sačuvala sam mužar pokojne none... isto je mjedeni, a koristim ga za usitnjevenje šrčera i morske soli... u Čapljini, pričao mi suprug, je nekad davno pred kaveđenicom sjedio čovjek i u velikom avanu tukao isprženu kavu... širio se divan ...
18.12.2024. (08:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja našu kahvu još uvijek meljem na onaj mlinac iz Mostara, berba negdje sedamdesetih, donio Stari sa službenog puta; ovo smo kupili kad smo bili na Braču; tamo onaj njihov tradicionalni, ali moram priznati da rijetko to koristimo; mi najčešće neko bilje prvo blanširamo pa je onda tako teško, radije ga izrežem ćakijom; recimo kopriva za fritaju ili juhu i slično; priznajem da bi trebalo lupati, ali nešto je i u mlincima; recimo stari bakin mlinac za orahe i bademe, taj je prošao tri rata i još šljaka, kao i flajšmašina :))
18.12.2024. (09:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Imam ovakav avan. I više kao suvenir, jer mi onako iskreno sav tako mjeden ima neki miris. Pesto uredno radim u mužaru od nekog kvarca... 5 kg je težak. Uglavnom, sitnim i ponekad papar, orašćiće i tako.. - ali da, rijetko.
18.12.2024. (12:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
Opet nesto naucio..
18.12.2024. (06:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
sačuvala sam mužar pokojne none... isto je mjedeni, a koristim ga za usitnjevenje šrčera i morske soli... u Čapljini, pričao mi suprug, je nekad
davno pred kaveđenicom sjedio čovjek i u velikom avanu tukao isprženu kavu... širio se divan ...
18.12.2024. (08:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
ja našu kahvu još uvijek meljem na onaj mlinac iz Mostara, berba negdje sedamdesetih, donio Stari sa službenog puta; ovo smo kupili kad smo bili na Braču; tamo onaj njihov tradicionalni, ali moram priznati da rijetko to koristimo; mi najčešće neko bilje prvo blanširamo pa je onda tako teško, radije ga izrežem ćakijom; recimo kopriva za fritaju ili juhu i slično; priznajem da bi trebalo lupati, ali nešto je i u mlincima; recimo stari bakin mlinac za orahe i bademe, taj je prošao tri rata i još šljaka, kao i flajšmašina :))
18.12.2024. (09:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Dobri stari mužar od mjedi je i dalje koristan. Dobar namaz, može se ovako usitniti puno toga a peciva i koristim većinom od cjelovitog zrna.
18.12.2024. (10:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Mužar uzimamo zdravo za gotovo. Odlične informacije, nešto novo za mene.
18.12.2024. (10:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
Imam ovakav avan.
I više kao suvenir, jer mi onako iskreno sav tako mjeden ima neki miris.
Pesto uredno radim u mužaru od nekog kvarca... 5 kg je težak.
Uglavnom, sitnim i ponekad papar, orašćiće i tako.. - ali da, rijetko.
18.12.2024. (12:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Moja baka je imala baš isti mužar kao i ti što imaš, mjedeni.
Ali više koristio za ukras nego da se u njemu nešto drobi...Lp
18.12.2024. (14:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Nemam mudar, ali je moja baka imala i često koristila. Zanimljivo.
18.12.2024. (23:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...