kupus_vulgaris

subota, 27.02.2021.

bekstejđ

pošto su vas naše reporterke već izvijestile o blogerskoj kavi u revialnom tonu, nebi da reklamiraju olvejs, red je da saznate šta se dovađalo i u bekstejđu, samo mi nemojte ostavljat revijalne komentare u stilu: ajmeeee divote; baš vam zavidim; u dobrom društvu nikad nisi sam, itd, itd...

dakle. svi znate iz prošlog izviješča da se teta pogubila u solinu, nebi da je njujork, a pogubila se jer je tila obić gašpine mlinice, e ovog puta je otišla i korak dalje, ošla je obič radmanove mlinice blizu omiša, dobro, omiš je malen jer se nema di širit pošto ga pritišče planina, a to opet stvara dodatni izazov. znači nakon obilaska radmanovi mlinica, neznan samo šta su joj te mlinice tako napete, pa nije ovo družba pere kvržice nego blogerske gerijatrije, enivej, nakon mlinica je ošla obić utvrdu mirabela koja se nalazi na jednoj stini poviše omiša, mora bit da ju je nato navelo prošlo druženje u kafiću mirabela kojega je anči krivo imenovala jer je isti prominija ime još od vremena dubrovačkih trubadura, u svakom slučaju se upustila u osvajanje spomenute mirabele ka čehinja na biokovo, došla dopola i onda ju je morala spašavat gorska služba. danas namjerava ić na klis i prosto me strah kako će to završit jer opet ide sama, bez pratnje, a nezna da su ovo divlji krajevi, ode živi najotrovnija ljutica u europi.

tetec, mi smo uz tebe, al od zidića se nemičemo.

27.02.2021. u 08:18 • 22 KomentaraPrint#

nedjelja, 21.02.2021.

ekologija

kad se spomene ekologija onda to odma asocira na nešto šta ne šteti prirodi, jel tako? je! posljedično to opet asocira na brigu o klimi jer, bez ekologije nema ni brige o klimi, jel tako? je! e, pa su se onda slijedom brige za ekologiju i klimatske promjene pojavili mnogi članci i reklame u medijima koji ukazuju na potrebu brige o životu u zdravijem okruženju, jel tako? je! a suma sumarum je:

proizvodnja ekološkog krzna, a to van je ono šta u atmosferu ispusti manje ugljičnog dioksida nego krava, ili ovca, koja preživa i prdi, jer u pogonima za njihovu proizvodnju postoje filteri koji sprječavaju onečišćenje zraka ugljičnim dioksidom, to šta se za dobivanje takvog proizvoda troši više energije nego kad krava prdne nema veze, sve će to narod platit, samo ako mu se kaže da to čuva prirodu, al mu se ne govori zašto su mu struja i plin poskupili, važno da je narod ekološki osvješten. onda opet imamo auta koja u atmosferu ispuštaju ugljični monoksid pa da bi bila ekološka onda se i na njima ugrađuju filteri koji spriječavaju to onečišćenje, ali se ne govori o tome koliko su rafinerije, koje to gorivo i proizvoide, u atmosferu ispustile ugljičnog monoksida dok su ga proizvele. za to svih boli kurac dok cijena goriva ne raste, kad počne rast onda se istovremeno počnu pojavljivat i napisi u medijima o ekološkoj osvješčenosti kako bi se opravdalo poskupljenje. itd; itd; itd....

ali kad u medijima naiđete na obavijest da u gardenu možete kupit alat za ekološko uklanjanje korova eeeee.....to onda graniči sa uspostavbom dijagnoze za one koje to navodi na kupnju istog. misliiiim....nožice za sasić korov pri zemlji!!!??? alo, jebate!!! pa jesu li ljudi stvarno toliko retardirani da puše takve reklame!? u stvari neznan ko je veći retard, oni šta oglašavaju ili oni šta kupuju!? ili recimo da van prodaju ekološku trapulu za miševe. pa van ka argument ekološkog uklanjanja navedu da te trapule ne ubijaju miševe nego i vataju žive, tako da vi možete tog miša dislocirat, tj. raskučit na način da ga odvedete auton, onin koje u atmosferu ispušta ugljični monoksid, šezdeset kilometara dalje od kuće i pustit ga u prirodu da bi on, miš, jelte, poslin doša stipi iz oklaja dok suši pancetu i kobasice. em si onečistio zrak ugljičnim monoksidom, em si zajeba stipu. i di je tu ekološki pristup kad će stipe stavit trapule za miše koje će ga oma skratit za glavu, neće otrov, jer mu se oko kuće motaju i mačke koje baj d'vej i vataju miševe, na ekološki prihvatljiv način.

tako da je moje mišljeeeenjnjeee kako je motika sasvim dovoljna za ekološko uklanjanje korova, ka i mačka u pršutani, samo jebiga, mačke su postali kućni ljubimci, jer je to ekološki, a motike niko neće da se vata, jer diš stavit selfi sa motikon na instagram.

21.02.2021. u 08:53 • 16 KomentaraPrint#

subota, 20.02.2021.

selebritiji

evo su mediji objavili vijest da se kim kardašijan razvodi od svog supruga kani na zapad nakon što su već neko vrime nagađali da tu nešto ne štima. mislim, stvarno vijest bez koje nebi sunce izašlo a ja nebi zna šta ću danas za ručak, a iman sabljarku, samo neznan oču je peć il na karpačo. mislin da će ipak ić na gradele jer od ove na karpačo se nomoš baš najist, mislin moš al više od posteljice zelenja nego od samog mesa. dakle, šta mene boli kurac za neku tamo američku selebriti kad i ovi naši imamo pun kurac. đabalebaroši koji nikurca nerade nego zavode ovu ispraznu mladost koja nezna ni da je živa nekin tamo ispraznostima navodnog društvenog života. šta ta ima za ponudit mladosti? kako ništa ne činit i dobro se unovčit!? al gle zajeba, najprije se tribaš unovčit da bi poslin moga palamudit kako si uspija. koliko je takvih? jedan od miljun, pet, deset, i ko jede sva ta sranja? oni šta neznaju šta će sasebon, a guzicu nebi makli za nešto činit. i onda se neki pitaju kuda ide ovi svit? ide u pizdu materinu, jer ste vi to tražili!

umra je đole, veličina od čovika, a da se nikad nije preserava svojon veličinom. njemu nisu tribali mediji da bi se proklamira, več olovka i komad papira. pogađa je u sridu ka slavodobitnik sinjske alke pa ipak za njega ne znaju belosvetski mediji, ili malo koji, jer medijski nije bija interesantan, nije punio stranice trač rubrika iako je napunio mnoga srca, ali avaj, ljubav se ne može naplatiti.

selebriti stožer je najavija da će oni koji se cijepe astrazenekom bit oslobođeni od nošenja maski. nešto slično ka da kupujete spizu u omiljenoj trgovini pa vam izdaju karticu vjernosti, jerbo je država naručila najviše tog cjepiva pa ga sad triba distribuirat usprkos negativnim komentarima, da ne propadne. ono fajzerovo sad može i u jednoj dozi samo neznan jel to zbog manjka cjepiva ili nus pojava nakon druge doze, ruse niko ne jebe dok ne zagusti, al kako bilo da bilo naš selebriti stožer je odradija lavovski posal kad je kafičima dopustija prodaju kave za van, samo neznan šta prodaju kockarnice, maglu za van il selebriti status?

i tako....zemlja se prestat okretati neće, jer ako stane neće više bit selebritija, a bogami ni korone, samo će ispraznost uvijek ostati vječna i poneki đole otići u vječnost.

20.02.2021. u 08:44 • 11 KomentaraPrint#

subota, 13.02.2021.

košulja


ima li netko voljan da mi ispegla košulju, bijelu.
nemojte se zalječat nego dobro promislite prije nego što odgovorite. ozbiljna pitanja išću i ozbiljne odgovore.

13.02.2021. u 08:25 • 40 KomentaraPrint#

srijeda, 10.02.2021.

imena

jeste vi ikad razmišljali o tome da vas ime koje nosite određuje? mislim ono, vašim imenom je oma u startu određen vaš karakter i kako ćete prolazit u životu, očete li bit uspješni, di ćete se opredjelit za duhovnost, jeste li plave krvi i tako to.

pa recimo npr. kad neko kaže king đorđ oma znaš da je on plave krvi ili viktorija, henrik, zvonimir, jel tako da zvone? oma asociraju na uspjeh, a ne neki trpimiri, petri i ivani. doduše ovi ivani mora bit da su toliko bili frustrirani svojin imenon da su neki od nji postali i grozni. ili recimo, alfonso, oma asocira na ležernost jel tako, a ne ka npr. pilip. ili ako ćemo gledat ono šta je manje plavo a više crveno oma u uho upada ime emerson i još ako se prezivaš fitipaldi oma te asocira na ferarija i osvajanje naslova svjetskog prvaka jar sa takvin imenon nemoš bit ništa manje ili npr. lorenzo marquez, oma znaš da je ponjemu nešto dobilo ime, a ne neki mate motika, šta mate može bit nego lučkj radnik, ili arsen, dosadan ka i alen, jel tako.

e a šta je sa ženskin imenima? ivane su ka i ivice uvik spremne na učenje pošto i niko ne svača ozbiljno, sanje su uvik u nekin oblacima, a kad se neko zove mare oma znaš da je to težačka žena ka i mate, ane su npr. uvik spremne na dokazivanje jer je to ime toliko jednostavno da je to neminovno, dok su recimo veronike sve samo ne pouzdane. ili recimo da se neka zove jelena oma znaš da ima nemi poremečaj identiteta jer jelen je mužjak a njegova prva prarilja se zove košuta, dobro, jelen ima harem pa ga se može zvat i suljo, ali košuta nikad neče bit jelen.

i tako smo došli do imena miseci u godini. jel vi znate da su hrvati prvi narod u povjesti koji je ženama odao priznanje i jedan misec u godini nazvao ženskim imenom do svi drugi narodi imaju isključivo sva muška imena miseci, dobro neznan kako indijci zovu veljaču ili recimo narod bantu, al je sigurno da hrvati imaju ženski misec. e, a zašto je taj misec dobija žensko ime? zato šta ima 28 dana, kolko traje i menstrualni ciklus, jel zato šta je prevrtljiv, il je to zato šta je to misec mačaka. nikad nećemo znat šta je tvorcu tog imena bilo na pameri kad ga je dava, al je sigurno da je dobro poznava žene.

10.02.2021. u 11:47 • 20 KomentaraPrint#

utorak, 09.02.2021.

redikuli

evo su oni znanstvenici došli do neki novi saznanja u vezi nastajanja pandemije korona viruson. više se ne govori puno o morskim tržnicama u wuhanu nego je sad nastupila nova klima, tj. sad su se usredotočili na spoznaje o tome jel su pandemiju izazvale klimatske promjene!? moje mišljeeeenjnjeee jeee da se odgovor krije u knjizi deana knootza koji je prije čedrdeset godina pisa o pandemiji virusa koji je pobiga iz labaratorija, al gle čuda do 2008 godine to je bija ruski grad gorki, jer triba imat na umu da je knjiga napisana u vrime hladnog rata, 1981. a u izdanjma nakon 2008. to je kineski wuhan jer počinje kineska ekonomska ekspanzija pa se kina javlja kao novi neprijatelj ameročkoj globalnoj politici.

kako god bilo da bilo sad je tako kako je, no u tome kako je ne prolaze svi isto. jedni, koji imaju novaca su sebe osigurali, ka i obično, oni poslušni će dobit mrvice, a oni siromašni će dobit škart, ali da bi se zadovoljila forma triba stvorit klimu da je i škart bolji od ničega. s druge pak strane ono šta je jednima prijetnja od konkurencije drugima je upravo ta konkurencija spasonosno rješenje, e ali, kad nemaš svoga konja za utrku onda moraš vezat gazdinog di on kaže iako je susjedna livada zelenija, al jebiga, nije njegova.

i tako se vračamo na početak priče o klimatskim promjenama i saznanju da najbogatiji najviše i zagađuju, a danak će, kao i obično, platiti oni koji žive od sunca, zraka i prirodnih ljepota, baš kao i oni koje samo ljubav grije.



09.02.2021. u 11:30 • 15 KomentaraPrint#

nedjelja, 07.02.2021.

riba

dakle, ka šta je bilo i najavljeno protekli dana se spremala riba jučer srdele danas ostatak, dobro, ostalo je nešto kozica za vok rižu i jedan pas, al satin as više neću gnjavit, sa ovin pristaje fud sešn.

srdele na slici jedan.
slika jedan



trlje, kozice i prilozi na slici dva.
slika dva


slika tri prikazuje pun pijat
slika tri


slika četri, tj. ja, nije uspila stat u objektiv

07.02.2021. u 15:33 • 13 KomentaraPrint#

subota, 06.02.2021.

nu...

... štabi ste vi sovin? baš me interesira, jer kako vidin niko nezna šta bi susobon, kad mire popuste.

06.02.2021. u 10:46 • 34 KomentaraPrint#

utorak, 02.02.2021.

biži

.... krilca sa bižima

02.02.2021. u 14:19 • 15 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2021 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima