kupus_vulgaris

nedjelja, 31.10.2021.

rukavice

znači vako. u prirodi sve ima svoje idealne proporcije, osim idealnih proporcija također sve sjeda na svoje mjesto upravo onako kako bi ostvarilo potpunu prirodnu učinkovitost, manimo se sad priče o zaštiti prirode zbog utjecaja čovjeka jer zemlja je živo biće, a s time i priroda, koja prilagođava svoje osobine u svrhu opstanka, sporo ali učinkovito, ono što je najinteresantnije, jednom kad ih prilagodi opstaje tisućama godina, milenijima. jel tako? je! taj, nazovimo ga tako, božanski sklad omjera i proporcija prvi su uočili umjetnici, također prije više tisuća godina i dali mu čak i ime, zlatni rez. zlatni rez je omjer proporcija nekog tijela, bilo fizičkog, bilo prenesenog i točno je ustanovljen i njegov omjer koji iznosi 1:1,6. tajomjer proporcija najugodniji je oku, a kako sve polazi iz oka promatrača tako se automatski stvara i mentalna slika istog. recimo npr. svatko odmah na mah uoči neku disproporciju kod ljudi i prije nego je i stupio s njim u kontakt već ima određene pretpostavke, jel tako? je! također, recimo kad kupujete postole odmah na prvu ste zaključili koje su udobne, osim ako ne furate modu, jedini zajeb je da te koje ste uočili koštaju duplo skuplje, pa se iz toga također može izvest zaključak da je tvorac tih postola itekako svjestan utjecaja zlatnog reza na kupce te može odredit cijenu koju poželi.

no, šta je sa rukavicama i zašto su one bitne? bitne su zbog osobine dlana i njegove živčane strukture. naime, informacija koja se dobila opipom ide direktno u mozak kao izvorni podatak i služi kao potvrda ili negacija onoga što su druga osjetila vid, sluh i njuh obradila, a najočitij primjer potvrde toga su slijepe osobe. e sad, kad kupujete rukavice isprobate više različitih modela i veličina, osim ako nisu rađene po vašoj mjeri, jel tako? je! a zašto? zato da bi osjetili koje vama najbolje odgovaraju, aku su prevelike ispadaju vam sa ruku ako su premale ne možete ih navuć i tako dolazimo do idealnih proporcija tjelesnih atributa.

recimo npr. ja koristin rukavice xxl, one xl su mi pinku kratke i mogu ih koristit ali se ne osjećam da su mi 'legle', to je prilićno velika ruka, jel tako? je! e u takvoj ruci meni najbolje leži sisa petica, četvorka mi je isto ka i rukavice xl, al petica bolje leži, sve preko toga ispada iz ruku i tako dolazimo do proporcija atributa guzica koje su određene famoznim zlatnim rezom, šta znači da guzice moraju bit veličine osmice u svojoj kategoriji kako bi pružile božansku ugodu osjetilima, isto ka postole i rukavice. jel se slažete? jeste!

ovim završavam mjesec filozofije na blogu.haer i oćekujem neke ležernije teme za nadolazeće duge zimske dane. hvala

31.10.2021. u 12:45 • 21 KomentaraPrint#

petak, 29.10.2021.

sapio



a šta ja cilo vrime govorin, a! da je mozak najveći seksualni organ. iako ja više preferiran sise.

29.10.2021. u 21:24 • 16 KomentaraPrint#

četvrtak, 28.10.2021.

?!

ovo je stvarno sve ošlo kvragu šrek nikada nije ni bija crtić za djecu, a ova zgroženost upravo svjedoći o licemjerju rodne jednakosti. ovi kaže da mu je to saznanje upropastilo djetinjstvo, moš mislit šta je sad sritan.

28.10.2021. u 18:36 • 11 KomentaraPrint#

utorak, 26.10.2021.

epitaf


na bloganje i blogersko prigovaranje

26.10.2021. u 08:53 • 13 KomentaraPrint#

utorak, 19.10.2021.

ferrari

dakle, puži su se poili. ali kao i svaka delicija nije sve isto iz kojih i pijata ite. mislim, možete i jist i svakog pijata ali takvoj deliciji adekvatan pijat obogačuje ukus. jel se slažete? jeste.

- jebate, odkad su ovi pijati?
- aa.... ima in godina.
- paa koliko?
- ček da izračunan. dakle, pijati su sa princess sisi koja se nasukala u jadranu i dotegljena u brodospasa pa je tamo ležala nekoliko godina dok se nisu dogovorili oko cijene i izrezana je tamo negdi početkon osandesetih.
- znači najmanje četrdeset godina.
- je, je, ali prine toga je plovila ka luksuzni putnički brod, znači najmanje četrdesetipet-pedeset.
- pa kako su onda oni dospili ode.
- kupljeni su u brodospasa.
- kako to?
- lipo. brod kad se kupuje za rezalište onda se kupuje sa svime šta se u tom trenutku na njemu nalazi, a kako je brodospas ima i trgovinu tako su i pijati dospili na prodaju.
- je, je, sičan se da nas je naš barba grgo, dok je oprema kuću uvik zva da dođemo vidit štaje novog pribavija, a sve ti je to bilo uređeno u brodskom stilu.
- eto. ti si tad bila mala a isto se sičaš jer ti se urezalo u pamčenje. moš zamislit kako se meni urezalo kojemu je brodospas bija ispo kuće.
- dobro, ali ovi pijati nigdi nisu škorcani!
- eee, to ti je brodska kvaliteta. jel ti znaš da na brodovima sve triba bit otpornije na mehanička ostečenja pet puta.
- nemoj jebat!
- je, je, trast mi. nestalo mi pive pa iden do dućana obnovit zalihu.
- aj.

***
- šta si ono reka koliko su stari ovi pijati!?
- četrspet-pedeset godina.
- je ti kurac toliko star, al pijati su stariji!!!
- nemoj jebat!
- da, daaaaaaa. evo na ovon piše godina proizvodnje 1942.!
- ma to je sigurno godina osnutka firme.
- ne, neeeeeee, firma je osnovana 1896. u njemačkoj.
- nemoj jebat!
- da, daaaaaaa, a vidi šta još piše 'reichsarbeitsdienst'
- jebate, šta to znači?!
- nemam pojma al piše reich i godina 1942.
- na nemoj me jebat da jimo puže iz reichplate??!




- je, je, al to nije sve! :)))
- ima još?
- ima :))) posjedunemo i ferrarija među porculanom :)
- koje boje? crvene pijate nemamo :)))
- aj ne jebi zrak. dakle! firma 'ginori' posluje, pazi sad, od 1735. godine, jebate!!! i proizvodila je porcelan za aristokraciju i visoki srednji stalež sve do 2013. kad su se umišali kinezi onda je propala!!!

- jebate, ti kinezi su sve sjebali! čekaj malo. kako rechplate na putničkon brodu sedandesetih?!
- šta ja znan?!
- aj vidi šta kaže gugl.
- jebate! brod je iz 1947. napravljen u engleskom brodogradilištu za francuskog naručitelja!!!
- ..... i opremljen robnim zalihama trečeg rajha šta su ostale nakon okupacije!
- šta znači....
- .... da su pijati stari osandeset godina, njemačke kvalitete, rađeni za brod, i zato nijedan nije škorcan!!!
- jebate! na koje povjesno putovanje nas je odvela šačica puža!!!
- e!!!

19.10.2021. u 13:41 • 23 KomentaraPrint#

subota, 16.10.2021.

puži

nakon šta su se ispurgali najmanje tri sedmice puže najprije triba skuvat kako je to predočeno na slici jedan. slika jedan



nakon procesa kuvanja, cca po ure, u kojem stalno triba skidat pjenu koju stvara sluz puže je potriba izvadit iz kućice i odvojit in probavni trakt od jestivog dila šta je poprilično sluzav posal rezultat mora izgledat ka na slici dva. slika dva



nakon šta ste pripremili kapulu, karotu, luk i ostale mirodije i začine dok se to prodinsta istovremeno još dokuvate puže u zasebnu tećicu. kad se prodinsta puže procidite i dodate na podlogu i sve zalijete bilin vinon. kad alkohol ispari kuvate dok se ne reducira teućina odnosno dok puži ne budu mekani pod zub rezultat je prikazan slici tri. slika tri



ps. stavija san malo viška karote tako da nisan baš najzadovoljniji koegzistencijon ali su puži ispali super i dobar van tek, ko i ne voli neka gleda slike

16.10.2021. u 08:06 • 14 KomentaraPrint#

nedjelja, 10.10.2021.

touche

dakle. kako se puži još nisu ispurgali a moje vrime na blogu tjedna istiće odlučija san se na prezentaciju tikvica sa kozicama.

prva slika prikazuje kako triba izdubit tikvice zatu svrhu. slika prva:



onda se tikvice malo posole da puste vodu kako se sve skupa nebi uparilo. u međuvremenu popržite kozice kako je to prikazano na slici dva. slika dva:


potom ociđene tikvice napunite kozicama na prvom levelu i popunite sirom zvanim mozzarella. slika tri:


nakon šta ste završili sa prvim levelom stavite još malo kozica na drugi level i šupljine popunite sa pljesnjivim sirom i parmezanom kako je to dočarano slikom tri. slika tri:


potom sve to zatrpate šalšom koja van je ostala od lešog šta je niste stigli poist što je vidljivo iz slike četri. slika četri:


nakon obavljene predigre sve to stavite u špaker i zapečete na temperaturu od dvista°C nakon čedrdesetipet minuta to triba izgledat ka na slici pet. slika pet:


kad je sve gotovovo pazeći da se niste opekli po svemu prospete petrusimul pomišan sa malo bosiljka i servirate na vama prikladan pijat, ja volin velike jer nikad neznaš oče li bit dovoljno mista, par maslina za dekoraciju i guštajte. kruh vam netriba pa je ovi recept idealan za blogerice na dijeti.


dobar tek :)*

10.10.2021. u 15:25 • 24 KomentaraPrint#

četvrtak, 07.10.2021.

triptih

po definiciji triptih je umjetničko djelo podjeljeno u tri dijela, da neiden sad u detalje kako i zašto, guglajte, ali se naziv također koristi za označavanje trojnosti nečega. npr. ovo šta mi danas proživljavamo više bi se moglo povezat sa triptiz-om, bojnim brodom, nego sa umjetničkim djelom. ali krenimo redom.

najprije je rudolf diesel izmislija dizelski motor kad je vidija kako se njemački seljaci teškom mukom muče obrađivat polje uljene repice i smislija motor koji će se pogonit uljem uljene repice, šta je poslin bilo to je već druga priča, a za sve je kriv rockefeller koji je ima monopol na naftnim derivatima, pa vidila žaba da potkivaju konja pa i ona digla nogu u cilon svitu, tako da su njemački seljaci popušili u prvom krugu, a mi ćemo popušit u devetom, zašto? evo sad ćete čut.

jeli sad u tijeku kampanja za električna auta? je! jeli sad u tijeku kampanja cijepljenja? je! i sad se vi pitate kakve to ima veze, jel tako? je! daklen: najprije nan je sve poskupilo, još dok je gorivo bilo relativno jeftino zbog, čega? pandemije korone! e onda su zbog potražnje za cjepivom počele rast dionice farmaceutskih kompanije koje ga proizvode, pfizer i moderna, npr. pošto su to američke kompanije počela je rast i vrijednost dolara na svjetskim burzama, nažalost vrijednost novca se više ne određuje težinom u zlatu nego trgovinskom razmjenom, zajeb kojega su opet smislili neki od rockefellerovih potomaka, i kako dolar raste tako je i konverzija u druge valute sve nepovoljnija pa je cijena finalnog proizvoda veća što dovodi do poskupljenja goriva, u ovom slućaju dizela. to je sad već double zajeb. e onda će nakon poskupljenja goriva opet doć do poskupljenja proizvoda široke potrošnje šta je triple zajeb, i eto ti triptih u izvornom obliku, samo šta arheolozi još nisu ustanovili od kada datira. e ali! kako je sirotinja uvik bila jebena stranka dok su se bogati još više bogatili tako mi u hrvatskoj imamo i još jedan zajeb pride, štono bi se reklo kec na desetku, nas još čeka i konverzija kuna u eure. pa će nas najprije jebat banke u konverziji isto ka šta sad jebu ameri sa dolarom, a onda će opet poskupit svi proizvodi široke potrošnje samo još nisu smislili pod kojon izlikom, al budite sigurni da će bit opravdana.

dakle, moje mišljeeeenjnjnjeeeee jeeeeee: da smo najebali i da su nas belosvijetski hoštapleri naguzili ma koliko se mi zalagali za straight opciju.

07.10.2021. u 12:13 • 18 KomentaraPrint#

utorak, 05.10.2021.

forsaž

forsaž vam je akcija kojom pilot daje maksimalni gas avionu kako bi mu omogučio uzljetalje. kada se nađu u zraku nije više pilot taj koji kontrolita situaciju, istina njegove komande na nju utiječu, ali situaciju diktiraju manevarske sposobnosti aviona, dakle avion je taj koji kaže šta se može a šta se ne može, uostalom, ma koliko piloti mislili da su dobri avioni padaju jer nisu poštivali njegove osobine.

tako vam je i u ovom koorporativnom kapitalizmu. blogy mene stavi za blog tjedna misleči da on sad može vršiti forsaž na mene da ja napišem neki filozofski post. ali ne ide to tako, dobro, izvuka je iz mene zadni atom da izvedem ovi luping ali ne zna da su mi zakrilca i flapsovi tim korporatovnim manevrom koji donosi čitanost stradali pa moram na servis.

šta oću kazat. oču reč da se filozofske misli ne rađaju priko noći i da se puži još nisu ispurgali. kad se ispurgaju biće filozofska obrada istih, bio ja blog tjedna ili ne :p

05.10.2021. u 22:59 • 17 KomentaraPrint#

subota, 02.10.2021.

bjegunci

- aaa, evo nan jeseni. divota :)))
- šta tu ima bit divno? počet će kiše, pa će oladit more i ja se više neću moč kupat, o kračin danima da i ne govorin!
- kako nije divno. ti se sad ode kupaš dok na kupi di smo bili već pale peći. jesi samo vidila koliko je drva čovik spremija?
- a jesan. zamisli, oni već sada griju. boožeee
- e a nama se još turisti smucaju.
- ae, dobro si reka, smucaju, samo puži ostali.
- kaki puži?
- pa oni šta nose rusake na leđima.
- kad već spominješ puže nismo i odavno.
- e, a mogli bi.
- evo neka padne neka kiša pa ću i ič pobrat za jedan gulaš.
- bilo bi lipo :)

***
- iden ja.
- diš?
- brat spuže
- aj

***
- jesi šta nabra? :)
- jesan. biče jedno kilipo šta pojora šta vinogradara.
- aj fino. štaš sad snjima?
- triba i najprije stavit da se ispurgaju u vrićicu o'kumpira.
- nema ti vrićice, al imaš onu mrežastu koficu.
- e to će bit super :)

***
- drin, drin, drin
- reci žena moja :)))
- pobigli su!!!
- ko je pobiga?
- pa puži!!!
- kako?
- šta ja znan kako! iskopali tunel!
- i di su sad?
- jebate! šta ja znan di su sad!
- a jebate, pogledaj po balkonu di su se zavukli, puži su to, nisu vjeverice!
- nemogu ja to, meni je nji žaj. kad su već pobigli neka se spase :(
- jebate manite žene! kad bi tako snage potjere gledale prema odbjeglim kriminalcima svit bi bija ukurcu.
- pa nisu puži kriminalci.
- kako nisu. jel jidu zeljaste biljke?
- jesu.
- e, i najdraži in je kupus.
- ae, dobro ti govoriš. šta ćemo sad?
- šta i dosad, najprije ćemo i povatat da ne odmagle i vratit ukoficu a kad se ispurgaju ćemo i poist :)))
- dobro. samo ovi put bolje veži koficu :)))

02.10.2021. u 09:33 • 11 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2021 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima