KICKBOXING

srijeda, 31.03.2010.

Još jedna foto izložba

Osim već objavljenih fotografija, evo stiže još. I naravno, zaslužuju svoju mini-blog izložbu.

Fotograf je Branimir Boban iz Imotskog. Evo kako je on vidio deseti "Obračun u ringu".Inače, odličnih Branimirovih slika ima svukuda, pa pogledajte:
www.fotoimota.hr
ili više odličnih fotogalerija na Facebooku -
Galerija 1, Galarija 2, Galerija 3
a ima još, bez brige.

Eto.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 30.03.2010.

Nikola, majstore

Uvijek je lijepo surađivati s majstorima. A da je Nikola Smernić majstor svojeg hobija - fotografije, ne treba sumnjati - dovoljno je samo pogledati njegove vrhunske fotografije snimljene 27. ožujka 2010. u Spaladium areni u Splitu na desetom "Obračunu u ringu".

Pogledajte i uživajte u ovoj blog-mini-foto izložbi.


Jedino što mogu na kraju reći - bravo Nikola, hvala Nikola.
A sve vas koje interesira još Nikolinih uradaka pogledajte
www.studiopapaja.com.


Eto, a biti će i još, još, još ....- 21:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.03.2010.

Posavje Open

I dok su se u Splitu tukla velika i jaka imena, u slovenskom Krškom, u subotu 27. ožujka 2010. održan je
Međunarodni kickboxing turnir "Posavje Open 2010"
na kojem su sudjelovali i hrvatski klubovi i sportaši.
Evo rezultata:

A kako su prošli hrvatski predstavnici? Pogledajte:

LIGHT CONTACT - CADETS MALE
-47 kg - Light contact - Cadets Male
1. Faraguna Marino
- KBK Budokai Labin
2. Kušmić Armin - KBK Kvarner Rijeka

-63 kg - Light contact - Cadets Male
1. Ramzi Mario
- KBK Kvarner Rijeka

-69 kg - Light contact - Cadets Male
1. Ališić Alvin
- KBK Kvarner Rijeka
2. Ahmetašević Muharem - KBK Kvarner Rijeka
3. Jozić Marin - KBK Kobra Bjelovar

LIGHT CONTACT - JUNIORS MALE
-69 kg - Light contact - Juniors Male
1. Ališić Alvin
- KBK Kvarner Rijeka
3. Jadarčec Tihomir - Zmaj Bedekovščina

LIGHT CONTACT - JUNIORS FEMALE
-55 kg - Light contact - Juniors Female

2. Bertić Karmen - KBK Ivanić Grad

LIGHT CONTACT - SENIORS MALE
-74 kg - Light contact - Seniors Male
1. Ledinščak Ognjen
- Zmaj Bedekovčina
2. Cindrič Andrej - KBK Kvarner Rijeka
3. Vranjić Tihomir - KBK Ivanić Grad
3. Deumič Dinko - KBK Budokai Labin

-79 kg - Light contact - Seniors Male
2. Kneževič Aleksander - KBK Kvarner Rijeka

-89 kg - Light contact - Seniors Male
2. Baričević Tomislav - KBK Budokai Labin

LIGHT CONTACT - SENIORS FEMALE
-60 kg - Light contact - Seniors Female
1. Hajdarović Mateja
- KBK 300 Čakovec

FULL CONTACT - JUNIORS MALE
-71 kg - Full contact - Juniors Male

2. Franić Mario - KBK Kobra Bjelovar
3. Franić Ivan - KBK Kobra Bjelovar
3. Roškar Ante - KBK Budokai Labin

FULL CONTACT - SENIORS MALE
-75 kg - Full contact - Seniors Male

3. Markovac Silvio - KBK Ivanić Grad

LOW KICK - SENIORS MALE
-60 kg - Low kick - Seniors Male
1. Puhek Matija
- KBK Kobra Bjelovar
2. Bilandžija Dino - KBK Ivanić Grad

-64 kg - Low kick - Seniors Male
1. Jozing Josip
- KBK Kobra Bjelovar
2. Demaj Eldin - KBK Ivanić Grad

-67 kg - Low kick - Seniors Male
2. Puhek Josip - KBK Kobra Bjelovar

-71 kg - Low kick - Seniors Male
2. Milanović Miljenko - KBK Kobra Bjelovar

-75 kg - Low kick - Seniors Male
3. Vranjić Tihomir - KBK Ivanić GradČlanovi KBK "Budolai Labin" iz Labina na Posavju Open 2010".

Eto.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 27.03.2010.

Eto, baš je deseti obračun u tijeku

Pred oko 8000 gledatelja, uz nazočnost predsjednika WAKO Svjetske kickboxing federacije g. Enija Falsonija te pod nadzorom g. Igora Juška, predstavnika K1 asocijacije za Europu i prof. Predraga Znaora, predsjednika Hrvatskog kickboxing saveza, uz prisutnost rumunjskih ljepotica, a sve to u organizaciji prof. Marka Žaje - započeo je deseti, jubilarni "Obračun u ringu".

Opening fight - K1 Max:
1. Josip Gelo vs. Finko Barišić
Odlukom sudaca 2:1 pobijedio je Finko Barišić

Rezervna borba - K1 Max:
2. Zlatko Bajić vs. Alin Vaccarin (ITA)
Odlukom sudaca 3:0 pobijedio je Zlatko Bajić (Cro)

Rezervna borba - K1:
3. Marko Deša vs. Josip Marić
Prva runda prošla je u inicijativi i prednosti Marka. Marko je bio aktivniji i precizniji, međutim nije našao pravi način kako okončati borbu. Za sada prednost kod Marka.
U drugoj rundi Josip je aktivniji i preczniji: Marko bolje koristi nožne tahnike, prednost Josipa su ručne tehnike. Druga runda protiče prilično izjednačeno.
Treća runda i dalje u blagoj prednosti Marka. Marko odlično koristi high kickove, mada bi low kickovi bili korisniji i učinkoviiji. Tako mu i kut savjetuje. Josip se oslanja na ručne tehnike i prilično je učinkovit.
Početkom druge minute 3. runde Marko plasira lijevi upercut u jetru Josipa, sudac broji i odbrojava do 10. Knockoutom u 3. rundi pobijedio je Marko Deša - Pit Bull, Zagreb.

Svečano otvaranje počinje s lijepim djevojkama iz Rumunjske. Dobro je što su lijepe, šteta je što nisu Splićanke, jer znamo da su Splićanke najlipše na svitu. Ali, to je tema nekog drugog bloga. Svira se Lijepa naša, vijore se zastave zemalja svih učesnika - Amerike, Maroka, Alžira, Slovenije, Austrije, Francuske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Italije i naravno Hrvatske.

Na otvaranju su i predsjednik svjetske WAKO federacije g. Ennio Falsoni, kao i predstavnik K1 organizacije Igor Jusko. Tu je i g. Predrag Znaor - predstavnik WAKO Pro za Hrvatsku, kao nadzornik natjecanja.

Kvalifikacije K1 Max:
4. Luka Tomić (Cro) vs. Mirko Vorkapič (Slo)
Prva runda protiče u ravnomjernoj razmjeni udaraca, podjednako i ručnih i nožnih tehnika kod oba borca. S nekoliko efektnih ručnih tehnika Luka mami aplauz publike. Sve u svemu, blaga prednost Luke Tomića.
Početak druge runde definitivno je na strani Mirka - aktivniji je, napada, učinkoviti je, posebno u ručnim tehnikama. Međutim Luka dobro neutralizira napade Mirka. Ipak, Mirko je učinkovitiji i u ovoj rundi ostvaruje prednost.
Luka treću rundu započinje efektnim high kickom iz okreta i potiče publiku na navijanje. Mirko je cijelo vrijeme konstantan i stalno ostvaruje bodove. ravnomjerno izmjenjuje ručne i nožne tehnike i prilično stabilno održava svoju prednost. Međutim, pitanje je što su suci vidjeli i zabilježili.
Suci su nakon 3 runde procijenili da je potrebna još jedna ekstra runda, što publika baš i nije podržala, ali - domaći teren je domaći teren, vjerojatno je to presudilo.
I ta četvrta runda protiče kao i prve tri runde - blaga dominacija Mirka Vorkapiča, ali ipak dominacija.
Na kraju, suci jednoglasno odlučuju -pobjeda Mirka Vorkapiča.

5. Ivan Stupalo (Cro) vs. Marius Titza (Rom)
Drugo polufinale započinje s razmjenom low kickova, a s ručnim tehnikama kao da se borci ispituju. Sve u svemu, početak je oštar, ali prilično ravnomjeran i izjednačen. U nekoliko navrata Ivan izmamljuje pljesak publike, međutim Marius odmah uzvraća. Na samom kraju Stupalo desnim krošeom obara Titza, sudac broji do 8, i završava rundu.
Druga runda počinje s inicijativom Rumunja. Međutim, nakon nekoliko razmjena udaraca, Rumunj low kickom pogađa Stupala u slabine, dobiva negativan bod, a Stupalo se ipak oporavlja. Borba se nastavlja i završava ravnomjernom razmjenom udaraca.
Treća runda počinje ponovno u inicijativi Rumunja. Stalno napada, pretežito ručnim tehnikama. Stupalo prilično dobro blokira, ali Rumunj ipak ostvaruje bodove, stalno ima inicijativu i predstavlja se kao spremniji i bolji borac. Najviše zbog negativnog boda iz druge runde, na kraju borbe suci su jednoglasni u svojoj odluci. Pobijedio je Ivan Stupalo, ali se publika ne slaže s tom odlukom. Prema reakciji g. Juška supervizora K1 mečeva, odluka sudaca je ispravna i bez ikakve dileme.

Kvalifikacije K1:
6. Agron Preteni (Cro) vs. Henry Bannert (Aut)
Prvi dojam - Bennert je nešto viši, dužih ruku i nogu, Preteni djeluje snažniji. U tom dojmu, ali i realizaciji protiče prva runda. Agron je snažniji, mada ne baš precizan, Henry pokušava održavati distancu. Sve u svemu, prva runda završava prilično izjednačenim rezultatom.
U drugoj rundi inicijativa Pretenija. Desnim krošeom u jetru Preteni obara Austrijanca, sudac odbrojava do 8 i dozvoljava nastavak borbe. Već u prvom sljedećem napadu, Preteni ponovno cilja i pogađa jetru Henriya, ruši ga, sudac broji, ali ovaj puta do 10 i prekida borbu. Knockoutom nakon 1 minute i 32 sekunde druge runde u finale se plasira Agron Preteni - Pit Bull, Split.

7. James Phillips (USA/Ger) vs. Andrej Stoica (Rom)
Phillips miljenik splitske publike i snažni Stoica vrlo ravnomjerno započinju borbu. Sve tri minute prve runde prolaze u ravnomjernoj razmjeni udaraca i blokada oba borca, pa se rezultat može ocijeniti - izjednačeno.
Druga runda počinje isto kao i prva, u ravnomjernoj razmjeni udaraca - možda malo više low kickova, s ponekim high kickom sa strane Phillipsa, preciznije i učinkovitije ručne tehnike sa strane Stoice. I druga runda protiče izjednačeno.
Borci su očito svjesni da se u trećoj rundi nema što čekati. Kreću oštro i snažno u razmjenu udaraca, ravnomjerna razmjena ručnih i nožnih tehnika, ali i dalje su bodovno izjednačeni. Po mojoj ocjeni i treća runda protiče vrlo izjednačeno, ali suci su prednost i ulaznicu u finale dali Jamesu Phillipsu, prvenstveno zbog većeg broja low kickova.

Ultimate fight:
8. Edin Strmonja (BiH) vs. Catalin Zmarandescu (Rom)
Kao i uvijek, neposredno prije početka kratke instrukcije suca, oštri međusobni pogledi i gong označava početak. Nakon 25 sekundi Rumunj diže Bosanca, i baca ga na pod, nekoliko zahvata u parteru i Strmonja pokušava predati meč. Sudac ne razumije (?), šalje Rumunja u kut i diže Strmonju, međutim on se nakon korak dva ruši i liječnici mu (prilično nespretno) pružaju pomoć. Ipak, Strmonja ne može nastaviti borbu i doktor ne dozvoljava nastavak. Pobjednik je nakon samo 57 sekundi prve runde - Catalin Zmarandescu.

Prestige fight K1:
9. Ionut Iftimoaie (Rom) vs. Milan Dašić (Srb/Ita)
Prošle godine prilikom predstavljanja Dašića kao borca iz Srbije, arena je bila na nogama i zviždilo je svih 9 tisuća gledatelja. Ove godine ga je voditelj predstavio kao Talijana i - ništa. Bez neke posebne reakcije publike.
Počinje borba i znatno snažniji Ionut Iftimoaie, najprije nakon 30 sekundi ruši Dašića, da bi ga ponovno srušio nakon minute i 15. Sudac je izbrojao do kraja i borba se evidentira kao knockout - pobjednik je Ionut Iftimoaie iz Rumunjske.

10. Mladen Brestovac (Cro) vs. Mihaita Golescu (Rom)
Mladen viši i duži, Mihaita niži i snažniji. Početak protiče u pokušaju Brestovca da održi distancu i Goleskua da se bori u klinču. I stalno se hvata, ali rumunjski sudac to ne sankcionira. Bez obzira na sve to, Brestovac ima inicijativu, stalno low kickovima probila Rumunja i direktima postiže bodove. Publika je nezadovoljna s neaktivnošću (hvatanjem) rumunja i to jasno pokazuje zviždanjem pred kraj runde.
Druga runda počinje kao i prva. Stalni napadi Brestovca i stalni promašaji Golescua. Kao da Rumunj očekuje knock-out punch. Ali ne pogađa. Brestovac desnim direktom pogađa Golescua, koji ne pada, ali ne može nastaviti i nakon liječničke intervencije, doktor ne dozvoljava nastavak. Prekidom u drugoj rundi pobijedio je Mladen Brestovac.

11. Marko Tomasović (Cro) vs. Adis Dadović (BiH)
Zanimljivost najave Marka Tomasovića - bori se u kickboxingu, K1 disciplina, ali najavljivač i voditelj ovog obračuna - Joško Elezović čita Markove boksačke rezultate. Svejedno, publika zna tko je Marko i srdačno ga pozdravlja, bez obzira na aktualne prijepore oko boksačkog prvenstva netom završenog u Omišlju na Krku. S druge strane izlazi Adis Dadović iz Bosne i Hercegovine, kojeg je prošli tjedan u Zenici s lakoćom pobijedio naš Igor Jurkoić na "Noći šampiona".
Prva runda započinje međusobnim ispitivanjem oba borca. Marko koristi nožne tehnike, pa i poneko koljeno, ali ipak se vidi da se je u zadnje vrijeme spremao za boks, pa je znatno više koristio ručne, boksačke tehnike. Prva runda završava s prednošću Marka Tomasovića, prvenstveno zbog inicijative.
I taman kad je mjeritelj vremena označio da je gotova pauza, iz kuta Adisa Dadovića stiže predaja. Dakle, nakon prve runde, predajom protivnika pobijedio je Marko Tomasović. Naravno da je publika razočarana, ali to nimalo ne umanjuje pobjedu Tomasovića.

Ultimate fight:
12. Denis Stojnić (BiH) vs. Omar Bellahmar (Alg/Bel)
Od samog početka prednost ima Stojnić. Nakon nekoliko razmjena ručnih tehnika u stand up-u, Stojnić ruši Bellahmara. U parteru Stojnić također ima inicijativu, i nakon 2 minute i 13 sekundi hvata nogu Bellahmara u polugu. Sudac prekida meć i proglašava Stojnića pobjednikom.

Prestige fight - rematch - K1
13. Damir Tovarović (Cro) vs. Rok Štrucl (Slo)
Rok Štrucl je poznati "neprijatelj" splitske publike. Tako ga i dočekuju na ringu. Nadamo se da će biti pametniji ove godine i da neće provocirati splitsku publiku. S druge strane, izlazi Damir Tovarović, nabrijan da se osvati Štruclu za prošlogodišnji teški knockout.
Kratki pozdrav s pogledima punima "mržnje" i borba započinje. Prvi high kick Štrucla ruši Tovarovića na pod - sudac nije brojao. Damir jednostavno ne može više nastaviti svoju taktiku - jednog udarca i kreće u oštru razmjenu. Štrucl je učinkovitiji s distance, Tovarović je snažniji i precizniji s krošeima. Međutim Tovarović ne drži pravilan gard, pa se iz njegova kuta čuje ono poznato Žajino "Gore ruke, jebem ti sve!". Prva runda završava izjednačeno - prednost Štrucla u nožnim tehnikama, a Tovarovića u ručnim tehnikama.
Kako prva, tako počinje i druga runda. Štrucl pokušava održati distancu, Tovarović razara ručnim tehnikama. Publika srčano podržava svaki Tovarovićev napad. Štrucl u svakom klinču plasira udarce koljenom koje Tovarović prilično dobro blokira. Druga runda se isto može ocijeniti prilično izjednačenom.
Štrucl i njegov kut procjenjuju da se mora preuzeti inicijativa i tako započinje treća runda. Damir to dobro blokira. Ali.
Opet izjednačena razmjena udaraca. Na kraju treće runde, suci proglašavaju borbu izjednačenom i održava se ekstra runda.
U toj četvrtoj rundi Damir kao da je dobio neku novu snagu. S nekoliko desnih krošea prilično uzdrmava Roka, ali ni Rok se ne da. Ipak, nešto je usporeniji i slabiji u svojim kickovima. Pit Bulov kut savjetuje Damiru "Uđi direktima", ali snage je sve manje. Prije pregleda sudačkih listi reklo bi se - treba još jedna runda. Ali, sudačke liste kažu - 2:1 pobjeda Damira Tovarovića - na oduševljenje splitske publike.

Ultimate fight:
14. Bob Sapp (USA) vs. Sascha Weinpolter (Aut)
U ovu borbu, Austrijanac izlazi mašući s hrvatskom trobojnicom i odmah osvaja simpatije brojne splitske publike. Optrčava ring (možda malo nervozno) ali najavljuje show.
The Beast - Bob Sapp izlazi na ring upravo onako kako se od njega i očekuje. S bijelim plaštom kojeg po pisti odbacuje. Publika je na nogama.
U svom stilu Sapp kreće u napad. Silom i težinom, međutim Sascha mu se suprostavlja, jednom se izvlači iz partera, pa ponovno Sap u svom stilu. Publika pomalo negoduje, ne vidi što se u parteru događa. I nakon 2 minute i kojih 30 sekundi Sapp steže Saschu na podu te gušenjem ishoduje prekid borbe. Sudac proglašava Sappa pobjednikom. Pri obraćanju publici, Sapp je spomenuo da mu je ostao "ožiljak od Mirka", i da se nada uzvratnoj borbi.
Eto, vidjeli smo i Sappa u Spaladium areni.
15. Finalna borba K1 Max
Mirko Vorkapič (Slo) vs. Ivan Stupalo (Cro)
Lijepi početak dva prilično izjednačena borca. Međutim nakon minute i pol prve runde Mirko preuzima inicijativu te ruši Ivana. Sudac broji i Ivan se vraća u borbu. Nakon nekoliko sljedećih razmjena Vorkapič ponovno, ovaj puta koljenom ruši Stupala, a sudac odbrojava do kraja. Knockoutom nakon 2 i pol minute prve runde pobjednik K1 Max turnira postao je Mirko Vorkapič. Ovom se pobjedom plasirao na K1 Max finalni turnir koji će se u svibnju održati u Bukureštu.

