Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Danijel Mrkoci, manje poznati kickboksač ???

Neki dan, na web portalu PROFIGHTSTORE objavljena je vijest o održavanju ultimate fight / kickboxing priredbe "Ultimate Nokaut 4 - Noć istine" u Karlovcu, koja će se održati 17. ožujka 2006.

Siguran sam nenamjerno, ali pri najavi borbi potkrala jedna naoko sitna greška. Sitna? Možda nekom nepoznavatelju, ali svaki poznavatelj kickboxinga u Hrvatskoj zna da je to vrlo velika greška i neistina. Nenamjerna, ali ...

Naime u članku piše, a ja prenio:

"Iste večeri u karlovački ring ući će i najbolji slovenski borac Dalibor Anastasov koji u dosadašnjoj karijeri drži impresivan skor od pet pobjeda protiv hrvatskih boraca. Na ovom turniru će najvjerojatnije zabilježiti i šestu pobjedu budući da mu je protivnik manje poznati kickboksač Daniel Mrkoci iz Kutine, kojemu će ovo biti prvi nastup u borbi po ultimate fight pravilima."

Reći da je DANIJEL MRKOCI "manje poznati kickboksač" jednostavno nije istina jer, taj je momak jako dobro poznat u kickboxing redovima.

Danije Mrkoci član je KBK "Kutina" iz Kutine, a trener mu je Josip Cerovec. Danijel je rođen u Zagrebu, 8. svibnja 1981. i već s 13 godina, kao član kutinskog kickboxing kluba i pod vodstvom trenera Jože Cerovca, prvi puta nastupa na državnom kickboxing prvenstvu u semi contactu među kadetima. Osvojio je tada u težinskoj skupini -45 kg svoje prvo prvo mjesto. I od tada kreće Danijelov pohod po ringovima i tatamijima.

Danijel je u svojoj kickboxing karijeri (za koju se nadam da nije gotova) osvojio 35 puta titule državnog prvaka i to 3 puta u kadetskoj konkurenciji, 11 puta u juniorskoj konkurenciji i 21 puta u seniorskoj konkurenciji u semi contactu, light contactu, full contactu i low kicku.

Danijel Mrkoci 8 puta je bio hrvatski kickboxing reprezentativac, već od 1997. u Gdanjsku u Poljskoj. Danijel 2000. godine u Feodosiji, na Jalti u Ukrajini postaje Svjetski juniorski prvak u disciplini semi contact. Osvajač je bronce na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Caorleu u Italiji, a kasnije i na Europskom prvenstvu u Jesolu isto tako u Italiji. Danijel je i pobjednik i viceprvak Svjetskog kupa.

Na prijedlog HKBS-a, Danijel je 2000. godine napao i Svjetsku WAKO Pro titulu u semi contactu. Borba je bila u Prostoscuso u Italiji protiv višestrukom svjetskom amaterskog i Pro prvaka Maurizia Cuccua. Nažalost, i pored odlične borbe, Danijel nije uspio.

Sada se želi okušati i u ultimate fightu. Njegov trener se baš i ne slaže s tim izletima, ali i ne brani mu. Kaže, neka proba.

Eto, toliko o "manje poznatom kickboksaču".

Danijelu želim puno uspjeha i u ovom "ultimate fight" izletu. Gotovo pa sam uvjeren u pobjedu. Želim mu puno uspjeha u Karlovcu, ali i dalje u njegovoj sportskoj karijeri.



Post je objavljen 15.03.2006. u 00:21 sati.