kupus_vulgaris

nedjelja, 31.05.2020.

nevolucija

evo je ona bugi-vugi napisala post o humanom preseljenju miševa. aj dobro šta je ona napisala post o tome kako je njen psihoterapeut uvjerava da miševe triba humano priselit a ne da i trapula prokine po škinima, nego je nabavila i mačka koji je zakurac. dakle, možemo rezimirat da ona ima problem sa miševima, a kako jon je njen psihoterapeut reka kako se prema svim živin bičima moramo odnosit humano onda je ona to svatila doslovno i nabavila mačka koji je posječiva istog psihoterapeuta i sad ne lovi miševe. međutim! to nije rješilo njen problem nego je samo zadovoljilo formu prema susidima, koji su baj d'vej budale par ekselans, oni prijave da kod susida ima miševa, e, ali sad kad vide mačka, a mačke love miševe, jelte, više to neče radit, eeee al zakurac in znanje i imanje, mačak je dugini boja i ne jebe lovit miševe, šta posljedično znači da bugi-vugi ne da nije rješila problem nego ga je još više iskomplicirala, ne svjesno, nego po preporuci kriznog stožera.

znači vako da razjasnimo neke osnovne pojmove. prvo i osnovno je da je život borba za opstanak i da preživljavaju samo dvije vrste, jaki i snalažnjivi. e sad, nekad najebu jaki jer su ih snalažljivi zajebali, a nekad najebu snalažljivi zato šta su bili neodlučni. dalje nema! međutim, pojavom opcije dugih boja sve je ošlo ukurac pa su se vrijednosti poremetile, sad su jaki neodlučni, a snalažljivi postali jaki. tako je isto i sa ovin bugi-vugi miševima.

poznato je da su miševi štetočine kao i što je poznato i da se razmnožavaju, momentalno! čim nešto ujebu! također je poznato da su mačke, mislin ove kontejnerašice, prirodni neprijatelji miševa isto ka šta su mungosi prirodni neprijatelji kobri, e ali, mačke su postali kućni ljubimci duginih boja i viču peace brother, dakuče ka se više ne tribaju dokazivat za obavljeni posal. onima kojima to nije poznato neka je na znanje i ravnanje da samo sita mačka lovi miševe, ali, ali hrana joj je nagrada, i obratno ne funkcionira. isto ka šta ni čovik neče ništa jist ako se nije potrudija. stim u svezi danas i ima toliko prosjaka, postali kućni ljubimci ka i mačke. šta san ono tija reč? a da, jel bi ste vi uzeli mungosa za kućnog lubimca? dašta da nečete, niste mlječani koji su naselili par mungosa, zajebali se nisu uzeli dva muška pa se razmnožili, na otok i kad su potamanili zmije prešli na kokoši i sad ovi imaju problem da se rješe mungosa. prirodno rješenje bi bilo da se naseli par kobri, jer su one prirodni neprijatelji mungosa, pa nekad pobjedi mungos a nekad kobra. preseljenje iz humanih razloga nije rješenje jer će počet tamanit kokoši po kopnu i tako malo pomalo doč do vindije i purisa šta posljedično znači da će rast cijena kokošjeg mesa zbog gubitaka u proizvodnji, a to niko od nas ne želi, jel tako?

znači rješenje je da prepustimo prirodi, a kako vidin svi su prirodoslovci kad je o tome riječ, da odradi svoj genetski kod, jer budemo li utjecali na evolucijske odrednice, ka šta je slučaj sa kućnim mačkama, sve će otič ukurac, a onda će bit 'ko nas bre zajebe'.

31.05.2020. u 09:19 • 50 KomentaraPrint#

petak, 29.05.2020.

detekcija

svi ste čuli za izraz detekcija, čak što više postojala je igra detekcije u popularnom kvizu 'kviskoteka', sičate se, to je bilo ono 'ja sam....' osoba a, be ili ce. prema vikipediji riječ detekcija dolazi od latinske riči detectio šta znači razotkrivanje, posljedično to znači da si nešto otkrio, a to pak znači da je nešto bilo skriveno.

e sad, mi ćemo se poigrat igre detekcije kako razotkrit budalu. jel to osoba a, be ili ce. da bi bili uspješni u igri detekcije prvenstveno morate znat postavit prava pitanja, e al to nije sve, odgovore na pitanja morate čitat između redaka, a za to je već potrebna vještina, latinski, scientia. da bi vještina detekcije bila što uspješnija služimo se parametrima, od francuskog para+metre, a označava matematički pojam sa više značenja, variabli, za što je potrebna percepcija. recimo poznato je da žene nemaju urođenu percepciju šta je livo-desno, naprid-nazad nego to moraju učit napamet pa onda uopće ne začuđujeće da u životu završe sa nekon budalom.

sad kad smo se upoznali sa etimiologijom riči 'detekcija budale' moremo prič nato šta nepogrešivo razotkriva budalu. dakle, budala je uvik najpametniji, budalu ka dnešto pitaš on uvik to zna najbolje, kada se o nečemu givori budala uvijek misli da je o njemu riječ, budala ljubi sliku svoju, budali su uvik drugi krivi za njegove neuspjehe pa zato nije bija u stanju postić više od života, budala će vas navuč na raspravu kako bi vas spustio na svoju razinu, kod budale ti nikad nisi načisto jel to šta govori bilo stvarno il se samo hvali, otud i poslovica 'da su se na riči hvale ulovile mnoge budale', budala uvik ima nešto važno za obavit a nikad ništa nestigne..... jednon ričju, svi šta misle da su puno pametni u ogledu budalu vide.

29.05.2020. u 09:30 • 14 KomentaraPrint#

četvrtak, 28.05.2020.

hahaha


nek mi neko objasni šta je čovik krivo reka?! :)))

28.05.2020. u 10:34 • 7 KomentaraPrint#

utorak, 26.05.2020.

orgazam

ahtung, ahtung: nije za djecu i one slabog srca, a onima šta pate od fleš bekova može izazvat epilepsiju

taj famozni osjećaj mračnih želja svakog muškarca ili žene zove se orgazam. ja neznan kad ste vi zadnji put doživili orgazam, ako ste ga uopće ikad i doživili, al to nije bitno, bitno je to kako pripoznat onoga/onu koji mogu pružit i doživit orgazam.

znači vako, ako se muško pravi ka neka faca, šta bi se kodnas reklo 'baja', napuvani bicepsa i tricepsa koji noson para oblake, ženske mogu zaboravit da će doživit orgazam. ista stvar se događa i kod muški, ako je žensko štono bi se reklo 'pripametno', zakurac van svo iskustvo i tehnika jer ona će uvik mislit šta je pisnik tija reč i nikad se neće opustit, a kad žensko nije opušteno nemore ni doživit orgazam. znači ovi moderni jebakosi tribaju najprije usvojit tehniku opuštanja. e sabi ovi rogati mogli mislit da je rič o predigri poznatoj po nazivu peting, al nije to dođe poslin. opuštanje se odnosi na druženje, najbolje ako ima jok koji akter tog druženja jer će samim tim i atmosfera bit opuštenija. i sad na scenu stupa jebako, ako nije duhovit il je pripametan teško će šta umočit, dobro ovima pripametnima se još može zalomit i koja šta se fura na pisme, ali orgazam neće doživit ni jedno ni drugo. možda oni u jednom trenutku i poviruju da su doživili orgazam samo zato šta se ona meškoljila, a ustvari je škakljalo, ili on kad se uspuva ka jež pa nezna jel od penjanja il od straja.

već smo rekli da će svaki pravi jebako žensku najprije opustit da se ona osjeća ugodno i nadasve sigurno u njegovoj prisutnosti. e, al kako pripoznat žensko koje može pružit orgazam, jer poznato je da kod žena nikad nisi načistu, ono šta misle i ono šta govore s vremenom dođe u raskorak. dakle, one šta pišu pisme nisu sposobne za doživit orgazam, a poznato je da je svakom pravom jebaku najbitnije da je žensko doživilo orgazam, ako nije brzo mu padne i gubi interes, osim ako nije, ka šta smo već rekli neki intelektualac. znači pripoznavanje! ako žensko manta bokovima ka brisači na tamića, odnje nema ništa. ako je hod nako, normalan a držanje vrckavo, manta glavon tamo-amo znači da je pomalo nesigurna i obečavajući je pokazatelj ako ste dobro odradili sesiju, jebate rići, a! opuštanja. od oni šta se drže ka ivana orleanska nema ništa, to su sve domino ženske i nećete uživat ni vi ni ona, a kamo lida doživite orgazam, nju nikad nečete zadovoljit, a vi nečete moć doć do izražaja, u konačnici žali bože truda, osim ako niste bukowsky, jer te domine se pale na bukowskog, a zašto? zato šta i jebe u mozak pa onda švršaju jedno i drugo, al bez orgazma.

dakle, moremo zaključit da jebako mora bit nešto nalik šon koneriju, a pičnija nalik sofiji loren, nikako ona tejlorica, ona nako izgleda obečavajuće ali, nju niko nemore zadovoljit. recimo neznan koji se kurac muški pale na onu šeronicu kad ona nemore zadovoljit ni samu sebe, a i ta zvučna imena su sva propuvana. meni je recimo napeta monika beluči, ona je nako ka pravo žensko, kako svojim stasom tako i držanjem, pravo žensko. ne manta bokovima, nos jon nije u oblacima, zna se nasmijat, ne govori više nego šta je pitaju, nepiše pisme, ne interpretira bukowskog i.... i, ima stalnog jebaka.

26.05.2020. u 17:35 • 26 KomentaraPrint#

petak, 22.05.2020.

vok

jesan ja lipo reka kad je počela ova korona da nije svako zlo za zlo, jer da će se ljudi posvetit zaboravljenim vrijednostima, i evo ti ga na, nilad više blog chefova nego sad, ako izuzmemo dražena znanog kao grunf koji sebe zove grogi i čarapice travarke.
za mene se zna da znan spremit nedjeljni meni ozbiljnih jela i to je to, predjela, startere i finiše ne računan. starter zna spremit svaki vlaj, a za finiše je zadužena velika v.

kako je anči danas spremila artičoke sa bobom iziritirala me sa onin javorovin sirupon pa san joj napisa da ću objavit post o voku kojeg san danas sprema, ali avaj, blog je bija nešto ukurcu pa nisan moga to napravit ap tu d'tajm nego evo sad. inače, javoro sirup u artičoke??? jebate, anči to moredu radit samo oni ameri koji i u picu stavljaju ananas, bože me prosti kodnas se i u pučkoj kuhinji bolje jede, ili recimo oni englezi, otkad su otkrili cukar sve šečere osim čaja, njega piju s mlikon, bože sačuvaj.

daklem, vok



sadržaj na pijatu. piva je tu da ispravi sliku


i, sa bi neko moga reč, pičkin dim, neš ti voka filozofije, eee al nije tako, nemoš sve utrpat u tavu istivremeno, onda opet ako imaš dvi vrste mesa, klempu i kokošanel ka ja, nemoš i popržit istovremeno i da sve u konačnici nebude sirovo a jestivo, kapula i karota se neračunaju one samo stvaraju podlogu, a paprika mora ostat al dente, za one koji neznaju šta je to, to je da van hrska pod zubin, začini nisu komplicirani, soja sos, kurkuma, đumbir i papar, odokarivno, slol po difoltu, a ne tamo neki javorov sirup, nebi ni znali za njega da kolumbo nije otrkrija ameriku. aj prijatno.

22.05.2020. u 21:05 • 24 KomentaraPrint#

četvrtak, 21.05.2020.

đuuuliiiiiii

21.05.2020. u 14:10 • 7 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 18.05.2020.

maske

ovo je sve išlo ukurac. u splitu trče golo muško, a u trogiru golo žensko, u somaliji u kojoj kiša pada na kapaljku, poplave, za turističku sezonu, koju svi vide kao manu s neba, se preporuča socijalna distanca pa će tako na plažama ljudi morat bit na distanci, ali avaj, ako zajedno spavate u krevetu nemorete na plaži bit na udaljenosti manjoj od dva metra, oni fikusi šta glume spasioce će morat vodit računa da se i u moru memoš približit blizu jedan drugom, al u tom slučaju i na večoj udaljenosti jer korona je olimpijski plivač, ruši sve rekorde, samo neznan kako to misle izvest, očel stavit one staze ka u bazenima za štafetu 4x50 il browninga 12,7 za održavanje socijalne distance... kako god moje mišljeeenjnje je da ćemo se još naslušat nebuloza na razini orwellove '84. il ja možda griješim pa sam u krivoj godini, al kako god, poslin oni printani nosača za vizire koji su ekonomski neisplarivi svi izgleda da se takmiče ko će veću nebulozu smislit pa se tako pojavila i maska za jelo. da, da, specijalno dizajnirana maska koja ima patent u razini usta koji se otvori kad oš ist, a zatvori dok žvačeš, smislija je neki židovski znanstvenik. neznan koji on kurac proučava, možda utjecaj dijete na živčani sustav il šta??? . pa jebate koji će ti kurac patent za gubicu kad moš masku spustit ispo brade, kako se inače najčešće i korosti, ili recimo, nikako mi nije jasno koji kurac neko nosi masku u svom autu, to je opet nebuloza ravna onoj s plaže o razdvajanju supružnika!? znači, usvom krevetu se moš jebavat, al na plaži nemoš bit zajedno, najbolje da ženske navuku burke, em će bit zaštičene, em socijano dinstancirane, i tako to....

interesira me šta vi mislite o svemu tome, samo mi nemojte reč da će te se na plaži mazat domestosom umisto coppetrone faktorom 40

18.05.2020. u 22:32 • 21 KomentaraPrint#

subota, 16.05.2020.

iberlauf

korona je učinila svoje, ali...


.... i, nada umire posljednja


16.05.2020. u 13:54 • 10 KomentaraPrint#

četvrtak, 14.05.2020.

izbori

daklem vako. do jučer su nan govorili da ostanemo doma, oni koji su u izolaciji nesmidu napuštat svoj mjesto botavka/prebivališta jer će bit kažnjeni sa osan iljada kuna, znači duplo od onoga šta država garantira poslodavcima za neotpuštene radnike. e sad se organiziraju izbori koji bi tribali bit u jesen, ali avaj, triba iskoristit pozitivan rejting vladajučih za uspješnu borbu protiv korone pa se će se održat u sedmi misec. međutim napravili su grešku u koracima. istini za volju oni bero se nije baš nešto proslavija kad je u pitanju PR, jer je svojim izjavama na razini čaršijšoškog kotlokrpa zasra da nemere više, al brate neznan šta je gore, jel oni šta koriste čaršijski riječnik il oni šta nas prave imbecilima. do jučer nisi smija izać iz kuće ako si u izolaciji, a od sutra moš ić glasat, of kors, ako gladaš za hdz.

sve u svemu, pošto ja na izbore ni onako ne izlazim boli me kurac, al u kontekstu navedenog mislim da škoro ima najviše izgleda da formira vladu, jer rulja može svašta oprostit, al da je neko smatra imbecilima, NE!

14.05.2020. u 14:12 • 8 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.05.2020.

pismo

kad ste zadnji put napisali pismo, ili čestitku, ili recimo razvili sliku? ne sjećate te se jel tako, osim ako nemate profesionalnu deformaciju. ja sam ga zadnji put pisao ćeri prije tri miseca, jer mi je bilo suhoparno čestitat joj rođendan preko wotsapa, a prije toga prije više od trideset godina. zašto nisam pisao u međuvremenu, nisam imao razloga.

pisanje pisma kao i razvijanje slika zaboravljena je aktivnost, što iz tehnoloških razloga, ali ponajprije iz lijenosti. tehnologija nas je učinila lijenima i svi idu linijom manjeg otpora pravdajući se kako nemaju vremena, ja prvi, ali pisanje pisma ima svoju posebnu draž. pismo, uostalom, kao i post na blogu nemoš pistat eto tako, šunulo mi, mora postojat inspiracija koja se skupila s vremenom. pisanje pisma je k tome još zahtjevnije jer koristiš olovku i papir pa se ponekad, u naletu inspiracije, dogodi i da te zaboli ruka, za razliku od tipkivnice. također je inspirativno i to šta svoje misli, uostalom kao i kod pisanja posta, moraš uobličit u razumljivu cjelinu koja će u čitaocu pobuditi razmišljanje i empariju sa pošiljaocem. nešto slično se događa i prilikom prelistavanja starih fotografija, na svakoj čovjek zastane i nastoji prizvati sjećanje trenutka kada je nastala što kod digitalnih nije slučaj, ne zato što ne dokumentiraju neki trenutat, nego zato što se trenutak u mnoštu istih izgubio.

evo, napravite jedan mali test. napišite pismo nekom tko to ne očekuje i pregledajte stare fotografije u krugu bliskih ljudi. zabilježite te reakcije pa mi onda kažite da li fejs i ostale društvene mreže mogu zamjeniti ono što smo s vremenom izgubili? a ne stalno žugat kako se svijet otuđuje. provajte, možda vas reakcije i iznenade. :)

11.05.2020. u 14:00 • 15 KomentaraPrint#

srijeda, 06.05.2020.

umjetnost

jebate šta je ova korona izrodila umitnika, nebi da su pisnici. svak ko ima pametni mobitel posta je uminik fotograf. pisnici su ipak malo jača mačadura, njima netriba vanjski podražaj imaju onog unutarnjeg na pretek, dosta in je tek papir i olovka, i to tintana da svako slovo poližu prije nego ga stave na papir. davno san ja reka da, kad nemaš ideju za post napiši pismu, stavi muziku, slikopisnu reportažu il objavi sliku. pa eto, u duhu korona kampanje i pomanjkanja inspiracije ja san slika špinat. pa me interesira vaše mišljeenjnje jel van se sviđa kompozicija, jesan li možda falija u ekspoziciji i dali san fokus triba stavit malo više livo?



apdejt; pome

06.05.2020. u 15:59 • 29 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2020 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima