kupus salata_vulgaris

petak, 31.12.2021.

party

dragi prijatelji, u petak, danas 31. 12. 2021. godine, kod mene doma ćemo oko 20:00 napravit neki party. biti će piva, viskija, domaće rakije, čokolade, kolača, sokova, pršuta, sira, prasetine....generalno, lijepog druženja. tko bude želio doživjeti te lijepe trenutke isto može napraviti i kod svoje kuće... i naravno, uživajte uz taktove tradicionalne novogodišnje glazbe

31.12.2021. u 17:26 • 22 KomentaraPrint#

petak, 24.12.2021.

čestitka

24.12.2021. u 10:57 • 18 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 20.12.2021.

ae

20.12.2021. u 23:02 • 12 KomentaraPrint#

subota, 18.12.2021.

čistoća

kažu da je čistoća pola zdravlja i ja se sanjima slažen, a kako svaka medalja ima svoje lice naličje onda je ona druga polovica je šporkica. pa tako su najnovija znanstvena istraživanja ustvrdila, vidi lipe riči, da je pranje ruku zdravo ali ako se satin pretjera može doći do ozbiljnih dermatoloških oboljenja poradi toga šta u šporkici ima dobrih bakterija koje jačaju imunitet organizma. ka npr. dica koja se igraju vanka i valjaju u zemlji imaju manje alergijskih pojava od oni šta in mater svakodnevno dobre bakterije ubija domestoson.

e, a šta je sa pivon? ili ajmo to reč ovako koje je prvo pivo koje se popili i dali današnja piva imaju isti okus? moje prvo pivo bilo je 'lederer' i dan danas pantin taj reski okus koji je osvježavao nepce u vrućim ljetnim danima i od tada pijen pivo. pokuša san sljedit tradiciju i nastoja uživat u čaši dobrog vina, ali nije išlo, mislim, jednostavno mi vinokao piće nije 'leglo', vataju me srsi kad ga proban.

no, da se ja vratin na pivu. znači. do dana današnjega nisan uspija pronač pivo koje bi imalo taj okus kojeg je ima lederer, a zajeb je u zakonu ilitiga reinheitsgebot-u šta u prijevodu znači 'zakon o čistoći piva'. koliko je poznato, a je, to je prvi zakon na svitu o uspostavi kvalitete prehrambenih namirnica, a on kaže da se pivo radi od: ječma, hmelja i vode i šlus. poslin su dodali još i pivski kvasac jer u doba donošenja tog zakona 1516. godine on još nije bija poznat. dakle više od pesto godina taj zakon regulira kvalitetu pive.

i sad se logično nameće pitanje kako je do njega došlo, evo vako. za novu godinu daleke 1516, a tad se nova godina obilježavala 1. aprila ilitiga travnja, brača wilhelm IV i njegov mlađi brat ludovik X, bavarske vojvode, su se za tu novu godinu toliko oblejali pivon da i je pet dana bolila glava i kada su došli sebi počeli su kontat šta su sve popili, a pili su samo pivu i razumni ljudi zaključili da nije problem u pivi nego u onemu šta se unju stablja te odma, po hitnom postupku bez saborske rasprave, ajme koje je to lipo vrime bilo, 23. travnja 1516. donili već spomenuti zakon o čistoći piva, reinheitsgebot.

e sad, di se izgubija oni okus lederera?! izgubija se u europskoj uniji! i sa se vi pitatate u čudilu koji kurac europska unina ima satin?! ima, ima, sa će te vidit. znači, daleke 1979. godine jadranska pivovara iz splita koja je bila dio kombinata prerade iz splita proizvodila je pivo 'lederer' po licenci istoimene tvrtke iz nürnberga, evo etikete, ali gle zajeba morali su ga radit po reinheitsgebot-u i zatoje bilo nešto skuplje odostalih, al bogami i bolje. eee onda su kurbe francuzi, koji su isto bili u europskoj uniji ka i njemci, 1987. godine rekli da je to nepoštena trgovačka praksa, taj reinheitsgebot, i da to triba ukinit kako bi oni mogli prodavat svoje splačine na njemačkon tlu. nedugo zatin je propala firma u nürnbergu a sa njon i licenca za proizvodnju pive u jadranskoj pivovari i otad mi pijemo splačine, je doduše da je propala i prerada a sanjon i jadranska pivovara, ali to je već jedna druga priča, temeljena na nekim drugim zakonima i nepoštenoj trgovačkoj praksi.

18.12.2021. u 08:16 • 16 KomentaraPrint#

srijeda, 15.12.2021.

bug

ovi blogeri šta se tuže da in brzo nestaju postovi su gori od covida. sa kovidon znaš na čemu si, il si se cijepija il nisi, dok njima ni cnepljenje ne pomaže, sve antivakser do antivaksera. jel blogy lipo reka u više navrata, otkad ja pratim tu problematiku, da je u pitanju bug? je! al problem je u tome šta oni nerazume šta je to bug. pa ću in to prvat dočarat.

znači, bug ilitiga greška na kompjuterskom x kromosomu van se ponaša isto ka i virus korone, napada necjepljenje koji imaju manjak y kromosoma šta oče reč da su osjetljiviji na izvantjelesne podražaje, nešto slično ženama koje nisu dobile ono šta su tile pa onda tlače sve oko sebe kako su propustile sniženje u zare jer su postole sa šljokicama bile spuštene sa triijade i trista na dviijade i osansto, a nema veze šta su brojevi bili od 32 do 34, jer bi i one isto probale iako nose broj 36, kvaka je da su propustile da i neko primjeti u zare, nema veze šta ute postole nemogu uč. e pa tako van je i sa ovima šta se žale na bug-a. nije bitno šta su dosadni i bezprizorni, mislim, ko još čita pisme, nego da i se vidi.

ja san odavna primjetija tog bug-a i to naročito među top blogerima koji je danima drža neke na startnoj poziciji, eee a tad in bug nije smeta, sad kad ne 'prežive' do idućeg dana in smeta iz čega se more izvuč zaključak da nji ne jebe bug nego ego, nisu dovoljno eksponirani pa dižu postove od prije velikog potopa, za koje svi boli kurac, samo da su oni na cool listi. pitan se jel bi isto tako ošli i na korona parti? a odgovor se sam nameče. bi, dašta da bi! jer, sve je to blogyjeva urota financirana od strane sorosa i bill gejtsa potpomognuta sa 5g mrežom, to šta su in pjesnički uratci ko zeko i potočić, opdosti zeko, nema veze, sloboda izraževanja mora biti jednaka za sve. e ali, zaboravljaju jednu stvar, 'rđavu kurcu i dlaka smeta'.

ps. tipova san na grupe 'kariera', 'poezija' i 'seks i ljubav' pa sad da vidin buga kad sam mu lupija booster dozu.

15.12.2021. u 14:51 • 26 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima