Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuharica

Marketing

Bljesak kocke




Biskvit:
5 žumanjaka, 15 dag šećera, 12, dag brašna, 5 bjelanjaka, 1/2 praška za pecivo
Krema:
3,6 dl mlijeka, 1 puding od vanilije, 15 dag šećera, 5 dag čokolade, malo ruma, 20 dag margarina, petit keks, šalica crne kave, 2 šlag pjene



Biskvit smiksati i stavi peći na 220 stupnjeva, kad je gotov ostaviti da se ohladi.
Krema: staviti kuhati 3 dl mlijeka, posebno izmiješati šećer, puding i preostalo mlijeko. Tu smjesu umiješati u vrelo mlijeko zajedno sa čokoladom. U hladno umiješati margarin i malo ruma. Biskvit premazati polovicom kreme, petit kekse umočiti u crnu kavu te slagati na kremu ,na kekse izliti drugu polovicu kreme, premazati šlag pjenom te posipati čokoladnim mrvicama.

Okvirna cijena: 40 kuna

Okvirno vrijeme pripreme:45 minuta


Post je objavljen 22.07.2004. u 11:33 sati.