KICKBOXING

srijeda, 10.03.2010.

Tko je tu plaćen, a tko potplaćen?

Prošlo je dosta vremena od borbi na Opatija Fight Night večernjoj priredbi. Namjerno sam ostavio tu vremensku distancu kako se ne bih uvukao u diskusiju o borbama u drugom sportu (tajlandskom boksu), o legalnosti ili ispravnosti, o namještanju ili dobrim i poštenim borbama, prevarenim ili zadovoljnim gledateljima.

Puno je toga napisano, prokomentirano, i ako vas to zanima, pogledajte Profightstore forum, pa pročitajte što kaže jedna i druga strana ili pogledajte snimku borbe.

Odlučite sami.

Ivanu Staniću čestitke na pruženoj borbi i srcu da uđe u ring Frédéricu Bellonieu.


Ono što mene ovdje zanima jeste praćenje ove (ipak lokalne) priredbice od strane medija - odnosno i konkretno riječkog Novog lista i njegovog novog "mlađeg brata" Sport plusa.

Godinama pratim štampu - i dnevnu i sportsku i nikada, ali stvarno nikada jedan borilački događaj nije dobio toliko prostora u dnevnom tisku. A bilo je svjetskih i vrlo zapaženih rezultata, bilo je puno značajnijih rezultata i ostvarenja - i pojedinaca i ekipa i reprezentacija. I nikada nitko nije dobio ovakav prostor.

Je li to porastao interes za borilački sport? Ne nije, jer u međuvremenu se je dogodilo još nekoliko vrijednih rezultata i gotovo da i nisu popraćeni u istim tim tiskovinama. Ono što mi budi različita zločesta razmišljanja jeste činjenica da isti taj događaj nije nigdje drugdje (osim i samo na PFS forumu) pobudio toliko interesa novinara i javnosti.

Evo, pogledajte - svi ovi izresci, koliko god mali izgledali u ovom postu, u stvari su najvećim dijelom cijele novinske stranice.



















Ovakve članke ni Janica ni Blanka, a ni Mirko nisu nikada u ovim novinama imali.

Eto, pa prosudite sami.


PS - direktoru marketinga i PR-u OFC svaka čast.





- 23:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #