Božićna čarolija darivanja

24.12.2020.

O knjigama – ili – Za život (mi) malo treba – treći dio

Nije lijepo što je lijepo, već je lijepo što je srcu drago – ponavljanje jest majka mudrosti, ali triput je dosta i previše sreće za jedan dan. Tako će ovaj treći nastavak završiti priču o neobičnom predbožićnom jutru, ispunjenom čarolijom knjiga, ljubavi i dobre vibre.

Nakon darivanja knjiga u humanitarne svrhe, dojmovi se još nisu pošteno ni slegli, kadli se začuo zvuk parlafona. I to je bila treća sreća tog jutra, koju je donio poštar na moja vrata. Brzina munje ili vjetra, svega dva dana od kupnje i uplate, totalno me iznenadila, pa je time i moja sreća na sreću na sreću bila veća. Jednog od slijedećih dana, sasvim sigurno, to više ne bi bio taj neobičan, neponovljiv i beskrajan dan. I taj osjećaj.

Darivala sam samu sebe za rođendan i Božić sa dvije knjige, koje sam odavno već imala u rukama, posuđene iz knjižnice. I koje sam, jednako tako, odavno htjela imati, ali to nije bilo baš tako lako. Jer do knjiga nije bilo lako doći, posebno do ove kuharice. Zadnje izdanje iz 2003. godine je najvjerojatnije rasprodano, jer sam u bespućima interneta jedva pronašla i polovnu. Ljudi srećom prodaju sve i sva, jednako kao i ja zadnjih godina, pa sam knjige kupila, uz cijenkanje, za jako dobru cijenu, a doslovno su kao nove.




Baš sam sretna, i baš mi znače, i baš volim što sam ih našla, ili je možda bliže istini, da su one baš htjele pronaći mene. A pronaći će i svoje počasno mjesto, korice uz korice, na polici izdvojenih i dragih knjiga. Svaka od tih izdvojenih, krije neku sponu ljubavi, neku tajnu vezu, neku dragu uspomenu, krije vjeru u ono što se nalazi između korica. Svaka od njih će se, manje ili više, listati i koristiti, čitati i dočitavati. I voljeti dok se voli.



Dragi moji blogoljupci... na ovaj Sveti Badnji dan... svima na svijetu želim sretan i blagoslovljen Božić... da srce bude na mjestu, a duša puna ... da nam bude zdravlja, mira, zajedništva... da morem života, poput bačenih kamenčića, neumorno širimo ljubav i ljepotu, osmijeh i dobrotu, razumijevanje i praštanje... jer uvijek vrijedi uloženog truda, i uvijek se dobro dobrim vrati... jedino tako i možemo mijenjati Svijet na bolje...

Oznake: knjige, Božić, badnjak, darivanje, ljubav, mir

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.