kupus_vulgaris

četvrtak, 15.02.2024.

tajming

jeste li se ikad bavili streljaštvom? niste?! dobro, večina gerojatrije sa bloga nije ni trebala jer je u srednjoj školi imala nastavni sat ono i dsz u kojemu se ta tema obrađivala i izvodila, čak! e pa oni koji su se bavili i oni koji su dobro slušali na satu ono i dsz znaju da je za dobar hitac potrebno određeno predznanje koje vas ući kako poklopiti nišane, zaustaviti dah i kada povući okidač. eee ali vas niko ne može poučiti kako sve to poklopiti u jedno pa se onda večina čudi lošem hicu iako su postupili sve kako je rečeno, a riječ je o tajmingu.

iz osobnog iskustva, a bio sam vrstan strijelac, sad mi je vid malo oslabio pa nevidim dobro na udaljenostima manjim od jednog metra gdje se nalaze nišani tako da neznan bili šta i pogodio ali ono šta znan je da je naukovanje o zadržavanju daha pogrešno te da je bolje ispustiti zrak iz pluća i da se dobar hitac događa u vremenu od cca 0,2-0,5 sec, da, da sekunda, a da bi se to i ostvarilo morate imati osjećaj za tajming koji će sve elemente potrebne za takvo ostvarenje smjestiti u tom rasponu vremena. druga važna stavka za ostvarenje dobrog rezultata je strpljenje. ako se elementi nisu poklopili ne žuriti nego stati i odmoriti oko i ruke pa ispčetka i tako sve dok ne ostvarite ono što vas zadovoljava. no pritom morate imati na umu da protokom vremena dolazi do zamora pa samim tim ni rezultati neće biti zadovoljavajući što opet pak znači da treba znat i kad treba stat. eee baš mi sad fali misleča.

a zašto ovo sve ja vama pričam?! da, zašto, kad to vas uopće ne interesira?! pa cukuni jedni zato šta vam je tako i u životu. ako nemaš tajming zakurac ti da znaš kako nešto, sustav, odnosi itd. funkcioniraju, uvik će bit više loših odluka, za koje će drugi biti krivi, od onih sa kojima se možemo mirit. a da bi dobili, kao što rekoh, zadovoljavajući rezultat moramo primjenti načelo tajminga ali sa jednom vrlo bitnom razlikom, strpljenje mora biti na prvom mjestu. za dobar rezultat često je dovoljan i samo faktor strpljenja, no za vrhunski je potrban i faktor prosudbe šta oče reč da ako ste loše prosudili udaljenost i uz najbolji tajming biti će to promašaj. neki ciljevi, kako u streljaštvu tako i u životu su na kratkim udljenostima a neki na velikim udajenostima, inače najbolji rezultati se postižu na udaljenostima do petsto metara, a nije rijedak slučaj da se od cilja i odustane. ili da vam to predočim na slikovit naćin: nalazite se u nekom društvu i pogled vam se na neko vrijeme susreo sa pogledom djevojke/mladića iz susjednog društva, ako nakon razdvajanja tih pogleda niste poduzeli ništa da stupite u kontakt u roku od 3-5 sekunda nemojte ni poduzimat jer će rezultat bit poražavajući.

eto. a sad vi

15.02.2024. u 13:55 • 15 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima