KICKBOXING

petak, 24.03.2006.

Novi prilozi za biografiju ...

Evo, u nekoliko zadnjih dana, rekli bi slučajno (ima li što slučajno?) nekoliko vijesti. Pa da krenem redom:

Vijest - prva


Profightstore - web portal za borilačke sportove objavio je sljedeću vijest na koju me je e-mailom upozorio prijatelj. Kaže, zabavno štivo. Pa prenosim, da ne bih izmišljao:

Zambidis bolji od Hansguta
Sinoć je u grčkom gradu Solunu održana jaka kickboxing priredba pred oko 5,000 gledatelja.
Glavna borba večeri bila je za svjetski "King of the Ring" naslov u kategoriji do 70 kg, u kojoj su se susreli poznati grčki K-1 borac Mike Zambidis i Čeh Michal Hansgut.

Kao što se moglo i očekivati Zambidis se pokazao kao preveliki zalogaj za češkog borca, te je nakon 3 runde zasluženo odnio pobjedu odlukom bodovnih sudaca.



A komentar prijatelja je:
A što je zabavno?
To da se za izmišljenu SVJETSKU titulu nepostojeće svjetske kickboxing federacije nazvane King of the Ring bori u 3 (tri ?!!!) runde. Da to nije tako Zambidis ne bi mogao pobijediti "odlukom bodovnih sudaca". Mi znamo da je Zambidis vrhunski borac, ali to je ponovni primjer kako Harry Gorian (na fotografiji gore desno) pravi „instant“ svjetske prvake. Prije dvije godine su u svijetu smanjili trajanje borbe za svjetski naslov s 12 rundi po 2 minute na 5 x 3', a sad je i to previše pa kod Harrya traje samo 3 runde. Očekujem da će se „prljavi“ Harry ubrzo dosjetiti da je moguće naručiti svjetsku titulu i pojas poštom ili putem kupovine Internetom – da se borac ne muči, a menadžer ne tramaka po putovanjima
;-))

Vijest - druga


Nije prošlo nekoliko dana, opet Profightstore objavljuje novu vijest:

WBC Svjetski kongres profi boksa u Dubrovniku

Grad Dubrovnik biti će domaćin jednog od najvećih sportskih događaja ove godine u našoj zemlji, 44. WBC Svjetskog kongresa u profesionalnom boksu koji će se održati u Cavtatu od 29.10. – 04.11.2006. Ovaj veliki sportski događaj izboren je u žestokoj konkurenciji gdje je član Izvršnog Odbora Hrvatskog saveza profesionalnog boksa – gosp. Harry Gorian odradio odličan posao.

Na prošlogodišnjem kongresu u Španjolskoj te nedavno na NOĆI ŠAMPIONA u Cancunu – Meksiko (gdje je bilo nazočno preko 80 što bivših što sadašnjih šampiona) u ulozi posebnog gosta, uspio je iz kandidature izbaciti svjetske boksačke metropole kao što su Las Vegas (SAD), Hamburg (Njemačka), Campione dItalia (Italija) i najžeščeg kandidata zbog nadolazečih olimpijskih igara do samog kraja - Šangaj (Kina).

Ovo je značajan događaj ne samo za Hrvatsku već i za srednju i jugoistočnu Europu jer će ovo biti prvi puta da se svjetski kongres najrenomiranije i najstarije svjetske boksačke organizacije WBC (World Boxing Council) održava u ovim krajevima što bi trebao biti dodatni podstrek razvoju i promociji profesionalnog boksa.

Također, u sklopu WBC kongresa biti će održan i prvi svjetski kongres u WBC MUAYTHAI -u, nove discipline u sklopu WBC koja bi trebala ponuditi ovaj atraktivni sport na jedan kvalitetniji način, u direktnoj vezi sa profesionalnim boksom.

Grad Dubrovnik i Cavtat će biti 7 dana svjetski centar profesionalnog boksa sa preko 500 sudionika iz čitavog svijeta. Prisustvo najrenomiranijih svjetskih promotera, managera i šampiona (sadašnjih i bivših) privući će sve svjetske medije.

Pored velikih svjetskih imena kao što su Don King, Bob Arum, Klaus Peter Kohl, Wilfried Sauerland, Mike Tyson, Floyd Mayweather, Laila Ali pa čak i najveći boksač svih vremena Muhaned Ali (ovisno o zdravstvenoj situaciji), očekuje se prisustvo i naših velikana kao što su Mate Parlov , Marijan Beneš, Ante Josipović, Željko Mavrović, Stipe Drviš i Stjepan Božić.

Osim kongresa, Hrvatska bi trebala biti domačin i nekim velikim priredbama ove godine pod okriljem WBC-a i trenutno su u tijeku pregovori gdje bi domačini tih priredbi mogli biti gradovi Rijeka i Zagreb dok bi grad Dubrovnik bio domačin sportskog spektakla u sklopu kongresa.

Trenutno se očekuje potvrda dolaska u Dubrovnik (u toku travnja) delegacije WBC na čelu sa samim predsjednikom, gosp. Jose Sulaimanom.


A ja se pitam: koji je to savez porfesionalnog boksa? gospodo iz boksačkog saveza o čemu se radi? koji su to članovi? koji su to klubovi? nije li to savez kojeg je izmislio naš "majstor"? pa je tamo i predsjednik? i tajnik? i blagajnik? i glasnogovornik - ima njiha, a pazite i član izvršnog odbora (neš ti funkcije) !!!.

Vijest - treća




I mislim se, Bože mili, pa zar će Aske još jednom dopustiti da ga prevari. Zar nije dosta toga iskisio na vlastitim leđima, zar nije čuo što pričaju njegovi prijatelji, klupski kolege, sportaši. I još jednom se jedna prevara umotava u humanitarni celofan!

Čovjek bi nakon svega ovoga rekao - radi majstor, svaka čast. Ali samo onaj koji ne poznaje "majstora". Jer taj je majstor izbačen iz kickboxing saveza, zabranjena mu je svaka javna kickboxing aktivnost u Hrvatskoj, mnoge europske kickboxing federacije zabranile su mu organizaciju kickboxing aktivnosti u svojim zemljama, mnogi manageri ga spominju po lošem, dužan im je, prevario ih je, neki šampioni mu lome rebra, neki prvaci mu razbijaju glavu, neki su zbog njega izgubili založene kuće, prozivaju ga prevarantom, on ih tuži, pa gubi, tuži i one koji su tu izjavu objavili - i opet gubi, neki su za njega rekli da je stvorio više svjetskih prvaka nego doveo gledatelja u dvoranu Mladosti, dužan je Bogu i vragu, svakom sljedećom priredbom obećava vraćanje dugova iz prethodnih, a uvijek se nađe naivnih, ko na lancu sreće ...

A bauk prijevare kruži Evropom !
Dokle?

- 00:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #