sjećam se u Šibeniku, mom rodnom gradu bila je mala voćarna u blizini i istaknuti natpis : BIRAJ OČIMA A NE RUKAMA.....U to vrijeme mog djetinjstva mislila sam, kako bez ruku uzeti voće i staviti na vagu?
A to je TO!
PS: perem jabuke, mandarine i limune u sudoperu , osušim i stavim tamo gdje se "vide" u prolazu.
03.05.2021. (11:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valjda se sada za vrijeme pandemije ruke više peru a skladištenje voća i povrća nije svagdje kako treba a tko zna kako je sa mesom. Zelene salate držim jedno vrijeme u vodi sa solju.
03.05.2021. (12:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Loša stvar vezano za voće i povrće po tržnicama je to što ne znaš kad je zadnji put polivano nekim pesticidon, a u trgovini ne znaš je li GMO, koliko je kvalitetno... Nije lako s tim stvarima izać na kraj. Al da, slažen se, triba sve dobro oprat. I ruke prije i poslje.
03.05.2021. (14:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Naravno, uvijek perem voće i povrće ali jedno ti moram dodati. Ako se u svemu tome pretjeruje onda ćeš imati pak drugi efekat t.j. tvoje tijelo neće imati mogućnosti stvoriti svoju obranu. Dakle, ne treba u ničemu pretjerivati. Zlatna sredina uvijek je bila najbolja baš u svemu pa čak i uz mikroskop. LP:))))))))))))))
03.05.2021. (20:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
evo priznam naranču nisam dosad prala..nekako kontam ako kora i je poprskana, meso, ono što ćemo jesti je daleko ispod...isto sam se iznenadila za dinju , da je treba oprati iako jedeš meso koje je "unutra". jabukama obavezno gulim koru... a šta reći... ništa nije ukusno kao nekad...niti sladoled, niti npr. zimska Gavrilović...
03.05.2021. (21:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Šljive, da prati, ... fermentirati, destilirati, prepeći, uzet samo srednju frakciju i onda neka odleži u hrastovoj bačvi, a sve to u ime borbe s nevidljivim zmajevima :)))
03.05.2021. (21:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sve perem! Ruke ne znam koliko puta dnevno......Ali, nikada nije previše! Povrće i voće dobro perem, i prije čišćenja i ljuštenja i nakon njega. Jaja perem prije nego ih razbijem na kajganu. Jagode namoćim u vodu. Stoje desetak minuta. Nakon toga uzmem jednu po jednu, ponovno perem i stavljam u novu, čistu posudicu. Na kraju, razrežem ih nožem na pola i spremne su za jelo. Eto, tako je kod mene. Ljub!
03.05.2021. (23:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
peremo li uvijek voće i povrće prije jela i kuhanja?
03.05.2021. (10:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
Povrće uvijek.
Voće koje treba.
Agrume ponekad samo, priznajem. Onda kad im imam naribati koricu :D
03.05.2021. (11:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
Sjecam se velikog vocnjaka moje strine...pravi raj
03.05.2021. (11:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
sjećam se u Šibeniku, mom rodnom gradu bila je mala voćarna u blizini i istaknuti natpis : BIRAJ OČIMA A NE RUKAMA.....U to vrijeme mog djetinjstva mislila sam, kako bez ruku uzeti voće i staviti na vagu?
A to je TO!
PS: perem jabuke, mandarine i limune u sudoperu , osušim i stavim tamo gdje se "vide" u prolazu.
03.05.2021. (11:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Valjda se sada za vrijeme pandemije ruke više peru a skladištenje voća i povrća nije svagdje kako treba a tko zna kako je sa mesom. Zelene salate držim jedno vrijeme u vodi sa solju.
03.05.2021. (12:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
ma meni se više gadi odlaziti u dućan, al eto, ponestaje mi limuna za cjeđenje ujutro
03.05.2021. (12:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Šušunjara
j jedino banane nikad ne perem...
03.05.2021. (12:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
današnje voće i povrće ne miriše kao nekada
a kada jedem imam osjećaj da jedem plastiku
povrće perem u tri vode
03.05.2021. (13:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
I jos u trgovinama stave svijetla i stralere da izgleda kao lakirano a kad ga stavis u kosaricu ono blijedo tuntravo..
03.05.2021. (14:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vrtlog_
Loša stvar vezano za voće i povrće po tržnicama je to što ne znaš kad je zadnji put polivano nekim pesticidon, a u trgovini ne znaš je li GMO, koliko je kvalitetno... Nije lako s tim stvarima izać na kraj. Al da, slažen se, triba sve dobro oprat. I ruke prije i poslje.
03.05.2021. (14:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
Amen! :)
03.05.2021. (15:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Emir Nisic
ja sam uvijek prao voće i povrće, uvijek sam prao i ruke pa mi nije teško palo ovo u doba korone perite ruke :D
pozdrav za tebe
03.05.2021. (15:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Svoje limune i mandarine mogu pod korom. Nikad ništa na njih ne stavljamo. Kupovnom i dušu isperem::-)
03.05.2021. (15:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Naravno, uvijek perem voće i povrće ali jedno ti moram
dodati. Ako se u svemu tome pretjeruje onda ćeš imati
pak drugi efekat t.j. tvoje tijelo neće imati mogućnosti
stvoriti svoju obranu. Dakle, ne treba u ničemu pretjerivati.
Zlatna sredina uvijek je bila najbolja baš u svemu
pa čak i uz mikroskop.
LP:))))))))))))))
03.05.2021. (20:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
naravno da treba prati, ali...ipak sam za umjereniju verziju. tijelu treba ostaviti i prostora da stvori imunitet :)
03.05.2021. (20:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MISLI I PRIMISLI
evo priznam naranču nisam dosad prala..nekako kontam ako kora i je poprskana, meso, ono što ćemo jesti je daleko ispod...isto sam se iznenadila za dinju , da je treba oprati iako jedeš meso koje je "unutra". jabukama obavezno gulim koru... a šta reći... ništa nije ukusno kao nekad...niti sladoled, niti npr. zimska Gavrilović...
03.05.2021. (21:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Šljive, da prati, ...
fermentirati, destilirati, prepeći, uzet samo srednju frakciju i onda neka odleži u hrastovoj bačvi,
a sve to u ime borbe s nevidljivim zmajevima :)))
03.05.2021. (21:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Svaki put dobro operem i voće i povrće.:)
03.05.2021. (22:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Sve perem! Ruke ne znam koliko puta dnevno......Ali, nikada nije previše! Povrće i voće dobro perem, i prije čišćenja i ljuštenja i nakon njega. Jaja perem prije nego ih razbijem na kajganu. Jagode namoćim u vodu. Stoje desetak minuta. Nakon toga uzmem jednu po jednu, ponovno perem i stavljam u novu, čistu posudicu. Na kraju, razrežem ih nožem na pola i spremne su za jelo. Eto, tako je kod mene. Ljub!
03.05.2021. (23:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
baš sve, sve perem.
04.05.2021. (00:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...