16. Finalna borba K1
James Phillips (USA/Ger) vs. Agron Preteni (Cro)
Agron je iz svog kuta ispraćen u borbu s jasnom porukom: "Samo bez respekta". Tako borba i počinje. Phillips napada ručnim tehnikama, Preteni uzvraća low kickivima. Ipak, inicijativa i blaga prednost je na Phillipsovoj strani.
Druga runda počinje kao i prva - ravnomjernom, ali oštrom razmjenom udaaca. Ali, nakon kojih 30-tak sekundi Preteni procjenjuje da ima priliku i oštro kreće u napad i prilično ručnim tehnikama uzdrmava Phillipsa. Međutim, Philipps je iskusan borac i brzo se vraća u svoj ritam borbe. Ipak, Stupalo nastavlja s inicijativom i tako i završava drugu rundu. Definitivno druga runda je u prednosti Pretenija.
Treću rundu Preteni započinje potaknut splitskom publikom koja skandira "Agi, Agi". Borba je izjednačena, ravnomjerna razmjena udaraca. Preteni odlično plasira cijelu kombinaciju ručnih i nožnih tehnika, i očito slijedi prvu poruku iz svoga kuta "Bez sespekta". Publika ga podržava, a on pametno nastavlja dalje. Lijepa kombinacija krošea i high kickova dovodi nas do kraja borbe. Publika je oduševljena Pretenijem. Jesu li i suci?
30:27, 30:27, 30:28 - suci su bili jednoglasni - pobjednik je odlični Agron Preteni.

K1 - obrana titule WAKO Pro Svjetskog prvaka u kategoriji -71,800 kg
17. Frane Radnić (Cro) vs. Philippe Salmon (Fra)
Dvadeset do dvanaest započela je borba. Frane brani svoju titulu Svjetskog WAKO Pro prvaka u K1, u kategoriji do 71,800 kg. Počelo je s Marseljezom, pa je zatim usljedila Lijepa naša, pa udarac gonga.
Već nakon prve razmjene udaraca Frane (nenamjerno) dobiva udarac u međunožje. Bolno. Nakon kojih tridesetak sekundi oporavka, borba se nastavlja, a prvi udarac Frane je niski udarac koji završava u mđunožju Philippea. Sudac opominje i jednog i drugog borca službenom opomenom.
Runda protiče u prilično ravnomjernoj izmjeni udaraca oba borca i to lijepih kombinacija ručnih i nožnih tehnika. Kako se bliži kraj runde, Frane je sve učinkovitiji i precizniji te preuzima inicijativu. Runda završava s blagom prednošću Frane Radnića.
Početak druge runde Frane zadržava blagu prednost, a već nakon minute, uz veliku podršku splitske publike i preuzima značajniju inicijativu. Ipak, iz kuta dolaze savjeti "Gore ruke" i "Ne podcjenjuj ga". A Frane pomalo i provocira Philippea. Nepotrebno. Tako i druga runda prolazi uz dominaciju Frane Radnića. Francuz nije do sada ničim ugrozio Franinu titulu. Ali, idemo dalje, ipak je ovo borilački sport pa se svašta u nastavku može očekivati.
Od izjednačenog početka, Frane pomalo gradi svoju prednost u trećoj rundi. Ipak, negdje u četrdesetoj sekundi prima vrlo nezgodan upercut. To ga načas zaustavlja u njegovoj inicijativa, ali brzo se vraća u staru kondiciju. Ipak, Salmon je žilav borac. Treća runda završava s blagom prednošću Salmona.
Početak četvrte runde protiče u prilično izjednačenom ritmu. Malo prednost Frane, malo prednost Salmona, baš nekako izjednačeno. Ali, zadnju minutu Frane preuzima inicijativu i prilično uzdrmava Francuza. Četvrta runda je definitivno na strani Frane Radnića.
U petoj rundi Frane pokazije da ima snage i znanja. Možda se i nepotrebno opušta i riskira. Ali, održava dosadašnju razinu borbe. Publika skandira "Frane, Frane" i tako završava i ova posljednja runda. Izjednačeno ili možda s blagom prednosti Frane. No suci će svoju konačnu riječ reći na bodovnim listama.
Suci su zapisali: 49:47, 49:46, 49:46 te jednoglasnom odlukom proglasili pobjednikom ove borbe Franu Radnića, koji je time zadržao titulu Svjetskog prvaka WAKO Pro federacije.


Eto, to je bilo to u ponoć i deset.


- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

To Mateša, napokon, bravo


Kako je sve u Hrvatskoj u krizi, mada su nas uvjeravali da nije, tako je u krizi i hrvatski sport - ne rezultatski, već financijski. Ali, ne treba dugo čekati, početi će Hrvati i rezultatski padati. Možda opstanu samo oni pojedinci koje roditelji financiraju. Ostali ...

I evo nam nade od gospodina Zlatka Mateše, bivšeg premjera, a sada predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora - krovne sportske organizacije u državi, koji predlaže 8 mjera za spas hrvatskog sporta:

1. Motivirati sponzore
2. Hitno pokrenuti HTV-3
3. Kladionicu Hrvatske lutrije na internet
4. Državna poduzeća - sponzori reprezentacija
5. Sportaše zaposliti u vojsci i policiji
6. Besplatno korištenje sportskih objekata
7. Promijeniti zakon o sportu
8. Osnovati državnu upravu za sport
Bravo, ideje se čine odlične i ostvarive.

Da Bog da pa ti uspjelo.- 02:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 26.03.2010.

Fight card 10. obračuna u ringuEvo nam potvrđenog fight carda:

Opening fight - K1 Max:
1. Josip Gelo vs. Finko Barišić

Rezervna borba - K1 Max:
2. Zlatko Bajić vs. Alin Vaccarin (ITA)

Rezervna borba - K1:
3. Marko Deša vs. Josip Marić

Kvalifikacije K1 Max:
4. Luka Tomić (Cro) vs. Mirko Vorkapič (Slo)

5. Ivan Stupalo (Cro) vs. Marius Titza (Rom)

Kvalifikacije K1:
6. Agron Preteni (Cro) vs. Henry Bannert (Aut)

7. James Phillips (USA/Ger) vs. Andrej Stoica (Rom)

Ultimate fight:
8. Edin Strmonja (BiH) vs. Catalin Zmarandescu (Rom)

Prestige fight K1:
9. Ionut Iftimoaie (Rom) vs. Milan Dašić (Srb/Ita)

10. Mladen Brestovac (Cro) vs. Hicham Tourar (Mar)

11. Marko Tomasović (Cro) vs. Adis Dadović (BiH)

Ultimate fight:
12. Denis Stojnić (Cro) vs. Omar Bellahmar (Alg/Bel)

Prestige fight - rematch - K1
13. Danir Tovarović (Cro) vs. Rok Štrucl (Slo)

Ultimate fight:
14. Bob Sapp (USA) vs. Sascha Weinpolter (USA)

15. Finalna borba K1 Max

16. Finalna borba K1

K1 - obrana titule WAKO Pro Svjetskog prvaka u kategoriji -71,800 kg
17. Frane Radnić (Cro) vs. Philippe Salmon (Fra)


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.03.2010.

Kickboksači obilježili boksačko prvenstvo


Opet ja o boksu. Ne zato što me ne zanima ili zanima taj na žalost na niskim granama u Hrvatskoj sport, već zato što su kickboksači Marko Tomasović i Sanjin Pol Vrgoč obilježili finalni dan seniorskog boksačkog prvenstva koje je završeno u nedjelju, 21. ožujka 2010.

Marko Tomasović proglašen je najboljim borcem dok je finalna borba Sanjina Pola Vrgoča proglašena najboljom borbom prvenstva. Valja dodati i Andreja Gudca iz Rijeke, također uspješnog kickboksača koji je nedavno osvojio državno juniorsko prvenstvo.

Čestitam dečki. Svaka čast.


A sada pogledajte zašto mislim da je boks u Hrvatskoj na niskim granama.


- 23:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 24.03.2010.

Kickboksači uspješni u taekwon-dou

Već sam ranije pisao o odličnom borcu Andreju Gudcu iz Rijeke. I napisao sam da kad je netko odličan borac - onda je odličan i u svom "matičnom" sportu - taekwon-dou, pa je odličan u kickboxingu, pa je eto u zadnje vrijeme odličan i u boksu.

A da to nije slučajno, da to nije palo s neba već da je to rezultat talenta i upornog, vrijednog i stručnog rada, potvrđuje i sljedeća vijest.

Eto, baš sada želim naglasiti taj stručni rad u Kickboxing klubu iliti teakwon-do klubu "Sušak" iz Rijeke kojeg vodi i provodi trener Branko Fibinger, inače izbornik hrvatske kickboxing reprezentacije u light contactu.

I nije samo Andrej Gudac plod tog stručnog rada, već su tu i ostali teakwon-doaši iliti kickboksači Tibor Ileš, Luka Rakun, Marko Stojanović i Rene Škulić - sve redom i kickboxing reprezentativci.

Što reći. Bravo društvo, bravo Branko, samo tako dalje.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.03.2010.

Salko Zildžić ponovno svjetski prvak


Kao što ste mogli vidjeti - ekspresno je Salko Zildžić osvojio upražnjenu titulu WAKO Pro Svjetskog prvaka u low kicku -85,1 kg, koju je napustio Ivan Strugar (CG) prešavši u težu kategoriju.

A sve se to odigralo u Zenici, u subotu 20. ožujka, u prekrasnoj novoj dvorani, zeničkoj "Areni", a u čast proslave grada Zenice. Prisutnih oko 5000 gledatelja u zeničkoj "Areni" gledali su spektakularnu "Noć šampiona" uz vrhunski laserski light show, a koju je na koncu začinio Salko Zidžić, izvanrednim nokaut udarcem.

"Hvala svima na velikoj podršci. Ovo je moj poklon gradu Zenici na njen rođendan. Uistinu sam sretan što je pojas ponovo u mom vlasništvu. Ujedno se nadam da će tu i ostati dugi niz godina", kazao je svjetski prvak Salko Zildžić.

Sve uvodne i predborbe odigrale su se u low kicku, 3x3 min.

U uvodnim borbama snage su odmjerili:
Asim Selimović (Tuzla) - Sadam Stupar (Zenica) -81 kg, 0:3
Damir Arnaut (Tuzla) - Semir Musić (Ilidža) -63 kg, 0:3
Semir Delić (Tuzla) - Harbin Xheladini (Makedonija) -57 kg, 3:0 (KO 2.r.)

U predborbama nastupili su:

Yunus Altintas (Turska) - Bahrudin Mahmić (Zenica) -81 kg, 0:3

Luka Šimić (Hrvatska) - Džemal Mahmić (Zenica) -81 kg, 2:1
Luka Šimić je u ovoj borbi bio uvjerljivo bolji od bosanskog protivnika. I to cijelu rundu. Snažno, taktički pametno i sigirno, tako da stvarno iznenađuje odluka bosanskog suca.

Nikša Kržić (Hrvatska) - Mesud Selimović (Tuzla) -81 kg, 0:3
Nikša je pokazao odličnu borbu - pogotovo u zadnjoj rundi. Ipak, bosanski borac bio je snažniji i precizniji, mada je Nikša bio puno aktivniji. Na žalost, manje učinkovit. U ovoj borbi za Bosanca su presudile prve dvije runde.

Dario Kordić (Sarajevo) - Igor Emkić (Tuzla) -81 kg, 0:3

Igor Jurković (Hrvatska) - Adis Dadović (Zenica) +91 kg, 3:0 (KO 2.r.)
Preko Bosne, evo Jurkovića ponovno u ringu. Svojevremeno Svjetski prvak, pa pobjednik K1 turnira, Igor Jurković ponovno je u kickboxing vodama i odličnom borbom u Zenici najavio je svoj pohod hrvatskim ringovima. Što se ove borbe tiče, Igor odmah plasira nekoliko high kickova. Odlično kretanje, pravovremeni i učinkoviti napadi dovode do druge runde. Bosanski borac nakoj serije primljenih udaraca još i provocira Igora, koji nimalo potaknut provokacijama, dostojanstveno završava high kickom, pa brojanje Bosancu, pa opet high kick i knock out. Odlična Igorova borba.

U pratnji hrvatskih boraca bili su Saša Božić iz Požege, Igor Ivošević iz Rijeke i Leonardo Komšić iz Poreča.

Službene osobe bile su:
Suci: Zoran Šimurina (Srbija), Romeo Deša (Hrvatska), Veldin Halilović (BiH) i Manuel Pereira (Portugal) te supervizor Zijah Halilović (BiH).


Nova sportska "Arena" u Zenici.


Eto, Bosna slavi svoga šampiona.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 20.03.2010.

Semi contact u Malinskoj

Danas, u subotu, 20. ožujka u Malinskoj održana su 3 kickboxing natjecanja
- Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za seniore,
- Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za starije kadete te
- Hrvatski kup u semi contactu za djecu.


Ukupno su nastupila 202 natjecatelja iz 26 klubova. Izvršni organizator bio je Kickboxing klub "Malinska" iz Malinske kojeg vodi prof. Predrag Znaor.


Svečano otvaranje


Natjecanje je otvorio predsjednik Kickboxing kluba "Malinska" - dr. Anton Žgombić


Evo pregleda rezultata:

HRVATSKO PRVENSTVO U SEMI CONTACTU ZA SENIORE

Na natjecanju je sudjelovalo 79 natjecatelja (51 senior i 28 seniorki) iz 20 klubova.

Ostvareni su sljedeći rezultati:

SENIORI:
- 63 kg
1. Adam Blauhorn - "Tigar" - Karlovac

2. Vanja Rehak - "Zagreb" - Zagreb
3. Sven Gerenčir - "Lav" - Pula
3. Tibor Ileš - "Sušak" - Rijeka

- 69 kg
1. Miroslav Grgić - "Moslavac" - Popovača

2. Kristijan Benac - "Sušak" - Rijeka
3. Tomislav Stilinović - "Zagreb" - Zagreb
3. Alvin Ališić - "Kvarner" - Rijeka

- 74 kg
1. Andrej Gudac - "Sušak" - Rijeka

2. Antonio Ivas - "HBD" - Vodice
3. Marin Barišić - "Zagreb" - Zagreb
3. Bruno Serdarević - "Velebit" - Benkovac

- 79 kg
1. Dean Dedić - "Jastreb" - Jastrebarsko

2. Goran Kosović - "Futura" - Pula
3. Nehaj Mile Biondić - "Sušak" - Rijeka
3. Elvis Japić - "Malinska" - Malinska

- 84 kg
1. Sanjin Dedić - "Jastreb" - Jastrebarsko

2. Tomislav Jerbić - "Zagreb" - Zagreb
3. Antonio Hodak - "Tigar" - Karlovac
3. Krunoslav Korlat - "Sušak" - Rijeka

- 89 kg
1. Marko Filipović - "Moslavac" - Popovača

2. Tomislav Bartolović - "Jastreb" - Jastrebarsko
3. Dorijan Šanko - "Sušak" - Rijeka
3. Ivo Maras - "Sušak" - Rijeka

- 94 kg
1. Marin Šušnjar - "Sušak" - Rijeka

2. Vlatko Znika - "Zagreb" - Zagreb
3. Ervin Mešanović - "Budokai - Labin" - LAbin

+ 94 kg
1. Boris Mišković - "Budokai" - Rovinj

2. Davor Fibinger - "Sušak" - Rijeka
3. Daniel Tushaj - "Budokai" - Rovinj

Seniorke:
- 50 kg
1. Katarina Jelenčić - "BTI" - Zabok

2. Matea Kunović - "Tigar" - Karlovac
3. Renee Škulić - "Sušak" - Rijeka
3. Martina Mitrović - "BTI" - Zabok

- 55 kg
1. Anamarija Malešević - "Zagreb" - Zagreb

2. Antonija Županović - "Zagreb" - Zagreb
3. Maša Kirac Vranko - "Crikvenica" - Crikvenica
3. Frančeska Žic - "Sušak" - Rijeka

- 60 kg
1. Ivona Jakša - "Zmaj" - Bedekovčina

2. Astrid Pibernik - "Sušak" - Rijeka
3. Darija Damjanović - "Sušak" - Rijeka
3. Silvija Mihalić - "Jastreb" - Jastrebarsko

- 65 kg
1. Mateja Pančelat - "Prime" - Poreč

2. Vedrana Halinčić - "Jastreb" - Jastrebarsko
3. Kristina Mijat - "HBD" - Vodice
3. Višnja Faraguna - "Budokai - Labin" - Labin

- 70 kg
1. Ana Znaor - "Sušak" - Rijeka

2. Ana Lojen - "Zagreb" - Zagreb
3. Katarina Cukarić - "Budokai - Labin" - Labin

+ 70 kg
1. Andreja Ivas - "Lotus" - Split

2. Maja Britvić - "Lav" - Pula
3. Božena Vlajinić - "Sušak" - Rijeka
3. Jelena Gudelj - "Sušak" - Rijeka

Proglašeni najboljima:
Najbolja seniorka:Mateja Pančelat KBK "Prime" Poreč
Najbolji senior: Miroslav Grgić KBK " - "Moslavac" - Popovača" Popovača
Ukupno najbolji klub:KBK "Sušak" - Rijeka (trener: Branko Fibinger)


Ana Lojen (lijevo) i Ana Znaor u borbi


Boris Mišković (lijevo) i Tin Stipeč u borbi


Boris Mišković (pobjednik) i Davor Fibinger


Seniorke -70 kg, Katarina Cukaric, Ana Lojen i Ana Znaor


Najbolja seniorka: Mateja Pančelat - KBK "Prime" - Poreč


Najbolji senior: Miroslav Grgić - KBK "Moslavac" - Popovača
HRVATSKO PRVENSTVO U SEMI CONTACTU ZA STARIJE KADETE

Na natjecanju je sudjelovalo 101 natjecatelj (55 starijih kadeta i 46 starijih kadetkinja) iz 21 kluba.

Ostvareni su sljedeći rezultati:

Stariji kadeti:
- 42 kg
1. Denis Šiljac - "Tigar" - Karlovac

2. Edis Sušić - "Tigar" - Karlovac
3. Marino Faraguna - "Budokai - Labin" - Labin
3. Jure Beus - "Mawashi" - Makarska

- 47 kg
1. Jure Drlje - "Mawashi" - Makarska

2. Hrvoje Stakor - "Moslavac" - Popovača
3. Tomislav Jalšovečki - "Zagreb" - ZAgreb
3. Mihael Pavlaković - "Tigar" - Karlovac

- 52 kg
1. Marko Stojanović - "Sušak" - Rijeka

2. Bruno Petković - "HBD" - Vodice
3. Tin Vučković - "Tigar" - Karlovac
3. Luka Crnković - "Tigar" - Karlovac

- 57 kg
1. Jalov Iličić - "Mawashi" - Makarska

2. Matija Drnjević - "Sušak" - Rijeka
3. Luka Tolić - "Pauci" - Split
3. Neven Gerenčir - "Lav" - Pula

- 63 kg
1. Adam Blauhorn - "Tigar" - Karlovac

2. Luka Mlinac - "Tigar" - Karlovac
3. Darko Jurasić - "Malinska" - Malinska
3. Arnes Pervić - "Lav" - Pula

- 69 kg
1. Marko Opšivač - "Budokai" - Rovinj

2. Alvin Ališić - "Kvarner" - Rijeka
3. Leo Matko - "Jastreb" - Jastrebarsko
3. Karlo Stakor - "Moslavac" - Popovača

+69 kg
1. Marino Štefanac - "Tigar" - Karlovac

2. Siniša Meštrović - "Hrvatski vuk" - Tuheljske Toplice
3. Luka Velnić - "Sušak" - Rijeka
3. Dominik Škibola - "Draga" - Rijeka

