljenje i slične aktivnosti kojima se svakodnevno raduje svaka žena, a i poneki muškarac.

Linkovi

Mail

stednjak@net.hr