kupus_vulgaris

utorak, 29.09.2020.

filozofi

svi znate koliko ja obožavam znanstvenike, oni su vječni izvor inspiracije, a dakuće nego bit vječni izvor, uvate se proučavat letačke sposobnosti vinske mušice i to rade do penzije, jer se sa tin saznanjima mogu poboljšat manevarske osobine borbenih zrakoplova. međutim, predmejavan da su dobili konkurenciju, čak što više, više san nego siguran u to, a rič je o filozofima.

kao šta je poznato, mislim onima koji to prate, intelektualcima, jedan od istaknutijih filozofa u povijesti bio je sokrat, platonov učenik, koji je skončao tako da su ga optužili da kvari atensku mladež i skratili za glavu. nakon njega je doša marko aurelije koji je za razliku od sokrata druge skračiva za glavu jer je usto šta je bija filozif bija i car. pslin su se redali mnogi koji nisu značajnije ostali zapamčeni u zapadnom svijetu jer je bija mračni srednji vijek pa su svoje mjesto u filozofiji našli mislioci sa istoka poput avicene punim imenom abu ali al-husain ibn 'abd allah ibn sina porijeklom iranac, do pojave inkvizicije, koji je ujedno postavio i temelje moderne medicine, znači, osim šta je bija filozof bija je i znanstvenik. svi ostali su do devetnajestog stoljeća za razvoj zapadne filozofske svijesti manje značajni sve do pojave karla marxa i njegove ideje o revoluciji proleterijata, a znamo kako je ta ideja završila, skončala ka i sokrat.

u novije doba, u vremenu naših suvremenika je inflacija kako znanstvenika tako i filozofa. kao šta san več spomenija jedni se bave vinskin mušicama, znanstvenici, dok drugi, filozofi, lamentiraju njihove teorije. teorije kao teorije ne ddže vodu dok se ne dokažu, a i onda kad se dokažu su zakurac ako nisu primjenjive, pa tako i teorije o planetama pogodnim za život.

e sad, za što i neko lamentira, tj. filozofira o vanzemaljskom životu iako na današnjem stupnju razvoja civilizacije nismo u mogućnosti niti da dođemo do marsa? odgovor se nameće sam po sebi, previše je gleda filmova od woody allena koji filozofskim pristupom prema ženama oće nešto ubost, nasuprot pijanduri bukowskog kojeg nevine blogerice za razliku od woodya nerijetko i citiraju. jeste vi kad na blogu pročitali nekakav citat od woody allena? ja nisam, mislim niko ga niti ne spominje. a kvaka je u tome šta žene vole filozofiju, jer im ona daje prostora za manipulaciju i kontrolu moškaraca, u današnjem svijetu poznatijih kao metromeni. ali avaj! citiraju bukovskog! koji ih ne jebe dva posto, a sigurno je pojeba više od woodya, zašto? pa zato šta žene više od filozofije vole analogiju, tj. mušjarca koji ih jebe u mozak. ipak je mozak najveći seksualni organ ma koliko se znanstvenici i filozofi sporili oko tehničke izvedbe.

ende.

29.09.2020. u 12:09 • 39 KomentaraPrint#

nedjelja, 13.09.2020.

uho

sad kad smo utvrdili poguban utjecaj opijuma na mentalno zdravlje onih koji su mu izloženi red je da se nešto kaže i o preventivi.

dakle, kako je poznato još od doba hipokrata, preventiva je temelj dobrog zdravlja. jel tako da nećete ić peč piletinu iz tomiya ako ona ima čudan miris ili, jeste li jeli pljesnjivi kruh iako vam je poznato da je to plemenita pljesan od koje se dobivaju antibiotici, naravno da niste. međutim, kod prevencije mentalnog zdravlja bitni su neki drugi aspekti (jebate, šta san ovo lipo složija, da aspekti). dva su čimbenika, odnosno tri, al taj treći je više nako povezan sa inteligencijon, koji pogubno utjeću na mentalno zdravlje.

prvi je vizualni, a drugi zvučni. ovi vizualni možemo zaključit narodnon poslovicon 'vidila žaba da potkivaju konje pa i ona digla nogu', dok je ivaj drugi malo kompliciraniji a svodi se na to da je često neke stvari bolje ne ćuti.

da pojasnim. ja ne čujem dobro na jedno uho, al kad san u društvu nikad neznan na koje pa zainteresiranima za moj nedostatak uvik kažen da je to u ovisnosti sa koje mi strane sidi. u početku me to smetalo a onda san otkrija sve blagodati prevencije. recimo npr. kad meni šefika kaže poslin sexa kaže da je dobro šta nemamo nijedno ogledalo u sobi, naime nalazi se u hodniku, ja se okrenen na onu stranu di dobro čujen šta ima za reč jer su meni ogledala, nako, baš kul, i onda čujen da nevoli vidit sebe jer sebi uvik ozgleda debelo, nakon te izjave ja priđen na drugu stranu jer je opijum počeja djelovat. eto, ja bi sad volija čut, tj. pročitat mišljenje blogerica da li žena priko pedesete sa svoji metarisedandesetitri i šesosan raspređenih kila more bit debela? jel tako da nemore! e, al to morate reč njoj ne meni, jer meni je bila lipa i sa devedeset dvasipet goduna mlađa.

šta oču reč. oču reč da opijum ljubavi pogubno utjeće na percepciju doživljaja iste te da sloboda izražavanja na osnovu te percepcije nikako nemore donit prosperitet u krevetu, tj. da ti i sa šezdeset stoji ka i sa daestipet, a rješenje je u prevenciji, a prvenci ja se može artikulirat (jebate koja rič!) kao, 'a?' nakon toga slijede pokušaji dilera da ti uvale drogu, ali mao i svaki diler on to tebi neće prodat nego poklonit, a poklon se sastoji u vidu slušnog aparata, i zamislite doklen to čak duboko ide, za božić!

znači, zaključak je! ako želite ostat slobodni od utjecaja droge zvane opijum nesmite dizat nogu ka žaba i morate bit gluhi na jedno uho. to se zove preventiva zdravog suživota i miroljubive aktivne koegzistencije.

13.09.2020. u 12:24 • 16 KomentaraPrint#

subota, 12.09.2020.

opium

eto, rekli bi neki da je opijum jedna od jačih droga, i bili bi u krivu. sama rič opium sugerira da opija, dobro opijaju se ljudi i od vina, ali ovo opijanje nema veze sa maliganima već sa psihom pa su natu temu nastale i neke od poznatih pisama. da, dobro ste zaključili rič je o ljubavi, o kojoj su naši pisnici napisali nebrojeno pisama u kojima su 'nesritne ljubavi' tražile svoju utjehu a da i niko nikad nije optužija za dilanje opijuma.

druga droga, ali ne i manje opasna, koja također pogubno utjeće na psihu je floskula o slobodi. o slobodi su kao i o ljubavi ispisani pusti hvalospjevi koji kao i floskule o ljubavi štetno utjeću na opće mentalno zdravlje društva.

evo uzmimo npr. naše blogerice koje su nesritne u ljubavi i ne osjećaju se slobodno. toliko su sputane u toj svojoj slobodi da nikako ne mogu nač ljubav svog života pa kad i pitaš šta je to ljubav one nako opijene počnu priču koja nema ni početka ni kraja, sve nešto imaginarno isto ka da su napušene. onda tu imamo i one koje su zbog razočarenja u ljubav tražile slobodu, jer je njiva ljubav bila sputana pa sad od puste nesputanosti lutaju sa bloga na blog tržeči slobodne blogere razočarane u ljubav.

i sa se ja pitan. kako neko ko nemože definirat šta oče misli nač nešto šta ne postoji? jer niti postoji ljubav a bogami ni sloboda koja bi svakog zadovoljila.
da pojasnim. svi ovi razočarani u ljubav tili su uskratit slobodu drugom, pošto je ljubav sebična, a svima onima šta nisu slobodni neda se guzicon mrdnit iz svog konformizma.
zato moremo zaključit da te dvi stvari idu zajedno jer oni koji pričaju o ljubavi se žele da emaju slobode, a oni šta pričaju o slobodi kako nikad nisu našli ljubav. dakle, dok te niko ne tuče ili od tebe netraži da mu pišeš pisme o ljubavi, ne tribaju ti ni 'droge' da bi se osjeća ispunjeno.

12.09.2020. u 11:20 • 6 KomentaraPrint#

petak, 04.09.2020.

miš

- jesi ti čuja ovo?
- kojo?
- pa ovo gratanje ispo sudopera.
- je, čujen, toliko baš gluh nisan. i šta satin?
- moje mišljenje je da je to miš!
- ma kaki miš jebate, nije ima oklen doć.
- moga je kroz kanalizaciju.
- kako će doć kroz kanalizaciju kad su svi otvori zatvoreni rešetkon, a da ju je progriza negdi bi imali poplavu. to je crv u drvu.
- bogami neki tusti crv kad vako grize.
- je, sičaš se oni šta su ispadali iz kredence i svako jutro išli put sudopera?
- sičan, al to ne bilo davno.
- e, ovo in je pomladak :)))
- jebe se tebe šta se ja bojin miševa.

***
- aj dođi.
- šta je sad?
- jel tebi ove mrvice sliče na to da se nešto ili netko! tija provuč kroz vrata od banja?
- miš
- pa jesan ja odma rekla da je miš! al ne, ti mi govoriš da je crv!
- nisan te tija plašit :)))
- i, šta ćemo sad?
- naprije ćemo zaključat vrata od banja sa vanjske strane i napisat da je zatvoreno zbog miša kako i ostali nebi slučajno ostavili otvorenim kad se idu pišat.
- dobro, i šta onda?
- onda ću ja ić u bauhausa i kupit trapulu.

***
- evo san kupija dvi.
- zašto dvi ???
- zato šta ću na jesnu stavit murtadelu a na drugu sir, pošto murtadela ima intezivan miris a bez sira neide. to će mu stvorit zbunjozu i dok se bude odlučija šta će prije past će mu koncentracija i bit će manje oprezan.
- mislin da ti plan nije loš )*

***
- je se ulovija?
- eno aj vidit :)))
- :))) je si maher nema šta. rješija si miša u manje od 24 sata :)))
- važno je imat dobar plan i izgradit strategiju :)))
- a ti to znaš ?!
- dašta da znan. to je prvo šta te uči o umijeću ratovanja.
- i di si ti to naučija?
- čita san sun tzua.
- ko je taj ???
- to ti je kineski mislilac i general iz petog stoljeća prije krista.
- jebate!!! šta su i oni imali problema sa miševima?
- problem sa miševima je star koliko i ljudski rod.
- dobro. i našta si ga zajeba?
- na sir.
- a koji si sir stavija?
- masdam :))
- neznan za tog sunceja, al ti si ka clint eastwood, rješiš problem prije zore :)))
- sun tzu!
- kako god, neprijatelj je poražen :)))

04.09.2020. u 07:47 • 14 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2020 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima