KICKBOXING

četvrtak, 30.03.2006.

'Ko je to protiv aero kickboxinga ?

Prenosim e-mail koji sam danas primio od prijatelja iz Kutine:

Slažem ti ja malo slike koje mi je dala Jasminka Molnar (trenerica aero kickboxing sekcije KBK "Kutina" - op.autora bloga), da ih postavim na naše klupske stranice, i ostanem...paf..

Imao si neku rubriku na blogu, otprilike "ljepotice i kickboxing" pa ti šaljem jednu sliku da ti se nađe. Cura je inače članica našeg kluba, zove se Ksenija Brajković i živi u Pakracu. Od prije neki dan državna je juniorska prvakinja u aero kickboxingu - ekipno, sa stepom.

Pozdrav

A svima koji nisu bili na natjecanju, za informaciju, he..he.. što čovjek propusti kada ne ode na natjecanje....




Sad ja vas pitam ponovno: "šampioni" gdje ste? Jel' vam krivo što vas nije bilo?

- 22:17 - Komentari (19) - Isprintaj - #

Tuta brothers

Čestitam momci!

Evo neki dan u Vinkovcima okitili se medaljama u teakwon-dou - Vedran prvak, brat Luka brončani, a prije nekoliko tjedana Vedran je postao državni kickboxing prvak u semi contactu pobjedivši upravo svoga brata Luku na Hrvatskom kickboxing prvenstvu u Kostreni, 12.3.2006.

Na donjoj slici je proglašenje Vedrana
(lijevo s plavom kacigom) u kickboxing finalu kategorije -89 kg protiv brata Luke.

Vedran i Luka su članovi ITF Taekwon-do kluba "Rijeka" i Kickboxing kluba "Sušak" iz Rijeke, i u oba su očito vrlo uspješna.



I još valja dodati da je Vedran nedavno diplomirao na Fakultetu za turistički managment u Iki (poznatiji kao Hoteljerski fakultet u Opatiji), da je Luka dobar student na riječkom Filozofskom fakultetu.

Blago majci!

- 21:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kickboxing u Gorskom Kotaru

Kickboxing klubovi se otvaraju i na područjima gdje do sada nije bilo nekog značajnijeg bavljenja ovim lijepim sportom. Svima nam je drago wave.

Ovaj puta je riječ o Delnicama u Gorskom Kotaru.



Otvoren je kickboxing klub "Delnice" iz Delnica, a osnivači su Danijel Imgrund, Milan Drača i Kristijan Hodak.

Odlično, bravo, lijepo! thumbup

Prema mojim informacijama rolleyes- u Primorsko - goranskom županijskom kickboxing savezu o novoosnovanom klubu nemaju nikakvih informacija, pa ako ovaj moj blog čita neka dobra blogerska duša koja poznaje Delničane, eto, molba - neka se jave predsjedniku županijskog kickboxing saveza, a telefon piše ovdje, na dnu.

Sve u svemu, dobro došli u veliku hrvatsku kickboxing obitelj bang.

- 01:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 29.03.2006.

Redikul Luka




Čitam ovaj članak, danas objavljen u "24 časa", oprostite, u dnevnim novinama "24 sata" i mislim se - dokle je doguralo to žutilo.

Luka Kalmeta, friški državni prvak u full contactu je takav kakav je. Redikul!

I kickboxing tehnika mu baš i nije onakva kakvu bismo željeli. Puno toga odrađuje na snagu, pa malo zaplaši protivnike, široki gard, nisko ruke - sve dok ne naiđe na nekoga hladne glave, skupo će ga koštati njegovi široki krošei.

Njegovo ponašanje? Ne znam, svašta se pričalo, svašta je i pisalo po novinama, ali ne zato što je to nekakvo izrazito loše ponašanje, na zato što je Luka kriminalac, nego samo zato što je Luka - Kalmeta, sin svoga oca, nećak svoga strica.

I da se Luka Kalmeta slučajno zove Svetozar Đorđević, tada bi se pisalo kako je četnik napao hrvatsko dijete, da se Luka Kalmeta kojim slučajem zove Vehidin Mulaomerović tada bi se pisalo da je balija napao naše dijete, da je ...

Ali, Luka je prezimena Kalmeta i to je povod tom tolikom razlijevanju žutila.

A priča je sasvim drugačija.

Istovremeno, te i takve male, ali jako žute novine, mada su uvele poveći dnevni sportski prilog, nisu našle ni mjesta ni značaja pa da barem spomenu da su održana državna prvenstva u kickboxingu. Da spomenu toliko drugih sportaša koji nemaju prezime kao svoj stric, a svakako su zaslužili da budu predstavljeni javnosti, pa makar i u tako malim novinama.

- 22:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

"ŠAMPIONI" - gdje ste?

S malo zavisti čitam ovaj članak, koji je objavljen u svim novinama. Janica Kostelić, naša snježna kraljica, bez imalo ustručavanja, bez imalo straha, sretna i vesela došla na Hrvatsko prvenstvo u skijanju. Došla i "borila se".

Mogu samo reći - bravo Janice, tu se vidi veličina nekog sportaša, tu se iskazuje poštovanje prema stotinama, tisućama članova Skijaškog saveza koji skijaju, uporno vježbaju i treniraju ne bi li se približili baš toj velikoj, a ipak tako bliskoj Janici. Nije bilo straha od pada, nije bilo straha od drugog mjesta, nije bilo kalkulacija - jednostavno, Janica je svoje sudjelovanje na prvenstvu svoje države shvatila i prihvatila kao svoju obavezu, vjerujem i čast.

Zašto ovaj članak čitam sa zavišću?

Pa gledam učešće naših sportaša na Hrvatskom prvenstvu u full contactu i pitam se - "šampioni" gdje ste? Gdje su sva ona naša velika imena i svi oni naši borci koji su pobjeđivali na prošlim prvenstvima u full contactu? Nema. Šteta, a lijepo bi ih bilo vidjeti na državnom prvenstvu.

Istini za volju, na natjecanju je bila cijela reprezentacija s prošlogodišnjeg svjetskog prvnstva u full contactu i tu svakako pohvale zaslužuje Marko Žaja, trener splitskog "Pit Bulla" s kojim je došao i Ante Varnica pratiti svoje klupske suborce.

Ali gdje su: Igor Jurković, Valentino Venturini, Tomica Paladin, braća Barešić, braća Ivić, Saša Bujas, braća Šaponja - da li se pripremaju za nešto drugo? da li kalkuliraju? - tko će ga znati, samo se nadam da im državno prvenstvo nije postalo premalo i nevažno.

- 21:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ODRŽANA DRŽAVNA PRVENSTVA U KUTINI

Kutina je u nedjelju 26. ožujka 2006. ponovno bila vrlo uspješan domaćin državnim prvenstvima Hrvatskog kickboxing saveza. Izvršni organizator natjecanja je bio Kickboxingk klub "Kutina" pod vodstvom Josipa Cerovca i Nikole Božića.

Održana je 6 državnih kickboxing prvenstava i to:
- Hrvatsko prvenstvo u full contactu za seniore,
- Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za juniore
- Hrvatsko prvenstvo u light contactu za starije kadete
- Hrvatska prvenstva u aero kixckboxingu za kadete, juniore i seniore

Na državnim prvenstvima okupilo se 299 natjecatelja iz 44 kluba - članova Hrvatskog kickboxing saveza. Nastupilo je 56 seniora i seniorki u full contactu, 71 junior i juniorka u semi contactu, 82 starija kadeta i kadetkinje u light contactu i 90 natjecatelja u aero kickboxingu.

Na natjecanju su proglašeni najboljima sljedeći pojedinci i klubovi:

Full contact:
najbolji senior: - Sanjin Pol Vrgoč - "Mislav" - Podstrana
najbolja seniorka: - Mateja Blažević - "MOKK" - Kaštela
najbolja ženska ekipa: - "Dalmatino" - Šibenik (trener Damir Lambaša)
najbolja momčad: - "Pit Bull" - Split (trener Marko Žaja)
najbolji klub: - "Pit Bull" - Split (trener Marko Žaja)

Semi contact:
najbolji junior: - Sanjin Dedić - "Jastreb" - Jastrebarsko
najbolja juniorka: - Ana Znaor - "Malinska" - Malinska
najbolja ženska ekipa: - "Tigar" - Karlovac (trener Zoran Cicvara)
najbolja momčad: - "Kutina" - Kutina (trener Josip Cerovec)
najbolji klub: - " Kutina" - Kutina (trener Josip Cerovec)

Light contact:
najbolji stariji kadet:- Andrej Gudac - "Sušak" - Rijeka
najbolja st.kadetkinja: - Anamarija Sambolek - "Kutina" - Kutina
najbolja ženska ekipa: - "Kutina" - Kutina (trener Josip Cerovec)
najbolja momčad: - "Sušak" - Rijeka (trener Branko Fibinger)
najbolji klub: - "Sušak" - Rijeka (trener Branko Fibinger)

Aero kickboxing:
najbolja kadetkinja: - Anamarija Sambolek - "Kutina" - Kutina
najbolja juniorka: - Marina Lelić - "Lav" - Pula
najbolja seniorka: - Marija Krivačić - "Dinamic" - Karlovac
najbolji team: - "Lav 3" - "Lav" - Pula
(Valerija Lukani, Marina Lelić, Antonija Zdeličan)
najbolji klub: - "Kutina" Kutina (trener Jasminka Molnar)



Na kickboxing prvenstvima državnim prvacima postali su sljedeći natjecatelji:

Full contact:
Seniori:

- 57 kg - Ante Juričev Sudac - "HBD" - Vodice
- 60 kg - Siniša Kovačić - "Pit Bull" - Split
- 63,5 kg - Nedžip Mazlami - "Bura" - Kostrena
- 67 kg - Danijel Mrkoci - "Kutina" - Kutina
- 71 kg - Sanjin Pol Vrgoč - "Mislav" - Podstrana
- 75 kg - Davor Jugovac - "Planet Sport" - Pula
- 81 kg - Ivan Otulić - "Grobnik" - Čavle
- 86 kg - Luka Kalmeta - "Pit Bull" - Split
- 91 kg - Marko Tomasović - "Pit Bull" - Split
+ 91 kg - Damir Tovarović - "Pit Bull" - Split

Seniorke:
- 52 kg - Ivona Roca - "Dalmatino" - Šibenik
- 56 kg - Barbara Vlahov - "Dalmatino" - Šibenik
- 60 kg - Katarina Iličić - "Moslavac" - Popovača
- 65 kg - Mateja Blažević - "MOKK" - Kaštela
- 70 kg - Nives Radić - "Dalmatino" - Šibenik
+ 70 kg - Natalija Šimac - "Mega Centar" - Rijeka

Popis držannih prvaka u full contactu ne iznenađuje i može se ocijeniti da na cijelom prvenstvu nije bilo većih iznenađenja. Vrlo lijepe borbe pokazali su Danijel Mrkoci iz Kutine koji je u finalu svladao Renata Gogoševića -"Pit Bull" iz Splita (prekid u 3. rundi zbog ozljede Gogoševića). Također, lijepa je bila i finalna borba u kategoriji -71 kg, gdje je Sanjin Pol Vrgoč koji nastupa za "Mislav" iz Podstrane pobijedio Vinka Đirlića iz splitskog "Pit Bulla". Zanimljivo je i učešće dosadašnjih light contactaša - Tomislava Bartolovića ("Jastreb" - Jastrebarsko), koji je u finalu kategorije do 81 kg izgubio od Ivana Otulića - "Grobnik" - Čavle. Možda je jedino iznenađenje bio poraz Ivice Duspare iz kluba "King" - Poreč, u osmini finala od dojučerašnjeg light contactaša Daria Jurišića iz splitskog "Mornara". Odluka sudaca je bila 2:1, a trener Duspare, Leonardo Komšić i gledatelji su je ocijenili dvojbenom.

Kod djevojaka - dominacija šibenčanki iz kluba "Dalmatino", a ostale pobjednice - očekivano, mada su se i očekivale pobjede Ane Mndić i Nevene Juranović iz splitskog "Pit Bulla", no, nisu pobijedile, očito je kod Katarine Iličić - "Moslavac" iz Popovače i Mateje Blažević - "MOKK" iz Kaštela, motivacija i spremnost bila jača i bolja

Ono što valja posebno naglasiti je iznenađujuće mali odaziv natjecatelja - samo 56 što je za ovu atraktivnu i inače vrlo brojnu seniorsku disciplini nezadovoljajavuće. Vodstvo Hrvatskog kickboxing saveza o ovome treba što prije raspraviti i poduzeti potrebne akcije.











































































Semi contact:
Juniori:

- 51 kg - Marko Abramović - "Kutina" - Kutina
- 57 kg - Andrej Gudac - "Sušak" - Rijeka
- 63 kg - Miroslav Grgić - "Moslavac" - Popovača
- 69 kg - Goran Kosović - "Futura" - Pula
- 74 kg - Sanjin Dedić - "Jastreb" - Jastrebarsko
- 79 kg - Dejvid Gašparović - "Kutina" - Kutina
- 84 kg - Matej Bakšić - "Jastreb" - Jastrebarsko
- 89 kg - Ivan Stojanović - "Sušak" - Rijeka
+ 89 kg - Igor Brzica - "Viktoria HS" - Osijek

Juniorke:
- 45 kg - Jelena Horvat - "Krapina" - Krapina
- 50 kg - Andreja Ivas - "HBD" - Vodice
- 55 kg - Matea Malec - "Moslavac" - Popovača
- 60 kg - Vedrana Halinčić - "Jastreb" - Jastrebarsko
- 65 kg - Ana Lojen - "Tigar" - Karlovac
+ 65 kg - Ana Znaor - "Malinska" - Malinska











Light contact:
Stariji kadeti:

- 42 kg - Antonio Vlahov - "Dalmatino" - Šibenik
- 47 kg - Josip Mitrović - "Sveti Krševan" - Zadar
- 52 kg - Ervin Karaman - "Planet sport" - Pula
- 57 kg - Andrej Gudac - "Sušak" - Sušak
- 63 kg - Ivan Bilić - "Planet sport" - Pula
- 69 kg - Ivan Romić - "Kutina" - Kutina
+ 69 kg - Marin Spasojević - "Sušak" - Rijeka

Starije kadetkinje:
- 42 kg - Slađana Radoš - "Lightning" - Lipovljani
- 46 kg - Anamarija Sambolek - "Kutina" - kutina
- 50 kg - Valinetina Miletić - "Lotus" - Split
- 55 kg - Mia Memić - "Futura" - Pula
- 60 kg - Tena Sladoljev - "MOKK" - Kaštela
- 65 kg - Ana Vukas - "Viktoria HS" - Osijek
+ 65 kg - Jelena Vidović - "Kutina" - Kutina













Aero kickboxing:
Pojedinačno - bez stepa:

kadeti - Boris Neverly - "Lav" - Pula
kadetkinje - Anamarija Sambolek - "Kutina" - Kutina
juniorke - Marina Lelić - "Lav" - Pula
seniorke - Marija Krivačić - "Dinamic" - Karlovac

Pojedinačno - sa stepom
kadetkinje - Anamarija Sambolek - "Kutina" - Kutina
juniorke - Marina Lelić - "Lav" - Pula
seniorke - Marija Krivačić - "Dinamic" - Karlovac

Ekipno - bez stepa
kadetkinje - Team "Kutina 6" - "Kutina" - Kutina
(Anamarija Sambolek, Lucija Vrbanac, Bernarda Crnjak)
juniorke - Team "Kutina 4" - "Kutina" - Kutina
(Marta Lokner, Ljiljana Šuger, Biljana Šuger)
seniorke - Team "Dinamic" - "Dinamic" - Karlovac
(Marija Krivačić, Irena Badovinac Tomičić, Marijeta Željković)

Ekipno - sa stepom
kadetkinje - Team "Kutina 6" - "Kutina" - Kutina
(Anamarija Sambolek, Lucija Vrbanac, Bernarda Crnjak)
juniorke - Team "Kutina 3" - "Kutina" - Kutina
(Ana Konek, Katarina Polak, Ksenija Brajković)
seniorke - Team "Lav 3" - "Lav" - Pula
(Valerija Lukani, Marina Lelić, Antonija Zdeličan)










































































- 20:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 25.03.2006.

Lažeš Melita

He, he - zvučni naziv posta, ali to mi je prvo palo na pamet kada sam pročitao članak iz današnjih Sportskih novosti, koji je napisala novinarka Melita Lochert. Melita, ako ovo pročitaš, ne ljuti se, eto, prihvati to kao "umjetničku slobodu" pisca ovoga bloga.

A, o čemu se radi.

U naslovu članka kaže da su Šiprk i Radnić osigurali bronce na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu koje se ovaj tjedan održava u Bangkoku. Ne, ne radi se o Radniću, naš kickboksač Frane Radnić se odmara u Splitu, lagano trenira i priprema se za sljedeći nastup 29.4. u Splitu. Stipan RADIĆ - o njemu je riječ. Stipan, član kickboxing kluba, ali i kluba tajlandskog boksa "Barun Trenk" iz Zagreba kao član Hrvatske reprezentacije u tajlandskom boksu, u apsolutnoj težinskoj skupini (+ 91 kg) nastupa na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu u Bangkoku.

Toliko o "lažima".

Inače, Stipan Radić je svjetski juniorski kicboboxing prvak, ovogodišnji seniorski viceprvak u thai kickboxingu i državni seniorski prvak u tajlandskom boksu.



A smisao ovoga posta je:

BRAVO MAJSTORI !!!


Srđan Špirk - član kluba tajlandskog boksa "Tigar - Cikatić" iz Zagreba u kategoriji do 75 kg i mladi Stipan Radić - član kluba tajlandskog boksa "Barun Trenk" iz Zagreba u apsolutnoj kategoriji (+ 91 kg), na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu osvojili su brončane medalje.

Oba su borca danas (najnovija vijest !!!) izgubila polufinalne borbe i time osvojili treća mjesta.

Kako i borcima, čestitke i trenerima. Leon Beneta - trener Stipana Radića te Senad Ostreman i Branko Cikatić - treneri Srđana Špirka. Stipanov trener Leon Beneta je sa svojim borcem u Bangkoku, ali je i u ulozi izbornika jer je Branko Cikatić nenadano bio spriječen otputovati.

Evo zašto:



Ne bi se štel mešati vu stvari suda, ali baš dan prije polaska na put u Bangkok s hrvatskom reprezentacijom, ali baš u petak popodne kada sud više ne radi nego tek u ponedjeljak. Branko je izašao iz pritvora u ponedjeljak popodne i nije otišao s reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo. A siguran sam da bi dečkima bilo lakše, da bi se prema njima drugačije odnosili, jer nije Branko bilo tko. Branko je cijenjen u svijetu, posebno u Tajlandu i Japanu, očito puno više nego kod kuće.

Šteta.

- 00:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 24.03.2006.

Ana Znaor - sportsko čudo

Ma, zvuči malo čudno kada se za nekoga kaže da je čudo, pogotovo kada se to kaže za jednu tako dragu i milu djevojčicu. Ali, stvarno nedostaje riječi kada se želi istaknuti tko je i što je to do sada postigla ta djevojčica - Ana Znaor iz Malinske.

Kratko, bez suvišnih hvalospjeva: Ana Znaor je u povijesti hrvatskog sporta najuspješnija sportašica uopće u svom kadetskom uzrastu.

Bravo Ana thumbup, i veselim se tvojim daljnjim uspjesima.

Eto.

A lijepo je danas bilo pročitati Sportske novosti.



- 22:30 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Visočica - novi klub iz Gospića

Široj javnosti predstavio se novi klub - novi član kickboxing saveza - "Visočica" iz Gospića.

Što ja tu mogu dodati. Lijepo da ste došli u savez, lijepo je što dolazite iz srca Like gdje nema kickboxing klubova, lijepo da ste pronašli vezu i uspjeli se ugurati u Novi list.

Bravo i dobro došli! Nadam se da ću vas još spominjati na mome blogu. Naravno, kao osvajače medalja thumbup


- 22:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Novi prilozi za biografiju ...

Evo, u nekoliko zadnjih dana, rekli bi slučajno (ima li što slučajno?) nekoliko vijesti. Pa da krenem redom:

Vijest - prva


Profightstore - web portal za borilačke sportove objavio je sljedeću vijest na koju me je e-mailom upozorio prijatelj. Kaže, zabavno štivo. Pa prenosim, da ne bih izmišljao:

Zambidis bolji od Hansguta
Sinoć je u grčkom gradu Solunu održana jaka kickboxing priredba pred oko 5,000 gledatelja.
Glavna borba večeri bila je za svjetski "King of the Ring" naslov u kategoriji do 70 kg, u kojoj su se susreli poznati grčki K-1 borac Mike Zambidis i Čeh Michal Hansgut.

Kao što se moglo i očekivati Zambidis se pokazao kao preveliki zalogaj za češkog borca, te je nakon 3 runde zasluženo odnio pobjedu odlukom bodovnih sudaca.



A komentar prijatelja je:
A što je zabavno?
To da se za izmišljenu SVJETSKU titulu nepostojeće svjetske kickboxing federacije nazvane King of the Ring bori u 3 (tri ?!!!) runde. Da to nije tako Zambidis ne bi mogao pobijediti "odlukom bodovnih sudaca". Mi znamo da je Zambidis vrhunski borac, ali to je ponovni primjer kako Harry Gorian (na fotografiji gore desno) pravi „instant“ svjetske prvake. Prije dvije godine su u svijetu smanjili trajanje borbe za svjetski naslov s 12 rundi po 2 minute na 5 x 3', a sad je i to previše pa kod Harrya traje samo 3 runde. Očekujem da će se „prljavi“ Harry ubrzo dosjetiti da je moguće naručiti svjetsku titulu i pojas poštom ili putem kupovine Internetom – da se borac ne muči, a menadžer ne tramaka po putovanjima
;-))

Vijest - druga


Nije prošlo nekoliko dana, opet Profightstore objavljuje novu vijest:

WBC Svjetski kongres profi boksa u Dubrovniku

Grad Dubrovnik biti će domaćin jednog od najvećih sportskih događaja ove godine u našoj zemlji, 44. WBC Svjetskog kongresa u profesionalnom boksu koji će se održati u Cavtatu od 29.10. – 04.11.2006. Ovaj veliki sportski događaj izboren je u žestokoj konkurenciji gdje je član Izvršnog Odbora Hrvatskog saveza profesionalnog boksa – gosp. Harry Gorian odradio odličan posao.

Na prošlogodišnjem kongresu u Španjolskoj te nedavno na NOĆI ŠAMPIONA u Cancunu – Meksiko (gdje je bilo nazočno preko 80 što bivših što sadašnjih šampiona) u ulozi posebnog gosta, uspio je iz kandidature izbaciti svjetske boksačke metropole kao što su Las Vegas (SAD), Hamburg (Njemačka), Campione dItalia (Italija) i najžeščeg kandidata zbog nadolazečih olimpijskih igara do samog kraja - Šangaj (Kina).

Ovo je značajan događaj ne samo za Hrvatsku već i za srednju i jugoistočnu Europu jer će ovo biti prvi puta da se svjetski kongres najrenomiranije i najstarije svjetske boksačke organizacije WBC (World Boxing Council) održava u ovim krajevima što bi trebao biti dodatni podstrek razvoju i promociji profesionalnog boksa.

Također, u sklopu WBC kongresa biti će održan i prvi svjetski kongres u WBC MUAYTHAI -u, nove discipline u sklopu WBC koja bi trebala ponuditi ovaj atraktivni sport na jedan kvalitetniji način, u direktnoj vezi sa profesionalnim boksom.

Grad Dubrovnik i Cavtat će biti 7 dana svjetski centar profesionalnog boksa sa preko 500 sudionika iz čitavog svijeta. Prisustvo najrenomiranijih svjetskih promotera, managera i šampiona (sadašnjih i bivših) privući će sve svjetske medije.

Pored velikih svjetskih imena kao što su Don King, Bob Arum, Klaus Peter Kohl, Wilfried Sauerland, Mike Tyson, Floyd Mayweather, Laila Ali pa čak i najveći boksač svih vremena Muhaned Ali (ovisno o zdravstvenoj situaciji), očekuje se prisustvo i naših velikana kao što su Mate Parlov , Marijan Beneš, Ante Josipović, Željko Mavrović, Stipe Drviš i Stjepan Božić.

Osim kongresa, Hrvatska bi trebala biti domačin i nekim velikim priredbama ove godine pod okriljem WBC-a i trenutno su u tijeku pregovori gdje bi domačini tih priredbi mogli biti gradovi Rijeka i Zagreb dok bi grad Dubrovnik bio domačin sportskog spektakla u sklopu kongresa.

Trenutno se očekuje potvrda dolaska u Dubrovnik (u toku travnja) delegacije WBC na čelu sa samim predsjednikom, gosp. Jose Sulaimanom.


A ja se pitam: koji je to savez porfesionalnog boksa? gospodo iz boksačkog saveza o čemu se radi? koji su to članovi? koji su to klubovi? nije li to savez kojeg je izmislio naš "majstor"? pa je tamo i predsjednik? i tajnik? i blagajnik? i glasnogovornik - ima njiha, a pazite i član izvršnog odbora (neš ti funkcije) !!!.

Vijest - treća




I mislim se, Bože mili, pa zar će Aske još jednom dopustiti da ga prevari. Zar nije dosta toga iskisio na vlastitim leđima, zar nije čuo što pričaju njegovi prijatelji, klupski kolege, sportaši. I još jednom se jedna prevara umotava u humanitarni celofan!

Čovjek bi nakon svega ovoga rekao - radi majstor, svaka čast. Ali samo onaj koji ne poznaje "majstora". Jer taj je majstor izbačen iz kickboxing saveza, zabranjena mu je svaka javna kickboxing aktivnost u Hrvatskoj, mnoge europske kickboxing federacije zabranile su mu organizaciju kickboxing aktivnosti u svojim zemljama, mnogi manageri ga spominju po lošem, dužan im je, prevario ih je, neki šampioni mu lome rebra, neki prvaci mu razbijaju glavu, neki su zbog njega izgubili založene kuće, prozivaju ga prevarantom, on ih tuži, pa gubi, tuži i one koji su tu izjavu objavili - i opet gubi, neki su za njega rekli da je stvorio više svjetskih prvaka nego doveo gledatelja u dvoranu Mladosti, dužan je Bogu i vragu, svakom sljedećom priredbom obećava vraćanje dugova iz prethodnih, a uvijek se nađe naivnih, ko na lancu sreće ...

A bauk prijevare kruži Evropom !
Dokle?

- 00:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zdravko Hasan - najbolji u Križu

Ja dobio emajliranom poštom, pa rekoh, što da to držim za sebe, ajde, podijeliti ću s mojim čitateljima:

Ipak se kreće !!!
23.02.06. u Križu, maloj općini pitome Moslavine održano je proglašenje najboljih sportaša za 2005. godinu. Najboljim sportašem proglašen je Zdravko Hasan član KBK Kutina iz Kutine.

Eto, dobro se dobrim vraća - kad tad. Ako je u maloj sredini, gdje je nogomet prva, zadnja i predzadanja stvar na svijetu, već drugu godinu za redom (2004.god. je bio Dejan Gašparović) najboljim sportašem proglašen jedan kickboksač, onda se neke stvari definitivno mijenjaju nabolje što se tiče kickboxinga. Zato me još više čudi slučaj Nives Radnić u Šibeniku. Jer ako malo
mjesto, u kojem od 100 ljudi jedva jedan zna pravilno izgovoriti kickboxing, a ostalih 100 kickboxing trpa u istu vreću sa ulitimate fightom (valjda zbog Mirka Filipovića), proglasi jednog kickboksača najboljim sportašem već drugu godinu za redom onda se tu zaista ne treba ništa više reći.
Rezultate nitko ne može osporiti i to je to.
Čvrsto sam uvjeren da ćemo u budućnosti još mnogo puta čitati ili čuti ovakve lijepe vijesti.
Pozdrav


Čestitam i ja, a dodajem da mladi Zdravko i ove godine nastavlja s lijepim rezultatima. Posebno izdvajam prvo mjesto u semi contactu među starijim kadetima na velikom međunarodnom kickboxing turniru "Austria Classics 2006".

Bravo.

- 00:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.03.2006.

Hrvatski sportski almanah 2005/2006

Evo, izašao je 14. "Hrvatski sportski almanah 2005/ 2006." u izdanju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora i izdavačke kuće "Ars Medija" iz Zagreba.

Da puno ne dužim, u Almanahu se nalaze svi službeni rezultati hrvatskog sporta u 2005. godini. Svi podaci o Hrvatskom olimpijskom odboru te podaci o nacionalnim sportskim savezima i njihovim članovima. Dakle, koga zanima, svi brojevi telefona, adrese, e-mailovi, sve je tu. I nema vrdanja. I rezultati su tu.

Kickboxing, uobičajeno, zauzima veliki broj stranica - čak 37, dok nama bliski savezi, npr. karate ima 12,5 stranica, boksački 10, savez tajlandskog boksa 3, savate savez 5, a teakwon-do 15.

Za kickboxing savez objavljeni su službeni rezultati sa državnih prvenstava, svjetskih prvenstava, svjetskih kupova i samo s jednog međunarodnog kickboxing turnira "Croatia Open 2005". Također su objavljeni rezultati sa svih susreta reprezentacija te podaci o svim borbama za titule po profesionalnim pravilima. I na kraju, spisak svih reprezentativaca od 2001. do 2005. godine.

Nažalost, nisu objavljeni rezultati s hrvatskih kupova niti s ostalih brojnih međunarodnih natjecanja na kojima su sudjelovali i postigli lijepe rezultate hrvatski kickboksači.

Ali, i bez toga, ima nas - ima. Neka.

- 23:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 22.03.2006.

Još o "najslabijoj karici"

Neki dan sam objavio post o "slučaju Smoljenović". Nakon toga, naravno, sasvim slučajno, emitirana je emisija "Otvoreno" na 1. programu HRT-a, koju je vodila Hloverka Novak Srzić.

Ja i poslije svega stojim kod svojih stajališta - Smoljenović je izašao iz sustava, prekršio kodeks sustava i gotovo. Sustav je uzvratio udarac. Kada je vidio da je sustav jači, onda se pozvao na nacionalnost. A danas, isto kao što je početkom devedesetih bilo moderno napadati Srbe, tako je i danas moderno braniti Srbe, štititi ih i zauzimati se za njihova prava.

Hloverka je ovdje pokazala svoje pravo licemjerno lice. Žalosno, jadno i bijedno! Hloverka? - neš ti borca za prava Srba! Pa zar ona misli da smo svi tako kratke pameti? Ima zgodna izreka: nije meni krivo što me ti lažeš, već je meni krivo što ti misliš da ti ja vjerujem.

Ja nikada nisam tjerao takvu modu, pa niti sam ih napadao kada je to bilo "in", a mislim sada da se trebaju sami braniti i boriti za svoja prava, ali ne na osnovu nacionalnosti, već na osnovu argumenata, sposobnosti, činjenica, rezultata i svih onih karakteristika koje razlikuju dobre i sposobne od loših i nesposobnih, a nikako nisu mjerilo razlike između Srba i Hrvata.

Eto, to je moje mišljenje.

Kad spominjem vrijeme kada je bilo "in" napadati i što sve ne Srbe, sjetio sam se dobrog vica:
Na sastanku HDZ-a u Gruntovcu, svaki je član dobio zadatak da pripremi i kada se da znak da prisili na zamjenu kuće i da potjera jednog Srbina. Vraća se Dudek sa sastanka i misli se, pa u Gruntovcu nema nijednog Srbina osim krčmara Steve. Kakav će on biti član ako ne potjera jednog Srbina. A tog jednog, sigurno će tetec Cinober obraditi. Tako hodajući, susretne krčmara Stevu, pa će mu: Susjed Stevo, bil ja mogel Vas rezervirati.

Zanimljiva se diskusija razvila na news grupi - hr.rec.sport.borilacke-vjestine, a kako se baš svi ne služe tom vrstom komunikacije i e-druženja, evo prenosim:

BBB
Na temelju jucerasnjeg otvorenog i optuzbi da lazu svi ne moze biti da su svi u pravu i da svi lazu! Netko laze ipak vise, i netko je u pravu! Rasomon na hrvatski nacin: dozivotna suspenzija Smoljenovicu da ili ne? Tko je tu ostecen? Tko tu laze! Na koncu mi je bilo naprosto neugodno kad je Ilija rakao gl. tajniku da ima turisticku agenciju, a ovaj njemu da laze! Pa nevjerojatno kakvi se razgovori vode pred kamerama! Zakljucak mi je bio da mi ih je pun k... nek to rijese na sudu i gotovo! DA li netko ima tocne informacije koje se mogu provjeriti?

Timmy
Ne mogu ti ponuditi odgovor, ali jezim se od takvih svadja u savezima bez obzira o kojem sportu je rijec. Cesto su to u pitanju neki impotentni dedeki koji sipaju pamet iz rukava i gledaju samo svoje interese

Sasha
Mozda bi ti pomogao podatak da je na saboru karate saveza bilo glasovano 91:1 (plus minus koji broj) za suspenziju.

D
Zbog cega mislis da je to relevanatno. Pucki pravobranitelj je vrlo jasno stao na stranu g. Smoljenovica, kao i Hloverka, a i velik broj javnih radnika. Svi fakti su na strani g. Smoljenovica, a gospoda iz saveza pricaju sasvim nesuvislo i brane se brojem medalja koje nisu sporne. Osim toga ministartsvo ce navodno poslati i inspekciju. Cinjenica je da je XY godina g. Smoljenovic bio jedini sudac 8 kategorije. Sramontna je recenica onog patetnicnog jadnika iz saveza na pocetku emisije da ne postoji ocjenjivanje sudaca, a onda njemu i nama gospodin Prodanovic objasni da postoje kategorije sudaca na medjunarodnom nivou. Da nije zalosno bilo bi smijesno. Trebao bi to netko staviti u DivX. Smoljenovic, Prodanovic i Radin su demonstrirali civilizirani pristup stvari za razliku od balkanca iz saveza. Zao mi je sto na grupi nema vise komentara jer je emisija bila jako dobra, a cini se da je i tema od velike vaznosti za buducnost karatea u Hrvatskoj.
D.
PS Nemam apsolutno nikakave veze s karateom ali je tema jako zanimljiva

Edge
Po meni pravu istinu je iznio gospodin Pupovac, tajnik Zagrebackog karate saveza. Imam neke kontakte s karateom buduci da sam trenirao dvadesetak godina. Iz mojih saznanja, radi se o privatnim ciljevima koji se zele ostvariti na silu, uz pomoc potenciranja svoje pripadnosti drugoj vjeri. On je sam ustao protiv saveza zato sto su oni pokusali uvesti reda u ionako kaoticni karate savez (u biti , to im je i posao jer su legalno izabrani). Bio je bahat jer je dobrom dijelu ljudi iz saveza bio ucitelj i uzor (faca) i jer je uistino svjetski poznati karate sudac te nije htio da mu oni na bilo koji nacin odredjuju kako da radi. No, jedno je jasno. U bilo kojem sportu, ako se predstavlja neka zemlja, to mora ici preko saveza da bi bilo kako treba. Smoljenovic je otisao prvi puta, oni su mu izrekli opomenu jer nije prema protokolu. Dakle, bio je upozoren. Otisao je opet, pale su teske rijeci i tu smo gdje smo sada. Steta za karate da jedan takav ucitelj trazi svoja prava na "ovakav" nacin. Takodjer, sramota za Hrvatski karate savez da se mora baviti ovakvim problemima. Bolje bi bilo da rjesavaju tekuce (aktualne) probleme kojih ima podosta... Eto , toliko.
Pozdrav

D
Super da si postao i te informacije. Problem je sto za vrijeme citave diskusije u Otvorenom nitko od predstavnika karate saveza nije iznio takve informacije i pokusao ih dokazati cinjenicama. Osim toga da li netko dobro vodi savez vjerujem da se odredjuje na izbornoj skupstini. A zanimljivo je da su izmjenili statut kako bi se moglo biti predsjednikom veci broj mandata (ako sam dobro skuzio). Ako je istina ovo sto kazes to jos uvijek nema veze s cinjenicom da Smoljenovica nisu zeljeli slati na medjunarodna natjecanja (smije li se to povezivati s njegovim pokusajem vodjenja saveza?). Smoljenovic se ne tuzi da je nepravedno ili nepropisno uklonjen s visokog polozaja u karate savezu vec da mu je onemogucen profesionalan rad. Prvo kao karate sucu, a nakon toga kao karate znalcu. Kao sto je g. Radin rekao iza vjerske netpeljivosti cesto se nalaze drugi motivi. U svakom slucaju je zalosno da je doslo do te razine ali i dobro da se moze o takvim stvarima raspravljati na HTV-u. Nisam upoznat s detaljima i iznosim misljenje na temelju informacija iz medija.

D
A i jako zanimljiva informacija koju je rekao g. Smoljenovic da lik koji je spominjao skolsku spremu (ne znam iz kojeg razloga) radi u turistickoj agenicji preko koje karatisti putuju na medjunarodna natjecanja. Po rijecima g. Smoljenovica isti lik je u upravnom i nadzornom odobru karate saveza (nisam siguran u terminologiju). Ako je to istina to je cisti sukob interesa. Obje stvari se mogu provjeriti u roku keks.

Edge
Ma sve je to sukob interesa. Vjerojatno svi imaju putra na glavi. Cijela ta situacija je puno dublja i kompliciranija nego se prikazuje. Prije nekog vremena je karate u Hrvatskoj bio pod par jakih klubova. Potom su oni izgubili vecinu u skupstini i sada se jadaju. Oni su se priklonili Smoljenovicu te koriste situaciju da unesu zbrku u savez. Svojednobno su ti klubovi cak bojkotirali nacionalna takmicenja (nisu slali svoje borce na njih). Osobno, nisam na nicijoj strani, ali ovo sto se desava steti karateu u Hrvatskoj najvise. Sramota

Bluedreamer
Nisam siguran tko je u pravu, ali mi likovi iz saveza nisu nimalo simpaticni, narocito tajnik hrvatskog saveza (onaj mrsavi sta se stalno kiselo cerekao i navodno ima turisticku agenciju :-) Sta se tice Smoljenovica, izgleda kao ubojica; miran, stalozen, hladan (ne bi s njim u ring :-) , a ja na njegovom mjestu ne bi ni teoretski mogao bit onako smiren. Uglavnom, moguce je da se on bahato ponasao itd, ali definitivno je dozivotna kazna previse! Sta se tice nacionalnog sovinizma, mislim da je to malo ispotencirano i da je to dokazano time sto je Pupavac kao srbin predsjednik zagrebackog saveza ako se ne varam. Ali emisija definitivno ludnica, jos kad se javio Vrdoljak, da umres od smija :-)
Mario

Vanja
tajnik je Darko Šimunec i nekada je imao turističku agenciju koju je vodila njegova žena, ali je više nema. znači istina je na sredini. ali ima on još putra na glavi...


Slika je potpunija, zar ne?

- 01:42 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Austria Classics 2006

MEĐUNARODNI KICKBOXING TURNIR



Worgl, Austria, je 18. ožujka 2006. tradiocionalno bio domaćin velikom međunarodnom kickboxing turniru "Austria Classics 2006" za seniore u semi i light contactu te glazbenim formama, kao i za starije i mlađe kadete u semi contactu.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 750 natjecatelja iz 15 zemalja, a iz Hrvatske je sudjelovalo 26 natjecatelja iz Malinske, Kutine, Rijeke, Popovače, Pakraca i Splita.

Osim natjecatelja, na turniru su sudjelovali i suci Kristina Pilko, Zdravko Hasan i Elvis Šabotić, a glavi sudac i nadzornik cjelokupnog natjecanja bio je Romeo Deša, glavni tajnik HKBS-a.

Nastup hrvatskih boraca je bio zapažen, postignuti su dobri rezultati, a ovdje izdvajam osvajače medalja:

Semi Contact
Seniori:

-63 kg - 3. Miroslav Grgic - "Kutina" - Kutina
-84 kg - 2. Zvonimir Gribl - "Malinska" - Malinska
-94 kg - 1. Pero Gazilj - "Mornar" - Split

Seniorke:
-55 kg - 1. Matea Malec - "Moslavac" - Popovača
+65 kg - 2. Ana Znaor - "Malinska" - Malinska

Stariji kadeti:
-63 kg - 3. Josip Podvorac - "Kutina" - Kutina
+69 kg - 1. Zdravko Hasan - "Kutina" - Kutina

Mlađi kadeti:
-28 kg - 1. Mineo Molnar - "Kutina" - Kutina
-37 kg - 3. Kristijan Bačić - "Kutina" - Kutina

Mlađe kadetkinje:
-42 kg - 3. Tihana Jirasek - "Pakrac" - Pakrac
- 3. Saskia Božić - "Kutina" - Kutina

Starije kadetkinje:
-50 kg - 1. Sara Milanja - "Draga" - Rijeka
+65 kg - 1. Jelena Vidović - "Kutina" - Kutina

Light Contact
Seniori:
-84 kg - 2. Dario Jurišić - "Mornar" - Split

Seniorke:
-60 kg - 3. Katarina Iličić - "Moslavac" - Popovača

Evo foto izvještaja sa sudjelovanja članova Hrvatskog kickboxing saveza na kickboxing turniru "Austria Classics 2006"

Ono što mogu reći već sada je da su članovi HKBS-a zadovoljni sa svojim nastupom. Više o ostalim rezultatima, čim ih dobijem, pa ću editirati post.

Sada slike:





























Natjecanje seniora
















































































































































































































Natjecanje kadeta




























































































































Natjecanje u glazbenim formama

















Viđeni su






















































































































Prekrasni Tirol





























































































Eto.



- 00:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 21.03.2006.

Ha, a što sad?



Ja komentara nemam!

- 00:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 17.03.2006.

Osjećam se prevarenim

Neugodno je mene, ali i dosta mojih poznanika iz svijeta sporta, iz kickboxinga, ali i šire iznenadila vijest da je general Ante Gotovina izrazio sućut zbog smrti zločinca. Najprije nevjerica, pomislio sam da mu je to namješteno, ali drugi dan potvrda gdje govori da je to uradio kršćanski praštajući.

Jednostavno, ne mogu vjerovati!













A neki dan smo u Zadru radili večernju priredbu "Ante, svi smo za te" na kojem su sudjelovali mnogi borci, kickboksači, suci, treneri, velik broj tehničkog osoblja i koji su sudjelovali potpuno besplatno, a kako bi se za obranu Ante skupilo što više novaca. Nikome nije bilo žao truda, ni vremena.

Došla je i zahvalna zadarska publika i svi su od srca pljeskali na svaki spomen Ante. Kupili karte, nije bilo švercanja, baš se htjela kupiti karta.

I na kraju, toliki trud cijele izvršne ekipe na čelu s Robertom Modrićem, Edijem Viškovićem i Markom Žajom, koji nisu žalili ni truda, ni vremena, ni svojih obitelji, ni svog privatnog i obiteljskog života, a da sve prođe u najboljem redu, da se sve osigura kako bi priredba bila što uspješnija.

Pa nije to bila neka obična priredba, bila je to priredba za Antu!.

I skupilo se oko 60000 kn od ulaznica i ostalih prihoda što su ljudi dali. Dali onako od srca.

Sve za Antu, svi za Antu.

A onda - njemu žao!

I meni je žao što je njemu žao!!!



I zašto sam prenio ovaj članak iz Novog lista?

Pa ako je Ante potpisao kako je prenešeno, onda i ja potpisujem ovaj članak.

I osjećam se prevarenim.
A volio bih da griješim.

- 00:21 - Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.03.2006.

Još jednom, bravo Splićani!

I "Slobodna Dalmacija je objavila lijepu vijest:



A posebno su istaknuti:
Vladimir Čelar - KBK "Mornar" - Split
- 3. mjesto na svketskom prvenstvu u light contactu, -94 kg
- viceprvak svjetskog kupa u light contactu, -94 kg

Pero Gazilj - KBK "Mornar" - Split
- svjetski prvak u semi contactu, -94 kg

Dario Jurišić - KBK "Mornar" - Split
- viceprvak svjetskog kupa u light contactu, -84 kg

Frane Radnić - KBK "Pit Bull" - Split
- svjetski amaterski prvak u thai kickboxingu, -71 kg
- WAKO Pro europski prvak po profesionalnim pravilima u thai kickboxingu,-71,8kg

Marko Tomasović - KBK "Pit Bull" - Split
- viceprvak svijeta u full contactu, -91 kg

Vinko Đirlić - KBK "Pit Bull" - Split
- viceprvak svjetskog kupa u low kicku, -63,5 kg

Nevena Juranović - "Pit Bull" - Split
- viceprvakinja svijeta u thai kickboxingu, -65 kg

Ana Mandić - KBK "Pit Bull" - Split
- viceprvakinja svijeta u thai kickboxingu, -60 kg

Ante Varnica - KBK "Pit Bull" - Split
- WAKO Pro europski prvak po profesionalnim pravilima u thai kickkboxingu,-94,2kg

Bravo, i čestitam još jednom!

- 23:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nima Splita do Splita ...

... to govorin ja


Bravo momci i djevojke iz Splita!
 

Scan članka iz "Sportskih novosti" - 16.03.2006.

A sve su to ostvarili splitski klubovi - članovi Hrvatskog kickboxing saveza:
"Grom" - Dinko Brnić, "Jadran" - Saša Stojanović, "Lotus" - Alan Mijić, "Marjan" - Petar Mijić, "Marjan" - Željko Nešić, "Mornar" - Stipan Jurišić, "Pit Bull" - Marko Žaja, "Poštar" - Neven Škare, "Sokol" - Snježana Matić, "Split" - Ljubo Penović, "Terminator" - Željan Rakela" ...
 
... a od ove godine priključuju im se i:
"Ameno" - Milivoj Bajić i "Top Team" - Ivica Čukušić.

Eto.

- 13:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 15.03.2006.

Može l' manje?


Nakon, po brojnosti jednog od najvećih državnih prvenstava Hrvatskog kickboxing saveza, s više od 260 učesnika iz 50 klubova iz cijele Hrvatske, i nakon što su sve novinske, radio i TV redakcije dobile službenu vijest s natjecanja, a istu vijest sam objavio i ja u POSTU prije nekoliko dana - riječki NOVI LIST objavljuje članak, bolje reći crticu koju vidite s lijeve strane.

Pitam se, pitam.
Može l' manje???

Može!
Ništa!
Bilo bi bolje!

- 23:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Još malo o Anti

koji Ante? Pa Ante, Varnica Ante! Naravno.


Nakon Antine borbe u Budimpešti, 25. veljače 2006. na kontinentalnom kvalifikacijskom K1 turniru u kojem je izgubio u polufinalu od Poljaka Martina Roszalskog, u kickboxing krugovima razvili su se razni komentari, razne priče i ocjene.

Te, Ante je jako napredovao, unaprijedio je svoju tehniku, unaprijedio je defanzivu, popravio kondiciju do onih sasvim suprotnih da nije bio spreman, da još uvijek nema dovoljno kondicije za cijelu borbu i da je premalo agresivan.

Ja kažem da je Ante bio jako dobar, ali Roszalski je bio bolji. Ono što je Antu omelo svakako su povrede obje potkoljenice - bile su stvarno natučene, ali da ja Vama, dragi čitatelju moga bloga, ne bih "bojao naočale" evo preko ovoga linka možete pogledati snimku cijele polufinalne borbe između Ante Varnice i Martina Roszalskog.

PAŽNJA!
Klikom na link odmah započinje download snimke veličine 95 Mb.
Svi oni bez ADSL-a, savjetujem - odustanite!

Osim snimke, evo i nekoliko slika:






- 19:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Danijel Mrkoci, manje poznati kickboksač ???

Neki dan, na web portalu PROFIGHTSTORE objavljena je vijest o održavanju ultimate fight / kickboxing priredbe "Ultimate Nokaut 4 - Noć istine" u Karlovcu, koja će se održati 17. ožujka 2006.

Siguran sam nenamjerno, ali pri najavi borbi potkrala jedna naoko sitna greška. Sitna? Možda nekom nepoznavatelju, ali svaki poznavatelj kickboxinga u Hrvatskoj zna da je to vrlo velika greška i neistina. Nenamjerna, ali ...

Naime u članku piše, a ja prenio:

"Iste večeri u karlovački ring ući će i najbolji slovenski borac Dalibor Anastasov koji u dosadašnjoj karijeri drži impresivan skor od pet pobjeda protiv hrvatskih boraca. Na ovom turniru će najvjerojatnije zabilježiti i šestu pobjedu budući da mu je protivnik manje poznati kickboksač Daniel Mrkoci iz Kutine, kojemu će ovo biti prvi nastup u borbi po ultimate fight pravilima."

Reći da je DANIJEL MRKOCI "manje poznati kickboksač" jednostavno nije istina jer, taj je momak jako dobro poznat u kickboxing redovima.

Danije Mrkoci član je KBK "Kutina" iz Kutine, a trener mu je Josip Cerovec. Danijel je rođen u Zagrebu, 8. svibnja 1981. i već s 13 godina, kao član kutinskog kickboxing kluba i pod vodstvom trenera Jože Cerovca, prvi puta nastupa na državnom kickboxing prvenstvu u semi contactu među kadetima. Osvojio je tada u težinskoj skupini -45 kg svoje prvo prvo mjesto. I od tada kreće Danijelov pohod po ringovima i tatamijima.

Danijel je u svojoj kickboxing karijeri (za koju se nadam da nije gotova) osvojio 35 puta titule državnog prvaka i to 3 puta u kadetskoj konkurenciji, 11 puta u juniorskoj konkurenciji i 21 puta u seniorskoj konkurenciji u semi contactu, light contactu, full contactu i low kicku.

Danijel Mrkoci 8 puta je bio hrvatski kickboxing reprezentativac, već od 1997. u Gdanjsku u Poljskoj. Danijel 2000. godine u Feodosiji, na Jalti u Ukrajini postaje Svjetski juniorski prvak u disciplini semi contact. Osvajač je bronce na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Caorleu u Italiji, a kasnije i na Europskom prvenstvu u Jesolu isto tako u Italiji. Danijel je i pobjednik i viceprvak Svjetskog kupa.

Na prijedlog HKBS-a, Danijel je 2000. godine napao i Svjetsku WAKO Pro titulu u semi contactu. Borba je bila u Prostoscuso u Italiji protiv višestrukom svjetskom amaterskog i Pro prvaka Maurizia Cuccua. Nažalost, i pored odlične borbe, Danijel nije uspio.

Sada se želi okušati i u ultimate fightu. Njegov trener se baš i ne slaže s tim izletima, ali i ne brani mu. Kaže, neka proba.

Eto, toliko o "manje poznatom kickboksaču".

Danijelu želim puno uspjeha i u ovom "ultimate fight" izletu. Gotovo pa sam uvjeren u pobjedu. Želim mu puno uspjeha u Karlovcu, ali i dalje u njegovoj sportskoj karijeri.

- 00:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.03.2006.

Održana državna prvenstva u Kostreni

Lijepo je bilo u nedjelju, 12. ožujka u Kostreni. Evo i zašto:

U nedjelju, 12. ožujka 2006. u Kostreni, u novoj mjesnoj sportskoj dvorani održana su 3 državna prvenstva Hrvatskog kickboxing saveza i to:
- Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za starije kadete (uzrast od 13,14,15g.)
- Hrvatsko prvenstvo u low kicku za juniore (uzrast od 16, 17 i 18 godina)
- Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za seniore (natjecatelji od 19g.i stariji)











Na državnim prvenstvima okupio se 261 natjecatelj (106 starijih kadeta, 76 juniora i 79 seniora) iz 50 klubova - članova Hrvatskog kickboxing saveza.



Izvršni organizatori prvenstava su bili Kickboxing savez Primorsko - goranske županije kojeg vodi Igor Bezjak i Kickboxing klub "Bura" iz Kostrene kojeg vodi Ante Vičević. Svoj prilog organizaciji dali su i Poglavarstvo Županije Primorsko - goranske, Poglavarstvo općine Kostrena te Boksački klub "Rijeka".











Samo natjecanje odvijalo se na dva tatamija i na ringu, a dužnosnici Hrvatskog kickboxing saveza ocjenjuju ga vrlo uspješnim.





Na natjecanju su proglašeni i najbolji natjecatelji i klubovi kako slijedi:
Semi contact:
- najbolji stariji kadet - Frane Opačak - KBK "Benkovac" - Benkovac
- najbolja starija kadetkinja - Marija Mihovilović - KBK "Futura" - Pula
- najbolja muška ekipa - KBK "Sušak" - Rijeka (trener Branko Fibinger)
- najbolja ženska ekipa - KBK "Zmaj" - Bedekovčina (trener Arpad Jakša)
- ukupno najbolji klub - KBK "Kutina" - Kutina (trener Josip Cerovec)

















Sanjn Dedić (lijevo) i trener Željko Derdić - KBK "Jastreb" - Jastrebarsko

- najbolji senior - Dejan Čepić - KBK "Zmaj" - Bedekovčina
- najbolja seniorka - Ana Znaor - KBK "Malinska" - Malinska
- najbolja muška ekipa - KBK "Kutina" - Kutina (trener Josip Cerovec)
- najbolja ženska ekipa - KBK "Tigar" - Karlovac (trener Zoran Cicvara)
- ukupno najbolji klub - KBK "Kutina" - Kutina (trener Josip Cerovec)


Ženska ekipa KBK "Tigar" iz Karlovca


Ekipa KBK "Kutina" iz Kutine

Low kick:
- najbolji junior - Goran Kovačević - KBK "Sveti Duh" - Osijek
- najbolja juniorka - Mateja Blažević - KBK "MOKK" - Kaštela
- najbolja muška ekipa - KBK "Pit Bull" - Split (trener Marko Žaja)
- najbolja ženska ekipa - KBK "MOKK" - Kaštela (trener Miljenko Šarac)
- ukupno najbolji klub - KBK "Pit Bull" - Split (trener Marko Žaja)


Mateja Blažević - članica KBK "MOKK" - Kaštela

Pobjednicima na državnim prvenstvima postali su:

Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za starije kadete:
Stariji kadeti:

- 42 kg - Frane Opačak - "Benkovac" - Benkovac
- 47 kg - Luka Rakun - "Sušak" - Rijeka
- 52 kg - Matej Lebo - "Benkovac" - Benkovac
- 57 kg - Andrej Gudac - "Sušak" - Rijeka
- 63 kg - Gordan Bakšić - "Jastreb" - Jastrebarsko
- 69 kg - Ivan Romić - "Kutina" - Kutina
+ 69 kg - Marin Spasojević - "Sušak" - Rijeka











Starije kadetkinje:
- 42 kg - Vlatka Hajdu - "Moslavac" - Popovača
- 46 kg - Melanija Kolarić - "Zmaj" - Bedekovčina
- 50 kg - Sara Milanja - "Draga" - Rijeka
- 55 kg - Marija Mihovilović - "Futura" - Pula
- 60 kg - Klara Begić - "Zmaj" - Bedekovčina
- 65 kg - Ana Vukas - "Viktoria - Hrvatski sokol" - Osijek
+ 65 kg - Jelena Vidović - "Kutina" - Kutina



























Stipe Žunić i trener Nenad Mitrović iz KBK "Sveti Krševan" - Zadar

Hrvatsko prvenstvo u low kicku za juniore:
Juniori:

- 54 kg - Nikola Habus - "Valpovo" - Valpovo
- 57 kg - Ante Juričev Sudac - "HBD" - Vodice
- 60 kg - Matej Benić - "Bura" - Kostrena
- 63,5 kg - Goran Kovačević - "Sveti Duh" - Osijek
- 67 kg - Hrvoje Đirlić - "Pit Bull" - Split
- 71 kg - Mario Agatić - "Pit Bull" - Split
- 75 kg - Tomislav Rudan - "Petar Krešimir IV" - Šibenik
- 81 kg - Luka Šimić - "Bushido" - Požega
- 86 kg - Mato Ratkić - "Croatia" - Sisak
+ 91 kg - Tomsilav Čikotić - "Dalmacija" - Dugi Rat

















Goran Kovačević i trener Damir Posilović (lijevo).
Goran Kovačević nakon borbe (desno)











Lijevo: treneri KBK "Croatia" iz Zadra - Robert Modrić i Edi Višković.
Desno: Antonio Perišić i Marko Žaja iz KBK "Pit Bull" - Split

















Trener Joško Sunara i Tomislav Rudan iz KBK "Petar Krešimir IV" - Šibenik

Juniorke:
- 56 kg - Sabrina Pintar - "Sveti Matej" - Viškovo
- 60 kg - Maja Matas - "Terminator" - Split
- 65 kg - Mateja Blažević - "MOKK" - Kaštela
+ 65 kg - Natalija Šimac - "Mega Centar" - Rijeka























































Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za seniore:
Seniori:

- 57 kg - Andrej Kljun - "Draga" - Rijeka
- 63 kg - Miroslav Grgić - "Moslavac" - Popovača
- 69 kg - Dejan Čepić - "Zmaj" - Bedekovčina
- 74 kg - Sanjin Dedić - "Jastreb" - Jastrebarsko
- 79 kg - Goran Vukić - "Sokol" - Slunj
- 84 kg - Ivan Sikirić - "Sveti Krševan" - Zadar
- 89 kg - Vedran Tuta - "Sušak" - Rijeka
- 94 kg - Pero Gazilj - "Mavaschi" - Makarska
+ 94 kg - Sebastijan Mašić - "Visočica" - Gospić






















Seniorke:
- 50 kg - Petra Švaljek - "Krapina" - Krapina
- 55 kg - Matea Malec - "Moslavac" - Popvača
- 60 kg - Vedrana Halinčić - "Jastreb" - Jastrebarsko
- 65 kg - Maja Cukrov - "HBD" - Vodice
+ 65 kg - Ana Znaor - "Malinska" - Malinska



- 22:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 11.03.2006.

Izbacite najslabiju kariku!

I baš kada se i ja "borim" sa sucima i suđenjem, u Sportskim novostima naiđem na članak iz Karate saveza koji govori o "Slučaju Smoljenović" - poznatom karate sucu. Evo tog članka:

Dosta sam čuo o tom slučaju, s različitih strana. Raznih komentara - od onoga da pojedinci iz karate saveza žele maknuti Smoljenovića čisto iz zavisti do toga da je Smoljenović vrlo loše utjecao na karate u Hrvatskoj i da ga je nužno udaljiti iz karatea. Tako širok raspon ocjena i karakteristika nekog slučaja i aktera u njemu zasigurno je zbunjujuće.

I baš kada sam razmišljao uopće se ne petljati u sve to, niti ne zauzimati nikakve stavove, pročitam u izjavu: "Nerado o tome govorim - razlog šikaniranju je taj što sam Srbin. Zbog nacionalne pripadnosti uklonjen sam sa svjetske sudačke scene, bez obzira što već 20 godina spadam u najcjenjenije svjetske suce", koju je dao Smoljenović za Večernji list.

I to me je naljutilo!

Razgovarao sam s nekolicinom mojih poznanika koji su u karateu, stvorio sliku i zaključujem. Smoljenović je sam izašao iz sustava - u ovom slučaju sustava koji se zove "karate savez". Jednostavno je svojim ponašanjem i sloliranjem ispao iz tog sustava i sustav "uzvraća udarac". Logično, očekivano i po mom mišljenju - dobro.

Najprije da razjasnim što je to sustav u ovom slučaju. To je karate savez, to je veliki sustav koji je dio još većeg i značajnijeg sustava - europske i svjetske karate federacije. To je sustav koji se sastoji od stotina kubova (u Hrvatskoj) u kojima tisuće članova sportaša svakodnevno vježba, svaki vikend se natječe, putuje, uči, vježba, trenira. To je sustav kojeg čine ljudi okupljeni oko jedne zajedničke stvari (karate) i usmjereni na ostvarenje zajedničkih ciljeva (baviti se sportom) i koji svi imaju zajedničku misiju - biti bolji.

A taj sustav čine i oni klinci od 5-6 godina koji tek uče kimono obući, i oni roditelji koji te klince dovode na treninge, taj sustav čine svi oni i dobri i loši treneri, dobri i loši, ali i vrhunski suci, i svi ona piskarala po klubovima koji naplaćuju članarinu, i svi oni mjerači vremena na natjecanjima, i sve one čistačice po dvoranama, i svi oni ...

... da, svi oni čine jedan sustav koji se usklađuje sa svima njima, ali u kojemu sebe pronalaze i svi oni. Pronalaze i pronašli mjesto i način zadovoljenja svojih potreba, ostvarenja nekih svojih ciljeva. Svi oni čine da taj sustav "napreduje svakog dana u svakom pogledu", da sustav bude bolji, učinkovitiji, da se uz pomoć tog sustava dođe do cilja, pojedinačnog i zajedničkog, da se s pomoću sustava ostvaruje misija. Da se stalno, u sustavu i kroz sustav zadovoljavaju vlastite potrebe.

Svi ti unutar sustava stalno unapređuju sustav, a kako bi još bolje i još više zadovoljavali svoje potrebe. Sustav se ne može unapređivati izvana, izvana ga se samo može gledati i kritizirati. Ništa više!

I kada netko ispadne iz toga sustava, kada taj netko počne kršiti zajednički dogovorene aktivnosti na ostvarenju ciljeva, kada netko svoje osobne ciljeve, koji su malo po malo u koliziji s ciljevima sustava, odnosno većine u sustavu stavlja ispred ostalih, kada taj ruši ono što sustav čini sustavom - zajedništvo, tada sustav logično reagira - izbacuje uljeza iliti najslabiju kariku.

A kada više nema argumenata u raspravi, potežu se stvari i daju izjave koje još više razbijaju zajedništvo i još više udaljuju ljude jedne od drugih, daju izjave koje nisu ni za koji sustav, ni za kakvo zajednoštvo kao osnovu sustava, a ponajmanje za sustav u sportu.

- 00:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 08.03.2006.

Zaboravio? Ma što Vam pada napamet!

Naravno da nisam zaboravio, ali nisam stigao ranom zorom.

Drage moje
kickboksačice - i u semi contactu, i u light contactu, i u full contactu, i u low kicku, i u thai kickboxingu, i u glazbenim formama i u aero kickboxingu
Drage moje
trenerice - u svim klubovima, od Osijeka do Poreča, od Čakovca do Dubrovnika
Drage moje
sutkinje - oštre ili blage, ali svakako korektne

... svima Vama želim sretan "8.mart" dan žena ...

... dan koji sve nas velike "macho menove" podsjeti da imamo uvijek dobar oslonac, da imamo uvijek nekoga na koga možemo računati, da imamo uvijek nekoga koji brine za nas, da uvijek imamo nekoga tko će nas utješiti, tko će nas razumjeti, tko će nam oprostiti, tko će nas trpiti, da imamo uvijek nekoga tko nas voli, ali onako, iskreno.

E cure, djevojke, žene moje i mi volimo sve Vas, ali kažemo Vam to samo danas, i vjerujte, uvijek nam je krivo što Vam to ne govorimo svaki dan, ali ... znajte, mislimo to svaki dan.

Eto.

- 23:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Kickboxing suci, što je to?

Moj blog se čita, to mi je drago, ali i konstruktivno se sudjeluje u njegovom kreiranju, komentiranju, mada nema pisanih komentara kao što vidim na nekim drugim blogovima. Stvarno, veseli me kada određenoj temi, svoj prilog daju moji prijatelji, suradnici, suborci.

Nakon što sam objavio jučer vijest iz Bihaća i dobio demanti na tu vijest, uskoro je stigla i reakcija jednog meni jako dragog suca. Evo njegovog viđenja i komentara:

Kickboxing suci - što je to ??? - meta ili nešto drugo?

Na nagovor dobrog mi prijatelja iz kluba pristao sam postati sudac. Od tada, već dvije godine pokušavam "dijeliti pravdu" na borilištima. Stvarno ne znam kako bih reagirao da na mene fizički nasrne neki trener ili ne daj bože roditelj zbog neke krive presude. Ne znam da li treneri shvaćaju da napadanjem na suce ne koriste niti sebi niti klubu u kojem rade s mladim ljudima - to bi kao trebao biti pokazatelj kako se ponašati ili što !!??

Znaš, prije nego sam se sam okušao u suđenju i ja sam znao "rogobordati" na sudačke odluke, a sada svima koji prigovaraju samo kažem: Stani priatelju na tatami pa ćeš vidjeti kako je to "jednostavno". Ono što ja pokušavam je da nikada ne sudim bod koji nisam vidio, pokušavajući ostati maksimalno korektan prema borcima. Sjećam se jedne rečenice sa seminara: Dobar borac će biti dobar borac i poslije izgubljenog meča, a sudac svoju kvalitetu mora dokazivati iz meča u meč.

Da, ali zar i mi suci nismo ljudi koji imaju pravo na pogrešku. I sam sam bio u takvoj situaciji, ali zar nakon cijelog dana suđenja i odsuđenih tridesetak borbi nije realno za očekivati da ti promakne neki bod ili da ruku digneš na krivu stranu. Zar nas zato odmah treba na galge ili linč !?

Na svu sreću svaki put kada sam bio u dilemi našao sam osobu iz Saveza koja je bila spremna na minutu razgovora i ti naši kratki razgovori mi mnogo znače, jer znam da ću uvijek moći potražiti savjet ili toplu riječ. Hvala na tome, a još više hvala što su dečki iz Saveza imali povjerenja u mene.

Naši suci su jako dobri suci, samo molim sve trenere, a i one koji misle da mogu i znaju bolje, da nas puste da radimo svoj posao. Ako dođe do pogreške, vjerujte nikome nije u cilju namjerno oštetiti borca ili klub.

Iskreno se nadam da se u našem Savezu neće desiti stuacija zbog koje sam ovo napisao.

Poruka: Pustite suce da rade svoj posao i dozvolite im da i oni budu ljudi sa svim vrlinama i manama.

Pozdrav




































Photo by: Moro, Mudri, Gerd, Ile, Nikola - članovi web portala HRphotocontest

.

- 10:49 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 07.03.2006.

Nije tako bilo!

Vrlo brzo nakon objave prethodnog posta stigao mi je e-mail iz Bihaća s demantijem objavljenog članka. Pa kako sam članak objavio bez komentara, fer je suzdržati se komentara demantija i jednostavno ga objaviti u cijelosti. Pa kaže:

Predmet:
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
– DEMANTOVANJE


Poštovani !

Povodom održavanja Kickboxing prvenstva Unsko-Sanskog Kantona u ''Dnevnom Avazu'' objavljen je članak koji je napisan bez traženja tačnih podataka od strane službenih lica prvenstva.

Tačno je da je 04.05 .u Sali O.Š. ''7.Korpusa'' održano Kickboxing prvenstvo USK-a. Domaćin prvenstva KBK''Sana 2004'' koji su već nekoliko puta pokazali da su pravi domaćini i dobri organizatori Kickboxing takmičenja. Također sve čestitke i priznanje upravi O.Š.''7.Korpus'' koji su već dva puta ustupili Salu i kompletnu školu za potrebe održavanja kickboxing prvenstva.

Takmičenje je proteklo u fer i korektnoj borbi bez ijedne povrede takmičara i kršenja pravila. Oni koji misle lažnim informacijama prekinuti uspješnu organizaciju kickboxing takmičenja u S.Mostu poručujemo da je KBK''Sana 2004'' po drugi put domaćin prvenstva BiH u S.Mostu koje će se održati 29.Aprila 2006.godine. Svi oni koji žele lažnim informacijama spriječit ovakve sportske događaje poručujemo da nisu uspjeli. U Sanskom Mostu će i dalje biti velikih i uspješno organiziranih kickboxing takmičenja.

Natpis u ''Avazu'' – ''Masovna tuča na kickboxing prvenstvu'' - JE NETAČNO

Osim ako autor teksta borbe u S.Mostu, koje su održavane na tri (3) borilišta ne smatra masovnom tučom (poštovanom gospodinu pojašnjavam da djeca učesnici prvenstva USK-a, nisu niti su to ikada pokušali izazvat masovnu tuču na nekom prvenstvu, oni su naučeni od strane svojih trenera da u fer korektnoj i sportskoj borbi pokažu ko je trenutno najbolji na sportskom polju)

U svim organizacijama pa tako i u kickboxu desi se neželjeni i od strane pojedinaca uzrokovan događaj koji svojim sadržajem odvraća pažnju od pravih dešavanja.

U posljednjem meču prvenstva u disciplini Full Contact između Edisa Balića iz Cazina i Bege Osmanovića iz Sanskog Mosta u ringu je sudio Amir Bećirbegović iz S.Mosta. U posljednjoj rundi meča u momentu opomene takmičara sudac Bećirbegović je prekinuo meč i rukama sa strane glave u visini ušiju lagano potapšao Balića te ga sa prednje strane lica odgurnuo rukom upozoravavši ga da poštuje pravila. U tom momentu svi sudci sa preostala dva borilišta bili su završili borbe, takmičari i prisutni gledaoci svi su gledali ovaj meč, pri odguravanju takmičara Edisa Balića u lice od strane sudca Bećirbegovića, sudac Enes Balić također je posmatrao ovaj meč i gest sudca Bećirbegovića je shvatio kao napad na Edisa Balića i uskočio je u ring i bez ikakve opomene zadao udarac rukom u predjelu glave sudcu Amiru Bećirbegoviću, koji je od zadobivenog udarca pao na pod ringa neshvatajući šta mu se desilo pokušao je ustati i u tom momentu ga je u predio lica nogom udario takmičar Edis Balić, sudac Bećirbegović je od tog udarca ostao ležati na podu ringa.

Vidjevši ovaj incident treneri iz uglova Tahirović i Topić uskočili su u ring da bi smirili Enesa Balića i pomogli napadnutom sudcu Amiru Bećirbegoviću, nekolicina takmičara i gledalaca je također ušla u ring u namjeri da smire Enesa Balića koji je pri tom smirivanju od nekog zadobio udarac u lice.

U ring je ušao Vrhovni sudac prvenstva Zijad Halilović i zatražio da Bećirbegovića izvedu van ringa te da mu sa ukaže liječnička pomoć, a da Enesa Balića izvedu van sale što je i učinjeno također je od svih ostalih koji su bili u ringu zahtijevao je da odmah izađu van iz ringa što su svi i učinili bez pogovora, Meč Edisa Balića i Bege Osmanovića nije nastavljen. Vrhovni sudac Zijad Halilović, izrekao je diskvalifikaciju Edisu Baliću zbog nekorektnog ponašanja i zadavanja udarca nogom u predjelu glave sudca u momentu kada je ovaj pokušao ustati od zadobivenog udarca sudca Enesa Balića.

Osim ovog nemilog događaja od strane sudca Enesa Balića i takmičara Edisa Balića sve je proteklo uredno i bez kršenja pravila u fer i korektnom natjecanju.

Postupak sudca Enesa Balića i takmičara Edisa Balića Kickboxing Savez USK-a će najstrožije kazniti, a izvršiocima će biti izrečene odgovarajuće kaznene mjere koje su u nadležnosti Kickboxing Saveza USK-a i Kickboxing Saveza BiH.

Ovaj događaj da sudac izazove incident i napadne kolegu sudca u borilištu, nije se dogodio u historiji postojanja kickboxa. Počinioce ovog događaja treba prepustiti organima Saveza koji će znati šta im je činiti da se ovakvo što više ne dogodi.

Pokušaji sudaca Bećirbegovića i Balića i novinara koji im daju prostor, da ovaj događaj prikažu kao ''Masovnu tuču'' i napad na njih i kao fol zadobivene povrede, ustvari je pokušaj da se spasi lični ugled i pažnja skrene na drugu stranu gledajući pri tom da se oblati organizator i Savez. To je nizak udarac.

Previše slobodno i nepropisno ponašanje sudca u ringu Amira Bećirbegovića, prema takmičaru Edisu Baliću, izazvalo je kod Enesa Balića, (sudca koji je posmatrao meč) pogrešan zaključak i njegovu nepromišljenu odluku, da uđe u ring i intervenira u odbrani takmičara Edisa Balića, čija sigurnost ni jednog momenta nije bila ugrožena. Takmičar Edis Balić je bez razloga zadao udarac nogom u predjelu glave Bećirbegoviću koji je prije toga dobio udarac od Enesa Balića i pokušao da ustane, i to je posljednji udarac koji je izveo u borilištu i više nikad neće imati priliku ući u borilište! Takvi borci u kickboxu nisu potrebni!

S poštovanjem !
Predsjednik Kickboxing Saveza USK-a
Zijad Halilović

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kad uzavre krv

Prenosim, bez suvišnih komentara:



Ipak, postavljam pitanje:
Može li se to i nama u Hrvatskom kickboxing savezu dogoditi?
Može, nikad se ne zna kada će kako tko reagirati na sudačku nepravdu ili na tko zna što. Nažalost, sudačke nepravde ima, ali ima i trenerskog nepoznavanja stvari i subjektivnog gledanja na stvari. Ima i onog drugog, prikrivanja svoje nesposobnosti. Srećom, rijetko!

Kako to spriječiti?
E to je već drugo i vrlo kompleksno pitanje. Definitivno je da se sa sucima mora puno više raditi, da se suci moraju puno više osposobljavati i stalno biti u "vatri" odnosno stalno suditi. Treba postojati sustav kontinuiranog osposobljavanja i sudaca, ali i trenera. Ponavljam, kontinuirano! Sustav osposobljavanja i stalne obnove znanja, ili kako bi smo to mi rekli - trening i retrening.

S druge strane treba postojati zdrav sustav natjecanja, organiziranja natjecanja, nadzora, sustav žalbi - jer uvijek se može pogriješiti, ali greška se može i mora ispraviti. Možda ne baš ta konkretna greška (nema mijenjanja sudačke odluke!), ali svakako treba spriječiti ponavljanje grešaka. Treba postojati stabilan i korektan sustav razmjene informacija

Na kraju - treba postojati povjerenje, rezumijevanje, prijateljstvo - a to treba graditi, graditi i graditi. I trebamo biti dobri ljudi.

Sve je to "never ending story". Tu treba biti puno dobre volje, strpljenja, ali i stručnog rada.

I na kraju - uvijek će biti sudaca koji će svoj dignitet prodati za bod, dva njemu bliskog borca, ali biti će i trenera i boraca koji će svoj neuspjeh pripisati krađi sudaca.

Stoga poruka sucima:
karijera suca se gradi svakom borbom, svakim suđenjem i gradi se kao slaganje kule od lego kocki, jedno po jedno dobro, korektno i fer suđenje - i gradi se karijera. Bilo koji namjerno pogrešan potez, nepravilno i nefer suđenje, pada ta kula, zaboravljaju se sva do tada dobra suđenja, raspada se ta kula i sudac dobiva etiketu pristranog. Gotovo! Skoro pa nemoguće popraviti.

Ali, poruka i borcima:
Budi bolji, radi više, čvršće, jače, ostvari takvu prednost da te onda ni jedan sudac ne može zakinuti.

Evo, samo najave radi, pripremam jedan širi članak o suđenju, napravdama sudaca, o subjektivnom gledanju trenera i reakciji publike. Pokušati ću objasniti te razlike koje se ketkada događaju. Događa se kao da su svi ti "akteri" gledali neke različite mečeve. Ali, o tom - po tom.

Eto.

- 09:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 04.03.2006.

Jesmo li toliko uspješni? Ili smo malo nekritični?

Baš danas mi prijatelj iz Karlovca pošalje link na internetske stranice tjednika "7 dana" koji izlazi u Karlovačkoj županiji, a posebno je istakao članak kojeg prenosim u cijelosti:

“Poplava” medalja u borilačkim sportovima

Svakodnevno smo svjedoci novinskih članaka o “nevjerojatnim” uspjesima borilačkih klubova i o desetku osvojenih medalja. Posljednja vijest koja me “zaslijepila” bila je ona bombastičnog naslova u jednim dnevnim novinama koje su pisale kako je jedan borilački klub osvojio 20 zlatnih odličja. Jednostavno se čovjek mora zapitati kakvo je onda to natjecanje gdje jedan klub bez problema osvoji 20 zlatnih medalja. Istina je da je to bilo prvenstvo Karlovačke županije, ali što je previše - previše je. Jer radi se prvenstveno o djeci, mlađim kategorijama, kojima se medalje dijele k’o bomboni. I sami novinari rade “medvjeđu uslugu” svim takvim klubovima, objavljivanjem ovakvih informacija, koje bi prije ušle u rubriku vjerovali ili ne. No, ne želim ovim obezvrijediti jedan vrijedni klub koji se natječe, ima puno natjecatelja, ali bi se ipak trebalo voditi nekom kriterijima pri objavljivanju informacija. Jer, nema tome davno da su se taekwondo klubovi “natjecali” tko će osvojiti više medalja na “nekakvim” turnirima ili tko zna čega. Svaki dan smo mogli pročitati da je ovaj ili onaj klub osvojio pet zlatnih, osam srebrnih i tri brončane medalje. Nitko nikada nije rekao o kakvom se turniru radi, je li netko do zlata došao bez borbe ili je morao pet puta u ring, koliko je momčadi sudjelovalo i ono najvažnije, da su to sve medalje u konkurenciji klinaca i mladeži. I tako sam uspio nabrojati 30 borilačkih klubova u županiji, pa kada se to pomnoži sa desetak medalja tjedno, dolazim do superinflacije medalja, koje usput rečeno, vrijede kao i lanjski snijeg. Naravno da juniorska europska medalja vrijedi, a tih je toliko malo da bi godišnje o borilačkim sportovima mogli napisati jednu jedinu vijesti. Seniorskih medalja je još manje, tek tri, četiri godišnje. No, to nije bit ovog teksta. Bit je želja da se jednom zauvijek naprave i objave rang liste najkvalitetnijih turnira i to na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Da se vidi je li vrhunski turnir u Senju, “Senjski vitezovi”, možda Korčula Open, Kup Kalnika ili Kup Gacke. I po vani se dosta putuje; od Njemačke, Austrije, Bosne, Slovenije, pa bi i tu trebalo vidjeti što je što i ima li “svako selo svoj turnir”. Naravno da bi Prvenstvo Hrvatske trebalo biti jedino mjerilo kvalitete i uspješnosti, a da je sve ostalo mazanje očiju javnosti i jednostavno dezinformacija svih onih koji prate sport. U svemu tome morao bi “jače” raditi Savez svih borilačkih sportova, a ne da služi samo onda kada je to nekom u interesu, ali to je već za neku drugu priču.

Tekst: Krešimir Perušić
Objavljeno: 24.02.06. 16:25


Čitam članak, i koliko mi baš i ne odgovara, mislim si, pa ima čovjek pravo. Nažalost, upravo se to događa i u kickboxingu, upravo smo svi svjedoci takvog ponašanja - u mnogim sredinama u Hrvatskoj. Da i nažalost, upravo sami sebi skačemo u usta.

Hrvatski kickboxing savez odavno definira natjecanja A, B, C i D kategorije koja se priznaju i boduju, dok su ostala natjecanja "slobodna" i ne boduju se. Također, Hrvatski kickboxing savez evidentira, ali službeno ne priznaje i ne uvažava medalje koje su došle ždrijebom, a nisu izborene borbom.

Dosta bi se o cijeloj ovoj problematici moglo pričati, tražiti uzroke takvom ponašanju naših trenera, službenih osoba, pa i dužnosnika saveza. Činjenica je da kickboxing još uvijek u Hrvatskoj traži stvarno priznanje od šire sportske javnosti, ali i sportskih institucija te jedinica lokalne samouprave, koje financiraju rad klubova. Jedan karate se ne treba dokazivati svojim uspjesima, da ne govorim o boksu ili o judou - ostvarili ili ne ostvarili medalje, višestruko više su financirani u odnosu na kickboxing klubove. Ti klubovi prilično dobivaju novaca u svojim općinama i gradovima - jer su olimpijski sportovi, a neki su Olimpijadu samo na televiziji vidjeli.

U takvoj nelojalnoj konkurenciji sve naše stvarno i teško zarađene medalje se omalovažavaju, odmahuje se rukama na njih i svoje medalje se prikazuju kao nešto toliko teško ostvarivo, da je to moglo samo uz izniman trud i dugogodišnji rad. Upravo je meni jedan poznati sportaš rekao - "moja brončana medalja vrijedi više nego sve tvoje zlatne medalje". I mislim se, a nisam mu rekao da ga ne uvrijedim - to je inverzija neuspješnih. Ako moje ne može biti bolje, onda će tvoje biti lošije. Kome pada napamet da Amerikancima kada se s Olimpijade vrate s 200 medalja kaže da naša brončana vrijedi više nego sve njihove?

Ali, zašto je to tako? Odgovor sam djelomično dao - inverzija neuspješnih, ali ne mali udio u cijeloj toj priči imaju i naši treneri, naši sportaši i dužnosnici koji sitnim lažima, velikim prešućivanjima, nepotrebnim uljepšavanjima i pretjeranim uveličavanjima svoj mali uspjeh prikazuju kao "veličanstvenu pobjedu". Žele se u lokalnoj sredini još više istaknuti, još više pokazati, a nisu svjesni štete koju čine i sebi i cijeloj kickboxing obitelji.

To nam ne treba, jer upravo onima drugim neuspješnima dajemo povoda da govore kako govore, a dobronamjerni, kao ovaj novinar čiji sam članak prenio, nas upozoravaju.

I što je rezultat svega toga - da se jednoj dvostrukoj osvajačici srebrnog odličja na svjetskim prvenstvima, dvostrukoj svjetskoj viceprvakinji - Nives Radić iz Šibenika, u njenom Šibeniku dešavaju osporavanja, omalovažavanja i nepriznavanja - od koga, od sportskih diletanata i nedobronamjernih ljudi.

Društvo kickboksača, nad ovim se moramo ozbiljno zamisliti!

- 19:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.03.2006.

Lijepo, zar ne?

Nakon vikenda u kojem je stvarno bilo dosta kickboxing događanja - naravno, da je bilo i dosta izvještaja, komentara, priča - sve u svemu svega i svačega, i to mi je jako drago, a posebno su me razveselila dva e-maila koja sam primio:

Pa kaže:

Sent: Wednesday, March 01, 2006 8:57 AM
Subject: Natjecanje

Poštovani,
zahvaljujemo na iscrpnom izvješću s održanog kickboxing natjecanja.
Želimo vam puno uspjeha u daljem radu te da širenjem športskog duha među mladima osigurate daljnja postignuća na dolazećim natjecanjima.

Srdačan pozdrav

Željko Klarić, načelnik
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
Uprava za šport

Jurišićeva 3
Zagreb
Telefon 01/4813-532


A pristojno je i odgovoriti, pa sam to i učinio:

Sent: Wednesday, March 01, 2006 9:19 AM
Subject: Re: Natjecanje

Poštovani gospodine Klarić,
iskreno se zahvaljujem na Vašem e-mailu.

Dobro Vam je poznato da gotovo sav "mali" sport leži na zaljubljenicima, entuzijastima i ljudima dobre volje. Sebe smatram jednim od tih. Nema tu novca, ali ima puno zadovoljstva i veselja. Još kada s ovako visokog mjesta čovjek dobije pohvalu, kada se prepozna taj moj trud i želja ka više, bolje, jače, moje "baterije su napunjene", a motivacija bezgranična.

Zahvaljujem ne lijepim željama i srdačno Vas pozdravljam s iskrenim željama Vama za osobni i poslovni uspjeh i zadovoljstvo.


A onda sam sljedećeg dana od suradnika i dragog prijatelja dobio ovo:

Sent: Thursday, March 02, 2006 2:00 PM
Subject: Blog-komentar 2.

E moj prijatelju!!
Od kada si pokrenuo blog o kickboxingu nema dana, a da ne zavirim na njega, pa si sve mislim: Gdje si bio do sada ??
Toliko dobrih vibracija o nekom sportu na jednom mjestu. Reći ćeš: Pa to je normalno, kad netko nešto voli onda o tome i lijepo zbori. Ja na to gledam nešto drugačije - voljeti nešto, a ipak ostati maksimalno korektan i pošten i imati pozitavan stav i prema negativnostima koje se pojavljuju (komentar nekih borbi iz Zadra) - za to treba imati m...!!
Znaš, pokušavam se staviti u tvoju poziciju - sumnjam da bih mogao biti takav. Objektivnost i subjekltivnost su sestre blizanke i vrlo im je teško odoljeti.
U ovih sedam godina koliko je kickboxing postao sastavni dio mog života mnogo sam se naslušao o tome da li smo sport ili vještina i što i kako bismo trebali raditi. Međutim svjestan sam da smo "malen" sport i da će još mnogo vode proteći Savom prije nego nas neki "pametnjakovići" počnu shvaćati ozbiljno, ali čvrsto sam uvjeren da smo na dobrom putu, a dobro se dobrim vraća (kad - tad).
Još jednom sve pohvale blogu.


Lijepo, zar ne? A moje su baterije napunjene.

- 19:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Otvoreni kup "Zagreb 2006"

I jopet - moj dug, moj dug, moj preveliki dug! He,he, ali više nije, ovim postom riješio sam se dugova, barem što se redovnih natjecanja tiče. A priča ima kol'ko hoćeš.

Daklem:

U nedjelju, 19. veljače 2006. u Zagrebu - sportska dvorana Kineziološkog fakulteta, održan je Otvoreni kickboxing kup "Zagreb 2006" u semi contactu za mlađe kadete (10. 11 i 12. godina) i juniore (16, 17 i 18 godina) i u light contactu za seniore (19 godina i stariji).

Na natjecanju je sudjelovao 141 natjecatelj iz 26 klubova - članova Hrvatskog kickboxing saveza.



Pobjednici otvorenog kupa postali su:

Semi contact:
Mlađi kadeti:

- 28 kg - Markan Karajica - "Hrvatski vuk" - Veliko Trgovišće
- 32 kg - Mineo Molnar - "Kutina" - Kutina
- 37 kg - Matija Vragović - "Zmaj" - Bedekovčina
- 42 kg - Alvin Ališić - "Viktorija" - Rijeka
- 47 kg - Ivan Karajica - "Hrvatski vuk" - Veliko Trgovišće
+ 47 kg - Marko Filipović - "Moslavac" - Popovača


Mlađe kadetkinje:
- 32 kg - Ena Kovač - "Moslavac" - Popovača
- 37 kg - Rina Čičin Karlov - "HBD" - Vodice
- 42 kg - Marija Klaić - "Pakrac" - Pakrac









Juniori:
- 51 kg - Marin Žrvnar - "Karlovac" - Karlovac
- 57 kg - Gordan Bakšić - "Jastreb" - Jastrebarsko
- 63 kg - Miroslav Grgić - "Moslavac" - Popovača
- 69 kg - Matija Lovrek - "Molsvac" - Popovača
- 74 kg - Goran Matešić - "Sokol" - Slunj
- 79 kg - Dejan Dedić - "Jastreb" - Jastrebarsko
- 84 kg - Vlatko Znika - "Slatinska banka" - Slatina

Juniorke:
- 50 kg - Andreja Ivas - "HBD" - Vodice
- 55 kg - Matea Malec - "Moslavac" - Popovača
- 60 kg - Vedrana Halinčić - "Jastreb" - Jastrebarsko
- 65 kg - Iva Birin - "HBD" - Vodice
+ 65 kg - Ana Znaor - "Malinska" - Malinska









Light contact:
Seniori:

- 63 kg - Antonio Ivas - "HBD" - Vodice
- 69 kg - Marko Šarko - "Sokol" - Slunj
- 74 kg - Goran Mišković - "Moslavac" - Popovača
- 79 kg - Marko Bubaš - "Visočica" - Gospić
- 84 kg - Tomislav Bartolović - "Jastreb" - Jastrebarsko
- 89 kg - Boris Martinović - "Benkovac" - Benkovac
- 94 kg - Ivan Zorić - "Visočica" - Gospić
+ 94 kg - Josip Čančar - "Benkovac" - Benkovac

Seniorke:
- 55 kg - Andreja Ivas - "HBD" - Vodice
- 60 kg - Katarina Iličić - "Moslavac" - Popovača
- 65 kg - Ivana Gašpić - "Jastreb" - Jastrebarsko
+ 65 kg - Matea Perković - "HBD" - Vodice



Proglašeni najboljima:
mlađa kadetkinja: - Rina Čičin Karlov - "HBD" - Vodice
mlađi kadet: - Mineo Molnar - "Kutina" - Kutina

juniorka: - Vedrana Halinčić - "Jastreb" - Jastrebarsko
junior: - Miroslav Grgić - "Moslavac" - Popovača

seniorka: -Andreja Ivas - "HBD" - Vodice
senior: - Antonio Ivas - "HBD" - Vodice

najuspješniji klub: "Hrvatski branitelj dragovoljac" - Vodice (trener Denis Ivas)


- 18:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #