Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

opium

eto, rekli bi neki da je opijum jedna od jačih droga, i bili bi u krivu. sama rič opium sugerira da opija, dobro opijaju se ljudi i od vina, ali ovo opijanje nema veze sa maliganima već sa psihom pa su natu temu nastale i neke od poznatih pisama. da, dobro ste zaključili rič je o ljubavi, o kojoj su naši pisnici napisali nebrojeno pisama u kojima su 'nesritne ljubavi' tražile svoju utjehu a da i niko nikad nije optužija za dilanje opijuma.

druga droga, ali ne i manje opasna, koja također pogubno utjeće na psihu je floskula o slobodi. o slobodi su kao i o ljubavi ispisani pusti hvalospjevi koji kao i floskule o ljubavi štetno utjeću na opće mentalno zdravlje društva.

evo uzmimo npr. naše blogerice koje su nesritne u ljubavi i ne osjećaju se slobodno. toliko su sputane u toj svojoj slobodi da nikako ne mogu nač ljubav svog života pa kad i pitaš šta je to ljubav one nako opijene počnu priču koja nema ni početka ni kraja, sve nešto imaginarno isto ka da su napušene. onda tu imamo i one koje su zbog razočarenja u ljubav tražile slobodu, jer je njiva ljubav bila sputana pa sad od puste nesputanosti lutaju sa bloga na blog tržeči slobodne blogere razočarane u ljubav.

i sa se ja pitan. kako neko ko nemože definirat šta oče misli nač nešto šta ne postoji? jer niti postoji ljubav a bogami ni sloboda koja bi svakog zadovoljila.
da pojasnim. svi ovi razočarani u ljubav tili su uskratit slobodu drugom, pošto je ljubav sebična, a svima onima šta nisu slobodni neda se guzicon mrdnit iz svog konformizma.
zato moremo zaključit da te dvi stvari idu zajedno jer oni koji pričaju o ljubavi se žele da emaju slobode, a oni šta pričaju o slobodi kako nikad nisu našli ljubav. dakle, dok te niko ne tuče ili od tebe netraži da mu pišeš pisme o ljubavi, ne tribaju ti ni 'droge' da bi se osjeća ispunjeno.

Post je objavljen 12.09.2020. u 11:20 sati.