kupus_vulgaris

ponedjeljak, 26.06.2023.

očaj

neznan odakle da počnem. možda od onih šta su za vrime korone tražili subvencijeka i nina badrić zbog 'nemogućnosti preživljavanja' u inzvanrednim okolnostima, a čim su te okolnosti prošle, odmah sutradan, prošetala sa torbicom od petnestiljada kuma, ili tako nešto. kako estradnjaci tako su i ugostitelji vapili za pomoći i čim je opasnost prošla digli cijene zbog inflacije. ali, avaj inflacija nije pandemija tako da je dobro što se proglasio njen kraj, jer bi i za smanjenje prometa, zbog povečanja cinena, tražili od države subvencije zbog smanjenih uvijeta poslovanja.

ali, ne lezi vraže, 'tekovine europskih demokratskih dostignuća' pomalo ulaze i u naš sokak dok istovremeno europljani šire te iste 'tekovine' diljem obale lijepe naše, jer u njihovim državama, kao što će to uskoro biti i kod nas, im to nije dopušteno. i opet avaj, avaj, ako do toga dođe turisti neće imat di pit pa će past i promet trgovačkih centara, itd, itd. tako daaaa je mojeee mišljeeenjnjeeee kako sve to skupa i nije loše jer ovakve turiste je bolje izgubit nego nač, a smanjena potražnja uvjetuje i pad cijena pa će možda i naša blagajnica možda jednog dana moći biti u mogućnosti svojoj djeci pokazat kako izgleda more, a ne da o tome uće na kurikulumu o pomorskoj pivijesti hrvata i gledaju na national geografiksu.

26.06.2023. u 09:11 • 14 KomentaraPrint#

subota, 24.06.2023.

novac

nije dobro kad ga imaš a još e manje dobro kad ga nemaš. kako god, očito je da stvara razliku među ljudima. e sad se nameče pitanje; da li to stvaranje razlika uzrokuje novac ili ljudska priroda? po mom osobnom sudu sve je uvjerovano ljudskom prirodom, ne novcem, je poznajem ljude koji novaca imaju toliko da im dica u životu ništa ne trebaju tadit, a ipak rade, kao i one koje je jagma za novcem odvela tolik daleko da su se sa ovima prvima posvadi, što opet govori u prilog konstataciji da nije do novca nego do ljudi.

no, malo promislit o sustavu vrojednosti koji se danas mjeri novcem. ostavimo po strani robnu raznjenu nego ajmo gledat, donekle, kada je uspostavljena nekakva univerzalna mjera vrijednosti. sve vuče svoje korijenje u prelasku sa nomadsko, lovačkog i sakupljačkog načina života na ratarstvo. tada je po prvi puta žito, kao osnovni prehrambeni proizvod, kada su svi doprinosili uzgoju žitarica, koje su se poslije žetve dijelile među pripadnicima zajednice. međutim, kako to obično biva, oni koji su to dijelili i raspoređivali uočili su da od žetve do žetve ostaju i nekakvi viškovi pa su u vrijeme starog egipta za sve ostale poslove koji nisu bili vezani za ratarsrvo uspostavili vrijednost takvog rada u vrijednosti dnevnice od jedne unce žita koja iznosi sedamsto i nešto zrna pšenice kojom su se, na dnevnoj bazi, isplaćivali i graditelji piramida, jer nemojmo umišljat da su svi robovi bili majstori klesari.

slijedom razvoja društva netko je u nekom trenutku svoje visprenosti došao na ideju da se unca žita zamijeni uncom zlata, jer opet nemojmo mislit da je u to vrijeme zlato imalo ikakvu vrijednost osim ukrasne pošto nije oksidiralo kao ostali poznati metali, a čemu svjedoče inke i asteci koji mu za razliku od španjplaca nisu pridavali nikakvu važnost. ali avaj, španjolci su veće do tada uncu žita počeli računati uncom zlaza pa je vrijednost zlata porasla a vrijednost žita pala štono bi se danas reklo, devalvirala ili drugim riječima rečeno oni koji su nekad imali kontrolu u resursima žita sada su je pretvorili u zlato. u prilog tome govori i činjenica da se s pojavom novca koji, nije zlatni, njegova vrijednost mjerila u zlatnim rezervama pojedinih kraljevina i carevina.

eee, onda je nastupilo novooo doooba... kada su zemlje proizašle iz tehnološke revucije osamnaestog stolneća rekle, ej, stani malo! mi svonim tehnološkim razvojem doprinosimo više nego tamo neki pitati i kopači zlata, naš tehnološki napredak je vrjedniji od njohovog kopanja! dok su istovremeno pirate pretvorili u bankare. doduše, tribalo in je petsto godina da to shvate jer, prvi bankari na svinetu su bili vitezovi templari koji su putnicima namjernicima u svetu zemlju izdavali potvrdu o položenom zlatu u domicilnoj zemlji iz koje polaze, nešto kao današnji čekovi, koja se mogla u svetoj zemlji naplatit uz proviziju od deset posto, koja je baj d'vej, bila zaračunata prilikom uplate.

dakle, moremo zaključit da je izraz 'glad za novcem' izravno povezan sa stvarnim strahom od gladi i da su nečiji apetiti veći od drugih, čemu svjedoče i slike političara na početku i završetku mandata, odnosno uložena sredstva na teretane i bjuti tretmane onih kojima ga ne fali. s druge pak strane oni koji ne znaju što će s njim uplaćuju podmorska razgledavanja onih koji nisu bili te sreće da ugledaju 'obečanu zemlju', žalosno, da ne može bit žalosnije, a sve radi unce žita :(

24.06.2023. u 12:21 • 6 KomentaraPrint#

četvrtak, 22.06.2023.

22.lipnja

22.06.2023. u 12:08 • 10 KomentaraPrint#

srijeda, 21.06.2023.

imbecilizam

dakle, vijest koja je uznemirila licemjerne empate osvanula je danas u lokalnom glasilu splitsko-dalmatinske županije.

najprije da razjasnimo zašto licemjerni empati. ka prvo tekst je, kao što se vidi iz članka, objavljen u 10:21 sati kada je dotična novinarka pila kavu i pregledavala njoj inzeresantne objave na fejsbuku i onda je objavila veleumni tekst kako u splitu u četri sata ujutro nema nikog da pomogne 'zavidanoj' curi. da neki imbecil to nije snimija i objavija na fejsbuku ne bi ni znali da mala leži nasred rive 'zavidana'. onda su se u komentarima javili drugi imbecili koji su se zabrinuli za stanje mlade cure, empatičari sa jutarnje kave.

no, ajmo analizirat 'veleumnost' objavljenog članka, onako zdravo seljački jer ja nisan certifcirani analitičar. ka prvo; ko od normalnog svita šeta u četri ure ujutro splitskom rivom? niko! pošten svit u tu uru spava, a sve i da nespava nema nikog u getu od domačih jer su sve pretvorili u apartmane, a ono malo njih šta je ostalo, a jebiga, loše in je pao grah, al da šetaju u četri ujutro toliko još nisu makli, iako je i to upitno.

nadalje, veleumni komentatori su se, na kavi, zabrinuli za pogibeljno stanje te cure, ali pritom ne komentitaju onoga koji ju je slikao. dakle, ako se curi nešto dogodi prvo što treba utvrdit je: tko je to uslikao? jer očito je da se radi o domačen čoviku koji je u fejs grupi GetDirekt. ako je pozva hitnu zbog cure koja se 'zavidala' onda sve ok, ali ako nije, a njoj se nešto, zbog stanja u kojem je zatečena dogodi, eee onda brale odgovaraš za smrt iz nehaja. nemoš slikat nešto takvo i objavit na fejsu a da te boli kurac šta će sa njon bit! što za sobom povlači pitanje o smanjeno inteligenciji novinarke koja je objavila tekst sa konstatacijom: '... a nikoga da priskoči'.

i onda bi se mi ka tribali bojat umjetne inteligencije?! iskreno, kad ovo vidim, umjetna inzeligencija je pičkin dim u odnosu na ovakvo novinarstvo.

21.06.2023. u 13:15 • 10 KomentaraPrint#

utorak, 20.06.2023.

gušti

je, znan, reči će te da svatko ima svoje gušte, a ako su malo pomaknuti onda će te kazat da svaka budala ima svoje veselje. jel tako? je!

e sad. da van kažen za jednu od moje tri velike ljubavi. jedna od njih je, kao što beć znate, šefika. izdržali smo trideset gidina zajedno i nikad nam nije bilo bolje. izgleda da to ima veze sa padavinama. sve nam manje triba da nam bude dobro :))) no, ono što ne znate su ostale dvije. jednu ću zatajit ka i sveti petar, a o drugoj ću vam sad ispričat.

sve je počelo kad me stari 'zajeba' pa me učija vozit auto kako ne bi mislija o motorima. u početku je ta ljubav bila, štono bi se reklo, bila mladenačka dok nisan od svojih novaca kupija svoje auto. nakon toga je postala strast, a kako sa strašču raste i adrenalin tako sam i ja kao malo stariji 'mulac' istraživao svoje granice usavršavajući se. nikada, ali ama baš nikada tijekom tog perioda nikoga nisam doveo u opasnost. dobro, bilo je tu i tamo nekih susreta treće vrste, ali ne zbog moje vožnje, aj dobro, jednom smo se šefika i ja, već u podmaklim godinama slupali jer smo pili, al eto prošli smo 'lišo'.

eee, i nakon te epizode kreće moja današnja tema :)) kupio sam auto, polovno, of kors, (dobri poznavatelji mojeg lika i djela na blogu će se možda i sitit koje, a ostali nek se pate :))) ) i kako to obično biva tribaš nač i mehu koji će ga održavat, pa za ne falit prijatelj me namiri na momka, kažem momak jer mu je otac moji godina, a ni on nije više tako 'mlad', koji održava baš tu marku auta. i malo po malo, uz standardne servise i redovno održavanje uspostavili smo jedan prisan odnos. istina, da on nije osoba takva kakva je ni ja se ne bi posebno potrudio. Čovik je kakvog svaka mater može poželit za zeta, e sad, problem je u punicama :)))

i tako, odvedem ja njemu auto da mi napuni klimu i vidi zašto ventilaror ne radi, on će meni, da nezna kad će stič i da je najbolje da uzmem njegovo auto dok moje ne riješi. a to njegovo je isti model ka i moje, aliiiii drugačiji motor, što mi je bilo poznato :))))

i da ne duljim previše jer vjerujem da ste dobili sliku tj. predodžbu, sidnen ja u auto i lipo polako, po penzionerski prođen sve 'prepreke' do 'otvorene ceste', a onda, onda je auto bilo moojeeee :))) a to van je isti doživljaj ka, ka da slušate tri tenora

20.06.2023. u 14:13 • 10 KomentaraPrint#

petak, 16.06.2023.

privjesak

i ne! ne mislim na one privjeske šta van se natalantaju tijekom života pa i se nikako nemoš ozarasit, ka šta i ja iman jednoga šta me pila nebi da je izmislija motornu pilu. isto tako ne mislim ni na privjeske na lančiću oko labuđeg vrata kojima se iskazuje vjerska pripadnost, horoskopski znaci ili pak koliko je neko narcis jer, kako protumačit da neko oko vrata stavi lančić na kojemu piše ruža ili riđan?! da sustavili i zvinčiće efekt bi bio isti.

ne, ne iiii neeee mislin na privjeske koji ukazuju koju marku automobila vozite bmw ili mercedesjer svi ostali nisu vrijedni pažnje. mislim na privjeske koji imaji svoju funkcionalnu vrijednost. evo npr. koliko ste puta bili u dučanu namještaja i falija van je metar? dobro, ne idete čestoali onda kad idete fali, jel tako? je! ili recimo primjer koji takorekuč događa prilikom odlaska u dućan. oćete kupit vodu sa okusom a ona zapakirana u set po šest u plastičnom omotu i nema nijeda ambalaža otvlrena. kako će te razrezat plastičnu ambalažu? ključem od auta! jel tako? jeeee! e ali neznate da postoje i mali temperinići dužine cca 5 cm sa kojim možete razrezat tu plastičnu ambalažu.

eeee ali nije samo u tome kvaka. evo recimo da, nedaj bože, upadnete umore sa autom i držeći se svih propisa, bili uredno vezani sigurnosnim pojasom međutim, brava od pojasa zaglavila i ne možete ga se oslobodit, ka šta je nedavno bio jedan slučaj, kako će te izač iz auta? nikako! a da ste na ključevima od auta umjesto privneska vaše omiljene marke imali temperinić mogli ste prirezat pojas, of kors morate uvik vodit računa da je dobro naoštren, provneravat bar dva puta misečno. one privjeske za čepove od pive nose alkoholičari koji piju ispred samopouge jer pristojan alkoholičar ako ne pije doma o da ide u kafić ili reatoran di mi otvore pivu pa mu otvarač niti ne triba ili uzme limenku, tako da se nemojte dičit tim otbaračima za pivu.

međutim, pojavom plastičnih boca prestala je potreba za otvaračima ali je ostala ona za izvuč bocu iz ambalaže, a sada se nad konzumentima gaziranih pića nadvila još jedna nepodopština, neodvojivi plastični čepovi!

e sad bi neko reka: 'a neš ti problema'; 'to je dobro jer se tako smanjuje količina plastičnog otpada'. je moj kurac dobro, a troke da će smanjit količinu plastičnog otpada! jeste vi kad probali pit iz boce sa koje nije odvojen čep? niste?! eee, onda provajte. a ako ste finčukasti i ne pijete iz boce, iz čega pijete kad niste kući? iz plasrične čaše!!! i sad kako će se neko ko nije finčukast i nije lovac ka misleča kojoj je nož osta u portapaku, oslobodit čepa sa boce? temperinićem!!! jer ključe od auta nosiš sobom i kad ga ne zaključaš.

16.06.2023. u 16:52 • 15 KomentaraPrint#

utorak, 13.06.2023.

promocija

jučer san bija na promociji knjige naše uvažene blogerice 'nema garancije' i prvo šta ću vam reč je da nema ama baš nikakve šanse, tj. garancije da ću van otkrit naziv knjige, jer bi to po mojim mjerilima značilo indiskreciju. uvažena blogerica garancija, koje nema, je lipo objavila di će i kad će bit njena promocija, tako da je svak moga doč, osim ako nije spriječen vremenskom razlikom, mislim na putovanje duže od 36 km, jer ako je ona mogla potegnit čak 83 km, mogli ste i vi. to je eto tek toliko da se osjećate dužni :p

inače su vam te promocije meni... a ono... neznan šta bi reka a da ne ispadnem brutalan. naime, nije riječ o laureatima ka šta je uvažena garancija, jer u jednom momentu mi se parilo da i ona, bože mi prosti, jedva čeka kad će to sve završit tako da je zadnja pričica bila o pršutu i siru di je, e sad jebiga, zaboravija san ime akterice u priči, sritna i zadovoljna izašla iz konobe. onda je usljedila završna riječ od uvažene garancije koja je svih pozvala na pršut i sir, šta san jedva dočeka, mislim, ne pršut i sir jer nisan osta do kraja pošto je garancija morala u svaku knigu napisat posvetu, znate kako to izgela iz filmova, ali ono šta ne znate je da filmski kadar za razliku od stvarnost kratko traje, par sekundi.

upozna san se sa garancijon i mogu van reč da traje ko mašina gorenje, nepoderiva. kad san joj reka da se znamo iz jednog drugog svijeta bojažljivo je, upo glasa, da je niko ne čuje, i sa osmijehom prozborila, 'kupus?' da, odgovorih, ali bila je tu i jedna zgodna baba koja je sve to ubrala i ka svaka znatiželjna bodulica rekla, 'ja san morska!' osta san zatečen i reka 'n'bava'kua'! onda smo se morska i ja malo makli jer ona ekopa šta je navalila na pršut, pardon, posvetu, je bila brojčano nadmočna.ja san oša i neznan šta je poslin bilo sa bodulicom

u svakom sučaju. bilo mi je osobito zadovoljstvo upoznati 'garanciju', a usput san od bodulice pokupija i recept za tikvice na tabak :)))

13.06.2023. u 14:37 • 17 KomentaraPrint#

petak, 09.06.2023.

omnibus

beznađe

evo je reka psihijatar urlić da se očaj i beznađe nadvilo nad europn. da se beznađe nadvilo nad europm netriba mi 'struka' da to kaže, jer je 'rvacka u beznađu od samostalnosti. najprije rat, pa onda pretvorba i privarizacija i naposljetku 158 političkih stranaka koje sisaju državnu blagajnu koja izgleda kao kontejner za smeće iz kojega se izvlače plastične boce za popunjavanje rupa u buđetu prosječnog penzionera.
***
strah

.. i, kako to obično biva beznađe neupitno prati i strah, strah za egzistenciju, pa su građani posegnuli za onim čega nemaju, kako bi je koliko-toliko održali na nekom podnošljivom nivou usprkos lihvarskim kamatama zaduživali se kod banaka kako bi dijeci mogli kupiti knjige za školu jer, prošlo je vrime nasljeđivanja istih, sad se piše neka nova povijest i matematika nije više 2+2=4. svake godine je nova računica i saznanja da su na području hrvatske živili ljudi i prije stoljeća sedmog. postolari su izumrli jer današnja dica nose nike i adidass, kao i serviseri kućanskih aparata, izumrli ko dinosauri, jer kinez radi toliko jeftino da se stari frižider obodin ne isplati popravljat.
***
turizam

... je postao glavna privredna grana pošto u 'rvatskoj nema dovoljno ni montera liftova, a nepalci su se ionako naučili penjat pa in ni netribaju zato među njima nema niti jednog kvalificiranog montera liftova, svi su otišli u njemačku i irsku je tamo ljudi grade u visinu zbog nedostatka prostora, oni od formata su otišli u dubai jer na bur kalifi liftovi piče ko space shuttle i trobaju svakodnevni nadzor. sriča u nesriči je da u jadranu nema baš opasnih morskih pasa, al i to će se prominit sa povečanjem pomorskog prometa u sjeverni jadran pa bi se lako moglo dogodit da oni beznadni i u strahu od morskih pasa snimaju videa i traže zaštitu autorskih prava tuđe nesreće kako bi sebi mogli priskrbit jedan pristojni obrok u zigantea.

pošto nema više slikica upotrijebite maštu pa možda i budu koja krilca u kfc-u ili burger u mcdonaldsa

09.06.2023. u 10:07 • 11 KomentaraPrint#

srijeda, 07.06.2023.

trava

pošto me blogy tlači pitanjem 'di je novi post' misleći pritom, valjada, da sam mu nešto dužan jer me stavija za blog tjedna, u startu modan kazat da mu je to zakurac jer su se na udici hvale uvatile mnoge bude, a meni hvale ne tribaju jer, eto, nešto mi jne sjeban egokad su u pitanju hvale. nije mi problem kod kviska napravit samo četri boda jer mi neče past kruna s glave do drugi veleumni niti ne sudjeluju. a eto bar su u jednu ruku pošteni, pošteni prema sebi jer ne žele varat i takve cijenim, za one druge me nije briga.

no, eto, isprovcian od strane blogiya, šta je rijetkost, a i da zadovolnim svoju taštinu odlučija sam napisat jedan post o travi, iskerno, za to je zaslužna flekserica.

paaa... krenimo nekim redom. trava je korov, invazivni korov sa kojim rječita muku mući jer joj je prirasla mladice o'maslin. istu muku mući i zagreb grad, ako je ne pokose prijeti da će prirast velebne fontane a i samog tuđmana. doduše ova trava ne raste tri metra u visinu, al ona fleksericina je.

e sad. problem je u tome šta bi ovu flekseričinu kosili svi bez naknade ali onda grad zagreb nemože izdat račun, a ako je puste da raste ne samo da će zaklonit pogled na prvog nam pricidnika nego ga k tome još i zamaglit, a kao da gradu zagrebu nije dosta magle? mislim, svima nam je ionako pun kurac magle, a opijesku u očima da niti ne govorim, nebi da si varija bez zaštitne maske.

eee... a upravo su te maske problem, mislim, ne one za varenje, jer ni u brodosplitu više niko ne vari, nego one za zaštitu od iritiranučih agenasa, kao npr. korupcijske groznice i inih alergijskih stanja. tako da je mojeee mišljeeenjnjeeee kako se protiv korova najbolje borit pjesmom....

07.06.2023. u 16:00 • 10 KomentaraPrint#

nedjelja, 04.06.2023.

triumvirat

jel vi znate šta je triumvirat? ako neznate guglajte. no pojam triumvirata ostaje do današnjih dana i karakzerizira ga udruživanje suparnika zbog obostranog interesa.

prvi trijumvitat je bio između cezara, pompeja i krasa. podilili su svoje interesne sfere i od senata tražili da ih proglasi konzulima iako je marko tulije ciceron, tadašnji senator i filozof zagovarao smaknuče cezara zbog pobune to nije prošlo i cezar je u građanskom ratu nakon sukoba sa pompejem postao carem, doduše najprije diktatorom a potom carem, dok je kras skončao u siriji zbog svoje pohlepe.

i sad se vi pitate zašto ja ovo vama sve pričam, a moje protupitanje je: jel vi znate šta je moderni trijumvirat? dakako da neznaze jer takvog tumačenja nema u wikipediji, pa ću vam pokušat to predočit.

daklem... moderni trinumvirat je kada se udruže punica/svekrva; žena/nevista i ćer/unuka. jeste povatali konce međusobnih relacija? e dobro, ako jeste idemo dalje..

vi ste pritom marko tulije ciceron, govorite ono šta bi bilo pametno za 'demokratski' razvoj umjerene kohabitacije ali vas ni jedna od strana ne jebe dva posto i to tako opstaje dok žena/nevista ne poželi preuzet vlast pa onda krene na senat jer ima više legija među nogama od senata koji nikad nije ni ima legije jer i nije moga plačat, a nije moga jer nisu imali povlašte mirovine pa su onda, u ovoj našoj priči obratili materi odnosno punici/svekrvi tj. pompeju da smiri stvar. i kad je pompej uzeja stvar u svoje ruke nasta je građanski rat u kojemu je pobjedu izvukla nevista i postala diktator. ciceron se priklanja cezaru koji mu je oprostio zagovaranje njegovog smaknuća nakon katalinine urote i na sebe navlači bijes ćeri/unuke pa mora u progonstvo. poslije povratka nepočudnim triumvirima staje na stranu žene/neviste kako bi posta vođa senata i skončava odrubljene glave i desne ruke od pretendenata na carsko prijestolje... itd, itd, pa ti moj ciceronu filozofiraj kad opali pubertet i klimakterij.

dakle, naravoučenje je: ako misliš sačuvat glavu nemoj puno govorit

04.06.2023. u 11:51 • 17 KomentaraPrint#

subota, 03.06.2023.

perspektiva



piva je louis armstrong '67. al zakurac. nikad nije (svijet) bija dostojan življenja. pa se mislin jel pisma bila politički motivirana pošto je bija crnac jer mu se na faci baš i ne vidi neka radost već vještački osmijeh. s druge pak strane ako u to vjeruješ možda ti se otvori kraljevstvo nebesko, a ako ne, nisi ništa izgubija jer istina će te sustić, nekog prije drugog poslin

03.06.2023. u 23:12 • 6 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.06.2023.

plaža

znamenita splitska plaža dobila je i svoj epilog

01.06.2023. u 23:06 • 7 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2023 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima