KICKBOXING

subota, 25.03.2006.

Lažeš Melita

He, he - zvučni naziv posta, ali to mi je prvo palo na pamet kada sam pročitao članak iz današnjih Sportskih novosti, koji je napisala novinarka Melita Lochert. Melita, ako ovo pročitaš, ne ljuti se, eto, prihvati to kao "umjetničku slobodu" pisca ovoga bloga.

A, o čemu se radi.

U naslovu članka kaže da su Šiprk i Radnić osigurali bronce na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu koje se ovaj tjedan održava u Bangkoku. Ne, ne radi se o Radniću, naš kickboksač Frane Radnić se odmara u Splitu, lagano trenira i priprema se za sljedeći nastup 29.4. u Splitu. Stipan RADIĆ - o njemu je riječ. Stipan, član kickboxing kluba, ali i kluba tajlandskog boksa "Barun Trenk" iz Zagreba kao član Hrvatske reprezentacije u tajlandskom boksu, u apsolutnoj težinskoj skupini (+ 91 kg) nastupa na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu u Bangkoku.

Toliko o "lažima".

Inače, Stipan Radić je svjetski juniorski kicboboxing prvak, ovogodišnji seniorski viceprvak u thai kickboxingu i državni seniorski prvak u tajlandskom boksu.



A smisao ovoga posta je:

BRAVO MAJSTORI !!!


Srđan Špirk - član kluba tajlandskog boksa "Tigar - Cikatić" iz Zagreba u kategoriji do 75 kg i mladi Stipan Radić - član kluba tajlandskog boksa "Barun Trenk" iz Zagreba u apsolutnoj kategoriji (+ 91 kg), na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu osvojili su brončane medalje.

Oba su borca danas (najnovija vijest !!!) izgubila polufinalne borbe i time osvojili treća mjesta.

Kako i borcima, čestitke i trenerima. Leon Beneta - trener Stipana Radića te Senad Ostreman i Branko Cikatić - treneri Srđana Špirka. Stipanov trener Leon Beneta je sa svojim borcem u Bangkoku, ali je i u ulozi izbornika jer je Branko Cikatić nenadano bio spriječen otputovati.

Evo zašto:



Ne bi se štel mešati vu stvari suda, ali baš dan prije polaska na put u Bangkok s hrvatskom reprezentacijom, ali baš u petak popodne kada sud više ne radi nego tek u ponedjeljak. Branko je izašao iz pritvora u ponedjeljak popodne i nije otišao s reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo. A siguran sam da bi dečkima bilo lakše, da bi se prema njima drugačije odnosili, jer nije Branko bilo tko. Branko je cijenjen u svijetu, posebno u Tajlandu i Japanu, očito puno više nego kod kuće.

Šteta.

- 00:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #