KICKBOXING

nedjelja, 12.12.2010.

Praznik kickboxinga u Rijeci
Jučer je u riječkoj dvorani Mladosti održan Međunarodni kickboxing turnir "Croatia Open - Final Fight" 2010. Bilo je prijavljeno više od 860 boraca, međutim jedan dio nije stigao, najviše zbog vremenskih uvjeta na cestama. Sve u svemu, okupilo se više od 800 boraca iz 100 klubova iz 11 zemalja (Italija, Švedska, Njemačka, Poljska, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija i naravno, najbrojniji iz Hrvatske).

Cjelodnevno natjecanje odvijalo se na 6 tatamija i 2 ringa u semi i light contactu za sve dobne skupine te full contactu i low kicku za juniore i seniore. Bilo je ukupno 140 natjecateljskih kategorija.

Na kraju dana, nakon svih natjecanja sudački odbor odabrao je i najbolje borce, a to su:

Najbolji kickboksač u low kicku - Antun Vrućina iz zagrebačkog Holly Spirita
Najbolja kickboksačica u low kicku - Dragana Rasanović, također iz Holly Spirita

Najbolji junior u full contactu - Luka Prtenjača iz Pit Bull iz Zagreba
Najbolja juniorka u full contactu - Ivana Šišović iz pazinskog Kick 2

Najbolji borac - senior u light contactu - Željan Ješić iz kickboxing kluba Mornar iz Splita
Najbolja borkinja - seniorka u light contactu - Ana Znaor iz kickboixng kluba Sušak iz Rijeke

Najbolji junior u light contactu - Luka Rakun iz kickboixng kluba Sušak iz Rijeke
Najbolja juniorka u light contactu - Diana Tanushaj iz kickboixng kluba Lav iz Medulina

Najbolji stariji kadet u light contactu - Marko Opšivač iz kickboxing kluba Budokai Rovinj
Najbolja starija kadetkinja u light contactu - Petra Lončar iz karlovačkog Tigra

Najbolji senior u semi contactu - Gregorio di Leo - Best Fighter Team Italija
Najbolja seniorka u semi contactu - Ana Znaor iz kickboixng kluba Sušak iz Rijeke

Najbolji junior u semi contactu - Laszlo Varga - Kiraly Team Hungary
Najbolja juniorka u semi contactu - Henrietta Nagy - Kiraly Team Hungary

Najbolji stariji kadet u semi contactu - Jaka Hudales iz slovenskog kluba KIT Izola
Najbolja starija kadetkinja u semi contactu - Carmela Abbata iz talijanskog Best Fighter Teama

I na kraju, među najmlađima
Najbolji mlađi kadet u semi contactu - Jure Drlje - iz kickboixng kluba Mawashi iz Makarske
Najbolja mlađa kadetkinja u semi contactu - Lavia Murvai iz mađarskog Kiraly Teama.

Uspješan kickboixng turnir završnica je uspješne kickboing godine Hrvatskog kickboixng saveza i garancija je nastavka ostvarenja sportskih rezultata i u budućnosti.


Baš lijepo.


- 22:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.12.2010.

Završene pripreme - turnir može početi


Pripreme za održavanje jednog od najvećih Open kickboxing turnira -
Croatia Open - Final Fight 2010. u Rijeci su pri kraju.
Prijave su zaključene s 838 natjecatelja iz stotinjak klubova iz 9 zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Njemačke, Švedske, Mađarske, Srbije, Makedonije - a što je vidljivo na naslovnoj web stranici za on line prijave - www.walb.de . Na toj se stranici može vidjeti za svaku natjecateljsku kategoriju broj natjecatelja. Broj sudionika je dosad najveći i Croatia Open Final Fight svrstava odmah iza WAKO svjetskih kupova.
U petak popodne i navečer su na rasporedu kontrolna vaganja i liječnički pregledi (od 17:00 do 22:00) te isto tako u subotu od 07:00 do 08:30.

U 10:00 planira se početak natjecanja, koji će se održavati na 6 tatamija i 2 ringa u riječkoj Dvorani Mladosti. Očekuje se završetak natjecanja do 22:00 sata. Natjecanje je predviđeno u 140 natjecateljskih skupina - od mlađih kadeta u semi contactu do seniora u low kicku, i kao što se može vidjeti na www.walb.de pojedine kategorije su stvarno brojne i iznimno teške - po više od 15 natjecatelja.

Posebno valja istaći da će na turniru sudjelovati trenutno najbolji svjetski semi contact borci: Gregorio Di Leo iz Italije i Mađar Krisztián Jároszkievicz, a uz njih svjetski poznati timovi Best Fighter iz Italije i Kiraly Team iz Mađarske. Pored njih tu je još cijeli niz svjetskih i europskih prvaka u mlađim dobnim skupinama. Pored mlađih, tu je i veliki broj natjecatelja u low kicku i full contactu koji se odvijaju u ringu, pa će to također biti zanimljivo gledateljima.

Riječka Dvorana Mladosti u subotu je središte hrvatskog kickboxinga i organizator poziva sve, a posebno građane Rijeke i okolice da dođu pogledati vrhunski kickboxing.
Vidimo se u subotu na Trsatu, zar ne?- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.12.2010.

CRORING o Croatia Open-Final Fightu 2010


Evo najave turnira: Croatia Open - Final Fight 2010. Prenosim s portala CRORINGNakon prošlogodišnjeg kickboxing spektakla koji je održan u Pakracu domaćin ovogodišnjeg Croatia Open-Final Fight 2010. biti će grad Rijeka.

Ljestvica je prošle godine postavljena jako visoko no nema sumnje da će se organizatori potruditi podići ju još i više ove godine. Za to će im od velike pomoći biti odlična infrastruktura i uvjeti koje jedan grad kao što je Rijeka ima.

Sama važnost ovakvog velikog sportskog događaja prepoznata je i od strane grada Rijeke i županije koji su besplatno ustupili dvoranu „Mladost“, i pomažu u sufinanciranju odličja za najbolje sportaše a to je veliki doprinos ovom sportskom događaju. Uz već naveden grad Rijeku i županiju treba spomenuti i glavnog sponzora ovogodišnjeg „Croatia Open-Final Fighta 2010“ a to je Pride, Everlast koji će osigurati nagrade najboljim borcima.

- Ovo je važan i veliki kickboxing turnir u Hrvatskoj koji je ujedno i ogledalo saveza. Cilj nam je nastaviti odličnu tradiciju Croatia Open Final Fighta. Za sada malene poteškoće imamo jedino radi vremena. Općenito želja nam je da ovaj turnir okupi veliki broj boraca i zadovolji sva očekivanja. - rekao je Branko Fibinger te naglasio da će ovih dana pristići najviše prijava za turnir.

Važno je napomenuti da internetske prijave traju do srijede (08.12.2010.) u 24:00h. Ukoliko rok za prijave bude pomaknut za dodatna 24 sata, odnosno do četvrtka, biti ćete pravovremeno obaviješteni putem našeg portala.

Do sada je prijavljeno 200-tinjak natjecatelja a do srijede se očekuje da će pristići još najmanje 500- 600 prijava pa se i ove godine očekuje veliki broj natjecatelja, sve ukupno njih preko 800 koji će pristići iz cijele Europe. Stoga svi koji nisu još uvijek stignu poslati svoje prijave i pridružiti se vrhunskim sportašima nadolazećeg vikenda u Rijeci!

Ostali ljubitelji sporta koji vole samo uživati u vrhunskom kickboxingu iz sigurne udaljenosti iz gledališta također ovu subotu trebaju rezervirati samo za Rijeku i dvoranu „ Mladost“ jer su pozvani da uveličaju ovaj turnir svojim dolaskom i daju podršku svojim favoritima.

Eto, baš lijepo.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.12.2010.

Suradnja CRORINGA i Croatia Open - Final Fight-a


Evo, danas sam dobio e-mail sljedećeg sadržaja:

Postovani čitatelji,

Pred ljubiteljima borilačkih sportova je bogat borilački vikend.

Nakon prošlogodišnjeg kickboxing spektakla koji je održan u Pakracu domaćin ovogodišnjeg Croatia Open-Final Fight 2010. biti ce grad Rijeka.

Više o samome tuniru, prijavama, izjavama organizatora ali i rezultatima možete čitati na Croring - portalu za borilačke sportove...

CROATIA OPEN - FINAL FIGHT 2010

Hvala Vam na povjerenju

Vaš Croring - www.croring.comEto, baš lijepo.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #