Ima tu preko nekoliko obroka...na preko nekoliko načina bih ih onda i pripremila. Ali ne odjednom Bilo bi tu i krumpira i blitve, i tjestenine, možda i pizza... salata sigurno... Što da ti kažem, ja sam ekonomična :)
Eno, imam prokulica koje ne mogu brzo pojesti, pa će i njih biti spremljenih za nekoliko puta (trebaš ih uz ribice? :)) Jedino jogurte neumjereno jedem, kao tele... imam ih kutiju kojima bi mogao proći rok... pa moram :)
06.02.2021. (11:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
- koja salata?! nije ovo hoba, a i ova pica ti nije baš neka opcija al može sa slanin srdelama. prokulica, ši. jogurte zamrzni da duže traju. - eto šta ti je pametno žensko :))))
06.02.2021. (11:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jedan put mi zapela kost u grlu:( Jedva prodisala, pa ribe ne jedem. Iz mora samo lignje koje i nisu ribe....tako da, radi s njima šta očeš, ja idem sijati:)))
06.02.2021. (11:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pa ne mora biti hobotnica. Jesi ti od onih - Tako su radili moji stari, samo tako i nikao drukčije? :O
Volim salate kao samostalne obroke, i često ih radim - skuham krumpir/grah/leću/slanutak, ječam... uz dodatak zelene salate/rajčica/luka/avokada... ulje, začini i: tuna, piletina, kuhana ili pečena, ili sir... Ribice bih baš mogla i marinirati (vi'š), a kozice su 'dušu dale' za salatu, ako već ne za tjesteninu :O Moja inspiracija rijetko ima plan, češće je to pitanje trenutačnog raspoloženja okusnih pupoljaka svibanjskih i stanja u frižideru :)
Fish&chips? :P
06.02.2021. (12:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evo mene nakon odrađenog Zooma! Ovako: počnimo sa ciplom, ako se ne varam. To je ova predivna crvena ribica, koja se smije koliko je finaaa! Dakle, 1 kg ciple, 4 komada većeg krumpira, 1 patlidžan, 1 glavica bijelog luka, 1 glavica češnjaka, deci maslinovog ulja, deci pive, 1 žličica kapara, 8 crnih maslina, papar, sol prema ukusu i potrebi.U pleh za pečenje staviti žlicu maslinovog ulja, Složiti na osminke narezan, dobro opran, krumpir. isto tako izrezati patlidžan, na polovine narezati luk (kapulu) i bijeli luk (češnjak). U posudici napraviti mješavinu 1 dc maslinovog ulja, , deci piva, 3-4 režnja stisnutog češnjaka, žlica kapara, 8 isjeckanih crnih maslina, soli i papra prema želji. Premažemo ribu izvana napravljenom mješavinom. Staviti ribu preko povrća, pokriti pleh alu folijom, peći na 220 stupnjeva 30 minuta. Nakon pola sata skinuti foliju, te peći još petnaest minuta na 250 stupnjeva. Kozice (gamberi) - 1 kg kozica, 100 ml maslinovog ulja, 1 vezica peršina, 3 češnja (režnja) češnjaka, 1 žlica začina po želji, 3 žlice krušnih mrvica koncentrat rajčice, 250 ml bijelog vina. Oprati kozice, na zagrijano maslinovo ulje dodati protisnuti češnjak, nasjeckani peršin, krušne mrvice, koncentrat rajčice (dvije velike žlice), začini po želji i vino. Kad zavrije, treba dodati kozice i kuhati na laganoj vatri 15 minuta.Poslužiti se može s prepečenim bijelim kruhom.
06.02.2021. (13:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Srdele - na sicilijanski. Narežemo slaninu na male komade. Srdelama odstranimo ljuske i glavu, izvadimo utrobu. Zatim im izvadimo kralježnicu. U sjekač stavimo masline, vlasac, kapare, slaninu, peršin, žlicu krušnih mrvica, ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, začinimo paprom. Očišćene srdele nadjenemo smjesom poklopimo i stavimo u vatrostalnu zdjelu, namašćenu maslinovim uljem. Dodamo mini rajčice, posipamo krušnim mrvicama malo, i stavimo peći u pećnicu na 220 stupnjeva 20 minuta. Kao prilog može se napraviti špinat s krumpirom. Dobar vam tek!
06.02.2021. (13:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
- anči, bogatidraga, di ti ode vidiš ribu za brujet. dobro, da su umisto srdele inčuni i pauk onda more, vako, - 3 - tebi velika ve - 4 na račun marinade. neču pitat šta bi marinirala, al ako oš veču ocjenu moš odgovorit šta su fish&chips? - ti luki, sjedi 1. ovo nije cipal nego trlja i to trlja o'salbuna. moš je frigat, pohat il na gradele i zadrugo nije. al eto, - 2 na račun kozica. - tiš atropina dobit 1 iz zalaganja!
06.02.2021. (13:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Pojela.. a i tebi bih malo ostavila :)
06.02.2021. (10:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Mljac! Cure sline.....Pusa!!!
06.02.2021. (10:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
dobro to. to je kad mire popuste, al kako bi spremila?
pitanje se odnosi i natebe luki
06.02.2021. (11:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Ima tu preko nekoliko obroka...na preko nekoliko načina bih ih onda i pripremila. Ali ne odjednom
Bilo bi tu i krumpira i blitve, i tjestenine, možda i pizza... salata sigurno...
Što da ti kažem, ja sam ekonomična :)
Eno, imam prokulica koje ne mogu brzo pojesti, pa će i njih biti spremljenih za nekoliko puta (trebaš ih uz ribice? :))
Jedino jogurte neumjereno jedem, kao tele... imam ih kutiju kojima bi mogao proći rok... pa moram :)
06.02.2021. (11:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
Gledala dok ih ti spremaš i onda sjela za stol s dobrim tekom. :)))
06.02.2021. (11:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
- koja salata?! nije ovo hoba, a i ova pica ti nije baš neka opcija al može sa slanin srdelama. prokulica, ši. jogurte zamrzni da duže traju.
- eto šta ti je pametno žensko :))))
06.02.2021. (11:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
Jedan put mi zapela kost u grlu:( Jedva prodisala, pa ribe ne jedem. Iz mora samo lignje koje i nisu ribe....tako da, radi s njima šta očeš, ja idem sijati:)))
06.02.2021. (11:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Odlično kažu V. i Kockavica :)
06.02.2021. (11:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
- vlajna!
- je. budeš li nji slušala moraš nač kuvara il ćeš ostat gladna :))))
06.02.2021. (11:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Violenta
Ribe na gradele s blitvom i kuhanim krumpirom, a kozice kao predjelo bez ičega, samo nakratko na tavu s maslinovim uljem...mmm, tako su slatke!
06.02.2021. (11:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
aj ti si bar pripoznala da je riječ o kozicama :))))
06.02.2021. (11:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
ja neznan šta ste se uvatili blitve i lešo kunpira?! ono...kad je riba mora bit i blitva....prrrrr
06.02.2021. (11:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
Brujet i to pravi, samo bi dodala jednu grancigulu radi gušta.........Ma da znaš kako ga spremim, ne bi tražio izazov
06.02.2021. (12:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Pa ne mora biti hobotnica. Jesi ti od onih - Tako su radili moji stari, samo tako i nikao drukčije? :O
Volim salate kao samostalne obroke, i često ih radim - skuham krumpir/grah/leću/slanutak, ječam... uz dodatak zelene salate/rajčica/luka/avokada... ulje, začini i: tuna, piletina, kuhana ili pečena, ili sir...
Ribice bih baš mogla i marinirati (vi'š), a kozice su 'dušu dale' za salatu, ako već ne za tjesteninu :O
Moja inspiracija rijetko ima plan, češće je to pitanje trenutačnog raspoloženja okusnih pupoljaka svibanjskih i stanja u frižideru :)
Fish&chips? :P
06.02.2021. (12:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Evo mene nakon odrađenog Zooma! Ovako: počnimo sa ciplom, ako se ne varam. To je ova predivna crvena ribica, koja se smije koliko je finaaa!
Dakle, 1 kg ciple, 4 komada većeg krumpira, 1 patlidžan, 1 glavica bijelog luka, 1 glavica češnjaka, deci maslinovog ulja, deci pive, 1 žličica kapara, 8 crnih maslina, papar, sol prema ukusu i potrebi.U pleh za pečenje staviti žlicu maslinovog ulja, Složiti na osminke narezan, dobro opran, krumpir. isto tako izrezati patlidžan, na polovine narezati luk (kapulu) i bijeli luk (češnjak). U posudici napraviti mješavinu 1 dc maslinovog ulja, , deci piva, 3-4 režnja stisnutog češnjaka, žlica kapara, 8 isjeckanih crnih maslina, soli i papra prema želji. Premažemo ribu izvana napravljenom mješavinom. Staviti ribu preko povrća, pokriti pleh alu folijom, peći na 220 stupnjeva 30 minuta. Nakon pola sata skinuti foliju, te peći još petnaest minuta na 250 stupnjeva.
Kozice (gamberi) - 1 kg kozica, 100 ml maslinovog ulja, 1 vezica peršina, 3 češnja (režnja) češnjaka, 1 žlica začina po želji, 3 žlice krušnih mrvica koncentrat rajčice, 250 ml bijelog vina. Oprati kozice, na zagrijano maslinovo ulje dodati protisnuti češnjak, nasjeckani peršin, krušne mrvice, koncentrat rajčice (dvije velike žlice), začini po želji i vino. Kad zavrije, treba dodati kozice i kuhati na laganoj vatri 15 minuta.Poslužiti se može s prepečenim bijelim kruhom.
06.02.2021. (13:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
Imam par ideja. Ali vise mi se svidjaju ove od @luki2.
06.02.2021. (13:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Srdele - na sicilijanski. Narežemo slaninu na male komade. Srdelama odstranimo ljuske i glavu, izvadimo utrobu. Zatim im izvadimo kralježnicu. U sjekač stavimo masline, vlasac, kapare, slaninu, peršin, žlicu krušnih mrvica, ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, začinimo paprom. Očišćene srdele nadjenemo smjesom poklopimo i stavimo u vatrostalnu zdjelu, namašćenu maslinovim uljem. Dodamo mini rajčice, posipamo krušnim mrvicama malo, i stavimo peći u pećnicu na 220 stupnjeva 20 minuta. Kao prilog može se napraviti špinat s krumpirom. Dobar vam tek!
06.02.2021. (13:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Regina
Ponijela na sastanak i uvalila tom nekom da skuha :P
06.02.2021. (13:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
- anči, bogatidraga, di ti ode vidiš ribu za brujet. dobro, da su umisto srdele inčuni i pauk onda more, vako, - 3
- tebi velika ve - 4 na račun marinade. neču pitat šta bi marinirala, al ako oš veču ocjenu moš odgovorit šta su fish&chips?
- ti luki, sjedi 1. ovo nije cipal nego trlja i to trlja o'salbuna. moš je frigat, pohat il na gradele i zadrugo nije. al eto, - 2 na račun kozica.
- tiš atropina dobit 1 iz zalaganja!
06.02.2021. (13:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
ae, ima još i pasa pa evo jedno dopunsko pitanje za anči, jer cura ima potencijala, šta bi ti anči sa pason?
06.02.2021. (13:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
evo na sa inje, kampanjac!
06.02.2021. (14:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Vako:
- srdele pofrigat ili na savur
- kozice pofrigat ili na buzaru ili s manistrom ili rižot
- trlje na gradele
. o prilozima uz to može cili post:-)
06.02.2021. (14:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Ajme! :((((( Zalaganje ništa?! :))))) Pusa!
06.02.2021. (14:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
bodulica 5! oš ti bodulice bit pricidnica razreda?
06.02.2021. (14:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pal MOOD
ima još do Pepelnice
06.02.2021. (14:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...