Imam ja jednu kuharicu isto negdje prije drugog rata, autorica je Zlata plemenita Zlatarić. Štampana kod Kuglija u ZG. A i moje majke iz 1049. To su stvarno već vrijedne za čuvanje.
14.01.2025. (22:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
najbolja kuharica je jedna stara, ručno i perom ispisana, koju posjeduje i još koristi moja drugarica, ja sam preveo jednu novu knjigu kolača s njemačkog, bez veze :D
15.01.2025. (09:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zanimljiv kolač koji nisam još kušao ali volim gdje ima oraha. Nekad se šećer kupovao u krutom stanju rinfuzo i bio je žućkaste boje a nakon šećerane u Rijeci polovinom 18. st. tek je početkom 20. st. proradila šećerana u Osijeku i vjerojatno je ovdje bio taj šećer.
15.01.2025. (12:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lijepa i bogata. I u mojim rukom pisanim kuharicama nigdje nema temperature i vremena pečenja... a moja mama, kad me prvi put učila radilti nekakvo tijesto, rekla je - Brašna koliko primi. - :D
15.01.2025. (13:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
a ja mislio da hrvatski kuhinjski svemir počiva na amalgamu dobivenom od duha Mire Vučetić i Dike Marjanović Radice :)) mislim, obje imamo doma u original izdanjima, naslijeđene od naših baka...
sjajno je ovo! :)
16.01.2025. (18:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hvala za recept! Ovo bi mogao biti onaj kojeg godinama tražim, za kolač koji sam jela davno u djetinjstvu. Radili su ga u slastičarnici koje već dugo nema. I ja mam Vučetičkinu kuharicu, ali i bakinu bilježnicu koja je još starija. Čini se da je 12 jaja za jedan kolač nekad bila sasvim uobičajena stvar.
19.01.2025. (09:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jako lijepa fotografija pite i čaja. Kuharica Mandekić mi je nepoznata. Učila kuhati iz Vučetićke. Volim kuhati, ali nažalost , više ne kuham. Gledam samo kuhanje na TV-u
19.01.2025. (15:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnnaBonni1
odličan ti je post- temeljit, ali 12 jaja u pitu čini mi se malo ipak puno
PS: vidjela sam KLAVIR tortu u koju ide 94 jaja.....ne bi vjerovala
14.01.2025. (13:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
:))
14.01.2025. (14:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja.
odličan recept... i vjerovatno cijela knjiga...
14.01.2025. (17:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Izgleda mi divno, a nisam je dosad pripremala
14.01.2025. (18:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
massal
Rado bih na čaj uz te lijepe kolače..
14.01.2025. (20:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Sigurno je zanimljivo koristiti kuharicu iz 1939. godine.
14.01.2025. (20:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
Domaće je domaće..
14.01.2025. (21:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Imam ja jednu kuharicu isto negdje prije drugog rata, autorica je Zlata plemenita Zlatarić. Štampana kod Kuglija u ZG. A i moje majke iz 1049. To su stvarno već vrijedne za čuvanje.
14.01.2025. (22:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Ovo je prefino! Mljac!
15.01.2025. (00:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
najbolja kuharica je jedna stara, ručno i perom ispisana, koju posjeduje i još koristi moja drugarica, ja sam preveo jednu novu knjigu kolača s njemačkog, bez veze :D
15.01.2025. (09:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Zanimljiv kolač koji nisam još kušao ali volim gdje ima oraha. Nekad se šećer kupovao u krutom stanju rinfuzo i bio je žućkaste boje a nakon šećerane u Rijeci polovinom 18. st. tek je početkom 20. st. proradila šećerana u Osijeku i vjerojatno je ovdje bio taj šećer.
15.01.2025. (12:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Lijepa i bogata.
I u mojim rukom pisanim kuharicama nigdje nema temperature i vremena pečenja... a moja mama, kad me prvi put učila radilti nekakvo tijesto, rekla je - Brašna koliko primi. - :D
15.01.2025. (13:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
a ja mislio da hrvatski kuhinjski svemir počiva na amalgamu dobivenom od duha Mire Vučetić i Dike Marjanović Radice :)) mislim, obje imamo doma u original izdanjima, naslijeđene od naših baka...
sjajno je ovo! :)
16.01.2025. (18:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mrr Mau
Hvala za recept! Ovo bi mogao biti onaj kojeg godinama tražim, za kolač koji sam jela davno u djetinjstvu. Radili su ga u slastičarnici koje već dugo nema.
I ja mam Vučetičkinu kuharicu, ali i bakinu bilježnicu koja je još starija. Čini se da je 12 jaja za jedan kolač nekad bila sasvim uobičajena stvar.
19.01.2025. (09:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zemlja 2 blog hr
Jako lijepa fotografija pite i čaja.
Kuharica Mandekić mi je nepoznata. Učila kuhati iz Vučetićke.
Volim kuhati, ali nažalost , više ne kuham. Gledam samo kuhanje na
TV-u
19.01.2025. (15:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Blumi
izvrsno, moj domet je kupiti čokoladne napolitanke
20.01.2025. (08:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
Mljac.... kako sam došla u pravo vrijeme. Morat ću, a i vidim da vrijedi isprobati. ;)
20.01.2025. (15:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Volim ta stara sećanja na recepte koje ne možeš naći ma Googlu
21.01.2025. (19:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Mene definitivno finalni proizvod interesira i ništa više ;)))))
21.01.2025. (21:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
Još imam mamine zapise o kuhanju...
22.01.2025. (18:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...