Starije kadetkinje:
- 42 kg
1. Lucija Cicvara - "Tigar" - Karlovac

2. Kristina Ravlić - "Mawashi" - Makarska
3. Evita Lara Brkić - "Tigar" - Karlovac
3. Petra Lončar - "Tigar" - Karlovac

- 46 kg
1. Mateja Kuhović - "Tigar" - Karlovac

2. Matea Tea Šoljić - "Zagreb" - Zagreb
3. Tena Kunović - "Tigar" - Karlovac
3. Tea Divanović - "Draga" - Rijeka

- 50 kg
1. Jelena Puškarić - "Tigar" - Karlovac

2. Marta Faležić - "Malinska" - Malinska
3. Diana Tanushaj - "Lav" - Pula
3. Maja Gmaz - "Sušak" - Rijeka

- 55 kg
1. Tea Šumić - "HBD" - Vodice

2. Anđela Stanić - "Mawashi" - Makarska
3. Barbara Sušanj - "Sveti Matej" - Viškovo
3. Dora Golac - "Draga" - Rijeka

- 60 kg
1. Rina Čičin Karlov - "HBD" - Vodice

2. Antea Krželj - "Mawashi" - Makarska
3. Anđela Paleka - "Lotus" - Split
3. Iva Zelčić - "Tigar" - Karlovac

- 65 kg
1. Nikolina Čatlak - "Mawashi" - Makarska

2. Katarina Cukarić - "Budokai - Labin" - Labin
3. Kristina Tomljenović - "Tigar" - Karlovac
3. Ilijana Dadić - "Malinska" - Malinska

+ 65 kg
1. Ela Filipović - "Mawashi" - Makarska

2. Maja Britvić - "Lav" - Pula
3. Magdalena Grubić - "Tigar" - Karlovac
3. Astrid Pibernik - "Sušak" - Rijeka

Proglašeni najboljima:
Najbolja starija kadetkinja: Lucija Cicvara - KBK "Tigar" Karlovac
Najbolji stariji kadet: Denis Šiljac - KBK "Tigar" Karlovac
Ukupno najbolji klub: KBK "Tigar" - Karlovac (trener: Zoran Cicvara)


Katarina Cukarić (pobjednica) i Ilijana Dadić


Marta Falezić (lijevo) i Jelena Puškarić u borbi


Kadetkinje -42 kg, Petra Lončar, Evita Lara Brkić, Kristina Ravlić i Lucija Cicvara


Kickboxing klub "Tigar" Karlovac s trenerom Zoranom Cicvarom proglašen je najuspješnijim klubom na državnom prvenstvu u semi contactu za starije kadete.


HRVATSKI KUP U SEMI CONTACTU ZA DJECU

Na natjecanju je sudjelovalo 23 natjecatelja (18 dječaka i 5 djevojčica) iz 9 klubova.

Ostvareni su sljedeći rezultati:

Dječaci:
- 25 kg
1. David Prekanpalaj - "Mawashi" - Makarska

2. Martin Majsec - "BTI" - Zabok
3. Leon Benedetti - "Draga" - Rijeka

- 32kg
1. Domagoj J. Kubaj - "Budokai - Labin" - Labin

2. Lovre Baković - "Lotus" - Split
3. Filip Grbić - "Budokai - Labin" - Labin

+32 kg
1. Dominik I. Kubaj - "Budokai - Labin" - Labin

2. Rikard Strugal - "Mawashi" - Makarska
3. Duje Topić - "Lotus" - Split

Djevojčice:
- 25 kg
1. Ela Šulenta - "Mawashi" - Makarska

2. Diana Halepović - "Draga" - Rijeka

- 28 kg
1. Ela Šulenta - "Mawashi" - Makarska

2. Ela Znaor - "Malinska" - Malinska

+ 32 kg
1. Sara Vukušić - "Draga" - Rijeka

2. Ana Kranjec - "Malinska" - Malinska

Proglašeni najboljima:
Najbolji dječak: David Prekanpalaj - KBK “Mawashi” Makarska
Najbolja djevojčica: Ela Šulenta - KBK “Mawashi” Makarska
Ukupno najbolji klub: KBK "Mawashi" - Makarska (trener: Pero Gazilj)


Ela Znaor (plava majica) - Diana Halepović


Sara Vukušić (lijevo) i Ana Kranjec


S lijeva: Ela Znaor, Sara Kranjec i Ela Šulenta


Ela Šulenta i David Prekanpalaj s voditeljemEto, idemo dalje.- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 19.03.2010.

Fight card desetog obračuna u ringu
Deseti jubilarni Obračun u ringu koji se održava povodom 15. obljetnice Pit Bulla ponudit će ove godine pravi spektakl ljubiteljima borilačkih sportova iz Splita, Hrvatske i cijele regije.

Na programu je 17 atraktivnih borbi (tri u uvodnom i 14 u glavnom dijelu programa) u kojima će se predstaviti borci iz 13 zemalja sa tri kontinenta. Gledatelji će imati priliku uživati u K1 i MMA (ultimate fight) borbama, a kao glavne borbe večeri izdvajamo nastupe Boba Sappa, jedne od najvećih svjetskih zvijezda koji se bori s austrijskim borcem Sachom Weinpoltnerom, zatim finalne borbe iz dva vrlo jaka Europska eliminacijska Collizion turnira u K1 (superteška) i K1 Max-u (do 70kg) te posljednji po programu i zasigurno spektakularni meč između našeg Frane Radnića i Phillipa Salmona u kojem Frane brani titulu svjetskog prvaka po K1 pravilima (-71,800kg) po WAKO PRO federaciji. Podsjećamo da je u veljači Salmon osvojio finalni Grand Prix Collizion K1 MAX te izborio vizu za Japan.

Svakako moramo istaknuti i nastupe UFC-ovog borca Denisa Stojnića, zatim najboljeg Hrvatskog K1 teškaša Mladena Brestovca, potom rumunjsku borilačku legendu Yonuta Iftimoya, zatim prošlogodišnjeg Big Brother finalistu koji je nokautom oduševio splitsku publiku Marka Dešu, a splitskoj publici zasigurno će također biti jako zanimljiv i uzvratni meč između Damira Tovarovića i Roka Štrucla. Podsjećamo da je Slovenac prošle godine
spektakularno slavio klasičnim nokautom desnim high kickom u trećoj rundi.

Kao i uvijek na Obračunu u ringu prisustvovati će sve značajnije ličnosti iz političkog i javnog života Splita i Dalmacije.

Službeno vaganje i zadnja press konferencija zakazana je u Spaldium Areni u klubu Zipper u petak, 26.03. točno u podne pa se pozivaju svi predstavnici medija, a i ostali ljubitelji borilačkih sportova da dođu u što većem broju.

Karte se mogu nabaviti u pretprodaji u Spaladium areni i Joker centru po cijeni od 80kn, a za mjesta u parteru nazovite na mobitel 091 518 22 66. Cijene za parter su od 100kn.

A evo nam potvrđenog fight carda:Eto. Rekoh ja - opako!


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.03.2010.

Bob Sapp - bit će ludilo brale

Eto.


- 01:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.03.2010.

Deseti obračun sve bliži

Pisao sam o najavi dolaska i borbe Boba Sapa u Spaladium areni 27. ožujka 2010. na najvećoj hrvatskoj priredbi kickboxinga "Obračun u ringu 10"

A sada evo plakata koji jako puno govori:
Trenutni fight card izgleda ovako:

K1 Prestige borbe
Zlatko Bajić (Hrvatska) vs. TBA
Dino Vidović (Hrvatska) vs. Marko Deša (Hrvatska)

Super Fight K-1 Rules
Marko Tomasović (Hrvatska) vs. TBA
Bob Sapp (SAD) vs TBA
Damir Tovarović (Hrvatska) vs. Rok Štrucl (Slovenija)
Mladen Brestovac (Hrvatska) vs. Hichan Tourar (Maroko)
Ionut Iftimoaie (Rumunjska) vs. Milan Dalešić (Srbija / Italija)

Super Fight MMA Rules
Catalin Zmarandescu (Rumunjska) vs. TBA
Denis Stojnić (Bosna i Hercegovina) vs. Omar Bellamar (Maroko)

WAKO Pro Titula za svjetskog prava u low kicku (-71.8 Kg)
Frane Radnić (Hrvatska) vs. Philippe Salmon (Francuska)

K-1 - 4 Man Turnir
Bogdan Stoica (Romania) vs. James Phillips (SAD / Njemačka)
Agron Preteni (Hrvatska) vs. Patrick Berger (Austrija)

K-1 Max - 4 Man Turnir
Ivan Stupalo (Hrvatska) vs. Marius Titza (Rumunjska)
Luka Tomić (Hrvatska) vs. Mirko Vorkapič (Slovenija)

Eto, očekujemo dopunu fight carda, ali i ovako je opako.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.03.2010.

Žestoki juniori

U nedjelju je u Splitu, u dvorani Bazeni na Poljudu održano Hrvatsko prvenstvo u low kicku za juniore, na kojem su sudjelovala 73 natjecatelja (58 juniora i 15 juniorki) iz 22 kluba - članova Hrvatskog kickboxing saveza. Izvršni organizator natjecanja bio je splitski Kickboxing klub "Ameno", pod vodstvom Milivoja Bajića i Veljka Vetme.

Evo pregleda ostvarenih rezultata:

Juniori:
- 51 kg
1. Robert Čaušević - Pit Bull St

2. Dino Brajković - Dalmatino

- 54 kg
1. Tomislav Balić - Pit Bull St

2. Karlo Črnko - Sračinec

- 57 kg
1. Jure Baban - Pit Bull St

2. Nikola Bajkovec - Sračinec

- 60 kg
1. Mate Rudan - P.K. IV.

2. Alen Skrbin - Croatia Sk
3. Roko Peričić - Pit Bull St

- 63,5 kg
1. Slaven Ivić - Mladost

2. Roko Pintarić - Mladost
3. Nikola Crvenković - LKB
3. Ivan Dražić - Pit Bull St

- 67 kg
1. Josip Mitrović - Sv.Krševan

2. Jure Matošić - Pit Bull St
3. Vlatko Žaja - Mornar
3. Tomislav Liber - Sračinec

- 71 kg
1. Dominik Šulc - Trojan Istra

2. Tomislav Šodan - Pit Bull St
3.. Matija Valentin Okičić - Tigar
3. Franko Pekas - Dalmatino

- 75 kg
1. Ognjen Topalović - King

2. Mario Jurić - P.K. IV WO
3. Fatmir Deskaj - Pit Bull St
3. Ante Perković - Joker

- 81 kg
1. Mateo Krepčić - Trojan Istra

2. Bruno Nazlić - Ameno
3. Luka Knežić - Dalmatino
3. Zvonimir Odak - Pit Bull St

- 86 kg
1. Toni Čatipović - Pit Bull St

2. Ivan Tabak - Mornar
3. Duje Mladin - Dalmacija
3. Mislav Dadić - Pit Bull St

- 91 kg
1. Davor Krstulović - Mornar

2. Ivan Dajak - Pit Bull St
3. Zvonimir Boban - Pit Bull St

+ 91 kg
1. Zvonimir Čikotić - Mornar

2. Josip Perković - Croatia Sk

Juniorke:
- 52 kg
1. Andrea Brajković - Dalmatino

2. Tonka Dervišić - Sv.Krševan

- 56 kg
1. Marija Bodač - Pit Bull St

2. Sara Ernoić - Sračinec

- 60 kg
1. Josipa Bilobrk - Mornar

2. Antonela Vitlov - Sv.Krševan

- 65 kg
1. Matea Tabak - Pit Bull St

2. Marija Ožaković - Mislav

- 70 kg
1. Nina Cigić - P.Krešimir IV.

2. Anamarija Maršić - Imotski
3. Katarina Erceg - Mislav

+ 70 kg
1. Helena Jurišić - Mornar

2. Marijana Rako - Imotski
3. Rita Jurišić - Joker
3. Ivana Tadić - MOKK

Proglašeni najboljima:
Najbolji junior: Mateo Krepčić KBK "Trojan Istra" - Pula
Najbolja juniorka: Helena Jurišić KBK "Mornar"- Split
Najbolji klub: KBK "Pit Bull" Split - trener Marko Žaja

Sve u svemu, imali smo prilike vidjeti cijeli niz odličnih borbi mladih boraca. Prvenstveno se tu mora istaknuti da ti mladi borci definitivno imaju znanja i tehnike, ali imaju i srca. Borbe su bile upravo one prave, čisti fight. Kaže Žaja - ovakvih borbi ne bi se posramio ni "Obračun u ringu".

Posebno bih ovdje želio istaknuti nekoliko boraca koji su pokazali odlično znanje i dobru pripremljenost, a to su:Slaven Ivić i Roko Pintarić iz varaždinske Mladosti, pa mladi Josip Mitrović iz zadarskog Svetog Krševana, te istarska trojka - Mateo Krepčić i Dominik Šulc iz Zelgovog Trojana i Ognjen Topalović iz porečkog Kinga.

Naravno, treba u ukupnosti svakako istaknuti Žajin kickboxing klub "Pit Bull" iz Splita, gdje je došla jedna cijela mlada generacija i s kojom će se vrlo brzo postizavati odlični rezultati.


Eto, toliko o ovome.

Slike, biti će ih. Iznenađenje.

- 23:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.03.2010.

Evo nam vijesti iz Zaboka


U organizaciji kickboxing kluba "Bušido" iz Svetog Križa Začretja u nedjelju 14.3.2010. u osnovnoj školi u Zaboku održan je
6. memorijalni kickboxing turnir "Marko Piljek".

U disciplini SEMI CONTACT u kategoriji: djeca, kadeti mlađi, kadeti stariji i juniori u muškoj i ženskoj konkurenciji u 14 težinskih skupina sudjelovalo je 40 natjecatelja iz 6 kickboxing klubova.

Prigodan pozdravni govor i otvorenje turnira pripalo je gospođi Prof.Kseniji Miškulin iz osnovne škole Zabok koja je bila i učiteljica tragično preminulog Marka.

Borbe na turniru vodili su državni kickboxing suci: gđica. Danijela Bukvić iz Karlovca, Mario Brzoja i Boris Pavičić iz Benkovca te Rajko Bartolin iz Zaboka i Ivan Draganić iz Sv.K.Začretja.

Sudjelovali su kickboxing klubovi: Visočica iz Gospića, Zmaj iz Bedekovčine, Krapina iz Krapine, NInja iz Zaboka, Velebit iz Benkovca i Bušido iz Sv.Križa Začretja.

Prva mjesta osvojili su:

U kategoriji - DJECA
do 22 kg. Luka Pavičić iz Benkovaca,
do 28 kg. Nikola Barušić iz Krapine,
+32 kg Tin Petreković iz Začretja.

U kategoriji - KADETI MLAĐI, cure
do 32 kg. Marija Magdalena Zrinić iz Benkovca,
do 37 kg. Sarah Tepša iz Benkovca,
do 42 kg. Renata Dražina iz Benkovca.

U kategoriji - KADETI MLAĐI, muški
do 37 kg. Branimir Rakić iz Benkovca,
do 42 kg. Marko Bukovac iz Gospića.

U kategoriji - KADETI STARIJI, cure
do 46 kg. Kata Šare iz Benkovca,
do 47 kg muški- Roko Šare iz Benkovca.

U kategoriji - JUNIORI, cure
do 65 kg. Andrea Čvek iz Krapine,

U kategoriji - JUNIORI, muški
do 63 kg. Karlo Vojaković iz Mihovljana,
do 69 kg. Tihomir Jagarčec iz Bedekovčine,
do 74 kg. Bruno Serdarević iz Benkovca.

Treba napomenuti da su doprinos organizaciji turnira dali i osnovna škola K.Š. Gjalski iz Zaboka korištenjem sportske dvorane i gospodin Stjepan Piljek kao pokrovitelj turnira.

Kao organizator i sudac natjecanja gdin. Ivan Draganić ocjenjuje turnir vrlo uspješnim i najavljuje da će iduće godine biti pozvano više kickboxing klubova iz cijele države.


Eto, baš lijepo- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.03.2010.

Knockout magazin opet na kioscima


Evo malo EPP-a, ali što ću, kada su dobri, ima se što za pročitati i pored ove poplave elektronskih stranica, siteova i štotijasveneznam, ovaj je magazin za borilačke sportove, čini mi se, jedini tiskani.Na kioscima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji već se nalazi novi, drugi broj regionalnog magazina za borilačke sportove KNOCKOUT INTERNATIONAL koji objavljuje vijesti iz borilačkih sportova, predstavlja klubove i pojedince, približuje čitateljima borilačke sportove i vještine, piše i o ispravnoj prehrani sportaša, fitnesu, psihologiji u sportu i još što šta.

Pogledajte najavu na web stranici časopisa KNOCKOUT.

Eto, ugodno Vam čitanje.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Top Terme otvorile domaću kickboxing sezonu u 2010.


Evo, održano je i prvo ovogodišnje natjecanje Hrvatskog kickboxing saveza, Otvoreni kickboxing kup "Top Terme", koji je održan u subotu, 13. ožujka 2010. u sportskoj dvorani hotela "Terme"

Ukupno je nastupilo 133 natjecatelja - 17 djece, 67 kadeta, 30 juniora i 21 senior, iz 15 klubova.

Izvršni organizatori bili su kickboxing klubovi "Škorpion" iz Zagreba i "Sokol" iz Slunja, koje vodi Zdravko Begović.

Evo ostvarenih rezultata:

SEMI CONTACT:
Dječaci:
- 25 kg

1. Martin Majsec - "BTI" - Zabok
2. Marcel Novačinović - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad
3. Tarik Martić - "Budokai - Labin" - Labin
3. Aleksandar Petrović - "Lav" - Pula

- 32 kg
1. Domagoj J.Kubaj - "Budokai - Labin" - Labin

2. Lovre Baković - "Lotus" - Split
3. Oskar Marić - "Lav" - Pula
3. Filip Grbić - "Budokai - Labin" - Labin

+ 32 kg
1. Dominik I. Kubaj - "Budokai - Labin" - Labin

2. Duje Topić - "Lotus" - Split
3. Mihael Mišković - "Moslavac" - Popovača

Djevojčice:
- 25 kg
1. Ana Britvić - "Lav" - Pula

2. Sara Krleža - "Lav" - Medulin

Mlađi kadeti:
- 32kg
1. Matija Dokmanić - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad

2. Patrik Čauš - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad
3. Filip Grbić - "Budokai - Labin" - Labin
3. Domagoj J.Kubaj - "Budokai - Labin" - Labin

- 37 kg
1. Ivan Bertić - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad

2. Branimir Rakić - "Velebit" - Benkovac
3. Lovre Topić - "Lotus" - Split
3. Roko Brenković - "Budokai - Labin" - Labin

- 42 kg
1. Paulo Blažina - "Budokai - Labin" - Labin

2. Karlo Mijić - "Lotus" - Split
3. Mateo Đudarić - "Moslavac" - Popovača

- 47 kg
1. Dominik I. Kubaj - "Budokai - Labin" - Labin

2. Martin Hrastinski - "BTI" - Zabok

+47 kg
1. Igor Kunšt - "BTI" - Zabok

2. David Gržan - "Lav" - Pula
3. Goran Husarić - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad
3. Edi Hajdarević - "Lav" - Pula

Mlađe kadetkinje:
- 28 kg
1. Petra Dokmanić - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad

2. Marija M. Zrilić - "Velebit" - Benkovac

- 32 kg
1. Marija M. Zrilić - "Velebit" - Benkovac

2. Mila Ledinski - "Lav" - Pula
3. Borna Karendziuk - "Lav" - Pula

- 37 kg
1. Marijeta Kokić - "Velebit" - Benkovac

2. Ilarija Milevoj - "Budokai - Labin" - Labin
3. Sarah Tepša - "Velebit" - Benkovac

- 42 kg
1. Renata Dražina - "Velebit" - Benkovac

2. Jennifer Martinčić - "Lav" - Pula
3. Kristina Piljek - "BTI" - Zabok
3. Ilarija Milevoj - "Budokai - Labin" - Labin

+ 47 kg
1. Katarina Cukarić - "Budokai - Labin" - Labin

2. Dora Golac - "Draga" - Rijeka
3. Andrea Ričko - "Moslavac" - Popovača

Stariji kadeti:
- 42 kg
1. Marino Faraguna - "Budokai - Labin" - Labin

2. Paulo Blažina - "Budokai - Labin" - Labin

- 47 kg
1. Marino Faraguna - "Budokai - Labin" - Labin

2. Roko Šare - "Velebit" - Benkovac
3. Josip Marinović - "Lotus" - Split

- 52 kg
1. Roko Šare - "Velebit" - Benkovac

2. Ivan Karloglan - "Lotus" - Split
3. Marko Boljat - "Lotus" - Split

- 57 kg
1. Neven Gerenčir - "Lav" - Pula

2. Mateo Hozijan - "Moslavac" - Popovača

- 69 kg
1. Marko Opšivač - "Budokai" - Rovinj

2. Almir Hodža - "Budokai - Labin" - Labin
3. Leo Matko - "Jastreb" - Jastrebarsko

Starije kadetkinje:
- 42 kg
1. Kata Šare - "Velebit" - Benkovac

2. Ilarija Milevoj - "Budokai - Labin" - Labin

- 50 kg
1. Kata Šare - "Velebit" - Benkovac

2. Diana Tanushaj - "Lav" - Medulin
3. Nicole Zahtina - "Budokai - Labin" - Labin

- 55 kg
1. Emily Vitasović - "Lav" - Medulin

2. Barbara Jurić - "Lav" - Pula

- 60 kg
1. Anđela Paleka - "Lotus" - Split

2. Doris Vitasović - "Lav" - Medulin

- 65 kg
1. Katarina Cukarić - "Budokai - Labin" - Labin

2. Anđela Paleka - "Lotus" - Split

Juniori:
- 57 kg
1. Gianluca Janko - "Lav" - Pula

2. Neven Gerenčir - "Lav" - Pula

- 63 kg
1. Dominik Vrhovec - "Jastreb" - Jastrebarsko

2. Sven Gerenčir - "Lav" - Pula
3. Nikola Hudin - "Jastreb" - Jastrebarsko

- 74 kg
1. Bruno Serdarević - "Velebit" - Benkovac

2. Marko Filipović - "Moslavac" - Popovača
3. Marin Vicetić - "Lotus" - Split
3. Antonio Kovačević - "Lotus" - Split

Juniorke:
- 55 kg
1. Mia Blagajić - "Lotus" - Split

2. Silvija Mihalić - "Jastreb" - Jastrebarsko
3. Barbara Jurić - "Lav" - Pula
3. Katarina Jelenčić - "BTI" - Zabok

- 65 kg
1. Jelena Mandalinić - "Lotus" - Split

2. Katarina Cukarić - "Budokai - Labin" - Labin
3. Sabina Mandić - "Lotus" - Split

LIGHT CONTACT
Juniori:
- 57 kg
1. Dino Bilandžija - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad

2. Mario Martinčević - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad
3. Verner Šoković - "Sračinec" - Sračinec

- 63 kg
1. Sven Gerenčir - "Lav" - Pula

2. Robert Brajo - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad

- 74 kg
1. Marko Opšivač - "Budokai" - Rovinj

2. Bruno Serdarević - "Velebit" - Benkovac
3. Mario Moravski - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad
3. Antonio Kovačević - "Lotus" - Split

- 84 kg
1. Bruno Krković - "Sokol" - Slunj

2. Božo Konta - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad

Juniorke:
- 55 kg
1. Karmen Bertić - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad

2. Emily Vitasović - "Lav" - Medulin

- 60 kg
1. Doris Vitasović - "Lav" - Medulin

2. Anđela Paleka - "Lotus" - Split

- 65 kg
1. Eni Hamzagić - "Croatia" - Sisak

2. Katarina Cukarić - "Budokai - Labin" - Labin

+ 65 kg
1. Maja Britvić - "Lav" - Pula


Seniori:
- 63 kg
1. Dean Vujanović - "Croatia" - Sisak

2. Eldin Demaj - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad

- 69 kg
1. Miroslav Grgić - "Moslavac" - Popovača

2. Matija Gundić - "Škorpion" - Zagreb
3. Josip Dukić - "Velebit" - Benkovac

- 74 kg
1. Tihomir Vranjić - "Ivanić Grad" - Ivanić Grad

2. Matija Gundić - "Škorpion" - Zagreb
3. Dean Cvjetić - "Budokai" - Rovinj

- 79 kg
1. Gordan Bakšić - "Jastreb" - Jastrebarsko

2. Marko Filipović - "Moslavac" - Popovača
3. Silvio Banfić - "Croatia" - Sisak
3. Frano Mijić - "Lotus" - Split

- 84 kg
1. Sanjin Dedić - "Jastreb" - Jastrebarsko

2. Robert Varošanec - "300" - Čakovec
3. Vanja Šuica - "Sokol" - Slunj

Seniorke:
- 60 kg
1. Matea Malec - "Moslavac" - Popovača

2. Matea Hajdarović - "300" - Čakovec

- 65 kg
1. Ivana Gašpić - "Jastreb" - Jastrebarsko

2. Ina Vukičević - "Croatia" - Sisak

Najboljim klubom kupa "Top Terme" proglašen je KBK "Lav" iz Pule, kojeg vodi trener Rudolf Oliva.


Eto.

- 23:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 13.03.2010.

Eh ti Francuzi, k'o da ih ne znamo

... uvijek nešto izvrdaju - bilo u politici, bilo u gastronomiji, bilo u modi, ali uvijek uspiju. Uvijek su nekako prvi, uvijek su nekako ispred ostalih. Pa čak im je i prva dama najljepša - a što jest jest - tu ne vrdaju.

No u kickboxingu niti su prvi niti su najljepši. U amaterskom dijelu nema ih ni za vidjeti, imaju problema s nacionalnom federacijom - te ne može ovako, pa ne može ni onako. Iskreno govoreći, nije im jednostavno, savate je prejak u samoj Francuskoj, drže sve konce u rukama, nikome drugome, a pogotovo kickboxingu ne daju ni da se razvije, a kamo li da postignu neke uspjehe.

U cijelom tom mozaiku nađe se pokoji biser, ne loš, kao na primjer Frederic Belonie, ali on nije tema moga interesa. Nađe se i Francis Tavares tamo u nekom Agdeu u Francuskoj, na samom jugu, na Mediteranu.
Predstavnik WAKO Pro za Francusku g. Ahmed Zalegh pozvao je našeg Nikolu Božića Nixa iz Riječkog kickboxing kluba "Mega Centar" na borbu po profesionalnim pravilima pod patronatom WAKO Pro svjetske kickboxing federacije za Europskog WAKO Pro prvaka u low kicku u težinskoj skupini -78,1 kg.

Naravno da je trener Igor Ivošević prihvatio poziv, jer procjena je bila - ima šanse. Nikola je u top formi jer se priprema za državno prvenstvo u low kicku, redovno trenira i zašto ne iskoristiti ponuđenu priliku.

Sve je to povezao i iskoordinirao predstavnik WAKO Pro-a za Hrvatsku prof. Predrag Znaor, odredio da ode i naš sudac Dario Kalabić i odoše.

Kako putopis nije tema ovoga posta, evo me odmah na suštini: uvod u borbu i sama borba.
Najprije najavni spot turnira na kojem su osim borbe za WAKO Pro Eu titulu između Tavaresa i Božića sudjelovali i:

- Elodie MURTAS vs Belinda DEHORAS (-60kg) - pobjeda Murtas na bodove
- Aurélie FROMENT vs Irina MAZEPAS (-65kg) - pobjeda Froment zbog ozljede protivnice
- Frédéric DIAZ vs Yoahn HA VAN (-67kg) - pobjeda Diaz na bodove
- Aydin Tuncay vs Frédéric BERICHON (-75kg) - pobjeda Tuncay na bodove
- Nicolas WAMBA vs Blessure de Yann THOMAS - pobjeda Wamba zbog ozljede Thomasa u 4. rundiPa je onda bilo vaganje, koje je prošlo sve ok.


Prema viđenom, evo kako je to bilo u samoj borbi:

Najprije iznenađenje - nema neutralnog suca. već se tamo naslagala dva bodovna i jedan centralni Francuz i jedan naš Dario. Ali, što sad učiniti. Okrenuti se i otići ili. Prevladalo je ono ili.

Počinje borba.

Prva i druga runda - Nix superioran. Dobro radi, pametno radi, čuva snagu za daljnje runde, ali i vodi. Ima prednost (naravno, ne i kod francuskih sudaca).

U trećoj rundi Nikola nepažljivo plasira low kick koji završava (stvarno nehotično) u međunožju Tavaresa i sudac odmah minus bod.

Četvrta runda, klinč, Nikola pokušava izaći iz klinča, sudac procjenjuje da je želio Tavaresa udariti koljenom i dosuđuje još jedan negativni bod.

Peta runda, opet pri izlasku iz klinča sudac "vidi" da je Nikola imao namjeru udariti laktom i naravno - opet minus bod i diskvalifikacija Nikole Božića.

WAKO Pro titulu Europskog prvaka u low kicku do 78,1 kg osvaja Francis Tavares - Francuska.


Eto, tako je to bilo. Svaki komentar je suvišan, zar ne?- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.03.2010.

Tko je tu plaćen, a tko potplaćen?

Prošlo je dosta vremena od borbi na Opatija Fight Night večernjoj priredbi. Namjerno sam ostavio tu vremensku distancu kako se ne bih uvukao u diskusiju o borbama u drugom sportu (tajlandskom boksu), o legalnosti ili ispravnosti, o namještanju ili dobrim i poštenim borbama, prevarenim ili zadovoljnim gledateljima.

Puno je toga napisano, prokomentirano, i ako vas to zanima, pogledajte Profightstore forum, pa pročitajte što kaže jedna i druga strana ili pogledajte snimku borbe.

Odlučite sami.

Ivanu Staniću čestitke na pruženoj borbi i srcu da uđe u ring Frédéricu Bellonieu.


Ono što mene ovdje zanima jeste praćenje ove (ipak lokalne) priredbice od strane medija - odnosno i konkretno riječkog Novog lista i njegovog novog "mlađeg brata" Sport plusa.

Godinama pratim štampu - i dnevnu i sportsku i nikada, ali stvarno nikada jedan borilački događaj nije dobio toliko prostora u dnevnom tisku. A bilo je svjetskih i vrlo zapaženih rezultata, bilo je puno značajnijih rezultata i ostvarenja - i pojedinaca i ekipa i reprezentacija. I nikada nitko nije dobio ovakav prostor.

Je li to porastao interes za borilački sport? Ne nije, jer u međuvremenu se je dogodilo još nekoliko vrijednih rezultata i gotovo da i nisu popraćeni u istim tim tiskovinama. Ono što mi budi različita zločesta razmišljanja jeste činjenica da isti taj događaj nije nigdje drugdje (osim i samo na PFS forumu) pobudio toliko interesa novinara i javnosti.

Evo, pogledajte - svi ovi izresci, koliko god mali izgledali u ovom postu, u stvari su najvećim dijelom cijele novinske stranice.Ovakve članke ni Janica ni Blanka, a ni Mirko nisu nikada u ovim novinama imali.

Eto, pa prosudite sami.


PS - direktoru marketinga i PR-u OFC svaka čast.

- 23:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.03.2010.

Sretan 8. martSvim kickboksačicama, trenericama i sutkinjama, svim majkama, sestrama, djevojkama i ženama kickboksača, svima onima koje nas vole i prate, koje su naše najveće navijačice, koje se brinu za nas, koje nas čekaju poslije treninga i borbi, koje strepe i koje u srcu boli svaki naš primljeni udarac, svim ljubiteljicama kickboxinga, svima Vama drage čitateljice ovoga moga bloga - od srca želim sretan 8. mart, dan žena i majčin dan.

Vaš Lot333

- 21:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.03.2010.

Andrej Gudac - talent, marljivost, struka

Ne pratim boks, ali jedan od posljednjih izvještaja s ovogodišnjeg Pojedinačnog boksačkog prvenstva u boksu za juniore ponukao me je da izrazim svoje misli o jednom sportašu.
Osamnaestogodišnji Andrej Gudac - član Kickboxing kluba "Sušak", pa Teakwon-do (ITF) kluba "Rijeka" i najnovije Boksačkog kluba "Rijeka" - osvojio je državno boksačko prvenstvo u welter kategoriji (-69 kg) za juniore.

A tek je odnedavno u boksačkom klubu.

Ovdje posebno želim istaknuti kako se talent uz marljiv rad samog sportaša i stručan rad trenera Branka Fibingera pokaže na bilo kojem borilištu - bilo na tatamiju, bilo na ringu, bilo u taekwon-dou, kickboxingu ili sada u boksu. Naravno da rezultat nije slučajan, utoliko više treba naglasiti sinergiju ovih triju karakteristika - talent, marljivost i struka.

Inače, pregled najvažnijih rezultata puno govori. Pogledajte:

-2004. kadetski prvak svijeta semi contact
-2006. juniorski prvak svijeta light contact
-2007. juniorski prvak Europe light contact
-2007. juniorski viceprvak Europe semi contact
-2008. juniorski prvak svijeta light contact
-2009. juniorski prvak Europe light contact

-2006. pobjednik svjetskog kupa za juniore light contact

-2006. juniorski prvak Hrvatske semi contact
-2006. juniorski prvak Hrvatske light contact
-2007. juniorski prvak Hrvatske semi contact
-2007. seniorski prvak Hrvatske semi contact
-2007. seniorski prvak Hrvatske light contact
-2008. juniorski prvak Hrvatske light contact
-2008. seniorski prvak Hrvatske light contact
-2009. seniorski prvak Hrvatske semi contact
-2009. juniorski prvak Hrvatske semi contact

-2006. juniorski prvak Europe ITF taekwon-do
-2007. juniorski prvak Europe ITF taekwon-do
-2007. juniorski viceprvak svijeta ITF taekwon-do
-2009. juniorski prvak Europe ITF taekwon-do
Čestitam i Andreju i treneru Fibingeru, ali i roditeljima koji to godinama prate i financiraju.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.03.2010.

Mini Italija - Hrvatska susret


Dragi Lot,

evo da te izvjestim o susretu naših i talijanskih kickboksača u semi contactu, koji je održan 27. veljače u mjestu Casazza kraj Bergama. Ako misliš da je pogodno, pa ti objavi na blogu.

Prvo su bile 4 borbe iz semija, zatim demonstracija capoeire i nakon toga smo uslijedili mi (Kristian Benac - semi contact do 69 kg, Dejan Tustonja - semi contact do 74 kg i Goran Kosovac - semi contact -79 kg). Voditelj naše ekipe bo je Haris Vojniković, trener iz Pule. Nosila se Hrvatska zastava i svirala je hrvatska himna dok smo ulazili na borilište, vrlo lijepo.

Ja sam imao prvu borbu (-69 kg) s Talijanom Simone Concu, on je aktualni svjetski prvak u kategoriji do 69 kg. Borba je krenula i završila nakon 15 sekundi. Napao sam bočnim udarcem prema njemu na što je on odgovorio rukama. Kako bih zaustavio njegov napad rukama odgovorio sam s nekoliko zadnjih bočnih. Pukla mu je ruka dok se branio i sudac je morao prekinut borbu. Kasnije sam dobio informaciju da su mu u bolnici stavili gips. Žao mi je sto se to desilo jer sam bio jako ambiciozan jučer i htio sam odradit borbu do kraja. Da bi stvar bila interesantnija to je isti onaj Talijan s kojim sam zeznuo koljeno na svjetskom kupu u Riminiju pretprošle godine. Ne može čovjek vjerovat kako se u životu sve kad tad vrati, on meni koljeno, ja njemu ruku. Žao mi ga je, ali desilo se nenamjerno i gledajmo svjetliju stranu.

Drugu borbu (-74 kg) imao je Dejan Tustonja s Talijanom Andreom Patellijem. Ni ta borba nije trajala duže od 30 sekundi. Na samom početku borbe krenuli su u žestoku izmjenu udaraca. Tustonja je dobio jači udarac u nos koji je počeo krvarit. Prekidom je pobijedio Talijan, a Tustonja je završio na hitnoj, slikali ga i pokazalo se da je nos slomljen.

Zadnju borbu (-79 kg) imao je Goran Kosović s Talijanom Andreom Primitivijem. Borba je odrađena do kraja i pobijedio je Talijan na bodove. Moram naglasit da se točno vidi da je Kosović bolji borac, ali isto tako da mu fali kondicije što se odrazilo u borbi u korist Talijana.

Znači završilo je 2:1 za Italiju. Kasnije je bila lijepa svečana podjela plaketa i pehara za obje reprezentacije. Šteta sto nije obrnut rezultat ili potpuno u našu korist, ali više sreće i manje ozljeda drugi put i trebalo bi biti uspješno.

Nakon nas bila je borba za profesionalnu titulu do 57 gdje je pobijedio Talijan (ne znam koji jer su oboje Talijani).

Na samom kraju bilo je finale TOP 8 u semiju gdje je pobijedio Madjar Zsolt Moradi u borbi protiv Talijana.

Organizacija je bila super i lijepo su nas ugostili. Bili smo smješteni u hotelu s 3 zvjezdice i ne možemo se požalit.

Uglavnom lijep događaj i lijepo iskustvo.
Lijepi pozdrav - Kristian BenacPred početak borbe - slijeva: Kristian Benac, Dejan Tustonja, Haris Vojniković i Goran Kosović


S lijeva: Haris Vojniković, Goran Kosović, Dejan Tustonja i Kristian Benac

Eto, hvala na izvještaju i svaka čast- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.03.2010.

Međunarodne aktivnosti u ožujku

U ovom mjesecu hrvatski kickboksači moći će nastupati na sljedećim međunarodnim natjecanjima:5. - 7. ožujka 2010.
Dublin, Irska
Međunarodni kickboxing turnir
"Irish Open 2010"

Semi, light contact i glazbene forme
za kadete, juniore i seniore
Službeni licencni seminar
za međunarodne kickboxing suce.

19. - 20 ožujka 2010.
Eberswalde, Njemačka
Međunarodni kickboxing turnir
"German Open 2010"

Semi, light i full contact i glazbene forme
za kadete i seniore


27. ožujka 2010.
Krško, Slovenija
Međunarodni kickboxing turnir
"Posavje Open 2010"

Light contact, full contact i low kick
za kadete, juniore i seniore


I na kraju posebno izdvajam i najavljujem hrvatsku najveću i svakako najzanimljiviju međunarodnu kickboxing priredbu:
27. ožujka 2010. - Split, Spaladium arena
Međunarodni pozivni turnir "Obračun u ringu 10"


O samoj priredbi više u sljedećim postovima.


Eto


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #