Pa genijalno! Od klope, preko paketa, i na kraju konji! Savršenooooo! Od hrane, ne znam naprosto što bih prvo probala - kad je sve fenomenalno! Ljubim!
26.05.2021. (16:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kako volim tvoje postove sa finim jelima koje si pripremila, ni ne čudim se da je tvojem sve fino :)))) Blago tebi kaj radiš sushi, ja jednom probala al sve se raspalo :/ Presladak mi je kit što ti drži stranice - obožavam kitove i dupine :)))) Kako su slatki magarci i super je fotka - u mladosti je otac imaotj.imali smo magarca Magi koji je znao otvarat vrata pa bi lijepo ušetao nepozvan u kuću hehe :D
26.05.2021. (17:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kao i svaki pravi Moslavac volim žgance, prednost dajem žutim žgancima. Ovdje bismo rekli kuruzni žganci. Žganci + svinjska mast kao začin + domaće vrhnje. Nažlost, danas nemam više ništa od nabrojanog. U trgovinama mogu kupiti samo "palentu", a to je ništa u usporedbi s kukuruznim brašnom do kojeg se dolazilo prosijavanjem šrota dobivenog mljevenjem zrna starinskih sorta kukuruza bez GMO-a.
Nema više domaće svinjske masti od svinja hranjenih prirodnom hranom, topljene po starinskim receptima. Nema ni vrhnja dobivenog od mlijeka krava kojima su hrana bile svježa trava, sijeno, čičoka, repa, pljeva ili narezane tikvanje (bundeve) pomiješane sa šrotom.
Ponekad si skuham palentu, ali to je tek, kao što su 1967. pjevali Procol Harum, "Blijeda sjena bljedila" onih pravih moslavačkih žganaca mog djetinjstva iz 50-ih i prve polovice 60-ih. Eh, što bih dao da si mogu bar još jednom skuhati one prave moslavačke kukuruzne žgance.
26.05.2021. (23:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
od gurmanskih specijaliteta sam odmah ogladnila :D moja je baka nekada radila proju (kruh pečen od domaćeg kuhanog kukuruznog brašna - starinski slavonski specijalitet) i u Slavoniji jesen, tek zadnja 2 dana nešto sunca i toplije, jedva čekam jug, sunce, more i moj otočki raj da ugrijem kosti tebi i tvome (kome je sve super, znači da ti je i on super:)) veeeliki topli slavonski pozdrav
27.05.2021. (06:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Za ovim stolom bi bio gurmanski masakr...
26.05.2021. (16:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
sewen, haha, samo dođi :))!
26.05.2021. (16:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Pa genijalno! Od klope, preko paketa, i na kraju konji! Savršenooooo! Od hrane, ne znam naprosto što bih prvo probala - kad je sve fenomenalno! Ljubim!
26.05.2021. (16:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Blogokviz
bijele, s prženim lukom...
26.05.2021. (16:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Imam previše novosti.
Volim bijele, ali sve mi odgovara u tvom jelovniku.
26.05.2021. (17:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zanimljivosti/Putovanja
Kako volim tvoje postove sa finim jelima koje si pripremila, ni ne čudim se da je tvojem sve fino :))))
Blago tebi kaj radiš sushi, ja jednom probala al sve se raspalo :/
Presladak mi je kit što ti drži stranice - obožavam kitove i dupine :))))
Kako su slatki magarci i super je fotka - u mladosti je otac imaotj.imali smo magarca Magi koji je znao otvarat vrata pa bi lijepo ušetao nepozvan u kuću hehe :D
26.05.2021. (17:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Lijepi magarčići a od hrane uzet ću samo suši, poslije radije škrlet nego sake. Kod nas je najzad sunčano, preko 20°C i mogao bih do mora.
26.05.2021. (17:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
dolazim na čuftice s pireom
26.05.2021. (17:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
Ti definitivno sjajno kuhaš obzirom da si tako mlada pa i vrlo vješta..
Bravo za svaku sliku: pozdrav .. od .moslavačke snahe
26.05.2021. (18:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Flekserica
Meni se ovo čine tovari a ne konji ali neću sad cjepidlačiti :)))
Sushi super izgleda :))
26.05.2021. (18:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vilimstvor
ajme,, opet čušpajz...
mislim da sam vidio i magu
26.05.2021. (19:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Carapa Floyd.
Obožavam žgance raznih boja.
Lepa si. Uživaj
26.05.2021. (20:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Šušunjara
Em lipo kuvas, em lipo pises, em lipo izgledas...di ces bolje?!
26.05.2021. (20:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
Jel to možda ždrebad hladnokrvnog hrvatskog posavca?
Fina ti je hrana, ne znam kaj bi izabrala.
26.05.2021. (20:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Bome si se nakuhala.....dobro se ON oženio:-))))
26.05.2021. (21:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
sad mi još samo reci da to sve skuhaš u jednom danu :) kako sam - to nitko sa sigurnošću ne može reći...
26.05.2021. (22:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
Krasno je sve i jasno mi je da to nije spremljeno u jednom danu:)
Svi te hvalimo... nemoj se sada umislit! :)))
26.05.2021. (22:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Biram ćufte i pire. Lijepi tanjuri. Dobar tek!:)
26.05.2021. (23:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Tek sada vidim da su to magarčići! :))))) A da konjići odmaraju! :))))) Slijepa kod zdravih očiju, što ćeš......Živjela i Ti meni! Pusa!
26.05.2021. (23:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
TEATRALNI
Žute, pošto bijele još nisam probao, ovo di ima mesine za to sam uvijek, jedino mi ovaj sushi nije po volji :)
26.05.2021. (23:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moslavac
Kao i svaki pravi Moslavac volim žgance, prednost dajem žutim žgancima. Ovdje bismo rekli kuruzni žganci. Žganci + svinjska mast kao začin + domaće vrhnje. Nažlost, danas nemam više ništa od nabrojanog. U trgovinama mogu kupiti samo "palentu", a to je ništa u usporedbi s kukuruznim brašnom do kojeg se dolazilo prosijavanjem šrota dobivenog mljevenjem zrna starinskih sorta kukuruza bez GMO-a.
Nema više domaće svinjske masti od svinja hranjenih prirodnom hranom, topljene po starinskim receptima. Nema ni vrhnja dobivenog od mlijeka krava kojima su hrana bile svježa trava, sijeno, čičoka, repa, pljeva ili narezane tikvanje (bundeve) pomiješane sa šrotom.
Ponekad si skuham palentu, ali to je tek, kao što su 1967. pjevali Procol Harum, "Blijeda sjena bljedila" onih pravih moslavačkih žganaca mog djetinjstva iz 50-ih i prve polovice 60-ih. Eh, što bih dao da si mogu bar još jednom skuhati one prave moslavačke kukuruzne žgance.
26.05.2021. (23:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
ovo je slavlje za sva osjetila... želim ti sunce... :)
27.05.2021. (04:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
White Lilith
od gurmanskih specijaliteta sam odmah ogladnila :D moja je baka nekada radila proju (kruh pečen od domaćeg kuhanog kukuruznog brašna - starinski slavonski specijalitet)
i u Slavoniji jesen, tek zadnja 2 dana nešto sunca i toplije, jedva čekam jug, sunce, more i moj otočki raj da ugrijem kosti
tebi i tvome (kome je sve super, znači da ti je i on super:)) veeeliki topli slavonski pozdrav
27.05.2021. (06:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
agava
kod tebe raskoš je...waaaaau...:-))
27.05.2021. (07:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
meroveus
Ima i bit će sunca.
27.05.2021. (07:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...